Terveydellisistä syistä vai niistä muista syistä?ensimmäisten joukossa, on hyshys.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Terveydellisistä syistä vai niistä muista syistä?ensimmäisten joukossa, on hyshys.
Terveydellisistä syistä vai niistä muista syistä?
Ai niin, jotta asiassa oltaisiin etukenossa, nyt olisi pakko perustaa suomalainen rokotetehdas valmiiksi rokotetta varten. Kilpailu maailmanmarkkinoilla tulee olemaan rokotteen tullessa valtava, ja jokainen päivä ja viikko on taloudelle tärkeä. Rokotetehdasta ei saisi myöskään myydä Kataisen toimesta kriisiin loputtua, vaan korkeintaan laittaa koipussiin.
Meillä on Tampereella maailmankin mittakaavassa tunnettu rokotetutkimuskeskus, mutta sitä pidetään väkisin piilossa, koska Tampereen Yliopistolla on hiukan selvitettävää omassa pesässään. Laitosta johti maailmalla erittäin tunnettu virologi professori Timo Vesikari ja nyt käynnissä on rikostutkimus, kun sulle mulle rahanjaossa hämminkiä ja vähän muutakin, mutta itse tutkimuskeskus olisi maailman huippua.
Tutkimusta tehdään globaalisti, suomalaistutkijatkin toki tekevät osansa, mutta rokotteita ei kai ole tuotettu sitten vuoden 2003. Ollaankohan tämän jälkeen vielä samaa mieltä kuin kymmenen vuotta sitten, alla uutinen vuodelta 2009? Rokote itsessään kai voitaisiin ostaa lisenssinä. Huomaa, että tuossa jutussa harhautetaan puhumalla kehittämisestä, ei tuotannosta. Kun sitä halutaan ympäri maailmaa, millä sijalla Suomi lienee jonossa ja hoidetaanko hankinta Juhan af Grannin vai Carl Danhammerin kanssa?
Kotimainen rokotetuotanto liian kallista
Kotimaisen rokotetuotannon aloittaminen on noussut sikainfluenssan myötä jälleen puheenaiheeksi. Rokoteasiantuntijat ja rokoteteollisuus pitävät kuitenkin kotimaisen valmistuksen käynnistämistä pienessä maassa liian kalliina.yle.fi
Sikainfluenssa on yltynyt epidemiaksi koko maassa, mutta rokotteen maahantulo on hidasta. Useat poliitikot ovat jo väläytelleet kotimaisen tai yhteispohjoismaisen rokotetuotannon aloittamista.
Kansanterveyslaitoksessa rokotteiden valmistus lopetettiin vuonna 2003. Kansanterveyslaitoksen rokoteosaston silloinen johtaja Juhani Eskola pitää omien rokotteiden valmistusta kalliina. Eskola sanoo, että arviolta uuden rokotteen kehittäminen maksaisi 500 tai jopa 1000 miljoonaa euroa.
- Meidän vuotuinen rokotusbudjettimme on aivan murto-osa tästä eli noin 16 miljoonaa euroa. Nyt siis puhutaan siitä, että onko meillä valmiutta ja halua panna moninkertaisesti tämä määrä sen takia, että me saataisiin oma rokotetuotanto, nykyisin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella ylijohtajana työskentelevä Eskola sanoo.
Rokoteosaamista Suomessa on edelleen, mutta ulkomaiset, isot valmistajat tuottavat rokotteet halvemmalla. Kotimaan lääkevalmistajat eivät pidä rokotteiden valmistusta taloudellisesti kannattavana.
- Isompi merkittävä suomalainen rokotetuotanto on ollut julkisen vallan omaa toimintaa, niiltä osin tämä kysymys on oikeastaan julkisen vallan oma. Rokotetutkimus, usein rokotteiden kehittäminen ja valmistaminen on aika kallista puuhaa, sanoo Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.
Rokote aiheutti voimakkaat oireet. Se siis tehoaa kun reagoit siihen voimakkaasti.No ei mennyt meikällä Pfizerin rokote ihan ongelmitta:
Sain ensin ilmeisesti harvinaisemmasta päästä oireen- unettomuuden. Merkittävän, kun en saanut itseään tainutuksi uneen edes nukahtamislääkkeillä, nukahdin vasta 2 kpl jäljeen. Seuraavana päivänä alkoi ahdistus, jota arvelin psyykkiseksi.
Kättä, johon pistettiin, särki kovasti, jopa 2 panacodin jälkeen, mutta se oli pientä ahdistuksen verrattuna.
