Koronavirus Suomessa

Koronaan liittyvien kuolemien tilastointitapaa tarkennetaan – tartuntatautirekisterin tilastosta poistuu 50 kuolemantapausta
17.6.2021
Tartuntatautirekisterin koronavirukseen liittyvien kuolemien määrittelyä tarkennetaan. Jos lääkärin tekemässä tartuntatauti-ilmoituksessa hoidon lopputuloksen osalta todetaan, että potilas menehtyi muusta kuin Covid-19-tautiin liittyvästä syystä, hänet poistetaan koronavirukseen liittyvien kuolemien tilastoinnista.
Tarkennus perustuu siihen, että kuolemansyyn selvittäminen perustuu aina lääkärin arvioon. Jos lääkärin arvion mukaan potilas ei menehtynyt Covid-19-tautiin, tämä huomioidaan vastedes myös tilastoinnissa.
Tilastointitavan tarkennuksen takia koronaan liittyvien kuolemien kokonaismäärä laskee tartuntatautirekisteristä lasketussa tilastossa 50:llä. Määritelmän muutoksen jälkeen koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on tilastoitu yhteensä 970 koko pandemian aikana 16.6.2021 mennessä.

THL.

Toki, tää on ''vaan'' THL- usean mielestä ei niin luotettava...

;);)
 
Ihmetyttää kannattaako työmatkustus Suomeen vapauttaa nyt, kun koronasta ollaan juuri pääsemässä eroon?

Äsken oli uutisissa, että näin aiotaan tehdä. Tarkoittaako tämä matkustusta rokotustodistuksen kanssa vai ilman?
 
Ihmetyttää kannattaako työmatkustus Suomeen vapauttaa nyt, kun koronasta ollaan juuri pääsemässä eroon?

Äsken oli uutisissa, että näin aiotaan tehdä. Tarkoittaako tämä matkustusta rokotustodistuksen kanssa vai ilman?
Lasnamäen torilta saa varmaan ihan hyviä lappuja...
 
Kyllä tässä valossa korpeaa hanakka meneillään oleva Pietariin matkailu. Siellähän tuntuu menevän Moskova säppiin jo kisojen kesken.
Ennen sai pelätä itämatkailijoiden tuovan tippurituliaista, nyt voi tulla Delta/intialainen.


Mikä yllätys. Mää ole mahrottoma hämmästynyt. Mä ole ku klapil päähä lyäty.

 
Oikeus määräsi AstraZenecan toimittamaan EU:lle kymmeniä miljoonia rokoteannoksia lisää – IS seuraa

Nyt ei oo sit mitään ongelmaa kuulema toimittaa 50miljoonaa annosta kun oikeus niin määräsi. Eli selvästi ovat toimittaneet niitä sille joka niistä on eniten maksanut ja vähät ovat välittäneet EU:n kanssa tekemästään sopimuksesta. Tuon puljun pomo näyttää kyll semmoselta perinteiseltä huijjarilta. En itse olisi moisen puljun kanssa missään tekemisissä ja onneksei ei tarvitse ollakkaan.
 
Mitäs hittoa? Ruotsissa kuprutettiin jopa 100 tuhannen koronatestin edestä, joita ei lähetetty ollenkaan eteenpäin? Tuntosarvet auki myös meillä vastaavissa (monet lähetti Etelä-Koreaan analysoitavaksi).

Nimimerkillä
 
Ruotsi hästäg maskit ei auta; Jos oisin taipuvainen uskomaan johonkin salaliittotyyliseen..

eduskunta
1624281531689.png

Opetusministeri.



1624281496921.png
 
Ei tarvitse olla ulkomaalainen, riittää, että on suomalainen ja normikännissä, niin pääsee ilman koronatestiä rajan ylitse:


Simpauttaja
 
Vaalimaan raja-asema ruuhkautui pahoin jalkapallofaneista: Sairaanhoitopiiri päätti päästää maahan ilman koronatestausta


Eiköhän tuohonkii ois voinut varautua ajoissa ja hommata vähä ylimääräistä porukkaa testaamaan jengiä ? Tuntuu et mihinkää ei osata valmistautua ennalta vaa yritetään sit hoitaa ku osuu kohdalle vaikka tämä kyllä varmasti oli jokaisen tiedossa et porukkaa on normaalia enemmän tulossa pois sieltä nyt.

Harmi, että koronavirusta ei voida identifioida virtsasta. Känniset olisivat varmaan kusseet paljon, nopeasti ja ilman pakollista yksityisyydensuojaa. Koko bussikuorma olisi voinut kusta samaan pulloon, jos siinä olisi ollut virusta, niin koko kuorma karanteeniin.

Hyvää tässä on se, että samalla karanteenilla hoituisi myös tartuntatautilain sisältämät sukupuolitaudit.

Simpauttaja
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: ER
Yhtä sekoilua koko touhu. Ei tämä anna mairittelevaa kuvaa matkanjärjestäjistäkään.



Rajavartiolaitos oli pyytänyt liikennöitsijöiltä etukäteen meno- ja tuloaikataulut, jotta rajaliikenteen määrään osattiin varautua riittävissä määrin. Rajavartiolaitos sai aikataulutiedot ainoastaan muutamalta matkanjärjestäjältä.

– Näiden tietojen perusteella ei kyetty tekemään suurempaa ennakkoarviota, milloin suurin osa matkustajista kulkee, sanoo Vaalimaan rajatarkastusaseman ylirajavartija Jari Huttunen.

Linja-autojen lisäksi rajan ylitti runsas määrä henkilöautoja, joiden aikataulutuksesta ei ollut ennakkotietoa.

Liikennöitsijöitä pyydettiin myös porrastamaan saapumisensa rajalle, mutta näin ei tapahtunut.
 
Back
Top