Koronavirus Suomessa

Nyt on pulaa riittävän pienistä ruiskuista, löytyisiköhän Onnilta?
Onnilla taitaa olla paremmat kontaktit liike-elämässä kuin huoltovarmuuskeskuksen työntekijöillä yhteensä. Muut ostaa mistä sattuvat saamaan, Onni myy kaikkea mitä halutaan ostaa.
 
Onnilla taitaa olla paremmat kontaktit liike-elämässä kuin huoltovarmuuskeskuksen työntekijöillä yhteensä. Muut ostaa mistä sattuvat saamaan, Onni myy kaikkea mitä halutaan ostaa.
Siinä on kyllä sellainen säätäjä että siitä helposti saadaan maalattua mediassa uuden ajan kansanvihollinen, mutta jo se olis ihan täysin vailla karismaa ja liiketaitoa niin tuskin se ihan noin sähäkästi olisi seurannassakaan. Ja noissa vero yms. -jutuissa nyt saa vouti heitettyä käytänössä kenet tahansa niin syvään kuseen kuin sattuu haluamaan, ellei ole poikkeuksellisen syvätaskuinen tai tyhmä jäpikkä kyseessä joka maksaa kaiken mitä pyydetään heti.
Kävi mielessä että jos oliskin Onni ja Tiina Jylhä sisäministerinä ja vastaavasti ulkoministerinä, niin menisikö loppujen lopuksi huonommin kuin nyt?

Valtiovarainministeriöön en kumpaakaan tosin laskisi kuin lankkupalttoossa... ja silloinkin laittaisin ensin pakkaseen viikoksi ihan hygieniasyistä!
 
No olisko pitänyt jättää tekemättä mitään niin olisi ehkä saatu tilastollisesti merkittävä määrä mummoja hengiltä täällä meilläkin? :)

https://www.fimea.fi/tietoa_fimeast...-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset

"Normaalioloissa Suomessa menehtyy hoivakodeissa noin 400 asukasta viikossa."

Nyt on raportoitu 21 koronarokotteeseen liittyvää kuolemaa.

Ikäihmisten suojaamisesta koronalta ei kai juuri kukaan ole ollut eri mieltä.
 
Jos meininki on tätä, niin saadaan heittää hyvästit ensi kesälle. Vituttaa tuollaiset ihmiset. Mitkä mahtaa olla sanktiot?

No mitenkäs tämä kausiluonteinen tauti ei rauhoittuisi ihan itsestään ensi kesänä kun talttui viime kesänäkin? Eikö rokotteiden pitäisi parantaa tilannetta eikä heikentää sitä...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suome...emiaa_vastaan#Rajoitusten_purku_keväällä_2020

"Kesäkuun alusta alkaen avattiin muun muassa kirjastot, kulttuuritalot, museot, uimahallit, maauimalat, yleiset saunat, huvipuistot, ravintolat, kahvilat, harrastustilat, kesäleirit, urheilukilpailut, teatterit, joiden velvoitettiin noudattavan rajoituksia.[80][81][82] Niitä olivat esimerkiksi yleisökatot ja turvavälien noudattaminen.[83] Jos turvavälejä ei noudatettu ravintola voitiin sulkea.[84]"

"11. kesäkuuta hallitus ilmoitti sallivansa yli 500 hengen ulkotilaisuuksien järjestämisen, joissa on useita katsomolohkoja tai rajattavissa olevia alueita 1. heinäkuuta alkaen. Yli 500 hengen kokoontumisissa voi olla myös seisomapaikkoja.[93] 15. kesäkuuta alkaen Suomesta voi matkustaa kaikkiin Baltian maihin sekä Norjaan, Tanskaan ja Islantiin. Ruotsista tulijat ja siellä kävijät joutuvat edelleen 14 päivän karanteeniin.[94]

