Konflikti lähiavaruudessa

ctg

Supreme Leader
BAN
Laitan tänne, koska tämä näyttää päivä päivältä tulevan ajankohtaisemmaksi, vaikka tähän mennessä olemme välttäneet lähiavaruuden sotilaallista valloitusta. Todennäköisyys tämän konfliktin osalta voi myös olla että kohde voi myös tulla ulkoavaruudesta, pentagonin viimeisten ufo-videoiden tullessa ulos julkiseen mediaan. Tällä hetkellä kuitenkin Venäjän pressa on vastannut vanhan arkkivihollisen jenkkien haasteeseen lisäämällä resursseja kiertorata toimintaan. Jääkö tämä kylmän konfliktin asteelle kuten on tapahtunut kiinanmeren tekosaarien kanssa on aika kysymys, tiedän kuitenkin että tämä YKn bannaama toiminto on lisääntymään päin ja sitä ei ehkä saada pysäytettyä, vaan jossain vaiheessa maa-kuu kiertoradalla käydään osanotto, joka hyvin mahdollisesti pysäyttää lähiavaruus toiminnan kymmeniksi vuosiksi.

The Russian military's announcement comes just two weeks after remarks by US Air Force top brass that America must prepare to fight and win wars in outer space.

Russian Defense Minister Sergei Shoigu emphasized Tuesday that Russia must deploy a modern orbital constellation of military satellites to support the army and navy.

"Only with support from space will it be possible for the Armed Forces to reach maximum effectiveness. Therefore, we are paying special attention to this area," Shoigu said, speaking in a conference call with representatives of the rocketry and space industry.

"The Russian president has repeatedly stressed that our army and navy must not only meet the requirements of today, but to be prepared for tomorrow's means of conducting armed struggle. The solution of this problem doubtlessly depends directly on the availability of a modern orbital constellation of military satellites," Shoigu added.

According to the defense minister, the subject of his meeting included the production of the Pion-NKS, a next-gen radio surveillance satellite, and the Bars-M, Russia's newest electro-optical area surveillance satellite. The defense minister noted that the A.I. Berg Central Science and Research Institute of Radio Engineering and the Progress Rocket Space Center are engaged in the development, manufacture and modernization of Russia's rocket and space technology.

Shoigu's announcement comes just two weeks after the US Air Force declared that it was putting "tremendous emphasis" on preparations for space warfare. Late last month, US Air Force Chief of Staff Gen. David Goldfein said he believed that America was "going to be fighting from space in a matter of years." Accordingly, the commander said, it was "time for us as a service, regardless of specialty badge, to embrace space superiority with the same passion and sense of ownership as we apply to air superiority today."

Last week, in a speech to lawmakers, Russian President Vladimir Putin showed off a series of advanced missile weaponry designed to preserve the global strategic balance amid Washington's deployment of components of its missile defense system along Russia's western borders and in East Asia.
http://www.spacedaily.com/reports/R...ng_to_counter_US_space_warfare_plans_999.html
 
Vähän veikkaan että jos avaruudessa ruvetaan tekemään iskuja (tai tehdään jo) muiden satelliitteihin, niin siitä ei kerrota julkisuuteen mitään ennen kuin toiminta, vastatoiminta yms. on jatkunut kauan.

Iskijän kannattaa iskeä niin ettei iskeminen tai sen tekijä paljastu. Usein iskeminen kannattaisi tehdä niin ettei siitä leviä liikaa romua.

Optimaalinen isku voisi hyvinkin olla sellainen, että ammutaan maaliin ohjautuva muutaman kilon mötikkä kovalla nopeudella kohdesatelliittiin avaruuden suunnasta niin että syntyy sekä välittömiä iskemästä johtuvia vaurioita että satelliitin reitin kääntyminen sen verran maata kohti, että se lähtee vajoamaan.

Optimaalinen ajankohta voisi olla joku ennalta tunnettu meteoriittisade tai hyvin lähellä sitä oleva.

