Kokoomuksen sikailut

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Passi
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Edit. Näin muuten en ole ihan vakuuttunut siitä, onko "Puolueen X sikailut" aiheet hyviä foorumin keskusteluilmapiirin kannalta.

Taitaa jokaisesta puolueesta löytyä ihan tarvittava määrä erilaisia heppuja, joiden kohdalla voi vaan ihmetellä, miltä puolen kaltereita he maailmaa katsovat. Suomen leppoisa rankomiskäytäntö toki on pelastanut monta lupaavaa poliittista uraa.
 
Taitaa jokaisesta puolueesta löytyä ihan tarvittava määrä erilaisia heppuja, joiden kohdalla voi vaan ihmetellä, miltä puolen kaltereita he maailmaa katsovat.
Jep, ja siksipä sikailut eivät vaikuta minun puoluekohtaisiin näkemyksiin. Yksittäisten sikailujen esille nostaminen jonkin sorttisena poliittisena argumenttina on aika hölmöä, kun jokaisesta puolueesta niitä löytyy.
 
Minua huolestuttaa tuossa kohdin lähinnä Kanervan harkintakyky. Etenkin kohdehenkilö huomioiden.
Tukiainen ei ollut ylipanoinen siiderivalas silloin kun kanerva häntä jahtasi.
Vaikka kyllähän se on luotaantyöntävää kun on platinablondi ja käyttää pinkkiä huulipunaa ja hiuspidennystä vaikka onkin normaalipainoinen.
 
Viimeksi muokattu:
Tukiainen ei ollut ylipanoinen siiderivalas silloin kun kanerva häntä jahtasi.

Tämä harkintakykyasia nyt ei välttämättä liittynyt juuri tähän glamour-malliin vaan Iken ajatuksenjuoksuun yleensä. Hänen asemassaan olevan henkilön soisi käyttävän parempaa harkintaa ihan siitä riippumatta kenen puutarha kiinnostaa. Mut onhan näitä arjen sankareita toki muitakin ihan ministeristatuksellakin.

Sen olen peilin edessä käydessäni oppinut että muiden ulkonäköä en lähde arvostelemaan :oops:
 
Jep, ja siksipä sikailut eivät vaikuta minun puoluekohtaisiin näkemyksiin. Yksittäisten sikailujen esille nostaminen jonkin sorttisena poliittisena argumenttina on aika hölmöä, kun jokaisesta puolueesta niitä löytyy.

Niiden esiin nostamisella ja esillä pitämisellä on ennalta ehkäisevä vaikutus.

Jos on perusteltua olettaa että joku henkilö tai ryhmä sikailee muita todennäköisemmin, mutta saattaa kerätä seuraavissa vaaleissa nipun ääniä, niin sikailujen esille nostaminen ja esillä pitäminen pistää puolueet ehkä miettimään edes vähän sitä, mikä suhde lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin hyödyillä ja haitoilla on toisiinsa.

Sen vuoksi pidän tärkeänä sitä, ettei mennä "eihän se oo enää meidän puolueessa kun se erosi viime viikolla" -lankaan. Samoin sitä, että pidetään muistissa ja netissä esillä myös menneitä virheitä silloinkin kun on kyse ryhmistä, puolueista, ideologioista ja poliitikoista.

Virheistä oppii, mutta jotkut oppivat niistä vain pienen painostuksen kautta.
 
”Palautukset on toteutettava ilman häiriköintiä”


.................................................................................................................

En löytänyt ihan heti muuta Kokoomus aiheista ketjua. Ei siis tosiaan "kokoomuksen sikailua" vaan täyttä asiaa Heikki Vestmanilta.
Stubb, Orpo ja Vapaavuori eivät ihan kaikkea uskottavuutta ole vielä vienyt ko. puolueesta vaikka aika paljon. On siellä eduskuntaryhmässä asiallistakin porukkaa (arvokonservatiivi puolella?).
 
Tuokaa tänne 20 vuotiaita afgaanityttöjä ja perustakaa laitoksia jossa niihinvoi yhtyä, kyllä Suomeen rupeaisi tulemaan vauvabuumi.
 
