Koronavirus Suomessa


30f4f8f70efd7871f71fdbb45b6c524a.jpg


 

30f4f8f70efd7871f71fdbb45b6c524a.jpg


Noille pitäs lätkästä Terveydenhoidon maksut ihan täysimääräisinä.
 
Asiakaskunnasta se on kiinni eikä henkilökunnasta saatikka ketjuohjauksesta.
Juuri sitä tarkoitinkin alkuperäisellä kirjoituksellani että S johtaja laulaa samaa munattomien virttä mitä hallituskin. Kato ei voi mitään, niinku ei koskaan laki anna lupaa .... jne....

Tosiasiassa syy on se, etteivät välitä. Jokaiselta asiakkaalta rahat otetaan, muu ei kiinnosta.
Kuka rankaisee jos S kauppa määrää maskipakon? Ei kukaan. Kauppa saa lisäksi valita asiakkaansa. Kauppa ei halua riskeerata rahantuloa, siitä tässä eniten on kysymys.
.
 
Ohoh... noh Israel sai omansa ilmeisesti dataa vastaan (ja rahaa), ja otokset olivat yli 500k henkilöä puoleensa, Suomessa kuitenkin kokemusta näistä jo Pohjois-Karjala -projektin ajoilta, ja paljon homogeenisempi väestö. Eikö tossa jotain diiliä olisi ollut tehtävissä meillekin, saisivat dataa miten toimii pohjoisessa/ kylmässä ilmanalassa, vs. Israel?
Näissä pitää muistaa että muut maat osaa pelata vähän likaisempaa peliä kuin Suomi. En silmääni räpäyttäisi jos paljastuisi että Israel on voidellut lääkefirmoja jollain muullakin kuin rahalla.

 
Juuri sitä tarkoitinkin alkuperäisellä kirjoituksellani että S johtaja laulaa samaa munattomien virttä mitä hallituskin. Kato ei voi mitään, niinku ei koskaan laki anna lupaa .... jne....

Tosiasiassa syy on se, etteivät välitä. Jokaiselta asiakkaalta rahat otetaan, muu ei kiinnosta.
Kuka rankaisee jos S kauppa määrää maskipakon? Ei kukaan. Kauppa saa lisäksi valita asiakkaansa. Kauppa ei halua riskeerata rahantuloa, siitä tässä eniten on kysymys.
.
Asiakas joka ei halua käyttää maskia rankaisee kauppaa joka vaatii maskipakon.
Ja koska ei ole mitään takeita, että maskipakko toisi lisää/korvaavia asiakkaita kaupat eivät halua ottaa riskejä.

Jos tämä olisi oikeasti hyvä juttu, miksi valtio ei sitä määrää?

Maski pakkoa on kokeiltu monessa maassa, kovin paljon hyötyä siitä ei vaikuta olleen. Syyn voi nähdä käymällä missä tahansa julkisella paikalla. Niitä maskeja ei käytetä oikein.
 
Ja näin ollen siis ihmiskäpälissä. Käsihygienia ja huussien putsaaminen ovat aina kova sana, kun torjuntataistellaan bakteereja ja viruksia vastaan. Sama pätee, ehkä jopa enemmän kuin halutaan kertoa, myös tähän tautiin.
Paljon on painotettu hyvän käsihygieenian tarvetta COVID:n torjunnassa. Käsien peseminen ei vain kuullosta vakavalta toiminnalta. Silti se toimii.
Ei siinä paljon maskit auta jos se virus työnnetään itse limakalvolle.
 
Virossa mamujen lkm on lähes nolla ja siellä tilanne on tällä hetkellä veret seisauttava. Ei ole monta viikkoa siitä, kun Viron päättäjät mankuivat suomalaisille, että suomalaisrajoitukset ovat peffasta ja töömeesten pitää saada leppasta lahden yli vapaasti. No, tässä sitä nyt ollaan. Virossa tilanne perhanoitui ja ilmaantuvuusluvut ovat lähellä sitä, mitä pidämme mahdottomana.

Kyllä se oli Viron liikenne tällä kertaa, kun toimi oikeana viruslinkona. Vapaaehtoiset testit rajalla ovat vitsi potenssiin kolme.

