Koronavirus Suomessa

Vittumaista ajatellakin että tietyllä tapaa pimitetään ikäluokaltaan nuorempien kuolleiden määriä, "ministeriö ei avaa tarkasti"

Ei helvetti sentään:


Scheinin estää? Entä jos kuoli kolme 21 vuotiasta, yksi kymmenvuotias ja muutama kolmekymppinen niin se on "pojat turpa kiinni"? Ja nyt sitten joillekin on iskenyt hätä ettei tule riittävästi tartuntoja.

Ei uskoisi. Vakava asia ja toimitaan tuolla tavoin.

Nämä on niitä pieniä asioita joista todennäköisesti aika monen
kansalaisen V-käyrä vaan nousee ja kiristyy.

Tartuntoja ei ilmeisesti tule riittävästi esim. HUS:in mielestä, joka ei usko että viruksen tukahduttaminen ole mahdollista:

https://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuone/Sivut/HUS-on-valmistautunut-koronaviruspotilaiden-määrän-lisääntymiseen.aspx

HUS on valmistautunut koronaviruspotilaiden määrän lisääntymiseen

HUSissa on valmius hoitaa nykyistä suurempia määriä koronaviruspotilaita. Mikäli koronavirusepidemian vuoksi tehtyjä rajoitteita lähdetään purkamaan, se tulee tehdä asteittain ja hallitusti.

Koronavirusepidemian hallinta Suomessa on onnistunut hyvin ja HUS ei ole nähnyt tarpeelliseksi nykyisten rajoitusten tiukentamista. HUSissa on kasvatettu koronaviruspotilaiden hoitokapasiteettia ja mahdollisuudet hoitaa suurempi määrä koronaviruspotilaita ovat hyvät.
"Kannatamme varovaista ja asteittaista purkamista siten, että voidaan tarvittaessa ketterästi tehdä tiukennuspäätöksiä. Missään tapauksessa kaikkia rajoituksia ei tule purkaa kertarysäyksellä. Vaiheittainen eteneminen siten, että vaikutuksia seurataan ja arvioidaan, on paras tapa edetä", sanoo toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Hybridistrategiaa eli testaa, jäljitä, eristä ja hoida, on HUSin alueella noudatettu koko epidemian ajan. Testauskapasiteettia on nostettu tasaisesti ja kuntien tartuntatautiyksiköt ovat lisänneet työvoimaa tartuntojen jäljitykseen. Näköpiirissä on, että testaus siirtyy HUSin alueella enenevässä määrin kuntien vastuulle. Näytteiden analysoinnista vastaa jatkossakin HUSLAB.

"Mikäli rajoituksia puretaan ja sen seurauksena tartuntojen määrä lähtee hallittuun kasvuun, tarvitaan tartunnanjäljityksiin lisää työvoimaa ja kuntiin näytteenottopisteitä. Tämä resursointi tulee huolehtia kuntoon", sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

HUS ei usko epidemian tukahduttamisen olevan mahdollista, mutta kohdennettuja rajoituksia tulee jatkaa ja riskiryhmien osalta tavoitella samanaikaisesti tartunnan välttämistä. "Riskiryhmien turvaaminen on tärkeää koko epidemian ajan", sanoo Mäkijärvi.
Tulosta
23.4.2020 14:35
 
Tästä avasin jo pari viikkoa sitten.

Business Finland ei omien sääntöjensä mukaan voi jakaa kuin hankerahaa. Lintilä munasi jo valitessaan sen rahojen jakajaksi.

Tukea ovat saanet ne, jotka eivät sitä niin kipeästi tarvitse, mutta samaan aikaan monet vaikeuksissa olevat yritykset jäävät ilman tukea esimerkiksi vuokrien juostessa ja toiminnan ollessa pysähdyksissä.

Konsulttifirmojen läpi menneitä hakemuksia on perusteltu sillä, että ne tekevät hyviä hakemuksia, koska osaavat.

 
Mielenkiintoista on, että kuka teki valituksia Case Ivalosta? Miksi tartuntatautilain käytöstä haluttiin tehdä hankalampaa kuin onkaan? Oliko tarkoitus mahdollistaa taudin tulo Suomeen, jotta laumasuojastrategiaan sitouduttaisiin? Meillähän laajasti toisteltiin, ettei taudin tuloa voi estää. Oliko tästä hypoteesista tarkoitus tehdä fakta? Haiskahtaako kaali? Vai Finnairin lobbaus? Tästä voisi olla @simpauttaja kiva kuulla analyysia.