Kohteeksi joutuneiden taas on vaikea paljastaa arvovaltasyistä mitään jos eivät voi olla mistään varmoja.

Kolmansien ja neljänsien osapuolien kannattaa myös pitää turpansa kiinni jo siksi että niillä tuskin on mitään oleellista tietoa.

Allekirjoittaneen tapaisilla nettikaahoilla on sitten täysi vapaus spekuloida mitä tahansa hölmöä aiheen tiimoilta.
 
Laitan tänne, koska tämä näyttää päivä päivältä tulevan ajankohtaisemmaksi, vaikka tähän mennessä olemme välttäneet lähiavaruuden sotilaallista valloitusta.

Avaruusohjelmat ovat olleet pääosin sotilaallisia alusta lähtien. Esim. Vostok kehitettiin kuvaussatelliitin sivutuotteena. GPS, Transit, ym. jne.

Myös tappajasatelliitteja kehiteltiin jo alusta lähtien. NL oli kehityksessä pisimmällä.

http://www.astronautix.com/i/is-a.html

Russian military anti-satellite system. First operational ASAT. Tested in 1967-1971 and deployed through the late 1970's. Design as revised by Yangel and Korolev from Chelomei's original. ASAT satellite built by TsNII Kometa, Russia. Launched 1976 - 1982.
 
Tässä olisi, jos tykkää kovasta tieteestä (kuva hieman harhaanjohtava)

 

SAN DIEGO (INTELLIHUB) — President Donald Trump held a rally in California Tuesday, where he leaked the fact that the United States already has a “Space Force” and needs another one because space is a war fighting domain.

My new national strategy for space recognizes that space is a war fighting domain, just like the land air and sea,” the commander-in-chef said. “We may even have a Space Force or develop another one.”

“We’ll have the Air Force, we’ll have the Space Force, we have the Army the Navy,” he suggested. “You know I said it the other day because we are doing a tremendous amount of work in space, so, I said maybe we will need a new force and we will call it the Space Force and I was not really serious but they said what a great idea we’ll have to do that.”
https://www.intellihub.com/presiden...ghting-domain-just-like-the-land-air-and-sea/

https://www.cnbc.com/2018/03/13/tru...ing-a-space-force-to-fight-wars-in-space.html

https://www.space.com/39966-trump-space-force-for-us.html


Jenkeillä, Kiinalla, Venäjällä ja PKlla on kaikilla mahdollisuus taisteluun lähiavaruudessa. Kummaksi tässä asian tekee että tämä on valtiollisten normitoimintaa kun taas yksityiset ovat rauhan kannalla.
 
Todennäköisyys tämän konfliktin osalta voi myös olla että kohde voi myös tulla ulkoavaruudesta, pentagonin viimeisten ufo-videoiden tullessa ulos julkiseen mediaan.

Jos uhka tulee ulkoavaruudesta, niin se siitä sitten. Mikä tahansa sivilisaatio joka kykenee ylittämään tähtienvälisen avaruuden, on lähtökohtaisesti niin paljon meitä teknologisesti kehittyneempi, että varsinaisia keinoja taistella vastaan ei välttämättä edes ole. Vähän sama kuin lähtisi keihäin ja nuolin rynnäkkökoptereita vastaan...
 
Jos uhka tulee ulkoavaruudesta, niin se siitä sitten. Mikä tahansa sivilisaatio joka kykenee ylittämään tähtienvälisen avaruuden, on lähtökohtaisesti niin paljon meitä teknologisesti kehittyneempi, että varsinaisia keinoja taistella vastaan ei välttämättä edes ole. Vähän sama kuin lähtisi keihäin ja nuolin rynnäkkökoptereita vastaan...

En pidä ulkoavaruuden muukalaisuhkaa hirveän suurena mahdollisuutena, mutta pidemmälle kun mennään tulevaisuuteen se kuitenkin kasvaa todennäköisyytenä
 
russianasteroidscheme.jpg


The next time a giant asteroid threatens the Earth, Russia may just know how many megatons of explosives are needed to blow the thing to smithereens.