Eikös jossain vaiheessa joku hallituksesta tiedottanut et PAKOLLISET TESTIT TULEVAT KAIKILLE JOTKA TULEVAT SUOMEEN ? Ilmeisesti vaan jälleen näitä vitun SUOSITUKSIA mille voit haistattaa paskat ja sit painaa viron rekkarissa olevan auton kaasun pohjaan ja näyttää persettä vaikka sille joka tulee kyselee et tuutko hei koronatestiin ? Ois nyt mahdollisuus päästä tälläiseen... Miksi näitä joiden joukossa tämä selvästi eniten leviää eli mamut ei voida laittaa eristykseen ? Jokaisen ovelle muutama sotamies vahtimaan aseiden kanssa et kukaan ei poistu paikalta. Korkeentaan nainen kauppaan. Miehiä ei sinne voi päästää ku he eivät suojia käytä ja heillä on aina kaikkea muuta sen lisäksi vaikka päivän jossai vaiheessa kaupassa kävisivät.
 
Välinpitämättömyys palkittaisiin tällä
Strategialla

Mielestäni näitä maahanmuuuttajia joita ei kiinosta suosituksia seurata voitaisiin rokoiittaa VIIMEISENÄ. Miksi heille pitäisi taata elämä kun ovat monelta osaa osoittaneet ettei heitä kiinosta integroitua tähän maahan ? Vittu johkii suljetulle kasarmille vaa kaikki mamut jotka ei oikeasti ole töissä eli näitä ei kovin montaa prosenttia taida löytyä. Sit muut ovat leirillä siihen asti et MEIDÄT AIDOT suomalaiset on rokoitettu kaikki kahteen otteeseen. Sieläpähän kuolevat tai ehkä he siel oppivat noudattamaan sit maagisesti suosituksia kun rupeaa sukulaisia tippumaan joka puolelta huoneita. Mut ei taida meidän niin ihanan vihervasemmisto hallituksen arvomaailmaan sopia tälläinen. Heidän mielestää nämä maahanmuuttajat ovat varmasti heikoimassa asemassa tässä asiassa suomessa :D
 
Pitäisikö Helsinki tai ainakin tietyt alueet eristää muusta Suomesta? Jos eristys tulee jatkumaan kauan niin voitaisiin sallia perunamaille, kalastamaan ja metsätöihin pääsy.

Olin jo viime keväänä sitä mieltä että eristäkää tarvittaessa Tornion alue jos sieltä leviää. Samoin Helsinki. Suojelkaa oikeasti haavoittuvimpia alueita joilla olevia tehohoitopaikkojen määrä on laskettavissa yhden käden sormin.
 
Viimeksi muokattu:
Parissa aiemmassa vuodatuksessani otin kyllä Viroonkin kantaa ja vahva epäilys on, että itä-rajan takaa pukkaa ongelmaa myös. On kyse sitten rajan yli tulevista tartunnoista tai sieltä tulleen väestön/yhteisöjen sisällä kotimaassa tapahtuvasta leviämisestä.

On vain käsittämätöntä, että sanotaan nyt sitten vaikka ulkomaalaistaustaiset vähemmistömme dominoivat näitä(kin) tilastoja, kertausvaikutukset maksavat maltaita yhteiskunnalle, koska hallituksemme ei kykene kohdentamaan toimia tämän ilmiön rajoittamiseksi muuten kuin positiivisen syrjinnän kautta eli kohdistetaan niukat resurssit tuottamaan heille lisäpalveluja ja nyt sitten rokotteetkin suunnitellaan annettavan ensisijaisesti näille.

Suomessa nuristiin kun ei nuuskaa saanut Haaparannasta ruotsalaisten suljettua rajan, mutta Tallinnan paateilta ja lentoasemalta saa lompsia suoraan junaan työmatkalaisten keskelle pärskimään ja rokotteetkin menevät kunniavieraille.

Mikä tämän munattomuuden taustalla on? Pysyvän maahanmuuttajaväestön osalta Marinin huoli on selvästi kohdistunut siihen, että kaikki eivät pääse äänestämään. Demokratian kannalta ymmärrettävä huoli, mutta jokainen arvaa myös, että keskiverto somali ei muuten äänestä Persuja, Kokoomusta tai Keskustaa.

Miksi Viron rajaa ei suljeta? Halutaanko tällä tukea Viron taloutta, miellyttää pysyvää virolaisväestöä äänestämään hallituspuolueita, pelkääkö hallitus tekevän persuille palveluksen kun rajojen sulkeminen ei ollutkaan "mahdotonta" vai yksinkertaisesti käytetään tilaisuutta hyväksi kurjistaa Suomen tilannetta hieman lisää?