Tartuntatautilakihan olisi mahdollistanut toimenpiteet, joiden avulla maahantulijat olisi voitu testata ja laittaa karanteeniin, ihan kuntien lääkärien toimesta. Tässä asiassa Scheinin & co oli oikeassa, Tartuntatautilain keinovalikoimaa ei käytetetty täysimääräisesti - kuka ohjasi tähän? Mitään valmiuslakia ei olisi tarvittu ja nyt pääsiäisenä kiisteltäisin siitä, kuuluuko kerma mämmiin vai ei (ei muuten kuulu!).

Olet väärässä! Kerma, mämmi ja sokeri...
 
Sitä voi näköjään hukata rahaa hyväveliverkostoihin, mutta onhan se nyt liikaa antaa rahaa yrityksille, jotka on määrätty kokonaan suljettaviksi.

HS:n tiedot: Hallituksessa kiista ravintoloiden korvauksesta, keskusta pitää esitystä aivan liian avokätisenä


Ensimmäisessä vaiheessa kaikille ravintoloille maksettaisiin korvausta sen perusteella, kuinka paljon kunkin ravintolan myynti on pienentynyt sulkemispäätöksen vuoksi. Toisessa vaiheessa ravintolat voisivat hakea lisäkorvausta, jos ne ottavat lomauttamiaan työntekijöitä takaisin töihin.
Korvausesityksen taustalla on perustuslakivaliokunnan maaliskuun lopulla antama lausunto hallituksen esityksestä.

Perustuslakivaliokunta ilmaisi ”pitävänsä välttämättömänä”, että lailla säädetään sekä sulkemisen aiheuttamien menetysten ”kohtuullisesta kompensoimisesta että vaikutuksia lieventävistä järjestelyistä elinkeinonharjoittajille”.


 
Sanna Marinin puoliso on auttanut yrityksiä hakemaan koronatukia – työpaikalla käytettiin pääministeriyhteyttä markkinoinnissa

Löytyi lisää yrityksiä.

Nämä maksat sinä, suomalainen veronmaksaja.


Aika niljakasta kiemurtelua toi pääministerin puolison kiemurtelu noissa vastauksissa.

"Minulla ei ole tietoa.. ..Työnantajani on ilmoittanut..." Miten voi tietää että yhtiö ilmoittaa mutta ei kuitenkaan tiedä? Toimiessaan markkinointiyhtiön viestintäjohtajana?

(Vastaa kysymykseen joka tuo esille Sanna Marinin yhteyden Business Finlandin johtamiseen.)
"Minulla ja työnantajallani on tiedossa vain Business Finlandin julkiset ohjeistukset." Miten voi olla naimisissa pääministerin kanssa tietämättä että pääministeri johtaa valtioneuvostoa jonka alaisuudessa on työ- ja elinkeinoministeriö jonka alaisuudessa on Business Finland? Miten tämä on mahdollista esimiestason työntekijälle joka keskittyy Business Finlandille osoitettujen hakemusten optimointiin?

Onko noilla ollenkaan moraalia?

Vasemmistohallitus noudattaa kyllä vasemmistolaisuuden periaatteita: otetaan muilta ja annetaan joko kavereille tai itselle.
 
Ei ole yrittäjän vika jos ilmaista rahaa yrittää hakea.

Tytöt sitten päättivät jakaa rahaa
TEHNYT JUSSI JUHANI KUOSMANEN, 24/04/2020


Kun ensimmäisen kerran kuulin hallituksen aikeista jakaa ilmaista rahaa Business Finlandin kautta, sanoin vaimolle: Euro saa pian kyytiä Suomenniemellä, alkaa hemmetinmoinen hulabaloo. Ja niinhän se alkoi. Sirkus. Ja verorahaa palaa kuin ruplia Stalinin iltanuotiossa.