Boffins from the Rosatom State Nuclear Energy Corporation and the Moscow Institute of Physics and Technology (MIPT) have been busy modelling the impact of a nuclear explosion on an Armageddon-sized asteroid by building miniature models of the space rocks and blasting them with laser beams.

Russia has history when it comes to asteroids: on 15 February 2013 a meteor exploded at 97,000ft over Chelyabinsk Oblast, in the Ural Mountains region, with a force of 26 to 33 times the energy released by the Hiroshima atomic bomb.

Minds have since been focused by the potential damage a much larger asteroid could cause.

There are two courses of action when faced with a civilisation-ending rock hurtling towards the earth at 20km per second – either deflect it or blow it into tiny pieces that will burn up harmlessly in the atmosphere.
http://www.theregister.co.uk/2018/0...teeny_tiny_asteroids_with_a_teeny_tiny_laser/
 
Jos uhka tulee ulkoavaruudesta, niin se siitä sitten. Mikä tahansa sivilisaatio joka kykenee ylittämään tähtienvälisen avaruuden, on lähtökohtaisesti niin paljon meitä teknologisesti kehittyneempi, että varsinaisia keinoja taistella vastaan ei välttämättä edes ole. Vähän sama kuin lähtisi keihäin ja nuolin rynnäkkökoptereita vastaan...

Minä veikkaan myös että peli on selvä heti alkuunsa. Kohtaamamme siviilisaatio on luultavasti kehityksessä miljoonia vuosia meitä edellä.

Destruction_of_Despayre-TEA.jpg

Toisaalta kun asiaa miettii, niin sotiminen on aika tyhmää ja jotenkin vanhanaikaista. Voisi hyvinkin olla että ulkoavaruudesta saapuva sivilisaatio onkin päinvastoin meille ystävällinen.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: ctg
Voisi hyvinkin olla että ulkoavaruudesta saapuva sivilisaatio onkin päinvastoin meille ystävällinen.

Hyvin luultavasti. Jos UFO historiaa katsoo, niin tuhansien vuosien aikana mitä ne ovat vierailleet, niin valloitusta ei ole tapahtunut. Edes aboriginaalien 60 tuhannen vuoden historia ei muista tälläistä tapausta. Mutta aloittaja puoli voi olla me kuten perinteisesti, "ammu ensin, kysy myöhemmin"
 
Olemme hyvin vaarallinen laji, mutta lähinnä itsellemme ja tälle planeetalle. Ulkoavaruuden sivilisaatiot tuskin kiinnostuvat meistä, paitsi jos aiomme laajentua toisiin aurinkokuntiin.
 
Ulkoavaruuden sivilisaatiot tuskin kiinnostuvat meistä, paitsi jos aiomme laajentua toisiin aurinkokuntiin

Tuohon en usko. Meillä on sairaanoloinen mielenkiinto muita kulttuureja kohtaan, joten miksi ei myös heillä voi olla mielenkiintoa meitä kohtaan? Homma voi olla että niin pitkään kun emme osaa olla rauhassa, he eivät tee kontaktia ammutuksi pelkäämisen vuoksi.
 
Tuohon en usko. Meillä on sairaanoloinen mielenkiinto muita kulttuureja kohtaan, joten miksi ei myös heillä voi olla mielenkiintoa meitä kohtaan? Homma voi olla että niin pitkään kun emme osaa olla rauhassa, he eivät tee kontaktia ammutuksi pelkäämisen vuoksi.
Arvaapas minkälainen shokki tuollainen kontakti olisi kaikille uskonnoille ja uskovaisille. Siinä olisi semmoinen sekasorto edessä ettei vastaavaa ole nähty. :alien:
 
Arvaapas minkälainen shokki tuollainen kontakti olisi kaikille uskonnoille ja uskovaisille. Siinä olisi semmoinen sekasorto edessä ettei vastaavaa ole nähty. :alien:

Ehkä, mutta ihan tosissaan, en usko että näin käy. Paavi antoi siunauksen muukalaisille, joten kristittyjen kiihkein siipi on ok koko ajatuksen kanssa. Hindujen uskonto perustuu ulkoavaruudesta tulleisiin jumaliin. Muslimeilla on heidän pyhiinvaelluskivensä mikä tuli ulkoavaruudesta. Telkkari, elokuvat, kirjallisuus ja muut ovat esittäneet muukalaisia ja kukaan ei ole tullut hulluksi niistä, joten en hirveästi usko että ihmisillä menee nuppi sekaisin. Ainoa mistä jengi on rupenut hiiltymään on sieppaukset.
 