Jotenkin alkaa olla sellainen hytinä, että hallituksen vaakakupissa painavat enemmän äänestyskäyttäytymiseen liittyvät asiat kuin talous, kansanterveys ja muut todelliset kokonaisvaltaisesti kansaa ja maata koskevat asiat.


Mites eikös nuuskaa voi nyt hakea Ruotsista edelleen ? Ainakii näin olen ymmärtynyt et kyll sieltä jengi vieläkii sitä tuo.
 
Onko K-kaupoissa tai L-kaupoissa sen enempää asialle tehty?

Ei oo meillä täällä maalla mitää L-kauppoja mut Cittarissa ja paikallisessa K-kaupassa homma toimiin erittäin hyvin. Varmsti 95% ihmisistä tuolla k-kaupassa on maskit ja varmasti ainakii 90% myös sitten citymarketissa. Nuoremmilta tuntuu yleensä puuttuvan. Itsekin joutuin tässä tänään kaupassa käymään ku loppui suojat ja kuulun riskiryhmään mut vedin toppatakin nii ylös et nenäkii peityi. Tiedä vaikka tehokkaampi suodatin tollainen kallis merkki takki kuin joku parin sentin kertakäyttömaski.
 
7-päivän keskiarvo on tällä hetkellä huipussaan. Neljä kertaa suuremmalla tartuntamäärällä vrt. kevät-2020.
Edelleen täällä arvotaan, mitä tulisi tehdä ja kuka asioista päättää. Hienosti pyyhkii...
 
Paskanvitut. Suomi kun menisi yksin änkyttämään että saataisko 6 miljoonaa rokotetta, niin lääketehdas sanoo että lyökää X kertaa rokotteen hinta lapaan tai odottakaa jonossa kun me tehdään ensin tämä 294 miljoonaa rokotetta EUlle. Ja Suomihan ottais kiltisti pyllyyn ja jonotettais rokotetta vielä 2030.

Epäilen vahvasti tätä mutuiluasi. Ovathan he myyneet muillekin yksityisille maille ni miksi ei meille ? Eu on osoittanut jo et heitä kusetettiin. Mut sinä selvästi olet EU:N suuri kannattaja joka ei näe heidän virheitään. Neuvoittelijaksi pitää vaa lähettää joku ihan muu henkilö kuin kukaan hallituksen tehotytöistä. He eivät saa aikaaan kuin kaaosta. Tiedätkö miten paljon britit ovat rokottaneet esimerkiksi ? Ja moni muu maa kans suoraan valmistajien kanssa. Kummasti heille on riittänyt rokotteita paljon enemmän kuin tämän paska EU:n kautta meille on tullut. Saksalaiset ei halua käyttää edes sitä jotain rokotetta ni miksi eivät lähetä sitä johkii EU maahan missä viranomaiset ei niin välitä haittavaikutuksista ? Suomessa varmasti kelpaisi nekii ihmisille. Yksittäisen rokotteen hinta ei todellakaan kovin korkea ole ollut mitä olen noita hintoja seurannut. Sit jotkut maat ovat maksaneet tyyliin tuplat siihen verrattuna mitä EU ja kappas heille rokotteita onkii riittänyt ihan eri tavallla. Mut ku eihän EU tai meidän tehonnaiset virheitä voi tehdä joidenkii mielestä ?
 
Tehkööt Helsinki rokotteillaan mitä haluaa, mutta joihinkin alueisiin kohdistettu rokotuskampanja ei saa olla pois muun Suomen rokotteista. Nauttikoot nyt siitä monikulttuurisuudesta jossa bussitkaan eivät kulkisi ilman...

"Asutaan ahtaammin.." no jos ei puhuta virolaisista rakennusmiehistä, niin sitten vissiin sossu on ollut vastuuton kun ei ole isompaa asuntoa hommannut...
 
Maski pakkoa on kokeiltu monessa maassa, kovin paljon hyötyä siitä ei vaikuta olleen. Syyn voi nähdä käymällä missä tahansa julkisella paikalla. Niitä maskeja ei käytetä oikein

Minä en ole uskonut alkujaankaan tähän maskiasiaan ja yksi syy niiden -muutaman kyseenalaisen prosentin tartunnan estävyyteen- on juuri se, että niitä käytetään miten käytetään. Toiseksi: maskien esiintyvyys johti siihen, että ns. turvaväli lyheni. Jotenkin vaistomaisesti lauma näköjään toimii niin. Kun on maski naamalla niin huohotetaan kaupan jonossa niskaan ja mammat päivittelevät ostarin auloissa suut 24 sentin päässä toisistaan. Ennen maskeja tuo -turvaväli- toimi oikeasti. Julkisessa liikenteessä ja ahtaissa paikoissa se kenties voi jotain suojaakin tarjota tai ehkä vähentää jonkun verran partikkeleiden määrää per ilmakuutio.

