Koronavirus Suomessa

Lentokentälle voisi perustaa ohituskaistan - BLM kaista, johon pääsee se, joka näkyvästi kannattaa BLM-liikettä.

Muille pakollinen koronatestaus.

Supertartuttajille kuolemanrangaistus ilman oikeudenkäyntiä, jonka poliisi nähtäessä toteuttaa. Viruslinkona toimineelle tapahtumanjärjestäjille julkinen hirttäminen. BLM-kannattajille tottakai erioikeudet.

Kyllä tää tästä.

Vai pitäiskö sittenkin pitää tolkku hommassa?
 
Viimeksi muokattu:

Testi oli kuitenkin vapaaehtoinen. Yksi suomessa asuva, romanialainen perheenisä kertoi, ettei ollut ottanut testiä.

– Se on vapaaehtoinen testi. Miksi ottaisin sen, minä olen ihan perusterve mies.
Niin miksiköhän ottaa... :mad:
 
Pitäisikö painattaa paitoja "KIITOS TURKU - 2020"


Hesari kirjoittaa:

"Turun lentoasemalle laskeutui lauantaina lento Pohjois-Makedonian pääkaupungista Skopjesta.

Pohjois-Makedoniassa oli tilastoitu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana lähes 800 koronavirustartuntaa, joten riski viruksen kulkeutumisesta lennon mukana Turkuun oli korkea. Lennoilla matkustaa usein myös romanialaisia.

Romanian koronavirustilanne on erittäin vakava. Viimeisen kahden viikon aikana maassa on tilastoitu yli 16 000 uutta tapausta.

Kun lento laskeutui, matkustajia oli vastassa koko joukko Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin väkeä.

Kaikki matkustajat testattiin. Jos matkustaja olisi kieltäytynyt testauksesta, Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri olisi asettanut matkustajan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.


Testatuista on löydetty 26 koronavirustapausta. Turun Sanomien mukaan Turun telakka selvittää, onko testatuissa telakan alihankkijoiden työntekijöitä.

Vastaava vastaanotto oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla perjantaina illalla, kun kentälle laskeutui Bukarestista Romaniasta tuleva lento. Silloin matkustajista testattiin vain kaksi kolmasosaa.

Testistä kieltäytyneet olivat ilmeisesti valtaosin romanialaisia.

Helsinki-Vantaalla tehtiin kokeilu, jonka avulla katsottiin, miten vapaaehtoinen testaus onnistuu.

Se ei onnistu.

Kaikkia matkustajia, myös testistä kieltäytyneitä, kehotettiin vapaaehtoiseen karanteeniin. Sen toteutuminen on tietenkin toiveajattelua.

HS:n tietojen mukaan Romanian-lennoilla on ollut usean viikon ajan runsaasti Suomeen töihin tulevia romanialaisia.
Kun Skopjen-lennolta paljastui yli 20 positiivista tapausta, sosiaali- ja terveysministeriön oli pakko ryhtyä toimeen. Asiasta olisi voitu tiedottaa aiemmin kuin maanantaina illalla, mutta virkamiehet halusivat aikaa uuden toimintaohjeistuksen laatimiseen.

Hallitus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoivat maanantaina, että riskimaista saapuvat asetetaan pakkokaranteeniin.

Turku ilmoitti viime viikolla antavansa maskisuosituksen joukkoliikenteeseen koulujen alkaessa. Kaupunginjohtaja Minna Arven mukaan tarkoituksena oli saada kaupunkilaiset tottumaan maskeihin ennen koulujen alkua.

Ratkaisu ei kuitenkaan kelvannut ministeriölle.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila moitti Turkua sooloilusta Lännen Median haastattelussa. Turkulaisten olisi pitänyt odottaa ministeriön antamaa valtakunnallista suositusta suojamaskien käytöstä.

Turun olisi siis pitänyt olla niin kuin Helsinki eli tottelevainen.


Arven toinen perustelu kaupungin omaan ohjeistukseen oli se, että kansallista suositusta ei ole odotuksista huolimatta vieläkään annettu.

Turkulaiset saivat päättäjät käynnistämään pakkotestaukset lentoasemilla. Nyt valtakunnallinen maskisuosituskin on vihdoin tulossa. Se annetaan todennäköisesti torstaina."

 
Mulla alkoi flunssa eilisiltana, noin suunnilleen. Tänään römysin töissä vielä, mutta nyt harkitsen saikuttelua. Pitääkö mennä testiin huomisaamuna?
 
