Kreikan ja Turkin Konflikti

Pandemia laukaisi asiat siihen suuntaan että WW3 vaikuttaa aina vain mahdollisemmalta. Amerikan sisäinen taistelu, Etelä-Amerikassakin on jotain kytöä ja lähi-itä sekä Kiina ovat selvästi jo aktivoituneet. Aussit on pahasti myöhässä, Kiina tekee toimiaan. Iso-Britannian ero Eu:sta myös vahvistaa käsitystäni siitä että nyt rakentuu uusia etupiirejä ja niiden uusjako tulee olemaan kylmää kyytiä. Merkelin kädessäpitelykausi täytyy loppua ja Eu-maiden pitää tehdä linjauksensa että kenen puolesta tässä tullaan taistelemaan. Sekä Turkki että Venäjä saavat rälläästää liian rauhassa kun Trump sekoittaa korttipakkaa. Jenkit menettää etupiirejä, Venäjä saa lisää - väkisin, Kiinasta en osaa sanoa, mutta Tiibet, Hong Kong ja Uiguurit jo osoittaa suuntaa ja mahdollisesti Taiwan myöhemmin. Itse toivoisin Japanilta vähän uusnationalistista nousua, toki asevoimiin ovat panostaneet ihan kiitettävästi - varmasti epäröivät nykyistä liittoaan yhdysvaltojen kanssa. Vietnam, Thaimaa, Filippiinit ovat ainakin kusessa jos Kiina alkaa agressivisesti luomaan man made saarilla lisää rajaa heidän suuntaan. Ei sovi myöskään unohtaa että Kiinan ja Intian rajalla on jo jonkinlaista kärhämää käyty.


Jos meillä olisi valtiomiehiä johdossa pyrkimys olisi saada Suomi oman tai vieraan (Yhdysvallat ja Britannia) ydinsateenvarjon alle.
 
Ranska on entistä aktiivisemmin mukana Kreikan ja Turkin kiistassa kaasun ja öljyn etsinnästä Välimerellä. Ranska on asettunut tukemaan Kreikkaa ja vaatinut Turkkia keskeyttämään kaasunetsintäoperaationsa.

Turkki ja Ranska ovat ajautuneet sanasotaan, ja Ranska on lähettänyt laivastonsa aluksia sekä taistelukoneita itäiselle Välimerelle.

Turkin ja Ranskan presidentit ovat viime aikoina arvostelleet toisiaan useaan otteeseen. Presidentti Emmanuel Macron on varoitellut, että Turkki haikailee laajoja alueita hallinneen Osmanivaltakunnan perään. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on puolestaan syyttänyt Ranskaa siirtomaa-ajan otteista.

Torstaina Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis tapaavat Korsikalla EU:hun kuuluvien Välimeren maiden kokouksessa. Kreikassa on kerrottu, että johtajat sopivat muun muassa ranskalaisaseiden toimituksista Kreikalle.

Tämä todennäköisesti ärsyttää Turkkia entisestään.
 
"Kreikassa on kerrottu, että johtajat sopivat muun muassa ranskalaisaseiden toimituksista Kreikalle.

Tämä todennäköisesti ärsyttää Turkkia entisestään."

Onko etukäteistietoa mitä aseita Ranska on Kreikalle toimittamassa kalkkunajahtiin?
Tuossa jotain.

dailyhellas.com/2020/09/10/french-media-france-lends-to-greece-two-state-of-the-art-frigates
 
increasingly fractious standoff over access to gas reserves has transformed a dispute between Turkey and Greece that was once primarily over Cyprus into one that now ensnares Libya, Israel, Egypt and the United Arab Emirates, and feeds into other political issues in the Mediterranean and has raised fears of a naval conflict between the two Nato allies in the Aegean Sea.

The crisis has been deepening in recent months with the French president, Emmanuel Macron, leading those inside the EU opposing Turkey’s increasingly military foreign policy and saying Turkey can no longer be seen as partner in the Mediterranean. He has offered French military support to the Greek prime minister, Kyriakos Mitsotakis, including the possible sale of 18 Rafale jets.

The issue was on the agenda of a meeting of the Med7 group of southern Mediterranean leaders on the French island of Corsica on Thursday and again at an EU council meeting on 23 September that will discuss imposing severe sanctions on the already struggling Turkish banking sector over its demand for access to large swaths of the eastern Mediterranean.
 
Tuo saarten puolustaminen Turkin yllätysyökkäykseltä on Kreikalle mahdotonta. Saarten takaisinvaltaus tuhansilta ja isojen saarten kohdalla kymmeniltä tuhansilta linnoittautuneilta turkkilaisilta on myös vaikeaa vaikka apuna olisi muita Euroopan maita ja Venäjä. Koko Euroopalla ei ole yhdessäkään riittävästi kalustoa sellaiseen saarihyppelyyn joten varsinainen sota tullaan käymään Konstantinopolista/Istanbulista. Voi pojat mikä aika elää.
 
Turkki saisi napattua ison osan saarista niin halutessaan, mutta ei Kreikka sitä hyväksyisi ja avoin sota olisi valmis. Turkki ei niiltä saarilta eteenpäin pääsisi ilman kovia tappioita ja Kreikka kuten sanottua ei saaria takaisin saisi. Ilmataistelut ja laivojen väliset olisi sitten se tapa harrastaa pippelimiekkailua Egealla. Jos ja kun sitten Kreikka haluaisi saarensa takaisin, niin siellä ohuella kannaksella käytäisiin isommat taistelut. Ahdasta kyllä on ja vaikea nähdä kummankaan osapuolen ottavan ohjia ilman apuvoimia.

Ehkä Kyproksella nähtäisiin myös isompaa kähinää ja siinä Turkilla on kyllä etu. Tosin Briteillä voisi olla sanansa sanottavana.
 
Tuo saarten puolustaminen Turkin yllätysyökkäykseltä on Kreikalle mahdotonta. Saarten takaisinvaltaus tuhansilta ja isojen saarten kohdalla kymmeniltä tuhansilta linnoittautuneilta turkkilaisilta on myös vaikeaa vaikka apuna olisi muita Euroopan maita ja Venäjä. Koko Euroopalla ei ole yhdessäkään riittävästi kalustoa sellaiseen saarihyppelyyn joten varsinainen sota tullaan käymään Konstantinopolista/Istanbulista. Voi pojat mikä aika elää.

No jos nyt saa ihan laukalle saa lähteä niin tämä voi kehittyä osana suurempaa konfliktia ja saarella onkin Iranilaisa joukkoja.
 
Huomaa että perjantaimeininki kun aika levottomia teorioita Greikan ja Durkin sodista. Ranska sanoo ison sanan jos siellä rähinä tulee, on muutenkin napit vastakkain turkkomaanien kanssa eri puolella lähi-itää ja sanoisin että Turkin laivastolla ei ole yhtään mitään sanomista jos Rafaelin enkelit iskee jumalaisilla vasamillaan.
 
Back
Top