Hallitus luopui 15. kesäkuuta valmiuslain käytöstä, koska epidemiatilanteen kohennuttua sille ei ollut enää laillisia perusteita. Pääministeri Sanna Marin muistutti, ettei epidemian uhka ollut ohi. Hallitus pyrki jatkossa säätämään muita lakeja, joilla se kykenisi puuttumaan mahdollisiin lisääntyneisiin tartuntoihin.[95]

Hallitus salli 17. kesäkuuta ravintoloiden olla auki 22. kesäkuuta lähtien kello 04–02, ja anniskelun kello 09–01. Asiakkaita sai ottaa nyt sisään 3/4 sallitusta määrästä, ja kaikilla oli oltava istumapaikka. Myös noutopöydät sallittiin 22. kesäkuuta alkaen.[96] Lisäksi tungoksen syntyminen on ehkäistävä ja paikalla oltava käsienpesumahdollisuudet. Yli 50 hengen kokoontumiset sisällä olivat yhä kiellettyjä.[97] Hallitus salli vierailut hoitolaitoksisa ja sairaaloissa, mutta laitosten johtajat voivat kieltää vierailut tarvittaessa.[98]

23. kesäkuuta hallitus purki yli 70-vuotiaille suositellut rajoitukset.[99] Siitä huolimatta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru korosti hygienian ja varovaisuuden noudattamista. Hallitus korosti THL:n antamia ojeita, joissa mukana on oltava oma harkinta ja vastuu. Hallitus päätti matkustuksen sallimisesta niihin Schengen-maihin, joissa tautitilanne on hyvä.[100] Niiksi luettiin maat, joissa koronatartuntoja oli 14 vuorokauden sisään ollut alle kahdeksan 100 000 asukasta kohden. Etätyösuositus oli määrä purkaa elokuun alussa, jos tautitilanne sallii.[101][102]"
 
Varmaan siksi et jos kaikki me jotka emme tiedä ni tukimme ihan turhaa linjat ihmisiltä jotka tarvitsevat kenties apua johkii sairauteen heti ? Foorumilla ei saa kysellä vaan kaikki pitää tietää faktana. Sinä selvästi tiedät kaikesta kaiken. Anteeksi tyhmyyteni sir.

No, se on kyllä joko tyhmyyden tai dementian merkki, jos kerran vastattua kysymystä pitää toistaa monta kertaa lyhyen ajan sisällä. Muutama viikko aiemmin ihmettelit ihan samaa asiaa ja silloin sinulle kerrottiin, mistä tietoa saa. Mutta varmaan kahden viikon kuluttua on taas samat voivottelut päällä, kuinka pitää itse ottaa selvää eikä kukaan syötä tietoa lusikalla...

Mitenkähä näistä rokotuksista tiedotellaan et millo kenenkii vuoro ? Kuulun riskiryhmään itse mut epäilen et jos saan siihe mahdollisuuden siihe menee pari vuotta sit kun kysyn miksi kesti näin kauan ni luultavasti selitys on et joku oli vain unohtanut sinut.

Seuraa mediaa sekä THL:n ja oman kotikunnan/sairaanhoitopiirin verkkosivuja?

Esimerkkinä Helsinki:

 
No, se on kyllä joko tyhmyyden tai dementian merkki, jos kerran vastattua kysymystä pitää toistaa monta kertaa lyhyen ajan sisällä. Muutama viikko aiemmin ihmettelit ihan samaa asiaa ja silloin sinulle kerrottiin, mistä tietoa saa. Mutta varmaan kahden viikon kuluttua on taas samat voivottelut päällä, kuinka pitää itse ottaa selvää eikä kukaan syötä tietoa lusikalla...

Niih joillakii voi olla vaikka onnettomuus takana jotka vaikuttavat juuri muistiin mutta sehän onkii mahtava paikka huudella sieltä nurkasta ! Loistava veto toveri. Enkä todellakaan käy kirjoitushistoroita läpi täällä kuten jotkut :D Enkä lisäksi millään voi jokaista vitun viestiä foorumilta lukea tai käydä toisten historiaa läpi. Ei riitä aika siihen millään, toisin kuin sinulla.

