Koiviston hautajaisten kunniavartion univormu?

Tuo
Ei välttämättä vihreä, kun se ei oikein sopisi tuon uniformun kanssa, mutta miten olisi tuon oranssin korvaaminen jollakin ruskealla? Tai yleensäkin kun tuossa on nuo harmaat sävyt, niin koettaa saada siitä tukista mahdollisimman paljon kelotukin värinen.
harmaahan löytyy suoraan hyllystä:
t3-laminated.jpg
 
Kokopitkä tukki pitäisi olla, muuten kunniakomppania muistuttaisi baijerilaista metsästysseuraa.
Yleensä kunniavartiostoaseet ovat kuitenkin jotain perinteikästä tavaraa, olisi vähän hassua jos ne olisi uusia metsästyskivääreitä joita ei ole armeijassa käytetty...
 
Kokopitkä tukki pitäisi olla, muuten kunniakomppania muistuttaisi baijerilaista metsästysseuraa.
Yleensä kunniavartiostoaseet ovat kuitenkin jotain perinteikästä tavaraa, olisi vähän hassua jos ne olisi uusia metsästyskivääreitä joita ei ole armeijassa käytetty...
Tikka T3 on kyllä armeijan/rajan käytössä maailmalla. Ja baierista puheen ollen taitaa Sakon bavaria olla ainoa osin suomessa valmistettava pitkätukkinen
85_bavarian_carbine_0.png
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä jos puutukkiseen kivääriin mennään, niin loimukoivutukkinen olisi ainoa oikea vaihtoehto, koska sillä on perinteitä Suomessa (kotimaiset sotilaskiväärien tukit olivat kaikki loimukoivua). Laminaattitukki huokuu modernia "kustannustehokkuutta" liikaa.

Ja onhan PV:llä ne soittokuntien kromatut RK:tkin.
rk-62-kromattu-1.jpg

rk-62-kromattu-2.jpg
 
Yövyin joskus taannoin kaartin tuvissa Mechelininkadulla ja silloin jäi keskusteluista se käsitys, että päävartion (linnan vieressä) olevilla vartiolla oli kovat lippaassa. Onkos meno muuttunut. Tosin välillähän noissa hommissa oli spolletkin. Nyt en siis puhu mistään sankarihautojen kunniavartioista vaan juuri kunniakomppaniasta.
Jep,muinoin oli lippaassa"tarvittavat",nykytilanteesta ei tietoa.
 
Miksei voisi olla myös "tilanteen" mukaan?
Kuten juuri vitjassa onkin käynyt ilmi.
Vaikkei mitään kansallisteatterin pukuvarastoa tarviikkaan.
(siis puku/asekoodi).
Veteenkö piirretty viiva;)
 
mm merivoimiltahan jo löytyy mustat puolikengät jotka sopisivat tuohon kuin nyrkki otsaan:
Katso liite: 14901

Kivääriehdotuksesi ovat erinomaisia, samoin kuin @StmSvejk in ehdottama pystykorva. Puritaaneille varman halvauksen aiheuttavana mutta mielestäni tyylikkäänä vaihtoehtona voisi olla kromattu pystykorva lakatulla tukilla tähän tyyliin:
Katso liite: 14900

Eri kenkävaihtoehtoja Kaartissa kokeiltiin ja mustat puolikengät oli mukana. Osoittautuivat kuitenkin vartiopalveluksessa huonoksi vaihtoehdoksi. Paikallaan seistessä eivät anna tukea ja jalat kipeytyy. Samaten varsinkin talvikeleillä huonot marssimiseen. Siksi päädyttiin maihareihin, vaikka eivät olekkaan kovin esteettiset. Olisi tietenkin vaihtoehtona käyttää molempia kenkiä sään ja tilanteen mukaan tai kehittää ihan uusi saapasmalla, mutta rahaa oli vain rajallisesti käytössä.
 
Puolilakeerimaihari, todellinen hajuvesi ja lihapullat -ratkaisu. Tuon jälkeen voi jo ehdottaa Merivoimien helleasua. Sopii käytettäväksi varsinkin Touko-kuussa.

Ei noi ole lakeeria vaan alaosasta kiillotetut "spit shine"
 
Back
Top