Kyllähän noita ylös saa spekuloitua ja rahalla pumppaamalla mutta kuinka saada pidettyä osake halpana jos firmalla on käsissään riskitön miljardibisnes. Ja miksi edes kukaan sitä yrittäisikään?
Viimeksi muokattu:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kyllähän noita ylös saa spekuloitua ja rahalla pumppaamalla mutta kuinka saada pidettyä osake halpana jos firmalla on käsissään riskitön miljardibisnes. Ja miksi edes kukaan sitä yrittäisikään?
Näin opiskelijana minua vain yksinkertaisesti vituttaa, että meidän menot on kärventävän suurennuslasin alla samalla kun ei niitä rajoja vieläkään saada kiinni, ja ollaan kuulemma vastuuttomia samalla kun keski-ikäisten tuttavieni oli pahimpana koronahetkenä pakko päästä itsekkäästi sille Espanjan matkalle kun kerta siihen oli säästetty ja olisi ollut liikaa vaadittu, kun pitkän säästön jälkeen olisi pitänyt se loma perua. Jos vanhemman väen asenne on tämä, että minun ulkomaan reissuni ovat niin tärkeitä, että minä niille menen vaikka tilanne olisi mikä, niin minä vastaan samalla mitalla ja menen sitten opiskelijaillanviettoihin. Puhutaan sitten asiasta uudelleen kun lennot perutaan ulkomaille ja laitetaan rajat kiinni ja vanhemmat väet peruvat luksusreissunsa ja tulevat samalle linjalle eivätkä odota että me vain osallistumme näihin menojemme peruutuksiin.
Kyllähän noita ylös saa spekuloitua ja rahalla pumppaamalla mutta kuinka saada pidettyä osake halpana jos firmalla on käsissään riskitön miljardibisnes. Ja miksi edes kukaan sitä yrittäisikään?
Here we go.... ei tullut sateentekijää rokotteista?
WHO-johtaja Tedros: Uutinen Astra Zenecan rokotteen huonosta tehosta ”huolestuttava”, lisätutkimuksia tarvitaan – suora lähetys käynnissä
WHO-johtaja Tedros: Uutinen Astra Zenecan rokotteen huonosta tehosta ”huolestuttava”, lisätutkimuksia tarvitaan
WHO korosti, että Astra Zenecan rokote on tärkeä pitää mukana koronan vastaisessa taistelussa.www.iltalehti.fi
Uusi tutkimus: AstraZenecan rokotteella vain 10 prosentin teho Etelä-Afrikan virusmuunnosta vastaan
Uusi tutkimus: AstraZenecan rokotteella vain 10 prosentin teho Etelä-Afrikan virusmuunnosta vastaan
AstraZenecan rokote ei tutkimuksen mukaan näytä estävän lieväoireisen koronan tarttumista Etelä-Afrikassa.www.is.fi
Eikös nuo helppoheikit luvanneet, että rokotetta helppo sitten jälkikäteen muokata suojaamaan myös mutaatioilta.Oliko tämä nyt yllätys? Ei ollut. Seuraavalla mutaatiolla menee pohja seuraavalta rokotteelta, jne.
Näillä rokotteilla tätä pandemiaa ei saada kuriin. Linkolan äärivihervasemmiston opeilla kyllä, että kukaan ei liiku mihinkään ja kaikki kuolee paikalleen.
Ainoa, joka tämän ratkaisee on radikaalisti lisätä tehtaiden lukumäärää, jotta rokotetta saadaan eteläiselle pallonpuoliskolle jakoon mahdollisimman paljon ja äkkiä.
Simpauttaja
Oliko tämä nyt yllätys?
No ei. Olihan näillä pikana kehitetyillä rokotteilla odotusarvo, ettei välttämättä pelitä kunnolla. Kumma vaan, että myyntilupa tällaisille placeboille on annettú ja muutenkin aika iso toivo/rooli pandemian katkaisemiseksi annettu julkisuudessa.
Valtiolla, kuten Venäjä ja Kiina on myös hyvin kehittyneet bioaseohjelmat. Heillä ei ole pelkästään kykyä valmistaa rokotetta vaan myös mutatoida virusta. Tällä hetkellä kukaan ei epäile mitään, jos mutatoituneita viruksia laitetaan labroista liikkeelle sinne ja tänne, koska niitä putkahtelee 2021 vuoden aikana esille ihan luonnostaankin.
Simpauttaja
Niin,No ei. Olihan näillä pikana kehitetyillä rokotteilla odotusarvo, ettei välttämättä pelitä kunnolla. Kumma vaan, että myyntilupa tällaisille placeboille on annettú ja muutenkin aika iso toivo/rooli pandemian katkaisemiseksi annettu julkisuudessa.