Kaverikauppaa epäillään
Lapin pelastusjohtajan valinta on tuottanut oikaisuvaatimuksia ja epäilyjä kansanedustajien lehmänkaupoista.
POLITIIKKA 11.03.2020 07:43
JARNO LISKI
Kansanedustajaksi palannut Heikki Autto (oik.) tarjoili kuivalihaa eduskuntaryhmän kokouksessa 18. huhtikuuta 2019.
Kansanedustajaksi palannut Heikki Autto (oik.) tarjoili kuivalihaa eduskuntaryhmän kokouksessa 18. huhtikuuta 2019. © HEIKKI SAUKKOMAA/LK

USEAT Lapin pelastusjohtajan valintaprosessiin osallistuneet henkilöt epäilevät keskustan ja kokoomuksen sopineen poliittisin perustein keskeisestä turvallisuusviranomaisen virkanimityksestä.

Lapin maakuntahallitus valitsi tammikuussa uuden pelastusjohtajan. Valituksi tuli Lapin yliopiston hallintojohtaja Markus Aarto. Epäilyjen mukaan kansanedustaja Heikki Autto (kok) olisi auttanut Aartoa asiassa, koska oli itse muutama vuosi aiemmin saanut tämän avulla työpaikan yliopistosta.

Epäily poliittisesta nimityksestä on erityisen vakava, koska kyse on turvallisuuden kannalta kriittisestä tehtävästä. Pelastusjohtaja toimii yleisjohtajana kriisitilanteissa, joissa vaaditaan eri viranomaisten toimintaa.

Aarto on koulutukseltaan lakimies, ja hänen kokemuksensa pelastusalalta rajoittuu vapaapalokuntatoimintaan. Hän on Rovaniemen Saarenkylän VPK:n puheenjohtaja. Monella muulla hakijalla on pitkä ura pelastusalan viranomaistehtävissä. Aarton valinta onkin herättänyt ihmetystä viranomaistaustaisissa hakijoissa.

Kaksi hakijaa on tehnyt oikaisuvaatimuksen valinnasta.

Aartoa tehtävään ajoi kokoomus.

Valinnassa ratkaisevaa oli Lapin suurimman puolueen, keskustan, yksimielinen tuki. Päätöksenteon jälkeen osa Aartoa tukeneista keskustalaisistakin on herännyt epäilemään, tehtiinkö päätös riittävillä tiedoilla.

Suomen Kuvalehden tiedossa on, että eräs keskustalainen poliitikko on yksityisessä keskustelussa perustellut valintaa maakuntahallituksen varapuheenjohtajan Autton ja puheenjohtaja Markus Lohen (kesk) tekemällä sopimuksella.

Sekä Autto että Lohi ovat kansanedustajia. He kiistävät lehmänkaupat.
Aarton kokemus pelastusalalta rajoittuu vapaapalokuntatoimintaan.


LAPIN pelastusjohtajaksi oli kymmenen hakijaa, joista seitsemän haastateltiin. Ehdokkaat haastatteli maakuntahallituksen työvaliokunta eli puheenjohtajat Lohi ja Autto, kolme muuta hallituksen jäsentä sekä maakuntajohtaja Mika Riipi ja pelastuslautakunnan puheenjohtaja Markku Ponkala (kesk). Varsinaisia pelastustoimen asiantuntijoita ei hakuprosessissa käytetty.

Johtosäännön mukaan pelastusjohtaja valitaan siten, että pelastuslautakunta esittää ja maakuntahallitus päättää. Käytännössä lautakunnalle jäi tässä tapauksessa kumileimasimen rooli.

Haastattelumuistioita ei tehty, eivätkä lautakunnan jäsenet lukeneet hakemuksia.

Neljän läsnä olleen jäsenen mukaan Lapin liiton hallintojohtaja Raimo Holster sanoi kokouksessa, että hakemuksia ei voitu toimittaa jäsenille tietoturvasyistä. Holster kiistää sanoneensa näin.
”Olisi ne toimitettu, jos ne olisi pyydetty.”

