Sittemmin toinen säilyke vaihdettiin pussikeittoon/-pataan. Melkoisen epäsuosittu oli eräs currykana-banaani-sörsseli.
Puuroja olis joskus ainakin aprikoosikaurapuuro ja omenakaurapuuro tai vaihtoehtoisesti pikakaurapuuro ja kiisseli tai pikavelli. Nämä taisivat vaihtua osin nuudeleihin.
Vihaotehtoisesti löytyi aina myös joko kinkkupasteija, maksapasteija tai sulatejuusto säilykepurkissa.
Säilykepukkeihin oli ne kätevät muovikannet olemassa.
Meillä epäsuosituin oli gulassikeitto. Itsellä pahin oli se 3:n pussin liha-perunakeitto. Se vaan tuli parin tunnin kuluttua läpi samanlaisena liuruna kuin sisään meni, Vain väri ja haju oli muuttunut. Johtui luultavasti jostain mausteesta siinä 3. pussista. Siitäkin sai syötävän kun sotki liha osan mummonmuusiin ja perunat mausti suolalla ja söi sipseinä.
HYVIÄ:
Pika(omena)kaurapuuro + kaakaojauhe = suklaapuuro
Pikakahvi + kaakaojauhe(hätätilassa suklaa patukka) = kaakaokahvi
trangian kannen päällä paistettu nödeviipale + mummonmuusi = pihvi + muusi
kinkkupasteija = nam
+hyvä
mansikkakiisseli + vodka = **tunmoinen känni huomaamatta
Sen 11kk:n aikana oppi säätämään ja tuomaan omia mausteita.
PS.
Irtoaako säilykepurkista metallia ruokaan, lähinnä hernekeittopurkista, jos sen lämmittää purkissa? Näin meille kerrottiin ja yrittivät estää pelkän purkin lämmitystä tulessa. Oli se auki, muutenhan se räjähtää paineessa.