Koronaviruksen sairastaminen - omaseurantaketju mp.nettiläisille

Muistakaa pojat, että tosimiehet ei käytä suojausta!

ei vastaaineita.jpg

Tein äskettäin vasta-ainetestin, kun suuri yleisö saa niitä viimeinkin käsiinsä. Tulos oli hienoinen pettymys, ei merkkejä vasta-aineista. Toisaalta ei iso ihmekään rokottamattomana, mutta salaa olin toivonut sairastaneeni oireettomana ja sen tuottaneen jotakin.

Olen siis yhä edelleen koronakarkuri.

(P.S. Jos joku omistaa hyvää lehtimetsää, niin voisi tuoda minulle "vasta"-aineita. :))
 
Tämä viikko mennyt koronan kourissa. Aika vähällä päässyt, vastaa melkolailla semmoista meikäläisen petipotilaaksi kaatavaa flunssaa. Tosin tässä ei ole ollut yhtä korkeaa kuumetta. Ehkä hieman normaalia heikommaksi vetää ja esim. kun käy hakemassa puita liiteristä, saa istua puolisen tuntia penkissä hikoilemassa kylmää hikeä. Eli kun kunto-ohjelma puhelimessa ehdotti kuntoharjoitteita kehon omalla painolla, oli pakko vastata kieltävästi. Jospa se äppi ei nyt suuttunut ihan kauheesti...

Eniten vituttaa, että poissaolon vuoksi pitää ohjeistaa sijaiset ja kaiken huipuksi tällä viikolla oli kolmena päivänä muiden järjestämää spesiaalitoimintaa, joten piti ohjeistaa niille vielä toisetkin sijaiset. Ensimmäisenä päivänä menikin sitten reilu kuusi tuntia niiden ohjeistusten laatimiseen. Ja toisena päivänä pari tuntia puhelinsoittoihin valvontaluokan vanhemmille. Ja tänään soiteltiin perään, kun talon ulkopuolinen sijainen yritti käyttää omalla sähköpostillaan sijaiselle tarkoitettua oppimateriaalia, mikä on ihan henkilökohtaisten tekijänoikeuksien vuoksi laitettu kaupungin sähköpostitunnusten taakse, eli olisi pitänyt käyttää sijaistunnuksia. Ja kyllä. Ohjeistus sijaistunnusten käyttämiseen on yleinen ja pysyvä ja mainittu myös niissä minun ohjeissani.
 
Onpa vittumainen tauti. Sairastaminen sinänsä oli viidessä päivässä ohi, mutta vieläkin tuntuu välillä siltä, että henki kulkee vain perserei'än kautta ja yllättävän kevytkin rasitus tuntuu aika pahalta. Keuhkoissa tuntuu olevan limaa aika pirusti. Pari viikkoa on liikkuminen ollut kyllä melkoisen vähäistä. Mutta eiköhän tämä tästä.
 
Maanantai-iltana alkoi yskittämään, mutta ei ollut lämpöä tai muuten kipeä olo.

Tiistaina aamulla herätessä oli jo selkeästi kuumetta niin tein sitten kotitestin joka oli positiivinen.

Keskiviikko oli vittua ja saatanaa kuumeen kanssa joka kävi korkeimmillaan 39,4 asteessa (normaali lämpö minulla 35,5-36), mutta yskä ei oikeastaan pahentunut kevyttä kröhää ja liman sylkemistä pahemmaksi.

Torstaina aamulla oli enää 37,5 lämpö, ja yskiminen laantunut suurimmilta osin. Torstai illalla ei enää noussutkaan kuumetta yötä vasten.

Tänään perjantaina on ollut jo melko hyvä olo. Ei kuumetta. Ei yskää. Väsyttää jokseenkin ja tietää kyllä lusineensa kuumeen kun yritti esimerkiksi koiraa käyttää lenkillä.

Emännällä tulee näköjään oireet noin päivän minua perässä, niin jospa silläkin hellittäisi kuume tänään. Molemmat ollaan 3:sti rokotettuja.
 
Itsellä meni oma korona aika identtisillä oireilla kuin jäsen #Suutarilla tuossa ylempänä. Siihen pari päivää vielä, että voimat ja jaksaminen ei ollut ihan entisellä tasolla jos rasitti itseään. Tavan flunssa on ollut minulle keljumpi tauti, kuin tämä kiinan tuontiversio. Ei vaikuttanut maku tai hajuaistiin. Ei tullut rokotuksia haettua, mutta eipä tuo kaduttanut kun suhteellisen vähällä selvisin ilmankin.
 