Riippuu tavoitteista. Jos ns. rikas maailma haluaa nujertaa covidin ja sulkea sen epidemian aiheuttajana, niin on todella halpaa maksaa ns. köyhienkin rokotteet. Ei kannata kuvitella, että covid tulee olemaan ainoa epidemia, joka tulee maailmaa kiertää hynttäsemään. Aika selvästi tässä pyritään luomaan globaalin tason valmiuksia vastata seuraaviin haasteisiin. On täysin mahdollista, että covid osoittautuu vielä tanssahteluksi kukkaiskedolla, piru itse tietää, mitä vielä tuleman pitää.
Maailma on loppujen lopuksi vihamielinen mesta viruksineen, bakteereineen ja muine virityksineen. Ja esim. Aasia kansoineen ja olosuhteineen tarjoaa mehevän kasvu- ja kehittymisalustan mille tahansa kuvitellulle tai todelliselle virukselle. Globaali maailma käyttäytymismalleineen ja tapoineen on luonut uuden tilanteen: mikä tahansa virus matkustaa ihmisvirtojen mukana maapallon läpi muutamassa viikossa.
Minusta on tuntunut viime keväästä lähtien, että tämä covidin vastainen operaatio on samalla myös eräänlainen koeponnistus sen varalta, että joku oikeasti ravakasti tappava virus lähtee uljaaseen kiitoon.
Kyllä rokottamisessa täytyy lähteä siitä, että ensin hoidetaan oma pesä puhtaaksi ja sen jälkeen lähdetään ratkomaan globaalia ongelmaa
Kyllähän rahaa on, jos ei muuten, niin vaikkapa kehitysapua uudelleenjärjestelemällä. Ei tässä ole rahasta kyse, vaan rokotetuotannon hitaudesta ja niukkuushyödykkeen allokoinnista tarvitsijoille.
Rokotetuotanto ei ole lähellekään siinä vauhdissa, että koko ihmiskunnan voisi rokottaa lähikuukausien aikana. Tässä tilanteessa jotkut haluaisivat eurooppalaisten tinkivän omista rokotetoimituksistaan ja ohjaavan näitä kehittyvän maailman "virusvarianttihautomoille", jotta sielläkin päästäisiin aloittamaan hitaasti etenevät rokotukset. Tässä "kukaan ei ole turvassa ennen kuin kaikki ovat turvassa" -retoriikassa vain on suuria heikkouksia.
Ensinnäkin virus on levinnyt kehittyvässä maailmassa ihan eri tavalla kuin vaikkapa Suomessa. Siinä missä meillä ei ole minkäänlaista laumasuojaa, niin vasta-ainetutkimusten perusteella esimerkiksi Intiassa neljännes väestöstä on jo sairastanut taudin ja hankkinut immuniteetin sitä kautta. Eli jos Intiassa isketään sattumanvaraisesti 100 piikkiä olkavarsiin, niin niistä ehkä 25 menee hukkaan. Jos Suomessa isketään 100 piikkiä olkavarsiin, niin niistä ehkä muutama menee hukkaan.
Toisekseen maailmassa on 7 miljardia ihmistä ja EU-kansalaisia on n. 450 miljoonaa. Vaikka Eurooppa jakaisi vähiä rokotteitaan maailmalle, niillä ei päästäisi lähellekään globaalia laumasuojaa. Jos virus on niin herkkä mutatoitumaan nykyisille rokotteille vastustuskyvyttömäksi kuin eräät väittävät, niin se kyllä tekee sen riippumatta rokotusjärjestyksestä maiden välillä.
Kyllä rokottamisessa täytyy lähteä siitä, että ensin hoidetaan oma pesä puhtaaksi ja sen jälkeen lähdetään ratkomaan globaalia ongelmaa. Sinänsä on toki toivottavaa, että mahdolliset ylijäämärokotteet päätyvät käyttöön kehittyvään maailmaan eikä niitä tuhota siinä toivossa, että lääkeyhtiöt pääsevät myymään lisää rokotteita. Mutta anti kattoa.
Niin,
Edelleenkin, kuka on sanonut että Suomi tai EU jakaa rokotteita sinne ja tänne?
Kyse on siitä, mitä tehdään rokotteiden patenteilla, jotka rajoittavat tehtaat muutamaan. Käytännössä riittämättömäksi globaaliin tarpeeseen.
Kannattaa ottaa huomioon sekin, että nyt julkaistuja rokotteita on ollut tutkimassa ja tuotteistamassa myös suomalaisia tutkijoita, suomalaisissa yliopistoissa, suomalaisella verorahoilla maksetuissa labroissa. Henkilöt ovat allekirjoittaneet vaitiolovelvollisuuden lääkefirmalle, jolle ovat työskennelleet.
Simpauttaja