Kolmannes vastaa myöntävästi vapaaehtoiseen kertauskutsuun

AKE-ukki

Kenraali
Lahjoittaja
#21
Kapiainen kirjoitti:
Joten:
Jos kantahenkilökunta on valmis osallistumaan harjoituksiin ilman sotaharjoituskorvauksia, niin miksei reserviläinenkin ilman reserviläispalkkaa?
Lisät kuitenkin ovat aika merkittävä osa kouluttajatehtävissä toimivien ammattisotilaiden palkkausta. Ei ole ollenkaan harvinaista, että kouluttajatehtävissä kuukausipalkasta 1/3..jopa enemmänkin, muodostuu lisistä. Siinä mielessä se, että PV toteuttaa kertauksia aikaisempaa enemmän tunneilla, on kouluttajahenkilöstölle rahallisesti merkittävä heikennys, mutta siitä huolimatta väki on valmis homman hoitamaan..joten sitä taustaa vasten pieni kädenojennus voisi olla paikallaan myös sieltä reserviläispuolelta reserviläispalkan osalta. Jos se kerran siitä on kiinni harjoitusten järjestäminen?!
Tosin aika mukavastihan reserviläiset VEH-harjoituksiin näyttää suhtautuvan.
Kuulin tuossa pahimman mahdollisen VEH-esto-osallistumis-skenarion.

Jos olet peruskoulun tai Lukion opettaja ja haluat osallistua PV:n kertausharjoituksiin. Kutsu on tullut VEH:nä Kyseinen harjoitus on arkipäivinä. Ko. henkilö joutuu hankkimaan tuurajan ja maksamaan hänelle palkan ja itse on PALKATTA sen ajankohdan.. Elikkä kaksin tai jopa kolminkertainen rankaisu maanpuolustukseen osallistujalle.

Olen kuullut jo aikaisemminkin, että kunta ja valtio työnantajina on kaikista nihkeimpiä näissä asioissa.:huh:
 
Top