Tuttu flunssassa. Oli eilen aamulla testissä ja tulokset luvattiin illaksi. Eipä ole vieläkään kuulunut.
 
Enkö saa edes varalta saikuttaa?:cool:
Kannattaa kannattaa. Aikanaan oli viikonlopun jälkeen viikon leiri kiikalassa tiedossa lääkintäkurssin aikana. Sunnuntaina soitin silloiseen sotilassairaala kakkoseen ja ilmoitin olevani vatsataudissa enkä pääse Upiniemeen millään. Pari päivää makoilua sairaalassa omassa huoneessa. Siitä sitten omaan tahtiin siirtyminen junalla Kirkkonummelle. Olipa vielä monta päivää omaa aikaa, kun muut olivat leirillä. Eli saikuttaminen kannattaa!!
 
Turun "pojat ja tytöt" eivät totelleet. Todella hienoa.

Mitähän tuosta vielä tulee vai käykö niin että STM:ssä tulee jotain henkilövaihdoksia? RKP:n ministeri on pahastunut kun häntä ei informoitu. Hallituksessa ei kuulemma oltu keskusteltu (mistä ja miksi?). Yrittääköhän laittaa kapuloita rattaisiin? :D
 
Tämän ongelman ydin on siinä, että myös pandemiatilanteessa suurin toimeenpanovalta ja valmisteluvastuu on kunnilla. Kunnat eivät käytännössä pysty pandemiaa hoitamaan. Jos asioita olisi harjoiteltu, johtopäätös olisi ollut se, että pandemian aikana tarvitaan keskitetty päätöksenteko. Sitä ei nyt ole. Eilisessä STM:n tiedotustilaisuudessa suuri yleisö sai ehkä sen käsityksen, että nyt hallitus ja THL päätti jotain jostain määräyksistä. Mutta kun eivät päättäneet. Sekä STM että THL toisti sen, mitä on päätetty jo maaliskuun alussa. THL:n Salminen mainitsi tiedotustilaisuudessa, että nyt otetaan tartuntatautilain pykälä 70 käyttöön. Näin se ei ole, tuo pykälä karanteenista on ollut koko ajan voimassa, ketään vaan ei ole ohjeistettu sitä lukemaan ja kunnat eivät sitä itse tee, vaikka vastuu on siellä. Valmius- ja puolustustilalait otetaan käyttöön pykälä kerrallaan, ei tartuntatautilaki.

Näistä karanteenipäätöksistä tulee seuraava hulabaloo, kun ne eroavat kunnittain ja kansa näkee lehdistöstä epämääräisiä tietoja sieltä täältä.

Simpauttaja

Tuo Salminen pitäisi laittaa johonkin vähän helpompiin hommiin. Osaisko vaikka pyörittää tahkoa?

Minä en usko mihinkään karanteenien määräämisiin. Onko tässä maassa määrätty ketään karanteeniin koronan vuoksi tänä vuonna?
Olisi pitänyt ja pitäisi, mutta tuskinpa tullaan näkemään. Pellet mölisee ihan joutavia THL:ssä, sosiaali- ja terveysministeriössä ja Hussissa.
 
En ole ihan pessimisti sen suhteen etteikö nähtäisi alueellista toimintaa. Jotkut sitten ulisevat että väärin toimittu - ja olisipa mielenkiintoista tietää tekevätkö valituksia samat henkilöt kuin kuin viime talvena. Rasismikorttikin vaan kuluu, talvella kohdeltiin muka väärin kiinalaisia ja nyt syksyllä Balkanilta tulleita :D
 
Enkö saa edes varalta saikuttaa?:cool:

Mene lääkäriin ja kerro, että kärsit vakavasta korona-ahdistuksesta etkä kykene suoriutumaan edes aamukahvin keitosta. Kerro, ettet ole nukkunut viikkoon ja silloinkin, kun olet vähän torkahtanut, nähnyt unta rasvatusta köydestä ja tuntenut hetkellistä iloa. Muista myös vihjaista, että sinusta tuntuu, että kaikilla on jotakin sinua vastaan.

Saat heti kaksi kuukautta saikkua!
 
Turun "pojat ja tytöt" eivät totelleet. Todella hienoa.

