Koronavirus Suomessa

Saattaa ehkä johtua, mutta esim. Oulussa kattavuus on hyvällä tasolla.
Lehtitietojen mukaan naapurissa, Limingassa ei. Tästä paikallisesti lehdessä ollut useampaakin kertaan juttua, esim
SRK:n johtaja Matti Taskila myöntää lehtihaastattelussa rokotekriittisyyttä esiintyvän vanhoillislestadiolaisten piirissä

Kiistatta on voitu todeta, että kunnassa on jossain määrin rokotevastaisuutta ja se on varmasti yksi asiaan vaikuttava tekijä
 
Viimeksi muokattu:
51 teholla. Helveti helvetti.

Nyt pitäis alkaa jotain rajumpia rajotuksia tehdä. Ei parane bussien paljoo ojaan ajaa tai junaonnettomuuksia!

Mites se meni? ''nyt on aika elää''.
Onko tilastoja millaisia tapauksia teholla? Ikäjakauma, perussairaudet?

Tässä ketjussa on toisteltu monesti että terveysviranomaisiin voimme luottaa.
No luotan minä enemmän kuin hallitukseen.
 
Kyllä tässä vielä puolen vuoden sisään moni saa 3 piikkiä ja jotkut neljännenkin. Sekä uuden mutantin tartunnat joita ei tilastoida koska täydellisesti rokotettuja ei tietenkään testata.
 

IS:n tiedot: Hallitus kaavailee rajoitustoimia "kohtalaisen riskin” tilaisuuksiin – pöydällä valtakunnallinen etätyösuositus​

THL:n ympärillä pyörivä keskustelu kiristää tunnelmia hallituksen sisällä. Yksi hallituslähde kritisoi THL:n suhtautumista kolmanteen rokotuskierrokseen. Toinen hallituslähde ihmettelee, miksi "koronan hoidon ammattilaisten” uskottavuutta halutaan nakertaa

 
TAMPEREEN yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtaja, lastentautiopin ja kokeellisen immunologian professori Mika Rämet kertoo:

– Ajatus on, että varianttipäivitetty tehosterokote annetaan olemassa olevien rokotteiden päälle. Senkin takia kannattaa huolehtia ensimmäisestä rokotesuojasta, Rämet muistuttaa.
Ensimmäiset rokoteannokset ovat Rämetin mielestä tärkeitä. Deltavariantti muutti tilannetta niin, että toisen annoksen merkitys korostui entisestään.
– Ne, joilla on mahdollisuus ottaa kolmas annos, omikronia ja joulun yhteisiä aikoja odotellessa, ehdottomasti pitää mennä hakemaan kolmas annos. Se on parasta varautumista myös muunnosta vastaan.




Ilman että kolmas rokoteannos on jo annettu ei omikron-päivitystä saa. Väliäkin niillä pitää olla.
 
Nimimerkki Johan6 on puhunut terveydenhuollon asiantuntijoihin luottamisesta. Kaipaisin kommenttia siitä kumpaan pitäisi luottaa enemmän, ministeriin joka vaatii kolmatta rokotuskierrosta välittömästi vaiko mm. Nohynekiin joka jostain syystä ei näyttäisi pitävän kiirettä kolmannen piikin kanssa? Odottelevatko jotkut että tämän "omikronin" kohdalla tulee lisätietoa? Jotain muuta lisätietoa?

Nyt tuntuu siltä että poliitikot siivoavat epämiellyttäviksi kokemansa terveydenhuollon asiantuntijat
pois THL:stä ja ministeriöistä. Kyseessä ovat kuitenkin politisoitumattomat asiantuntijat joihin pitäisi
luottaa. Mitä siitä tulee jos nämä ministerit vaihtavat asiantuntijoita muuallekin
kuin metsäalaan liittyen :D
 
Viimeksi muokattu:
JOS tää pitää paikkaansa, tää tulee olee niin iso katastrofi ettei vittu mitää järkee.

Ite en tuohon skenaarioon usko.


No on siitä sen verran ollut, että on hyvin todennäköistä on, että tarttuu myös rokotettujen kesken. (Tosin mekkalaa olen pitänyt myös siitä, että muutkin varit tarttuu rokotettujen kesken). Eli sinänsä ei uutta.

Kuitenkin tässä melko nopeaan tuli informaatio, että oireet taitavat olla aika lieviä.

Silmiin pistävää kuitenkin on, että suurimmat variantin aiheuttamat mullistukset ovat politiikassa. Eli hyvin suurella todennäköisyydellä ollaan pelkästään sen takia kusessa.
 
Ameriikan puolelta positiivinen huomio:

... if this doesn't cause significant disease or any real major disease whatsoever and happens to, on the flip side, to be highly infectious such that everybody gets it – imagine lots and lots of people, including currently vaccinated people get it and it's impossible to avoid.

All of a sudden, you can have a scenario where you have a large subset of the population, if not the entire population, who has gotten a mild version or even no version of the disease, but has developed antibodies and has resistance such that if there ever, later on, comes a more deadly variant, you're protected.




Miedot oireet aiheuttava koronavariantti tarjoaa mahdollisuuden päästä eroon koronakurimuksesta.

Ehkä juuri sen takia siitä panikoitiin :)
 
Kommentoimatta enempiä.
Vittu mikä VAROITTAVA ESIMERKKI
Mutta kun minun keho, minä päätän, vääägghghäää väääghhää *jatkuvaa vauvan itkua lapsellisislta rokotevastaisilta, jotka vaarantavat muiden terveyttä ja henkeä*
 
''Tartunnanjäljitystä on saatava tehostettua, Kiuru vaati.
Testaus- ja jäljitysstrategia päivitetään kiireesti. Rokotetuille ja lapsille pitää taata mahdollisuus päästä testiin, samoin pika- eli antigeenitestauksen lisätään.

Kiuru sanoo, että alueet ottavat tiukimman mahdollisimman tartuntatautilain kannan.
- Koronapassilla voi rajoituksista vapautua, Kiuru sanoo.

Kiuru sanoo, että epidemia-alueille on otettava laaja etätyösuositus käyttöön.''
 
Back
Top