Sitten alkoi väsymys ja "flunsainen" olo. Ei kuumetta, eikä muita selviä oireita kuitenkaa, vain hyvin sairalloinen olo.
Nyt tätä on jo 5:tta päivä.
Otin puolikas prednisolonia, katson jos helpottaa,niin voisi olla keuhkoijen oireilu katupölyyn, ja ihan yhteensattumakin. Ihan kun vaikeampi hengittää.
No jos kuppa vaikka leviäisi pisaratartuntana niin todellakin voisi olla laittaa terveyspassit työn alle sukupuolitauteja varten.Tulee jotenkin huvittunut olo kun seuraa noita "koronapassi" keskusteluja. Että oikein passilla voisit olla taas vapaa kansalainen ja matkustella, käydä ravintoloissa ja kampaajalla. Ihan että vau, mikä mahtava idea, saisko saman myös vaikka sukupuolitautien kohdalle. Että tietäisivät ihmiset kenen kanssa panna...
Eli että, kauankos laitetaan passin voimaksioloajaksi? Vai saanko haastaa jonkun oikeuteen jos passin voimossaoloaikana kuitenkin saa pöpön ja tartuttaa? Tai no viddu, laitetaan tarpeeksi lyhyt voimassaolo siihen, käviskö 24h ja sitten uudelleen testeihin jos haluat pitää passisi. Laitetaan vielä joku sopiva hinta että köyhät liikkuvat vain kerran kuussa sossupassilla...
Tulis se hihamerkki sittenkin halvemmaksi... alkaa tää hysteria saada koomisia piirteitä...
Eli että jos sulla ei tänään ole kuppaa, niin et voi sitä saada huomennakaan? Sitähän noi meinaa...No jos kuppa vaikka leviäisi pisaratartuntana niin todellakin voisi olla laittaa terveyspassit työn alle sukupuolitauteja varten.
Tahallaan mahdollisesti yleisvaarallisen taudin levittäminen taas on jo iät ja ajat rinnastettu törkeään pahoinpitelyyn.
No tietysti jos lukee niitä kuin piru raamattua johtuen jostain omasta agendasta.Eli että jos sulla ei tänään ole kuppaa, niin et voi sitä saada huomennakaan? Sitähän noi meinaa...
Marin ajoi liikkumisrajoituksia sanoen THL:n pitävän niitä välttämättöminä – THL:n Salminen kertoi kuitenkin muiden vaihtoehtojen riittävän
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen pudotti uutispommin perustuslakivaliokunnan kokouksessa maaliskuun lopussa.www.mtvuutiset.fi
Tulis se hihamerkki sittenkin halvemmaksi... alkaa tää hysteria saada koomisia piirteitä..
Näköjään tehoa.Rokote aiheutti voimakkaat oireet. Se siis tehoaa kun reagoit siihen voimakkaasti.
Jos olisit saanut koronan olisit ehkä joutunut tehohoitoon koska jo rokotteesta saat noin voimakkaat oireet.
Yksi tuttava oli 4 päivää kuumessa pfizeristä. Meni jopa koronatestiin kun kuume vain jatku
No mikseipä olisi, siinä on taas Pörriäisille rahastusmahdollisuus. Maksaako sen testin sitten kansalainen itse vai valtio, on ihan sama kun joku sen kuitenkin maksaa. Muutamista kympeistä jokusiin satasiin taitaa olla hinnat testimenetelmistä riippuen. Siitä kertomaan kansalaisten määrällä ja voimassaoloajalla... sitten tietenkin voi huutaa kuinka viherkommunistit taas sortaa pientä kansalaista, kun itse ollaan se asetelma järjestelmineen luotu..Kokoomus on ainakin ihan täpinöissä tämän asian suhteen.
Minusta tämä koko helvetin revohka pitää purkaa ja vähän äkkiä, kun se vaan on -siedettävästi- mahdollista. Minusta kansalaisten pitää olla tarkkana siinä, ettei tämä korona jää määrittämään liikaa ihmiseloa pahimman jälkeen.....kyllä nämä vallanpitäjät mielellään pitävät ihmiset pilttuussa ja en usko, että se piirre on vain vihervasuriominaisuus.
Joku riippumaton elin voisi olla paikallaan, joka purkaisi koko casen aasta ööhön: kasaisi tiedot ja päätökset yhteen ja loisi jonkinlaisen julkisen kuvan siitä, mitä on tehty ja tapahtunut. Se olisi Viisautta.
Hlökoht. en katso suopeasti sitä, että koronan varjolla ja sen ansiosta MIKÄÄN kansalaiselämää rajoittava jää eloon, kun pahin on ohi. Kyllä tää peli on osattava puhaltaa myös poikki. Ja senkin päätöksen kanssa on kyettävä elämään.