En haluaisi näinä kriittisinä aikoina olla epäkunnioittava, mutta pakko on taas möläyttää totuus, muut jättävät sen kuitenkin tahdikkuussyistä sanomatta: Meillä on hallitus, jonka ymmärrys liike-elämästä liikkuu naurettavan ja säälittävän välimaastossa.
Sellainen ymmärrys ei yksinkertaisesti kuulu vasemmistolaisuuteen – eikä juuri tukiaisilla elävään keskustalaisuuteenkaan. Olen sanonut sen ennen ja sanon taas: Vihervasemmistolaisissa piireissä liiketaloudellinen osaaminen rajoittuu muiden keräämien rahojen jakamiseen. Jakamisessa heillä on musta vyö.
Ymmärrystä hynän ansaitsemismekanismeista - ja varsinkaan sen psykologisista ulottuvuuksista - ei löydy edes saman ajatusmaailman jakavilta professoreilta. Vasemmistolainen taloustieteilijä on yhtä turha kuin persilja hernekeitossa. Koristeena menee, mutta ei sillä juuri suoli mourua.
Niissä piireissä liike-elämäntietämys on jo anatomisestikin mahdotonta. Jos ajattelee aidosti samoin kuin he, niin aivojensa riisto-osastoa ei vain voi käyttää. Se lukittuu antamismoodiin tai sitten sitä osastoa ei ollut alun perinkään – ja juuri se johtanee kyseiseen maailmankatsomukseen. Yhtä osastoa vajaat aivot.
En sano, että se tekee ihmisestä huonomman. Päinvastoin. Joskus se tekee jopa paremman. Empaattisemman. Kiltimmän. Herkemmän … mitä vielä … hyväuskoisemman ainakin.
Myönnän, että onhan toki jalompaa jakaa kuin riistää. En ainakaan halveksi sellaista mentaliteettia. Myönnän kernaasti senkin, ettei ole ollenkaan huono valinta, jos tuntee kutsumusta olla aina vain antamispuolella ja jättää vaivalloiset hynänkeruuhommelit muille.
Mutta huono puoli siinä on se, ettei niin isoa kukkaroa olekaan jota ei saisi jakamalla tyhjennettyä. Ja jos ei myöhemmin löydy riittävän röyhkeitä kerääjiä, niin tyhjänä pysyy kuin eunukin lahje.
Bisnes on tässä maailmanjärjestyksessä tarpeellista, mutta se ei ole kaunista tai ylevää. Pohjimmiltaan se on riistoa, keplottelua, valehtelua, petosta, ahneutta...
Ja sinä siellä reilun kaupan puodissa - älä kiihdy! On se. Äläkä minulle suutu. Syytä evoluutiota. Se on luonnut meihin sellaiset taipumukset. Siis meihin, joiden aivoissa on se osasto myös moisille rumille asioille - ja aika monella on.
Mutta sinä, jonka aivot ovat umpirehelliset, kiltit ja lapsenomaiset, pysyttele mahdollisimman kaukana bisneksistä! Mene vaikka takaisin sinne joogaan tai ryhdy kasvattamaan osterivinokkaita. Ne kasvavat itsestään. Ei tarvitse riistäjän kieroja ominaisuuksia. Kerran viikossa osaa vettä lorauttaa rihmaston päälle hempeinkin haikailija.
Olen riistäjä. Jos välillä asiakaspalautteeseen on uskominen, niin pahimmasta päästä. Joten katson olevani pätevä hieman paljastamaan yrityselämän ajatusmaailmaa osterivinokkaan kasvattajille.
Paljastus nro 1.
Jos jokin yritys leuhkii arvoillaan, älä vain usko!
Sellainen puhe on valehteluakin katalampaa. Se on jopa niin katalaa, että näinkin paatunutta ja mustasydämistä yrittäjää kuin minä puistattaa joka kerran, kun kuulen jonkin firman mainostavan eettisiä arvojaan. Viimeistään siitä tiedän, että firmaa johtaa psykopaatti.
Arvoilla kehuminen bisneksen yhteydessä on tarkoitushakuista kusetusta. Luihua myynnin edistämistä. Niin paksua moraalipuppua, että uskon pirunkin itkevän moista läyryämistä kuunnellessaan. Firmalla on vain yksi arvo: Tuottaa omistajilleen hynää. Piste. Firma, joka sen arvon unohtaa, on protestilistalla ennen kuin ehdit kissaa sanoa.
Paljastus nro 2.
Niin hölmöä yrittäjää ei olekaan, ettei ottaisi vastaan ilmaista rahaa, jos sitä on tarjolla.
Ja nyt hallituksen tytöt hätäpäissään sitä lupasivat. Se lupaus oli ehkä hyväuskoisin, jonka olen kuuteenkymmeneen vuoteen kuullut. Jo muutaman tunnin kuluttua avoimen piikin aukaisemisesta Business Finlandin palvelimet ruuhkautuivat hakemuksista. Eikä sitä hakeneet vain ne, jotka tarvitsevat, vaan ihan hanakimmin ne, jotka eivät. Jälkimmäisillä on konsultit, ensimmäisillä ei.
Se oli täysin ennalta-arvattavaa. Jos joku ei sitä arvannut, häneltä puuttuu aivoista juuri se osasto, josta aiemmin mainitsin.
Hakuryntäys oli kuitenkin täysin liike-elämän moraalisääntöjen mukaista. Siinä ei ole mitään väärää eikä kyllä oikeaakaan. Se vain toimii niin.
Jos rahaa jaetaan, sitä haluaa kaikki. Vika ei ole hakijoissa. Jos syyllistä halutaan etsiä, niin kyllä se tässä tapauksessa lankeaa kokonaisuudessaan pussinnyörien avaajille. Tai ehkä on parempi, jos ei langeta sitä kenellekään. Ollaan armollisia ja todetaan, että liialliseksi paisunut koronapaniikki teki tepposet meille kaikille.
Jälkikäteen monien rahaa saaneiden moraalia on ollut arvostelemassa muun muassa niiden yritysten edustajia, jotka kehuvat niillä ylevillä arvoillaan. Tosiasiassa juuri heidän omat firmansa täyttivät hakemuksensa ennen kuin uutistenlukija sai asiasta kertovan lauseen loppuun.
Jussi Juhani
 
