Koronavirus Suomessa

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on tänään antanut poikkeusluvan hydroksiklorokiinin käyttämiselle lääkkeenä COVID-19-keuhkokuumeeseen. Saapa nähdä milloin EU:n lääkevirasto EMA seuraa peesissä ja antaako Suomessa Fimea taas omat poikkeavat suosituksensa ettei vaan tehonsa osoittanutta lääkehoitoa päästä käyttämään, koska tehoa koskevia tutkimuksia on vasta valmiina yksi ja kesken kymmeniä.
Kyllähän hydroksiklorokiiniä voi COVID-19:än määrätä off label, kunhan kertoo siitä (vielä varsin heikosta näytön asteesta) potilaalle ja kykenee perustelemaan sen käytön sekä potilaalle että Fimealle ja Valviralle. Tässä tilanteessa Fimea todennäköisesti ymmärtäisi sen, kunhan määräävä lääkäri on informoinut potilasta riittävästi, ja potilas on ollut hoitoon informoituna suostuvainen. Etenkin, kun on tuo FDA:n virallinen käyttölupa ja tieteellinen konsensus voi puoltaa käyttöä ainakin joissain tapauksissa.

Ylipäätään nämä kaikki skandaalit lääkäreistä, jotka määräävät lääkkeitä vastoin hoitokäytäntöjä (esim. kilpirauhasen vajaatoiminnassa), perustuvat siihen, että potilaita on johdettu harhaan informoinnissa tieteellisestä konsensuksesta tai tutkimusnäytöstä - ja toki siihen, että niissä myös tieteellinen näyttö puoltaa hyvin vahvasti vallitsevia käytäntöjä. Jos kyse on sairaudesta, josta tutkimusnäyttöä ei ole ehtinyt kertyä, suhtaudutaan asiaan eri tavalla.
 
Viimeksi muokattu:
On Marin kyllä kova luu.Moni olisi tuossa tilanteessa sanonut Niinistölle kyllä ilman muuta.Ei vaikuta aralta tyttöseltä.Mehän ei tiedetä kaikkea taustoista mutta Marinin mukaan suunnitelmat on kehittää hallitusten päätöksien toimeenpanon koko ketjua alatasolle asti.Jatkuvaa seurantaa ja tarvittavia korjausliikkeitä .
 
Mitä ihmettä sinä sössötät?

Kunhan naureskelen tälle kokonaisuudelle. (Hyvä ettei tullut koko vatsalaukku ylös, kun alkoi yskittää.)

Tässä alkaa kohta olla DIY ICU käden ulottuvilla näiden linkkien myötä. Foorumilta taas tunnetusti löytyy jo valmiiksi sotilasasioiden ja epidemiologian ylin tietämys tässä maassa, joten vielä muutaman linkin luettuamme ja videon katsottuamme voimme ryhtyä myös tehohoidon asiantuntijoiksi.

Ehdotankin, että foorumin url vaihdetaan muotoon: Maanpuolustuksenymosaamiskeskus.net
 
LAITTAKAA 3 D PRINTTERINNE TEKEMÄÄN NIILLÄ KASVOMASKEJA.
 
Kunhan naureskelen tälle kokonaisuudelle. (Hyvä ettei tullut koko vatsalaukku ylös, kun alkoi yskittää.)

Tässä alkaa kohta olla DIY ICU käden ulottuvilla näiden linkkien myötä. Foorumilta taas tunnetusti löytyy jo valmiiksi sotilasasioiden ja epidemiologian ylin tietämys tässä maassa, joten vielä muutaman linkin luettuamme ja videon katsottuamme voimme ryhtyä myös tehohoidon asiantuntijoiksi.

Ehdotankin, että foorumin url vaihdetaan muotoon: Maanpuolustuksenymosaamiskeskus.net

Tämä käy hyvin. Osaan mm. kaikkea.
 
@ILoveEU

Enää ei ihmetellä selviytymisanestesiaa, vaan satasen hengityskonetta. Sehän eskaloitui nopeasti... :ROFLMAO:

Sinänsä kyllä kätevää, että pian foorumilta löytyy kenraalien lisäksi anestesialääkäreitä. Intuboinnin opetusvideo seuraavaksi?

Kyllä sekin onnistuu. Mulla on tarkka käsi.
 