Holster kertoo lisäksi, että puheenjohtajalla oli hakemukset mukanaan, joten ne olisivat olleet kaikkien osallistujien saatavilla. Hän sanoo kertoneensa tämän myös kokouksessa.
Kolmella Suomen Kuvalehden tavoittamalla osallistujalla ei ole muistikuvaa tällaisesta. Yksi sanoo kuulleensa kokouksen sihteeriltä, että hakemukset olisi mahdollista saada.

Holster sanoo, ettei tiedä, miksi hakemuksia kaivanneet eivät olisi niihin tutustuneet, mikäli ne olisivat olleet nähtävillä. Hän ei halua ottaa tarkemmin kantaa siihen, mitä asiasta kokouksessa keskusteltiin, koska hänellä ei ole ”sanatarkkaa” muistikuvaa.
”Ei siellä keskustelupöytäkirjaa pidetä eikä nauhoiteta.”

Pelastuslautakunnalle oli etukäteen toimitettu kahden liuskan mittainen kooste kymmenen hakijan koulutus- ja työkokemustiedoista. Haastatteluihin osallistunut lautakunnan puheenjohtaja Ponkala kertoi Aarton olleen haastatelluista paras.

Äänestyksen jälkeen pelastuslautakunta päätti esittää pelastusjohtajaksi Aartoa. Kaksi päivää myöhemmin maakuntahallitus teki valinnan äänestyspäätöksellä.

OSA hakijoista ja päättäjistä epäilee kansanedustaja Autton motiiveja asiassa. Kun Autto putosi vuonna 2015 eduskunnasta, hänet palkattiin Lapin yliopiston yhteyspäälliköksi.
Kahden ja puolen kuukauden mittaiseksi perustettu pesti täytettiin ilman avointa hakua. Lopulta uutta tehtävää jatkettiin koko neljän vuoden vaalikauden pituiseksi. Kevään 2019 vaaleissa Autto nousi uudelleen eduskuntaan.

Pudonneen kansanedustajan palkkaamisesta syntyi aikanaan pieni kohu, jota Aarto kommentoi Lapin Kansalle kesällä 2015.

”Yhteyspäällikön tehtävä sijoittuu yliopiston yleis- ja henkilöstöhallintoon ja minä toimin hänen esimiehenään. Päätöksen yhteyspäällikön palkkaamisesta on tehnyt henkilöstöasioista vastaava vararehtori Jukka Mäkelä minun esittelystäni.”

Nyt kansanedustaja Heikki Autto olisi siis ajanut pelastusjohtajaksi entistä esimiestään, joka oli järjestämässä hänelle työpaikkaa yliopistolta eduskunnasta putoamisen jälkeen.

Yllättäen Aarto kiistää nyt SK:lle, että hänellä olisi ollut mitään roolia Heikki Autton palkkaamisessa yliopistolle. Asiat muuttuivat, Aarto sanoo.

”Oma käsitykseni on, kun tehtävää ei minun vastuualueelleni lopulta sijoitettu, että en ole koskaan ollut Autton esimies, vaan suora esimies on ollut alusta loppuun saakka rehtori.”

Autto taas sanoo, ettei tiedä, oliko Aarto hänen esimiehensä yliopistolla. Autton mukaan ainakin käytännössä rehtori oli hänen esimiehensä, mutta ”muodollisesti” se on voinut olla ”joku muukin”.

Tämän jälkeen kansanedustaja tarkentaa, että ainakin tehtävän päättyessä hallintojohtaja Aarto oli hänen esimiehensä. Viikkoa myöhemmin Autto ilmoittaa sähköpostitse, että itse asiassa Aarto oli hänen ”hallinnollinen esimiehensä” koko ajan.

 
Kokoomuspoliitikko kommentoi orjakauppias Colstonia.

Screenshot_1.png
 
Otto on oikeassa todetessaan, ettei orjilla ajateltu olevan ihmisarvoa kyseiseen aikaan. Edellä mainittu historiallinen tosiasia ei kuitenkaan tee orjuudesta sen hyväksyttävämpää. Tietääkseni Meri on oikeassa todetessaan Colstonin olleen orjakauppiaan lisäksi myös poliitikkoja ja hyväntekijä, mutta on kyseenalaista onko Colston, kuten Meri väittää, ensisijaisesti poliitikko ja hyväntekijä. Meren twiitti oli varmaan jotain Meren hätäistä ajattelua. Virheitä sattuu; Oton pitää nyt ottaa opiksi tästä.