7. päivä positiivisesta kotitestistä. Kuumetta ei ole ollut pe-ma välillä ollenkaan, mutta tatin veivaaminenkin iskee sellaisen hien päälle että huhhuh.

Tein tänään uuden kotitesti ja se näytti edelleen positiivista. Onneksi teen kotoa käsin töitä niin ei tarvitse arvella että meniskö työpaikalle vai ei.
 
Ei ole todennettu oliko korona, luulen että oli.

Lapsella oli viikko ennen minua, ja välttelin häntä sen ajan. Sitten käytin häntä kaupassa, ja saatoin saada koronan (sekä vasta-aineita).
Siksipä tauti olikin erittäin mieto (?)

On kaksi rokotetta, mutta viimeisestä 1,5v eikä se ollut omikronille, joten luulen ettei rokote vaikuttanut yhtään mitään, vaan ne pojan vasta-aineet lievensi.

Kaksi päivää lievä kuume 37,8 , sitten kaksi päivää suht kova kurkkukipu. Molempiin tehosi ibuprofeiini. Pari kröhäyksellä kurkusta irtosi kunnon limaklöntti. Niistää ei tarvinut, eikä yskiä.

Edellisestä flunssasta 3 vuotta joten odotin kovempaa. Varsinkin korvatulehdukset jälkitautina ovat ärsyttäneet aikaisemmilla kerroilla.
 
Itselle nousi eilen 39,2 asteen kuume. Vielä perjantaina olin terve kuin pukki.
Kotitesti näytti sitten positiivista.

Voimat lähti ja olo on kuin olisi levypainoja rinnanpäällä. Onneksi tänään lämpö on laskenut alle kuumeen 36,4 ja voimat ovat vähän palautuneet, mutta sekava olo päässä jatkuu (huojuttaa yms, päätä turvottaa).
Ruokahalukin oli eilen poissa mutta tänään palautui. Lääkkeeksi tullut juotua c-vitamiini poretabuja ja syötyä 200mikkiä d-vitamiinia kumpanakin päivänä.

Rokotteita 2x pfizer(viimeisin yli vuosi sitten)

(edit, jälkiniitto)->
Nyt on korona kotitestin mukaan vihdoin ohi. Vielä keskiviikkona testissä pamahti välittömästi positiivinen, vaikka kuume oli mennyt jo ohi sunnuntaiaamuna. Keskiviikkona myös yllättäen lähti maku- ja hajuaisti täysin, sekä alkoi yskä. Innostuneena aistihäiriöstä päätin testailla erinäisiä ruokia ja juomia, miltä maistuvat. Muunmuassa valkosipulinkynsi kielen päällä ei maistunut miltään ja viinaksistakin tuli pelkästään erittäin mieto käsidesimäinen jälkiaromi. Yllättävästi siskonmakkaran maku ei muuttunut ollenkaan, mutta toisaalta ei se muutenkaan maistu hirveästi kuin suolalta.
 
Viimeksi muokattu:
Koronataudin sairastaminen jo voiton puolella. Taudissa on ollut tähän mennessä eri vaiheet:
  • Ärhäkäs kuume
  • Tukkoisuus ja köhiminen
  • Keuhkot kasassa ja huimaus
Voi vain kuvitella, kuinka rikki olisi ollut nämä kaikki samaan aikaan. Jossain vaiheessa pyöri mielessä meno sairaalaan, mutta kotihoidolla selvinnyt lopulta. Mielenkiintoisesti tauti tuntui olevan ohi, kunnes keuhkovaihe alkoi nopeasti. Nyt voimien keräilyä ja kokeilua rauhallisesti, miltä fyysiset askareet tuntuvat.
 
Jälkikäteisilmoitus. Sairastin keväällä. Ainoa, mistä asian totesin, oli niskan jäykkyys yhden päivän aikana. Testiin ymmärsin mennä, koska muu perhe sairasti. Kun positiivinen tulos tuli virallisesta testistä, oli lauantaipäivä. Olin torstaina takaisin töissä, oireettomana, ja kotitesti jo negatiivinen.

Mitään muita tuntemuksia ei minulla ollut. Perheessä puolisollani oli huomattavaa heikkoutta ja väsymystä yhtenä päivänä, mutta hänelläkin toipumisaika oli sama.