Jos puhutaan ihan teknologiasta, niin mitä tehokkaamman energianlähteen/moottorin pystyt kehittämään, sitä tuhoisamman aseen pystyt luomaan. Tätä nähdään hypersoonisissa lentokoneissa ja ohjuksissa, nykyaikana.
 
Minä veikkaan myös että peli on selvä heti alkuunsa. Kohtaamamme siviilisaatio on luultavasti kehityksessä miljoonia vuosia meitä edellä.

Katso liite: 20105

Toisaalta kun asiaa miettii, niin sotiminen on aika tyhmää ja jotenkin vanhanaikaista. Voisi hyvinkin olla että ulkoavaruudesta saapuva sivilisaatio onkin päinvastoin meille ystävällinen.

Muistahan että omatunto voi kehittyä myös pois evoluution myötä. Toisekseen kuinka paljon meillä tehdään kokeita simpansseilla yms muilla eläimillä. Miljoonia vuosia meitä edellä olevia ymmärrämme saman verran kuin muurahainen meitä.
 
... Miljoonia vuosia meitä edellä olevia ymmärrämme saman verran kuin muurahainen meitä.

Ja tuota erittäin kehittynyttä sivilisaatiota kiinnostaa ihmisten puuhat tasan saman verran kuin meitä kiinnostaa muurahaisten, sinänsä monimuotoiset ja ahkerat,
puuhat kun esim. kävelemme aurinkoisena ja lämpimänä kesäpäivänä metsäpolulla, missä niitä kuitenkin on lähellä ja paljon.
 
Ja tuota erittäin kehittynyttä sivilisaatiota kiinnostaa ihmisten puuhat tasan saman verran kuin meitä kiinnostaa muurahaisten, sinänsä monimuotoiset ja ahkerat,
puuhat kun esim. kävelemme aurinkoisena ja lämpimänä kesäpäivänä metsäpolulla, missä niitä kuitenkin on lähellä ja paljon.
Mutta aika harva tahallaan talloo muurahaispesiä, tosin saattaahan avaruudessa luikerrella ihan aitoja psykopaattilajeja...
 
The House of Representatives passed the National Defense Authorization Act (NDAA) yesterday, including legislation that would require the Air Force to create a new branch of the military called the 'Space Corps' by the beginning of 2019. The Space Corps would replace the Air Force's current space departments and receive more funding as well as its own command.

It was a major step for those in favor of creating a sixth military branch, but the Space Corps is still far from reality. The Senate Armed Services Committee's current markup of the NDAA, a $696 billion measure, does not include the Space Corps, but rather creates a new officer to oversee space defense in the Pentagon, according to a summary of the bill acquired bySpace News.

The creation of a Space Corps is also opposed by Air Force leadership and Secretary of Defense James Mattis along with the Trump administration. The White House issued a statement about the NDAA this past week that said space defense needed to be addressed, "the creation of a separate Space Corps, however, is premature at this time."

The Senate's current version of the NDAA seems to agree. Rather than creating an entirely new military branch, the Senate bill would create a new Chief Information Warfare Officer (CIWO) in the Defense Department to oversee "cybersecurity and cyber warfare, space and space launch systems, electronic warfare, and the electromagnetic spectrum." The Senate bill would also require the head of Air Force Space Command to serve for six years, rather than two or four years.
https://www.popularmechanics.com/military/a27317/space-corps-military-branch-approved-by-house/
 
Back
Top