Koronatartunnat maakunnittain:
Uusimaa:
Uudenmaan maakunnassa, jossa on 26 kuntaa, on yhteensä 843 todettua tartuntaa 20 kunnan alueella.
Varsinais-Suomi:
Varsinais-Suomessa, jossa on 27 kuntaa, on yhteensä 56 todettua tartuntaa 13 kunnan alueella. Kaarinassa, Koski Tl:ssä, Laitilassa, Marttilassa, Maskussa, Salossa ja Turussa on havaittu useita tapauksia.
Pirkanmaa:
Pirkanmaalla, jossa on 22 kuntaa, on yhteensä 100 todettua tartuntaa seitsemän kunnan alueella. Kangasalla, Orivedellä, Pirkkalassa, Tampereella ja Valkeakoskella on havaittu useita tapauksia.
Kanta-Häme:
Kanta-Hämeessä, jossa on 11 kuntaa, on yhteensä 23 todettua tapausta viiden kunnan alueella. Forssassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä on havaittu useita tapauksia.
Etelä-Savo:
Etelä-Savossa, jossa on 14 kuntaa, on yhteensä 23 todettua tapausta kuuden kunnan alueella. Mikkelissä ja Pieksämäellä on havaittu useita tapauksia.
Keski-Suomi:
Keski-Suomessa, jossa on 23 kuntaa, on 56 todettua tapausta kuuden kunnan alueella. Jyväskylässä, Jämsässä ja Muuramessa on havaittu useita tapauksia.
Pohjanmaa:
Pohjanmaalla, jossa on 15 kuntaa, on yhteensä 21 todettua tapausta neljän kunnan alueella. Vaasassa on havaittu useita tapauksia.
Pohjois-Pohjanmaa:
Pohjois-Pohjanmaalla, jossa on 30 kuntaa, on yhteensä 56 todettua tapausta kuuden kunnan alueella. Oulussa on havaittu useita tapauksia.
Pohjois-Savo:
Pohjois-Savossa, jossa on 18 kuntaa, on yhteensä 23 todettua tapausta viiden kunnan alueella. Useita tapauksia on Kuopiossa.
Etelä-Pohjanmaa:
Etelä-Pohjanmaalla, jossa on 17 kuntaa, on yhteensä 12 todettua tapausta neljän kunnan alueella. Useita tapauksia on Seinäjoella.
Lappi:
Lapissa, jossa on 21 kuntaa, on yhteensä 21 todettua tartuntaa kuuden kunnan alueella. Useita tapauksia on Kemissä, Kittilässä, Kolarissa ja Rovaniemellä.
Satakunta:
Satakunnassa, jossa on 17 kuntaa, on yhteensä 17 todettua tartuntaa seitsemän kunnan alueella. Porissa ja Raumalla on havaittu useita tapauksia.
Päijät-Häme:
Päijät-Hämeessä, jossa on yhteensä 9 kuntaa, on yhteensä 23 todettua tartuntaa kuuden kunnan alueella. Lahdessa on havaittu useita tapauksia.
Kymenlaakso:
Kymenlaaksossa, jossa on 7 kuntaa, on todettuja tapauksia yhteensä 10 neljän kunnan alueella. Kouvolassa on havaittu useita tapauksia.
Etelä-Karjala:
Etelä-Karjalassa, jossa on 9 kuntaa, on yhteensä 8 todettua tapausta kahden kunnan alueella. Lappeenrannassa on havaittu useita tapauksia.
Pohjois-Karjala:
Pohjois-Karjalassa, jossa on 12 kuntaa, on yhteensä 6 todettua tapausta neljän kunnan alueella. Joensuussa on havaittu useita tapauksia.
Keski-Pohjanmaa:
Keski-Pohjanmaalla, jossa on 8 kuntaa, on yhteensä 5 todettua tapausta kahden kunnan alueella. Kokkolassa on havaittu useita tapauksia.
Kainuu:
Kainuussa, jossa on 8 kuntaa, on 4 todettua tapausta yhden kunnan alueella.
Ahvenanmaa:
Ahvenanmaalla, jossa on 16 kuntaa, on yhteensä 5 todettua tapausta kolmen kunnan alueella. Maarianhaminassa on havaittu useita tapauksia.
Tiedot perustuvat THL:n toimittamiin tautitilastoihin, jotka sosiaali- ja terveysministeriössä on jaoteltu maakunnittain 30.3. illalla.
www.iltalehti.fi
Kun testaus on laiskan puoleista, niin ei näitä tilastoja kannata liikaa tuijotella. Antavat ne kuitenkin jonkinlaista suuntaa ja siitä herääkin kysymys, että kun Uusimaa on suljettu niin miksi hitossa Pirkanmaa ei ole? Onko se mansesterilaiselle pääministerille liian vaikea rasti? Tuo 100 tartuntaa on ihan varmasti vain jäävuoren huippu...tartuntoja on ihan varmasti moninkertainen määrä ja ne ovat edelleenkin rajussa nousussa.
Varsinais-Suomi on kirimässä ihan odotetusti Pirkanmaan rinnalle, mutta muissa maakunnissa tilanne on toistaiseksi jopa yllättävän hyvä, jos niitä piilosairaita ei ole ihan tolkuttomasti, mikä on toki mahdollista sekin.