Molemmilla oli alla kolme rokotetta, joista viimeisin oli otettu 1,5 kk ennen tartuntaa.
 
Marraskuun puolivälissä emäntä oli vähän torstaina nuhainen, mutta kun on sitä kerran kuussa ja kotitesti negatiivinen, en ihmetellyt sen kummemmin. Luulin vilustuneeni maanantaina töissä, mutta töihin tulee soittoa että lapsella ampuu kuume lähelle 39. Tiistainakin vielä luulin normaaliksi flunssaksi joka menee itsellä ohi kaksilla päiväunilla, kunnes illalla puskee kylmää hikeä ja mieskuume eli 37,2°C. Muutaman tunnin päästä oltiinkin jo sitten lähellä 40°C.

Perjantaina lämpö putosi jo normaaleihin lukemiin mutta väsymys oli mieletön - pienikin rasitus nosti kuumeen, esim suihkussakäynti nosti lämpöä asteella. Kotitestissä alkoi vihdoin näkymään hento viiva. Kurkku muuttui jumalattoman kipeäksi, pari aftaa suuhun, ilmeisesti ientulehdus seuraksi ja hammasharja käyttökieltoon etten vuoda kuiviin.

Tätä jatkui sitten pitkälle seuraavaan viikkoon, mutta ensin lähti ääni. Ääni on nyt ollut kaksi viikkoa lomalla, limaa alkaa nyt vähitellen irtoamaan.

Mukavana lisäoireena sellaiset allergiamaiset sormien ja varpaiden turpoamiset - yhtäkkiä alkaa kutina ja silloin on jo syytä riisua sormukset, koska kohta sormet niin turvoksissa ettei taivu. Helpottaa puolessa tunnissa. Niin, ja äkilliset selkäkrampit on kiva bonus, etenkin kun selkäpuolelle sai syksyllä tohtorin puukkoa ja viilaa.
 
Viimeksi muokattu:
Itsehän tuli tuo nyt sairastettua. Ei ollut helpoin eikä vaikein tautimuoto. Jokusen päivän piti kuumetta reilussa 38 asteessa, nuha ja epämiellyttävä kurkkukipu. Kurkkukivun väistyttyä tuli sitten yskä joka kesti reilut kolme viikko. Kunto on vieläkin vähän alhaalla. Muutoin meni aika perus influenssamaisesti ohitse. Ei jälkitauteja, toki tuli levättyä huolella.
 
Tämäkin piti kokea. Viime lauantaina oli herätessä paska ja alavireinen olo mutta se nyt on normaali tila joten ei aiheuttanut toimenpiteitä. Sunnuntaina pää ilmoitti flunssan olevan tulossa. Su-ma yönä kunnon horkka ja kuume aamulla 40, eniten sitten 1996 sairastetun keuhkokuumeen ja 2001 influenssan. Päivä nukkuen, finrexiniä, panadol fortea ja aspiriinia. Seuraavana aamuna laskenut 38:aan, sitten tasaisesti alas kunnes nyt jo toinen kuumeeton päivä. Vähän kurkkukipua ja yhden yön kestänyt yskä.

Ei mikään piknik, joulu vähän pilalla kun minut jätettiin kotiin etten vie tautia mummolaan.
 
Ikäviä vatsaoireita ilmennyt myös, mutta olo muuten aika normaali.
 
Tulipa itsekin sairastettua tämä; alkoi kovalla väsymyksellä, sitten neljä päivää kuume jojotteli, nyt puolentoista viikon jälkeen enään muuta kuin syvä röhä
 
En tiedä sairastinko tuossa kuukausi sitten koronan vai jonkun muun influenssan. Kohisten noussut 40ºC kuume, lihaskivut ja neljä päivää veto aivan poissa. Parin viikon jälkeen vieläkin oli olo hieman heikko. Yskää tai rään juoksua ei tullut kuin vasta viikon sairastamisen jälkeen, ja sitäkin vain hieman. Hienoinen yskä on jatkunut tähän asti.
 