Se voi olla siis myös ihan jotain muuta mitä sinä idiootti kirjoitat. Et nimittäin osunut oikeaan diagnoossissasi. Toivotaan et sinäkin pääset kokemaan saman mahdollisimman nopeasti ni voit sitten tulla huutelemaan muistista. Se ku ei kysy asioita ikävä kyllä mitkä muistaa. Esim yli 5 vuoden takaa kaikki oikein hyvin voi muistaa mut sit voi olla asioita jotka on vaikka viime viikolla ollut mutta se ei lääkärien mukaan dementtiaa ole. Herra Tohtori

Ja tämä viime kerralla saamani vastauksen muistinkii jo ja olen asian suhteen huomattavasti viisaampi. Mutta kaivele sinä kärsälläsi kun sihen aika riittää.
 
Viimeksi muokattu:
Ei siitä perusterveille ole vaaraksi mutta tuhoaa kyllä Suomen talouden. Tiedän muuten yhden perheen jossa lapsi sairastui koronaan. Perheen äiti sai identtiset oireet mutta 3 testiä tehtiin ja jokainen NEG. Ollaan kyllä oudon taudin kanssa tekemisissä.

Outo tauti joka lähti liikkeelle kiinalaisesta sotilaslaboratoriosta. WHO:n mukaan ei lähtenyt mutta WHO on läpimätä. Vuosi sitten suomalaisessa mediassa kerrottiin että on väärin kertoa että se lähti liikkeelle kommunistien laboratoriosta. Väärin koska Trump oli sitä mieltä. Mutta totuus on että se on todella kiinalainen virus.
 
Maanantaina nasse päässä töihin. Kaikki yli 12-vuotiaat oppilaat ja koko henkilökunta pukee maskit naamalle. Kokoontumiset rajoitetaan sairaanhoitopiirin alueella 20 henkeen, mutta ei voi koskea opetusta, koska luokkakoot meilläkin 15-28 oppilasta. Jakamaan ei pysty, koska henkilökuntaa tai tiloja ei vain ole tarpeeksi. Jos ruokailut menee taas luokkiin, niin meikäläisen ei tarvitse valvoa enää kaikkia ruokailuja, mutta onpa taas vittumainen savotta ja täysin hyödytön. Pahimmillaan tietysti välitunnit pidetään taas luokissa ja sehän meni viimeksikin sen verran vituiksi, että toivottavasti ei.

Miksi ei etäopetusta?
 
Mittees ite lottovaisit? :) Olen itselleni tehnyt jo askelmerkit siihen, miten tämä show loppuu omalla kohdallani. Puoli vuotta kattelen ja sitten kun ilmeinen toteuttuu, niin alan vapaaherraksi. On muutamia oman mieleisiä juttuja, joita vielä tässä elämässä haluan tehdä, nyt on selvästikin korkeemmalta ohjausta siihen suuntaan.

Alkaa minullakin tulla semmoinen vitutus että poltan kohta EU:n lippuja jos niitä saan jostain käsiin. Keltaisia liivejä on jo. Menen potkimaan Fiatteja ja kaikkea mikä tulee näistä Euroopan omista paskamaista.
 
Tämän menettelyn logiikka ei ole mulle auennut ollenkaan. Tuntemani kuntosalit ovat alusta alkaen tehostaneet siivousta, desinfioivat välineitä ym. ja ohjanneet ihmiset turvallisempaan pukuhuonekäyttöön ym.ym. Ja eikun kiinni ja saman kadun juottolat auki....haloo???? Jos Juottola katsotaan niiiiin tärkeäksi yhteiskuntarauhalle, että se on koroitettu Pyhemmäksi kuin ihmisten liikuntatarpeet ja -halut, niin mitäpä tähän enää tarvitsee sanoa.
Hyvä mies, asumme Suomessa. Miten sinä luulet että meille yhteiskuntana käy jos viina kielletään? Raatoja tulee enemmän kuin espanjantaudista.
 