Mitään helvetin passia tässä ei kyllä tarvita. Rokotukset kuntoon ja sassiin ja normielo käyntiin piste. Jos tauti lähtee vielä sitten etenemään -tarpeeksi vakavasti- niin rajoitukset kehiin.
Olen ollut kiltti kansalainen ja tehnyt suositusten mukaan mitä on kehotettu saati vaadittu. Mutta pohja se on miunkii säkis. Leikkimää en rupia ja leikiksi menee tuo passitohina, jos siihen mennään.
Tutkimus: Kirurgista maskia käyttäneet hoitajat saivat tartuntoja, tehomaskilla varustautuneet säästyivät
Moni Husin työntekijä sai virustartunnan, vaikka käytti kirurgista kasvomaskia.
Koronapotilaan tehohoitoa Jorvin sairaalassa viime vuoden keväällä. Useat Husin työntekijät saivat virustartunnan työpaikallaan.Kuva: Pietari Hatanpää / HUS
Toni Lehtinen HS
11:57
Tehokkaat kasvomaskit suojasivat koronapotilaita hoitavia terveydenhuollon työntekijöitä koronavirustartunnalta, selviää tuoreesta suomalaistutkimuksesta.
Tutkimuksessa havaittiin, että FFP2- ja FFP3-hengityksensuojaimet sekä tehokkaammat maskit suojasivat työntekijöitä tartunnoilta.
Kirurgisia kasvomaskeja käyttävillä työntekijöillä sen sijaan todettiin tartuntoja.
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) tekemässä tutkimuksessa selvitettiin Husin työntekijöiden koronavirustartuntoja viime kevään ajalta. Kyselyyn vastasi 866 terveydenhuollon työntekijää. Heistä 41:llä oli todettu koronavirustartunta ja 22 oli saanut tartuntansa töistä.
Tutkijat korostavat, että tutkimus kohdistui terveydenhuoltohenkilökuntaan eli sen pohjalta ei voi tehdä suoria johtopäätöksiä väestötasolla.
”Sairaalassa kontakteja koronaviruspotilaiden kanssa tulee paljon ja kohtaamisajat ovat pitkiä. Sen sijaan väestötasolla kohtaamistodennäköisyys on pienempi ja usein kontaktikesto lyhyt”, kertoo tutkija, lääkäri Lotta Oksanen.
Hän korostaa, että FFP2- ja FFP3-henkilösuojainten istuvuus ja kokonaissuodatuskyky ovat parempia kuin kirurgisen maskin.
”Näin ollen altistus mahdollisessa riskitilanteessa on FFP2- tai FFP3-maskin käyttäjälle pienempi.”
FFP2- tai FFP3-tehomaskin käyttäminen voi sopia myös tavallisille kansalaisille, varsinkin jos esimerkiksi työn vuoksi on paljon ja pitkäaikaisia altistustilanteita.
”Nyt kun FFP2- ja FFP3-hengityksensuojaimet ovat kaiken kansan saatavilla, niiden käyttäminen voisi olla hyödyllistä erityisesti mikäli kirurginen maski istuu omiin kasvoihin epätiiviisti”, Oksanen sanoo.
Koronavirustartuntojen esiintyvyys tutkimusaikana oli Husin työntekijöillä noin kolminkertainen alueen muuhun väestöön verrattuna.
Myös muualla maassa tilanne oli viime vuoden keväällä samankaltainen. Suuri esiintyvyys johtui esimerkiksi siitä, että terveydenhuollon työntekijöitä testattiin muita enemmän.
Tutkimuksen mukaan noin puolet työntekijöiden saamista tartunnoista oli tullut työpaikalta. Yli puolet työpaikalla tartunnan saaneista sai viruksen, vaikka käytti kirurgista maskia.
Kahdeksan työperäistä tartuntaa todettiin työntekijöillä, jotka eivät käyttäneet maskia.
Yksikään työperäisistä tartunnoista ei liittynyt FFP2- tai FFP3-maskia käyttäneisiin.
Tutkijat havaitsivat, että suurin tartuntariski oli koronaviruspotilaita aktiivisesti hoitaneissa yksiköissä, kuten osastoilla, päivystyksessä ja tehohoito-osastolla.
Tartuntoja ei havaittu drive-in-näytteenottoja tekevän henkilökunnan keskuudessa. Tutkijoiden arvion mukaan tähän vaikuttivat lyhyt altistusaika ja tehokas suojavarustus.
Tutkimuksesta kertoi ensimmäisenä Lääkärilehti.