Ei ole yrittäjän vika jos ilmaista rahaa yrittää hakea.

Kelpaisi mullekin 100 tonnia:) Enköhän jotain käyttöä sille keksisi.

Paikallisen huoltoaseman pitäjältä kysäsin, joko on 100 k tililillä. Valitteli, että ei tullut kuin vähän yli 7 k. Heillä on kumminkin pari henkilöä (yrittäjien lisäksi) palkkalistoilla ja liikevaihto oli pudonnut 50 %. Tyhjää parempi tietenkin tuokin + 7 k, mutta suurempi summa olisi varmaan ollut tarpeen.
 
Ei ole yrittäjän vika jos ilmaista rahaa yrittää hakea.


Mutta hallituksen vika se on, jos jaetaan valtion eli kansalaisten rahaa niille jotka sitä eivät tarvitse sellaista reittiä, joka ei siihen sovellu sellaisin perustein jotka eivät kestä päivänvaloa.

Tämän hallituksen ymmärrys elinkeinotoiminnasta, liike-elämästä ja tuotantotaloudesta taitaa todellakin olla miinusmerkkinen.
 
Kun näyttää olevan kääntymässä sellaiseksi että tartuntoja pitäisi saada lisää niin voisivat hallituksessakin aloittaa ensin itsestään.

Mitään varmuutta ei ole siitä kuinka kauan virus on elimistössä, mitä tuhoa se tekee ja tuleeko edes immuniteettia mutta silti näkemykset ovat kääntymässä siihen että "kesä on parasta aikaa sairastaa". Voi olla, jos tämä on nuoremmille kuin "kausi-influenssa". Mutta entä jos ei ole. Valitettavasti olen varovainen kuin vanha impivaaralainen suomenpystykorva.
 
Viimeksi muokattu:
Tuosta Business FInlandin hankerahoituksesta on aika paljon kokemusta työuran ajalta, varmaan toistakymmentä hankerahoitusta tullut anottua. Se mikä nyt keskustelussa halutaan unohtaa / ei ymmärretä on se, että se on nimenomaan HANKErahoitusta. Ja sitä ei lapata löysin rantein vaan sille on lopen tiukat raamit. Ja hankkeen totetutumista seurataan, kaikki kulut pitää eritellä, tositteet ja myös lopputulema pitää raportoida. Ja kyllä sinne pitää taloustiedot toimittaa, arviot hankkeen vaikuttavuudesta, työllistämisestä jne. Ja nimenomaan KANNATTAVAT yritykset sitä saa, ei sellaiset joilla on vain tuulenhuuhtoma perse ja tappiollista liiketoimintaa usealta vuodelta ;)
Ja kuten mediassakin on tuotu esille, sitä ei saa käyttää työntekijöiden palkkoihin tai kiinteisin kuluihin. Se on ihan ok malli vientihankkeisiin, kehityshankkeisiin jne mutta vaatii yrittäjältä aika paljon ymmärrystä ja viitsimystä. Muistan kun itse aloin noita tekemään, niin kyllä ne ekat oli tuskaisia saada läpi, nyt menee jo aika lailla tokalla lävitse.
Omasta mielestäni tuo hankerahoitus on tässäkin tilanteessa hyvä jos tarkoituksena on kehittää yrityksen liiketoimintaa uuteen suuntaan siten että korona ei siihen vaikuttaisi. Mutta se ei ole akuutin kriisin hoitamista vaan yrityksen kehittämistä. Sen akuutin kriisin hoitamiseen pitää löytyä muut keinot mutta siten että muutenkin kannattamattomia yrityksiä ei keinotekoisesti tekohengitetä.