Hyvä mies, asumme Suomessa. Miten sinä luulet että meille yhteiskuntana käy jos viina kielletään? Raatoja tulee enemmän kuin espanjantaudista.

Mutta esimerkiksi aselaitkin; eivät ne aseet ole syy rikoksiin ja väärään käyttöön suomalaisten kohdalla vaan niin monesti juuri viina - joka on valtion erityisessä suojeluksessa. Kumma kyllä, rattijuoppojen autoja, tappamiseen sopivia kirveitä ja keittiöveitsiä ei kielletä mutta dekoaseita kielletään. Viina ja viinit ovat niitä joita myös EU suojelee. Niitä jopa mainostetaan meidän tukimiljardeillamme.

Alkoholin väärinkäyttö on niin hyvä asia että 2024 meillä saattaa olla presidenttinä rattijuoppo ja sisäministerinä edelleen henkilö joka kannattaa huumeiden laillistamista. Kuinka monen läheiset ovat kuolleet joko alkoholin tai huumeiden vuoksi, valtion tukemina.
 
Viimeksi muokattu:
Miksi ei etäopetusta?
Se on niin iso savotta, että kun meidän(kään) koululla ei koronatapauksia ole ollut, on kynnys aika korkealla. Sen verran iso osa oppilaista otti hittiä viime etäopetuksesta, että ihan vähällä tuohon ei lähdetä.

Jos nyt mentäisiin etäopetukseen, se toteutettaisiin luultavasti porrastetusti (oma vahva veikkaukseni). Eli esim. vuoroviikoin vaikkapa 7.-LK kotona ja 8.- & 9.-LK lähiopetuksessa, seuraavalla viikolla kasit kotona ja seiskat ja ysit koulussa jne. Opettajat velvoitettaisiin pitämään oppitunnit koululta, ei kotoaan. Tuossa saataisiin niitä oppilaiden kontakteja vähennettyä ja esim. ruokailua helpotettua. Kuitenkin se kontakti kouluun säilyisi paremmin ja suurin osa putoamisista voitaisiin estää. Lisäksi opettajiakin saataisiin vähän kontrolloitua...
 
Rokotusten järjestyksestä ja organisoinnista vastaa kotikunta ja kuntayhtymä. Tieto rokotusjärjestyksestä ja rokotusten etenemisestä löytyy kunnan tai kuntayhtymän sote sivuilta. Tieto riskiryhmien rokotusjärjestykstä löytyy THL:n sivuilta. Sote- sivuja kun selaa, niin vanhukset, jotka nyt ovat rokotusvuorossa, kutsutaan rokotukseen. Ei voida olettaa, että kaikille diabetes- potilaille aletaan soittelemaan. Siinä kohtaa sote- sivuilla varmaankin kerrotaan, että riskiryhmäläisen pitää itse varata aika.

Simpauttaja
Mulle tuli juuri tekstari, että Helsingin soten tietojen mukaan olen nyt rokotusvuorossa ja mukana oli ohjeet. Ilmeisesti Kannasta olivat kaivaneet tiedon riskiryhmään kuulumisesta. Sitä eivät kuitenkaan tienneet, että olen jo saanut 1. piikin.
 
Asun kerrostalossa ja ilmeisesti jollain puolella naapurissa sairastellaan koronaa...