On Marin kyllä kova luu.Moni olisi tuossa tilanteessa sanonut Niinistölle kyllä ilman muuta.Ei vaikuta aralta tyttöseltä.Mehän ei tiedetä kaikkea taustoista mutta Marinin mukaan suunnitelmat on kehittää hallitusten päätöksien toimeenpanon koko ketjua alatasolle asti.Jatkuvaa seurantaa ja tarvittavia korjausliikkeitä .
Minä luulen, että Marin ei voi toteuttaa pressan ehdotusta koska ei saa silloin hallitusnippua pysymään senkään vertaa kasassa ja ohjauksessaan kuin nyt tai vaihtoehtoisesti joutuisi tyytymään poliittisiin vaikuttimiin nyrkin kokoonpanoa laadittaessa. Kokee nyrkin siis poliittista päätöksentekoa hajoittavaksi. Selvää kuitenkin on, että lakipäätökset heitettynä virkamieskunnan toteutettavaksi ei ole operatiivisesti valmisteltua. Toisaalta sakkaava hallitusyhteistyö ei tuo edes lakeja mitä toteuttaa. Kahden ison puolueen hallitukseen tuollainen nyrkki varmasti istuisi Marininkin näkökannalta.
 
Muiden rajoitusten jatkamisen päivämäärään vaikuttivat Ohisalon mukaan THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön näkemykset.


Huoli on pohjoisen Suomen hoitokapasiteetin pienuudesta, Ohisalo sanoi.


Hoitokapasiteetin lisäämisestä ei ole taitanut kuulua pihahdustakaan? :unsure:
 
Toveri-Dosentin FB



Johan Bäckman

30 min ·

#Venäjä #koronavirus #Niinistö #SannaMarin #Nyrkki
Venäjän valtion media: Suomen hallitus ei hallitse tilannetta. "Muistuttaa Ukrainan kehitystä". Haastatteluni Baltnewsille liittyen mm. presidentti Niinistön epäluottamukseen Marinin hallituksen kykyihin. Poliittinen kriisi Suomessa. Baltnews on Venäjän hallituksen Venäjä Tänään -mediakonsernin uutistoimisto.
Tiivistelmä uutisesta:
Suomi törmäsi poliittiseen kriisiin coronaviruksen vuoksi. Perjantaina Helsingissä yritettiin kaapata valtaa istuvalta hallitukselta ja siirtää sitä uudelle elimelle "turvallisuusneuvostolle", jota Suomen laki ei edes tunne. Samaan aikaan lauantain vastaisena yönä joukot piirittivät ja sulkivat pääkaupunkiseudun. Iltalehden mukaan Niinistö ehdotti Marinille erityisen turvallisuusneuvoston perustamista. Se vastaisi, Iltalehden mukaan, kriisijohtamisesta. Suomessa on poikkeustila. Pääministeri Marin torjui hankkeen heti. Iltalehden mukaan, keskusteluissa esiintyi jopa korotettuja äänenpainoja. Insidentin jälkeen pääministeri Marin pyysi presidenttiä pysymään perustuslaillisessa järjestyksessä eikä puuttumaan hallituksen asioihin.
"Suomen hallituksessa on epäkompetentteja henkilöitä, nuoria ja kokemattomia. Suomelle se on painajainen. Presidentti olisi halunnut perustaa väliaikaisen elimen. Armeija piirittää pääkaupunkiseutua. Kehitys on mielenkiintoinen. Käytännössä se oli perustuslain vastainen vallankaappausyritys, joka muistuttaa Ukrainan kehitystä."
"Valitettavasti, on oltava avoin. Suomen hallitus ei hallitse tilannetta. Kun jokin aika sitten paljon suomalaisia palasi ulkomailta, lentokentällä ei ollut mitään valvontaa. Hallituksemme ei kykene valvomaan edes lentokenttää. Väestöön suhteutettuna Suomessa on nyt 20 kertaa enemmän coronatartuntoja kuin Venäjällä."