Ja jokainenhan voi olla mitä mieltä haluaa mutta kyllä mediassa on taas vaan oltu tehokkaan kateellisia, ei tiedä että itkisikö vai nauraisi taas kerran. Sen sanon että kannattaa olla vouhkaamatta jos ei oikeasti tiedä mitä tuo pitää sisällään.

Edit: ja sitä takaisinperintää käytetään kyllä jos hanke ei mene siten kuin se on esitetty.
 
Last edited by a moderator:

Satuin ajamaan aamulla vähän ennen kahdeksaa paikallisen Lidlin ohi. 50 m jono ovella ja parkkipaikka täynnä autoja.

Selvisi sitten sekin, mitä ne siellä jonotti.
Kannattiko korona käydä hankkimassa 15 euron lenkkareiden takia, sitä voi jokainen ryntäykseen osallistunut tykönään mietiskellä, jos sattui ns. nalli napsahtamaan kohdalle.

Edit:
15 euron ''orjatyövoimalla'' valmistetut, joita rynnätään ostamaan koronakriisin keskellä hullun lailla. :( Kun olisi edes aprillipäivä, vaan ei ole sekään.
Oliko täällä vielä jollain epäilyjä siitä meidän Suomalaisten keskimääräisestä älykkyydestä? :facepalm: :D
 
Sanna Marinin puoliso on auttanut yrityksiä hakemaan koronatukia – työpaikalla käytettiin pääministeriyhteyttä markkinoinnissa

Löytyi lisää yrityksiä.

Nämä maksat sinä, suomalainen veronmaksaja.



 
Voitaisiin purkaa jotain rajoituksia ja samalla asettaa maskipakko joukkoliikenteeseen ja kaupassa asiointiin.

Joukkoliikenteessä voisi olla parin ensimmäisen viikon aikana työssä maskivalvojia ettei kuskin tarvitse taistella asiasta matkustajien kanssa.
Kun asiaan on totuttu ja ihmiset kehtaavat käyttää maskia, niin valvonnan tarve poistuu.

Samoin työpaikoilla pitää miettiä kuinka riskiryhmäläiset (diabetes, ylipaino,...) voivat palata töihin.
 
Sitä voi näköjään hukata rahaa hyväveliverkostoihin, mutta onhan se nyt liikaa antaa rahaa yrityksille, jotka on määrätty kokonaan suljettaviksi.

HS:n tiedot: Hallituksessa kiista ravintoloiden korvauksesta, keskusta pitää esitystä aivan liian avokätisenä


Ensimmäisessä vaiheessa kaikille ravintoloille maksettaisiin korvausta sen perusteella, kuinka paljon kunkin ravintolan myynti on pienentynyt sulkemispäätöksen vuoksi. Toisessa vaiheessa ravintolat voisivat hakea lisäkorvausta, jos ne ottavat lomauttamiaan työntekijöitä takaisin töihin.
Korvausesityksen taustalla on perustuslakivaliokunnan maaliskuun lopulla antama lausunto hallituksen esityksestä.

Perustuslakivaliokunta ilmaisi ”pitävänsä välttämättömänä”, että lailla säädetään sekä sulkemisen aiheuttamien menetysten ”kohtuullisesta kompensoimisesta että vaikutuksia lieventävistä järjestelyistä elinkeinonharjoittajille”.



Kuhan tapahtumateollisuus saa kanssa omansa. Niillä on merkittävä vaikutus maakuntien talouteen.

Savonlinnan oopperajuhlat tuo kaupunkiin noin 100 miljoonan liikevaihdon.

Täällä Kainuussa esim Kainuun Rastiviikko tuo sen 5000-7000 hlö viikoksi. Kuhmon Kamarimusiikki myy vajaassa 2 viikossa 40 000 lippua. Ja Kuhmon Sommelokin sen 3500 lippua.
 
Back
Top