Koronavirus Suomessa

Mielestäni yhdelläkään ns. kristityllä maalla ei ole varaa kritisoida Kiinan taikauskoa. Katsotaan tuleeko Jeesus ja pelastaa Suomen koronavirukselta. Eikun ai niin...tämä olikin Jumalan suunnitelma ihmismäärän vähentämiseksi...eikun Saatanan...eikun...

Yritätkö aiheuttaa riitaa, epäsopua ja sisäistä kitkaa vai mikä ihme kusipäisyys motivoi postaamaan tuollaisia aivopieruja koronaketjuun?

Mitäs jos menisit pyyhkimään nenäsi äitisi hameenhelmaan - jos yletät - sen sijaan että yrität muuttaa asiallisen keskustelun epäasialliseksi?

(Joo. Vastasin yhtä typerästi. Sait kiskottua tasollesi - mutta vain hetkeksi!)
 
Mitä pienempi alue, sen varmemmin sen alueen oireettomatkin ihmiset "uhrataan", koska ei ole poistumistietä. Melkoiset faktat pitää lyödä pöytään, jos tuo tehdään ilman laajamittaista testausta.

2vk sitten oli vielä mahdollista. Mutta kun tunaroitiin. Pitäisikö tehdä niin päin että ei eristetä pääkaupunkiseutua. Mutta eristetään Lappi, Kainuu, Pohjanmaa, Savo, Pohjois-Karjala, Ahvenanmaa, mahdollisesti Kymenlaakso, Keski-Suomesta alueita? Se on suojaamista eikä mitään aitaamista.

Ei maakuntarajoittain vaan sen perusteella paljonko on tartuntoja. Kyllä se kuva THL:llä on vaikka kansalle ei enää kerrota paljonko on missäkin päin viruksen vuoksi tehohoidossa ja kuinka paljon positiivisia tuloksia / maakunta - tai kaupunki - tai kylä. Tietoa, ennusteita ja arvauksia on.

Eivät ne kerro avoimesti vaikka juuri se olisi tässä tarpeen. Olisi tiedettävä jotta voi vieläkin enemmän varoa. Miten muuten ne mummot ja ukot alkaa varoa kuin että kerrotaan KAUPUNGISSA X on nyt tartuntoja niin ja niin monta. Kylässä Y on yksi varmistettu tartunta - VAROKAA. Älkää enää kokoontuko esson baarille.

Mutta kun ei ole tilannekuvaa. Mummot ja ukot tarvitsisivat sitä - sekä heidän läheisensä. Ihmisten elämän kannalta tärkeän tiedon panttaaminen on vastuutonta.
 
Viimeksi muokattu:
Jos epidemia olisi alkanut ja käynnissä P-Suomessa niin että se alue olisi jo eristetty..

Monet alueet mm. Kainuu ja Lappi eivät ole terveydenh. resurseiltaan kuten pääkaupunkiseutu. Vanhempaa väestöä ja todennäköisesti nuoremmissakin on riskiryhmiin kuuluvia enemmän kuin etelässä, ruotsinkielisellä rannikolla ja Ahvenamaalla. Sydän- ja verisuonitauteja erityisesti

Hölmöä toki iloita sillä että pk-seutu ja Tampere alkavat pystyttää rajoja pääministerin käskystä. Kysehän on vitsailijoiden suojaamisesta. Ettei maaseutu tyhjenisi vieläkin rajummin.

Nyt voisi olla jonkin aikaa matkustelematta kotimaassakaan. Näin minä aion ainakin tehdä. Teen työt kotona. Näin on ohjeistettu. Äkkiä tässä pari kuukautta menee. Puolen vuoden päästä tiedetään, miten meni.
 
Mustan huumorin ymmärtämisessä se mies mitataan ;).
Sitä paitsi, sinulle taitaa olla vierasta tämä etenkin vanhemman polven harrastama huumori, että Hesassa oli kaikki niin kauan hyvin, kunnes sinne saatiin rautatieyhteys Jyväskylän suunnasta? Joka siis kulki Pönttovuoren tunnelin läpi.
Rauhoitu nyt hyvä mies.

Ei sen kalikan osuma ollut sinuun kohdistettu, vaan yleisemmin. Suomi on niin pieni maa, että täällä tarvitaan yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Jotenkin (enkä tarkoita tätä foorumia erityisesti) tuntuu että jopa alueellisesti aletaan ottaa etäisyyttä toisistamme. Syitä on varmaan sekä sysissä että sepissä. Huumoria väristä riippumatta toki tarvitaan aina.
 
