Koronavirus Suomessa

Oon kohta kahden vuoden ajan koittanut sitä hirmuista tartuntaa saada, ei näytä onnistavan.

Muuta Pk-seudulle niin kyllä onnistuu päivissä. Ihan toista luokkaa on vaeltaa Lapin erämaassa.

Eipä ole onnistunut Helsingissäkään.

En tosin ole ehdoin tahdoin yrittänyt tartuntaa saada, vaan ainoastaan jatkanut elämääni vuoden 2019 mallilla ja toimintatavoilla niissä puitteissa, joita valtaapitävien kulloisetkin rajoitukset mahdollistavat.
 
Näiltä jäi välistä Xi-variantti...
Eikun siis nehän kaikki on. :LOL:

iu
 
Helppo rasti siis :rolleyes:

Tätä samaa keskustelua on käyty muualla (oletettavasti eri osallistujien toimesta). Tosiasiallisesti en ole nähnyt mitään perustavanlaatuista syytä, mikä estäisi osaajapulan paikkaamisen.

Kun nyt maanpuolustuaiheisella foorumilla ollaan, niin voiko esimerkiksi reserviläissotilas olla ikinä samalla tasolla kuin täysammattilainenkin? Minulla ei ole siitä pienintäkään epäilystä. Täysammattilainen voi olla marginaalisesti parempi, mutta reserviläinenkin voi olla todella korkealla ja vertailukelpoisella tasolla.

Työssä harjaantumisen on toki sanottu olevan iso osa tehohoidon kokonaisuutta, ja näin voi ollakin. Vaan mikä estää sen, että työntekijä tekee esim. joka toisen/kolmannen työvuoron teholla? Puolet/Kolmannes työajasta teholla, puolet/kaksikolmannesta päivystyksessä, leikkurissa tai missä ikinä oma "siviilityö" sitten onkaan. Jos nämä "reservit" on tarve aktivoida, niin kouluterveydenhuollosta, vuodeosastolta jne. vähemmän kriittisistä paikoista työnnetään sitten vähemmän koulutettua porukkaa sinne leikkuriin ja päivystykseen paikkaamaan vajetta.
 
Helppo rasti siis :rolleyes:
Olen itse ollut -2015 alkaen sitä mieltä että valtion pitäisi ottaa iso määrä velkaa ja panostaa ne miljardit sairaalahoitoon pelkästään ”kalustoon,työntekijöihin sun muuhu” mutta Valtio on leikannu ne miljardit pois sieltä ja nyt valtio joutuu maksamaan siitä helvetin kovaa hintaa. Kurittamalla muita yrityksiä ja painostamalla muita ottamaan rokotetta.
 
''Hallituksen neuvottelussa oli jo 10. marraskuuta esillä kolmannen rokotuskierroksen tärkeys ja THL:ää pyydettiin nopeuttamaan toimintaansa asiassa.

Tästä huolimatta KRAR ei ole aikaistanut kokoustaan, vaan pitää sen vasta ensi viikon keskiviikkona.

– Olemme hallituksessa ihmetelleet, missä on ollut THL:n ja KRARin kriisitietoisuus, hallituslähde kertoo IL:lle.

– KRARin sihteeri Hanna Nohynek on ollut laumasuoja-ajattelun vallassa, eikä ole halunnut aloittaa kolmatta rokotuskierrosta, vaikka se on verrokkimaissa jo alkanut, kritisoi toinen asiat tunteva hallituslähde.

Kritiikki on poikkeuksellisen kovasanaista.

– Haluaisimme kyllä vaihtaa Nohynekin KRARin johdosta, mutta THL:n pääjohtajan Markku Tervahaudan pitäisi se tehdä. Siitäkin on puhuttu, onko Tervahauta enää tehtäviensä tasalla pandemian tässä vaiheessa, hallituslähde kertoo.''

nyt HALLITUS RUOTUUN.
 
Ennemmin kuin kolmas rokote, pitäisi mielestäni alkaa rokottamaan 5-11 vuotiaita.💉 Heidän ikäryhmässään on ollut paljon tartuntoja pitkin syksyä.
 
Kolmas rokotekierros on jo käynnissä.
Ennen kuin sitä 3. Annosta voidaan antaa on edellisestä rokotuksesta oltava vähintään 6 kk aikaa normaaliväestöllä, jolloin sille rokotteelle saadaan paras teho.
Tähännryhmään kuuluvat yli 60-vuotiaat, riskiryhmät ja terveydenhoitohenkilökuntaa.

Tässä on vielä se uusi tekijä että mahdollinen kolmas annos pitää toimia myös omikron-variantille.
Näyttää siltä että pitää odottaa pari viikkoa kun ehtivät tutkia paremmin rokotteen tehoa omikron-varianttiin.
Eikä tämä omikron ole varmaan viimeinen varantti!

On olemassa vielä maahanmuuttaja-tabu. Heitä ei nyt saisi kovistella millään tavalla.
Piikki tai lento takaisin!

Rokotekattavuus laahaa myös Pohjanmaalla. Johtuuko mahdollisesti leastadiolaisuudesta?

Odotan nejättä piikkiä ja influenssarokotteenkin olen jo saanut.👍
Ilmaisia henkivakuutuksia ja jos joutuisi petiin niin varmaan saisin vähän parempaa kohteluakin ja eikä tarvitsisi hävetä.
 
Helppo rasti siis :rolleyes:
Ei varmasti ole helppo rasti. Kun valtio on hädässä hoitopaikkojen ja hoitajien kanssa, niin on hämmästyttävää samalla jättää kaikki työkalut käyttämättä joilla sillä on erilaisten porkkanoiden luomiseen. Onko täysin mahdotonta antaa hoitajille verovapaus kunnes koronahärdelli on loppunut, antaisi samalla verottajalle motivaatiota saada tilanne päätökseen. Valtion takaamia asuntolainoja, nopeuttaa koulutusta koronahärdellin ajaksi tms. Rahan ei luulisi olevan ongelma, tätä voisi nimittää vaikka hoitajakehitysavustukseksi.
https://um.fi/suomen-kehitysyhteistyon-maararahat#Maittain Tässä oiva leikkauskohde josta voisi korvamerkitä 1.25 miljardia euroa hoitajakehitysavustukseen vuosittain.
 
Ennemmin kuin kolmas rokote, pitäisi mielestäni alkaa rokottamaan 5-11 vuotiaita.💉 Heidän ikäryhmässään on ollut paljon tartuntoja pitkin syksyä.
Kyllä pitäisi varovainen olla lasten rokottamisen suhteen. Mahdollisten hyötyjen pitäisi ylittää mahdoloiset haitat, niistä emme saa tietoa kun vasta vuosien päästä. Alusta alkaen on sanottu että korona on vaarallinen vanhuksille ja perussairaille, mitä ekaluokkalaisten rokottamisella oikein saavutetaan?
 
Back
Top