Mitähän tuosta vielä tulee vai käykö niin että STM:ssä tulee jotain henkilövaihdoksia? RKP:n ministeri on pahastunut kun häntä ei informoitu. Hallituksessa ei kuulemma oltu keskusteltu (mistä ja miksi?). Yrittääköhän laittaa kapuloita rattaisiin? :D

STM:n ongelma on Kiuru & Varhila. Kiuru on aina sekaisin kuin olisi syönyt sieniä. Puhuu aina ristiin, jos hänelle antaa vähänkin aikaa aukoa suutaan.

Pitäisi olla keskitetty johto, niin ei sitten tarvitse iltapäivälehdissä näkyä, että vasen käsi ei tiedä, mitä oikea haluaa.

Periaatteessa STM on se hallinnonala, jolle kansanterveys kuuluu, mutta nähtävästi Henriksson nostaa profiilia painottaen yksilön ja "yritysten" oikeuksia. Toisin sanoen skopjelaiset pitää saada työmaille puurtamaan sen jälkeen, kun ovat kotilomiltaan tulleet, eikä mihinkään karanteeniin. Siinä se koko oikeusvaltio-ajatus on puhtaimmillaan.

Laillisesti karanteeniin voi määrätä, jos on perusteltu epäily. Eikä kyse ole mistään massakiusaamisesta. Homman saa yksilötasolle kätevästi. Jokaiselle tehdään henkilökohtainen päätös, kun he saapuvat maahan. Kunnan tartuntautilääkäri allekirjoittaa lomakkeen, jossa on heidän nimensä ja yhteystietonsa. Se ei siis ole massapäätös, joka jaetaan koko koneelliselle nimettömiä ihmisiä pelkän heidän olemassaolonsa perusteella.

Karanteeniin ei tarvitse olla tartuntaa. Perusteltu epäily riittää. Skopjen koneessa oli vain 158 matkustajaa, joista 26:lla oli tartunta. Noilla luvuilla kaiiki voisi ihan laillisesti panna karanteeniin.

Karanteeni kuuluu joka tapauksessa lääkärin päätösvaltaan, ei ministerin, eli se siitä Kiurun esiintymisestä. Lisäksi Kiuru taas vesitti kaiken sanomalla että kaikki testataan ja samassa tilaisuudessa, että ei kaikkia testata.

Se mikä ottaa päähän, on se, että näillä on ollut kesä aikaa miettiä nämä toimenpiteet kuntoon ja nyt poliitikot pyörivät taas kuin puolukka p******a, lukevat lehtiä ja somea, että miten tämän pitäisi edetä ja mitä saa tehdä, ja lisäksi puhuvat mitä sattuu ilmeisesti kannatussyistä.

Näköjään tietävät, mitä siinä mielessä tekevät. SDP:n kannatusluvut olivat suuria, vaikka keväisessä sekoilussa ei ollut alkuun päätä eikä häntää, ja koko valmiuslaki ja oikeat toimet lähtivät presidentin taustalla annettua nuotit. Eikä tuo EU-pakettikaan ollut niin hieno juttu, vaikka HS kritiikin herättyä koko aukeamallaan ylisti maasta taivaaseen meininkiä.
 
Sitten on tämä juristeria, kuten Twitterissä esiin noussut tamperelainen julkisoikeuden professori Rautiainen, joka on löytänyt median valon. Hän luennoi perusoikeuksista tilaisuuksista, joissa tarjotaan kombuchaa.

Rautiainen:

"TTL 71 §:n soveltamiskynnyksen tulee olla erittäin korkealla ja sen soveltamisesta tulee siirtyä heti kun suinkin mahdollista normaaliin TTL 60 §:n mukaiseen menettelyyn. Nähdäkseni käsillä ei ole mitään sellaista ”äkillistä”, mikä oikeuttaa TTL 71 §:n soveltamisen..."

Aha.
 
Mene lääkäriin ja kerro, että kärsit vakavasta korona-ahdistuksesta etkä kykene suoriutumaan edes aamukahvin keitosta. Kerro, ettet ole nukkunut viikkoon ja silloinkin, kun olet vähän torkahtanut, nähnyt unta rasvatusta köydestä ja tuntenut hetkellistä iloa. Muista myös vihjaista, että sinusta tuntuu, että kaikilla on jotakin sinua vastaan.

Saat heti kaksi kuukautta saikkua!

Äläkä unohda kärrätä kaikkia aseita seuraavana päivänä poliisilaitokselle!
 
Back
Top