Vaihdoin luuria viime vuoden lopussa ja vanha luuri jäänyt ilman sim-korttia tuohon olohuoneen pöydälle lähinnän wifi-yhteydellä toimivaksi striimauspalveluiden hallinnointi- ja nettiselailulaitteeksi, eikä se ole siis kahteen kuukauteen poistunut asunnosta. Uusi puhelin taas mukana sitten kaikkialla kun lähden kotoa ulos. Molempiin on ladattuna koronavilkku ja eilen aamulla sitten tuohon uuteen tuli ilmoitus kahdesta (2) mahdollisesta altistuksesta kahden edellisen viikon aikana. Eipä siinä, luonnollisesti heti spekuloimaan, että missähän olen mahdollisesti altistunut. Toimin saamieni ohjeiden mukaisesti ja otin ajan koronatestiin (terkkarista saatu ohje kun piti soittaa sinne muussa asiassa ja kysyin miten tämän vaikuttaa mahdolliseen aikaani ensi viikolla). Lisäksi ajattelin pitää omaehtoista karanteenia sovelluksen ohjeiden mukaan.

Vasta illalla sitten nappasin tuon vanhan puhelimen olohuoneen pöydältä ja huomasin, että siinäkin koronavilkku ilmoitteli. Avasin soveluksen ja yllätyksekseni se ilmoitti yhdestätoista (11) mahdollisesta altistumisesta edellisen kahden viikon aikana. Siis se puhelin joka ei ole liikkunut asunnon ulkopuolella kahteen kuukauteen. Ei mulla tule mieleen mitään muuta teoriaa kuin se, että naapurissa (ylä- tai alakerrassa, jommalla kummalla sivulla) sairastellaan ja toi olohuoneessa oleva vanha puhelimeni on sitten napannut seinän/lattian/katon läpi niitä altistumisia enemmän kuin tuo koko ajan matkassa oleva.

Jos ja kun testitulos tulee negana takaisin niin pistää hieman miettimään tuon omaehtoisen karanteenin tarpeellisuutta... :unsure:
 
Viimeksi muokattu:
Asun kerrostalossa ja ilmeisesti jollain puolella naapurissa sairastellaan koronaa...

Vaihdoin luuria viime vuoden lopussa ja vanha luuri jäänyt ilman sim-korttia tuohon olohuoneen pöydälle lähinnän wifi-yhteydellä toimivaksi striimauspalveluiden hallinnointi- ja nettiselailulaitteeksi, eikä se ole siis kahteen kuukauteen poistunut asunnosta. Uusi puhelin taas mukana sitten kaikkialla kun lähden kotoa ulos. Molempiin on ladattuna koronavilkku ja eilen aamulla sitten tuohon uuteen tuli aamulla ilmoitus kahdesta (2) mahdollisesta altistuksesta kahden edellisen viikon aikana. Eipä siinä, luonnollisesti heti spekuloimaan, että missähän olen mahdollisesti altistunut. Toimin saamieni ohjeiden mukaisesti ja otin ajan koronatestiin (terkkarista saatu ohje kun piti soittaa sinne muussa asiassa ja kysyin miten tämän vaikuttaa mahdolliseen aikaani ensi viikolla). Lisäksi ajattelin pitää omaehtoista karanteenia sovelluksen ohjeiden mukaan.

Vasta illalla sitten nappasin tuon vanhan puhelimen olohuoneen pöydältä ja huomasin, että siinäkin koronavilkku ilmoitteli. Avasin soveluksen ja yllätyksekseni se ilmoitti yhdestätoista (11) mahdollisesta altistumisesta edellisen kahden viikon aikana. Siis se puhelin joka ei ole liikkunut asunnon ulkopuolella kahteen kuukauteen. Ei mulla tule mieleen mitään muuta teoriaa kuin se, että naapurissa (ylä- tai alakerrassa, jommalla kummalla sivulla) sairastellaan ja toi olohuoneessa oleva vanha puhelimeni on sitten napannut seinän/lattian/katon läpi niitä altistumisia enemmän kuin tuo koko ajan matkassa oleva.

Jos ja kun testitulos tulee negana takaisin niin pistää hieman miettimään tuon omaehtoisen karanteenin tarpeellisuutta... :unsure:
Erinomainen viesti. Olenkin pohtinut asiaa jos kerrostalossa sairastuneita.
 
Back
Top