On surullista nähdä kokoomuksen luisu. Kannatin puoluetta ennen, mutta viime vuosina on epäilyttänyt kokoomuksen kyky aidosti edistää kansakunnan etua. Kokoomukselta löytyy hyviä ajatuksia ja ajattelijoita, eikä Meren kyseenalainen twiitti niitä poista, mutta nyt olisi ryhtiliikkeen paikka. Aijon jatkossakin antaa kiitosta kokoomuksesta tuleville fiksuille kannanotoille, mutta puoluetta en nykytilassaan voi kannattaa. Löytyykö puolueelta kykyä hylätä vanhat lukkiutuneet ajatukset ja lähteä edistämään suomalaisten etua?

Antti Häkkänen puolueen puheenjohtajana voisi parantaa puolueensa tilaa.
 
Viimeksi muokattu:
Otto on oikeassa todetessaan, ettei orjilla ajateltu olevan ihmisarvoa kyseiseen aikaan. Edellä mainittu historiallinen tosiasia ei kuitenkaan tee orjuudesta sen hyväksyttävämpää. Tietääkseni Meri on oikeassa todetessaan Colstonin olleen orjakauppiaan lisäksi myös poliitikkoja ja hyväntekijä, mutta on kyseenalaista onko Colston, kuten Meri väittää, ensisijaisesti poliitikko ja hyväntekijä. Meren twiitti oli varmaan jotain Meren hätäistä ajattelua. Virheitä sattuu; Oton pitää nyt ottaa opiksi tästä.

On surullista nähdä kokoomuksen luisu. Kannatin puoluetta ennen, mutta viime vuosina on epäilyttänyt kokoomuksen kyky aidosti edistää kansakunnan etua. Kokoomukselta löytyy hyviä ajatuksia ja ajattelijoita, eikä Meren kyseenalainen twiitti niitä poista, mutta nyt olisi ryhtiliikkeen paikka. Aijon jatkossakin antaa kiitosta kokoomuksesta tuleville fiksuille kannanotoille, mutta puoluetta en nykytilassaan voi kannattaa. Löytyykö puolueelta kykyä hylätä vanhat lukkiutuneet ajatukset ja lähteä edistämään suomalaisten etua?

Antti Häkkänen puolueen puheenjohtajana voisi parantaa puolueensa tilaa.
Kannattaa muistaa että nykyinen valtakunnansyyttäjä Toiviainen on Häkkäsen valinta.
Tuosta lakimiehestä ei ole Kokoomuksen pelastajaksi, sen verran luikeroja ne ovat...
 
Jotain tekstitodisteita tähän? Ensimmäinen kerta kun tätä kuulen.

Sipilän hallitushan Toiviaisen nimitti ensin apulaiseksi sitten sijaiseksi ja lopulta vakinaiseksi. Oikeusministeri lienee toiminut asian esittelijänä.

Eli Toiviaisen nostivat valtakunnansyyttäjäksi johtavalle polulle persut. Maailma on aina toisinaan ihmeellinen :p
 
Sipilän hallitushan Toiviaisen nimitti ensin apulaiseksi sitten sijaiseksi ja lopulta vakinaiseksi. Oikeusministeri lienee toiminut asian esittelijänä.

Eli Toiviaisen nostivat valtakunnansyyttäjäksi johtavalle polulle persut. Maailma on aina toisinaan ihmeellinen :p
Siis tarkoitat Siniset.
 
Siis tarkoitat Siniset.

Ei vaan persut. Apulaisvaltakunnansyyttäjän nimityksen lienee esitellyt oikeusministeri Lindström. Ja kun vuosi oli 2016 niin nimen perään lisätään tuossa kohdin (PS). Myöhemmät nimitykset ovat kaiketi tapahtuneet Häkkäsen esittelystä.
 
Back
Top