Minulla on vieläkin sairalloinen olo 4-s viikko. Tukkoisuus oli niin hirvittava että meni poskiontelotulehdukseksi. En muista milloin oli näin kova räkätauti. tk:ssa ei otettu testia, kotona negat, sanoneet on ihan sama korona tai muu, voivat esiintyä yhdessäkin, jopa kaikki kolme, hoidetaan vain symptomit. Huuhtonut kotona sarvikuonolla nenän paljon, ja sieltä lähti keltaista mätä niin paljon, etten muista milloin nähnyt moista. Sitten vasempaan silmän alle tuli kipu ja turvotus. Menin uudestaan, tk:n tutkineet sinuskanilla, oli4-5 numerot, joten antibiotit piti ottaa, söin kuurin, tänään 1 päivä nenä aukesi ja ihan puhdas. Mädän kasvu lopuui. Mutta vointi niin väsynyt, uupumus niin paha, oikein käsissä tärinä.

Ja aika runsas post nasal grip. Räkä valuu nieluun..Nyt käytössä Dymista. Keuhkot ovat siistit.
 
Sairastin koronan toiseen kertaan. Rokotukset 3, sairastamiset 2.

Viikko meni likipitäen sängyn pohjalla, osa ehkä laiskuutta. Räkää, yskää, kipeät lihakset, vähän löysää mahaa, ehkä pieni kuume kävi kun paleli yhtenä iltana ihan hemmetisti.
 
Miksi sitten toisille tulee Long Covid ja toisille ei?

Yksi syy siihen on suoliston bakteerifaunan yksipuolistuminen eli dysbiomi(eng dysbiosis).
Long Covid on jonkinlainen autoimmuunisairaus.
Suoliston dysbiomia korjaamalla ollaan saavutettu tuloksia Long Covidin hoidossa.

Mikä sitten yksipuolistaa suoliston biomin?

Nykyihminen syö valtavasti ns ultraprosessoitua ruoka, joka yksipuolistaa suoliston bakteerikannan.
Tämä aiheuttaa ongelmia immuunipuolustuksessa, niin että autoimmuunisairaudet kuten suolistotulehdukset, nivelreuma ja psoriasis ovat lisääntyneet.
Dysbiomi aiheuttaa myös diabetesta ja ylipainoa.

Suoliston bakteerikanta on ikäänkuin yksi elin ihmisessä, jonka kunnosta pitää huolehtia oikealla ravinnolla.
Gastroenterologian professori Perttu Arkkila(HUS) on sanonut että ihmisen pitäisi syödä monipuolisesti, jotta bakteerikirjo suolessa olisi monipuolinen ja estäisi sairauksia.


Eli lakatkaa syömästä makeisia, pitsaa, hampurilaisia, makeita jogurtteja, prosessoitua lihaa, virvoitusjuomia, keksejä, naksuja, muroja yms.
Syökää kaurapuuroa, vihanneksia, pakastevihanneksia, oikeaa kalaa ja lihaa yms.
 
Viimeksi muokattu:
Miksi sitten toisille tulee Long Covid ja toisille ei?

Yksi syy siihen on suoliston bakteerifaunan yksipuolistuminen eli dysbiomi(eng dysbiosis).
Long Covid on jonkinlainen autoimmuunisairaus.
Suoliston dysbiomia korjaamalla ollaan saavutettu tuloksia Long Covidin hoidossa.

Mikä sitten yksipuolistaa suoliston biomin?

Nykyihminen syö valtavasti ns ultraprosessoitua ruoka, joka yksipuolistaa suoliston bakteerikannan.
Tämä aiheuttaa ongelmia immuunipuolustuksessa, niin että autoimmuunisairaudet kuten suolistotulehdukset, nivelreuma ja psoriasis ovat lisääntyneet.
Dysbiomi aiheuttaa myös diabetesta ja ylipainoa.

Suoliston bakteerikanta on ikään yksi elin ihmisessä, jonka kunnosta pitää huolehtia oikealla ravinnolla.
Gastroenterologian professori Perttu Arkkila(HUS) on sanonut että ihmisen pitäisi syödä monipuolisesti, jotta bakteerikirjo suolessa olisi monipuolinen ja estäisi sairauksia.


Eli lakatkaa syömästä makeisia, pitsaa, hampurilaisia, makeita jogurtteja, prosessoitua lihaa, virvoitusjuomia, keksejä, naksuja, muroja yms.
Syökää kaurapuuroa, vihanneksia, pakastevihanneksia, oikeaa kalaa ja lihaa yms.
Ultraprosessoitu ruoka muutoinkin on aikamoista myrkkyä
 
Back
Top