No, tästä halvatun sirkuksesta ei näköjään eroon päästä ennenkuin tarpeeksi suuri osa väkeä on saanut rokotteen....jos sittenkään. Aasialainen kanitarha tulee tuottamaan takuulla uusia meheviä viruksia levitä. Kiinaa ei näköjään pidä uhkailla kauppasodalla. :)
 

30f4f8f70efd7871f71fdbb45b6c524a.jpg


Minua oikein vihaksi pistää tälläinen. Käärmettä pystyyn asenne. Hinnalla millä hyvänsä viikoksi hiihtamaan Lappiin, vaikka sitten kärsitään koronan brittivariantin elinikäisistä seuraamuksista.
Eihän siinä mitään että impulssia pidättämään kykenemätön "hiihtava bilettaja" joutuu kärsimään vaikka koko elämään covidin seuraamuksista. Senkun kärsi - ja sitä saa mitä tilaa!
Mutta näiden pissapäiden takia kärsivät myös sivulliset :mad:!
 
Viimeksi muokattu:
Ei oo meillä täällä maalla mitää L-kauppoja mut Cittarissa ja paikallisessa K-kaupassa homma toimiin erittäin hyvin. Varmsti 95% ihmisistä tuolla k-kaupassa on maskit ja varmasti ainakii 90% myös sitten citymarketissa. Nuoremmilta tuntuu yleensä puuttuvan. Itsekin joutuin tässä tänään kaupassa käymään ku loppui suojat ja kuulun riskiryhmään mut vedin toppatakin nii ylös et nenäkii peityi. Tiedä vaikka tehokkaampi suodatin tollainen kallis merkki takki kuin joku parin sentin kertakäyttömaski.
Niihin kalliisiin merkkitakkeihin nämä roketejonossa etuilevatkin tuntuvat enemmän luottavan.
"Helsinkiläisen ostoskeskus Puhoksen katolla seisova Abra Bakkali, 19, hymyilee vienosti. Pelkästään hänen takkinsa hinta on 1 700 euroa."

(Sori, kuiva läppä. Oli vaan niin hyvä tarttumapinta tuossa maski pohdinnassasi)
 
Paperi ja kangasmaskeista on jotain hyötyä jos niitä käyttävät kaikki, mutta kun ei käytä niin niillä voi suojata nenän ja suun sijasta vaikkapa peräaukon tai korvat ja hyöty on suunnilleen sama :ROFLMAO:
 
Minä en ole uskonut alkujaankaan tähän maskiasiaan ja yksi syy niiden -muutaman kyseenalaisen prosentin tartunnan estävyyteen- on juuri se, että niitä käytetään miten käytetään. Toiseksi: maskien esiintyvyys johti siihen, että ns. turvaväli lyheni. Jotenkin vaistomaisesti lauma näköjään toimii niin. Kun on maski naamalla niin huohotetaan kaupan jonossa niskaan ja mammat päivittelevät ostarin auloissa suut 24 sentin päässä toisistaan. Ennen maskeja tuo -turvaväli- toimi oikeasti. Julkisessa liikenteessä ja ahtaissa paikoissa se kenties voi jotain suojaakin tarjota tai ehkä vähentää jonkun verran partikkeleiden määrää per ilmakuutio.

No, tästä halvatun sirkuksesta ei näköjään eroon päästä ennenkuin tarpeeksi suuri osa väkeä on saanut rokotteen....jos sittenkään. Aasialainen kanitarha tulee tuottamaan takuulla uusia meheviä viruksia levitä. Kiinaa ei näköjään pidä uhkailla kauppasodalla. :)
Maski on toimiva kun sitä käytetään oikein ja huolehditaan perusasioista kuten käsihygieniasta.
Hoitajien töistä saamat vähäiset tartunnat sen todistavat.

Olet aivan oikeassa, tämän päivän suomalaisilla tuntuu olevan vaikeaa pitää etäisyyttä ja se olisi erittäin tehokas keino torjua virusta.
 
Back
Top