Hallitus olisi voinut tällä viikolla tehdä tarvittavat lakimuutokset ja aloittaa organisoimisen liikkumisen rajoittamiseksi esim. pk- seudulta muualle maahan, reserviläiset hommiin ja spol ym. koulutetut valvomaan. Tänään olisi ollut hyvä päivä tiedottaa asiasta esim. tv- puheella. Pääministerin oikea- aikaisuuspuheet ihmetyttää. Johtajuutta kaipaisin nyt enemmän...
 
Ei sen kalikan osuma ollut sinuun kohdistettu, vaan yleisemmin. Suomi on niin pieni maa, että täällä tarvitaan yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Jotenkin (enkä tarkoita tätä foorumia erityisesti) tuntuu että jopa alueellisesti aletaan ottaa etäisyyttä toisistamme. Syitä on varmaan sekä sysissä että sepissä. Huumoria väristä riippumatta toki tarvitaan aina.
Oikeassa olet hyvä veli, yhteenkuuluvuutta tarvitaan. Ja kyllä sitä minusta näkyy.
Ehkä suunta on kuitenkin ruohonjuuritasolta ylöspäin vielä toistaiseksi? Ainakin meillä on perheen kesken jotenkin entistäkin tiiviimpää, ja ihmiset ovat kyselleet vanhoilta naapureiltaan että tarviivatko apua jne. Jos eristyksiin joudumme, niin tiedän, että kauppakassin tekijöitä on enemmän kuin tarpeeksi, ei tarvitse kaupan lähettiä.
Suomen kansa pärjää kyllä. Ensiksi vain pitää karistaa hyvien aikojen pehmeys yltä, ja tilanne kyllä karaisee, ikävä kyllä.

Toivottavasti en joudu eristyksiin. Sitä kaljan ja viinan määrää mikä oven eteen toimitettaisiin pyytämättä ja yllättäen... :sick:. Ja sahtia... Voisin hyvin kuvitella, että paikallisesti muodostuisi sellainen äijäkulttuuri :)
 
Kuulosti vain hullulta ajatukselta minusta, jos kyseessä tosiaan on jotkut sotilasjoukot. Kuitenkin hieman eri luokan ”avustus” kuin vaikka hengityssuojainten lähettäminen tms.
Italialaisessa Corriere Della Sera -lehdessä puhutaan google-kääntäjän mukaan sotilaslääkäreistä, desinfiointilaitteista ja muusta lääketieteellisestä välineistöstä.

Jos Venäjän motiiveja miettii, niin yksi motiivi lienee "opintomatka"? Joukkojen kotimaassa Venäjällä voi olla lähiaikoina tarvetta sille kokemukselle ja tiedolle, mitä Italiasta saavat. Toki siinä ohessa sitten tosiaan taas yhdenlainen lännen yhtenäisyyden murentaminen (esim. suhteessa Venäjän-vastaisiin pakotteisiin) ja "NATO:n trollaaminen".

Nine planes full of medical equipment and pest control vehicles will arrive

Russian aerospace forces have completed the formation of the contingent necessary to transport eight mobile brigades of military doctors, special vehicles for disinfection and other medical equipment to Italy, as announced by Russian President Vladimir Putin to Prime Minister Giuseppe Conte. The Russian Defense Ministry reported it in a note. These are 9 IL-76 transport aircraft, which will take off shortly.
 
Missään nimessä ei saa pelätä Venäjää ja terve yhteistyö on OK. Mutta itseäni kyllä epäilyttäisi, jos alla oleva kuva olisi joltain suomalaiselta lentokentältä...
Sinänsä ehkä huvittava yhteensattuma, mutta juuri tuo kuvassa etummaisena näkyvä kone taisi tuoda jotain Putinin vermeitä Suomeen, kun Putin kävi Suomessa 2017. Tihrustin ainakin mallinumeroksi RA-78835, joka täsmää koneeseen, josta lentokonebongari otti kuvia Lappeenrannasta heinäkuussa 2017.

https://www.flightforum.fi/gallery/image/830-ra-78835-iljushin-il-76md/
 
Yleisesti näissä epidemiaan liittyvissä keskusteluissa on yhä useammin nostettu esiin se, että pelkkä epidemian hidastaminen ei riitä, vaan se täytyy tukahduttaa.

Tässä parannuskeinossa saa kaupanpäälle myös totalitäärisen kontrollin, jossa kansa tanssahtelee sitten pitkän aikaa. Kansanjoukot eivät tule pelkästään pyytämään, vaan myös vaatimaan ihmisten mikrosirutusta tai vastaavaa, koska kännykän voi jättää kotiinsa liian helposti ja välttää ison veljen valvovan silmän.