*************

FB


=AZUW514iu-fW-gFhLa0JkTzvABF3aGeVZzY8E5bCtEzBblVv3v2cfxUFtEpCHjmor8aAsrNHMUgZyL5VqAgbGxbG6hE8YqTdn8hBPi794jEr-weuaNaCXmw-Rdg2ZDuFaJQ&__tn__=%3C%2CP-R']

Johan Bäckman

Eilen 21.26 ·

Moskovassa edelleen tavoitteena saada ihmiset omin avuin pysymään kotona mahdollisimman tiiviisti. Kysymyksessä on ns. omaehtoinen eristäminen. Aiemmin ohje annettiin 65 v täyttäneille, nyt kaikille. Myös viime päivät on kehotettu kansalaisia pysymään kotona, välttämään kaikkia kontakteja ja huolehtimaan mm käsienpesusta.
Mitään tällaisia ohjeita ei tietenkään ole annettu Suomessa. Kaikkien kansalaisten varoittaminen ja kehottaminen omaehtoisesti eristämään itsensä on tehokas toimenpide.

***********


Kauanhan se on ollutkin hiljaa.

No koskapa hän ei jättäisi horjuttamatta demokratiaa ja ihmisoikeuksia, kun tilaisuus on
 
Viimeksi muokattu:
Ylen tiedot: Vanhustenhuollon työntekijä sairastunut koronavirukseen Jyväskylässä, eikä työkavereille ole asiasta kerrottu – palvelupäällikkö ei vahvista tietoa
Jyväskylän vanhustenhuollossa ei tiedoteta koronavirukseen sairastuneista työntekijöistä eikä karanteeniin joutuneesta henkilökunnasta.
Kotihoito
30.3.2020 klo 21.41
Anonyymi vanhus sängyssä.

Jyväskylässä monet kotihoidon työntekijät ihmettelvät, miksei heille kerrota mahdollisesti koronaan sairastuneista työkavereista.Mikko Savolainen / Yle
13-3-6006609.jpg

Titta Puurunen


Jyväskylän kaupungin vanhustenhuollon tiedotuslinja koronaviruksesta herättää ainakin osassa henkilökuntaa pelkoa ja jopa paniikkia. Yle on saanut tiedot kahdelta nimettömänä pysyttelevältä Jyväskylän kaupungin kotihoidon työntekijältä.
Ylen saamien tietojen mukaan Jyväskylän kaupungin vanhustenhuollon kotihoidon työntekijä on sairastunut koronavirukseen. Yle on saanut asiasta tiedon sairastuneen lähipiiristä.
Kotihoidon päälliköt eivät ole vahvistaneet tietoa muille työntekijöille, jotka ovat pyytäneet tietoa tartunnasta.
Moni kotihoidon työntekijä pelkää kantavansa koronavirusta oireettomana. Työntekijät toivoisivat koronavirustestausta ja tarvittavia toimenpiteitä, esimerkiksi karanteenia, koska ovat päivittäin tekemisissä riskiryhmään kuuluvien, iäkkäiden asiakkaiden kanssa.
Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palvelujen palvelujohtaja ei voi kertoa asiasta yksityisyydensuojan vuoksi. Kaupungin mukaan työturvallisuuden ja asiakkaiden turvallisuuden eteen on tehty riittävästi.
– Vaikka meillä olisi työntekijöissä koronavirukseen sairastuneita, emme voi asiasta tiedottaa. Karanteeniin asettaminen tehdään aina terveydenhuollon viranomaisten määräyksestä ja heidän ohjeitaan noudattaen, sanoo palvelujohtaja Maarit Raappana.
Altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti
Ylen saamien tietojen mukaan osa kotihoidon työntekijöistä ihmettelee, miksi kotihoidossa ei olla ryhdytty järeisiin toimenpiteisiin, vaikka Jyväskylässä päiväkodin työntekijän sairastuttua koronavirukseen koko päiväkoti suljettiin ja henkilökunta sekä lapset määrättiin karanteeniin.
Raappanan mukaan terveydenhuollon viranomaiset ottavat yhteyttä altistuneisiin. Hoitajat ja asiakkaat saavat tiedon altistumisesta ja karanteenista henkilökohtaisesti.
Kotihoidon työntekijöiden pääluottamusmies Jaana Pollari ei ole mahdollisesti koronaan sairastuneesta työntekijästä tietoinen.
– Ei ole siitä mitään tietoa. En ole kuullut sairastumisesta, sanoo Pollari.
Jyväskylän kaupungin kotihoidossa on 1200 asiakasta ja 300 työntekijää.

 
Back
Top