Tiedonvälitys kulkee netin kautta ja se joka hallitsee nettiä, hallitsee eristettyjä perhekuntia tai yksittäissoluja.

Orwell laukeaisi housuihinsa tästä tilanteesta. Olikohan Baikal oikeassa kun painotti sitä, että tämä malli lähti liikkeelle Isojen Poikien uudesta valitusta yhteiskuntakokeilumaasta Kiinasta.

Tuo artikkelin otsikointikin tuo pahoja kaikuja mieleen... vasaran seurana ei ole nyt sirppi vaan vasaranlyönnistä seuraa pitkitetty tanssi.
 
Viimeksi muokattu:
Jonkin verran paikkatietoja ja pankkitietoja selanneena sanoisin, että vaatii melkoisen joukon sitä perkausta tekemään.

Tiedustelukoulutetut ressut voi tehdä sen.
 
Oma mielipiteeni on että julistetaan kaikki muu paitsi ehdottomasti pakollinen liikunta ulkona ja kaupunkien välillä pannaan, valvotaan tätä GPSällä, puhelinten paikkatiedoilla ja pankki/luottokorttien maksutiedoista löytyvien paikkatietojen avulla. Rikkureille käy poliisit sitten antamassa sumutetta ja (teleskooppi)pamppua niin oppivat.

Käteinen on kuningas ja puhelinta en ole ennenkään kanniskellut mukana vieraissa käydessäni... Mikään ei muutu minun osaltani.
 
Minä ihmettelen tätä kahtiajakoa. Joillakin tuntuu olevan oikein ilon ja onnen päivät, kun Etelä-Suomessa ja PK-seudulla ollaan ahdingossa koronan kanssa. Pensselillä vedellään oikein rajoja, mistä vetelät pitää eristää paremmasta Suomesta.

Entäs sitten, kun ikuaikainen kaappaa ne peremmät kylät, pitäiskö etelämmässä tuulettaa jotta jo oli aikakin ja joutivatkin mennä? Laitetaan raja Lappeenranta-Pori linjalle...? Minun mielestäni ollaan yhteisessä veneesssä, niin nyt, kuin tulevassakin.

No käytännössä liikkeen saa estettyä kieltämällä julkisen liikenteen. Uudenmaan kokoisen alueen sulkeminen on mahotonta
 
Mielestäni juurikin on hyvä, että PK seutu eristetään.
Ehdottaisin myös, että Turku palaisi takaisin pääkaupungiksi. Ovatko kaikki samaa mieltä?

Tampereen ei-turkulainen osakunta saattaa olla toista mieltä...
 
Piti vielä käydä hieman läpi tilastoja ja sitten esittää kysymys Miksi tästä on noussut tällainen hässäkkä kuin nyt on?

Kaikki tilastot puhuvat samaa kieltä; tauti kaataa lähinnä jo ennestään sairaita vanhuksia. Poikkeuksia toki on, niinkuin on minkä tahansa muunkin sairauden kohdalla. Joa ajatellaan vähän pidemmälle, niin eikös 80-vuotiaan, ennestään sairaan vanhuksen kuolema ole ennemminkin elämän normaalia kiertokulkua, jossa korona on vain viimeinen niitti? Maailma ei kuitenkaan näe tilannetta tallaisena ja kysymys kuuluukin että miksi?

Väitän, että ihmiskunta on vieraantunut elämän rajallisuudesta; kuolema on epämiellyttävä juttu, joka on haudattu jonnekkin takaraivon pohjalle, suorastaan unohdettu. Se ei ole mukana päivittäisessä elämässä. Nyt korona pakottaa meidät kaikki pois tästä itsepetoksesta ja pakottaa kohtaamaan sen tosiasian, että kaikille tulee loppu aikanaan, mikä ei sovi nykyiseen ajatusmaailmaamme, ei edes vanhojen ja sairaiden osalta.

Kuitenkin, mitä nopeammin tämän tosiasian hyväksymme, sitä nopeammin pääsemme elämässä eteenpäin. Nyt on ennemminkin työnnetty pää pensaaseen, kun tosiasioita ei haluta hyväksyä.

Kysyppä niiltä hollantilaisilta ja italialaisilta lääkäreiltä noin aluksi... Hollannissa tehohoidossa puolet on työikäisiä ja Ruotsissa nuorin 28-vuotias. Italiassa yksi ensimmäisiä tehohoidettavia oli 38-vuotias huippukuntoinen maratoonari. Espanjassa irroitetaan yli 65-vuotiaat hengityskoneesta...

Siinä sinulle ikäloppuja vanhuksia... :poop:
 
Back
Top