Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

KRITIIKKI

Viestiketju osiossa 'Tiedote ja palautepalsta' , aloittaja baikal, 15.05.2016.

 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,932
  Tykkäykset:
  23,992
  Pisteet:
  1,286
  Sananvapaus ja kritiikki? Onko olemassa vapautta ilman vastuuta?

  Pitääkö kritiikin esittäjällä olla aina korjausehdotus ko. asiaan, riittääkö vain se, että sanoo, että perseilleen menee. Pitääkö sitä perustella? Sananvapauden näkökulmasta ei tietenkään tarvitse. Hedelmällisen keskustelun takia taas pitää, jos tavoite on keskustella "hyvin".

  Leimataanko Suomessa "väärinajattelijoita" putinisteiksi tai hyödyllisiksi idiooteiksi? EU-kritiikki on nimittäin monessa tapauksessa julistettu aivan selkeästi "pelaamiseksi putikan pussiin". Mitä tästä pitää ajatella? Miten koviksi panokset muuttuvat, jos Britannia sanoo: lähden.
   
  Torni, Honcho, Laamanator ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Tuntuu siltä että kaikki arvostelu ja kritiikki Eu:ta kohtaan on "väärää ajattelua" joka pitää joko tukahduttaa tai korjata..? Nytkin yle kertoo miten pro brexit käyttää "pelottelua" kampanjassaan mutta vähiin jää huomio siitä miten eroa vastustavien kampanjassa kerrotaan kauhukuvia siitä mitä brexitin seurauksena euroopalle ja erityisesti briteille tapahtuu...?:eek:
  Niissä jää raamatun vitsauksetkin marginaalisiksi pikku oireiluiksi.....:confused:
   
  Fremen, STI_Tactical9mm, Ikarus ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Sössötys putinismista, "yhtenäisyyden rikkomisesta", kremlin pussiin pelaamisesta jne. on lähinnä punikkien kitinää kun eivät osaa perustella miksi pitäisi ajatella samoin kuin he itse. Tietysti välillä voi hauskuuttaa itseään laskeutumalla heidän tasolleen.
   
  Honcho, Fremen, STI_Tactical9mm ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Ottoville

  Ottoville Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  2,165
  Tykkäykset:
  4,195
  Pisteet:
  636
  Se siitä sananvapaudeta.
   
  Jones tykkäsi tästä.
 6. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  mitä????
   
  kimmo.j ja Jukkis tykkäsivät tästä.
 7. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,664
  Tykkäykset:
  4,425
  Pisteet:
  1,286
  Ensimmäiseen kohtaan, kyllä. Jos ei ole tyytyväinen nykyiseen, pitäisi olla ehdotus paremmasta. Perustelut tekevät keskustelusta hedelmällisempää.

  Mitä tulee "väärinajattelijoiden" leimaamiseen, se tuntuu olevan maantapa. Kävipä tuuli sitten mistä tahansa suunnasta. Tämä ei ole hedelmällistä, mutta silti näin toimitaan.
  Mitä tulee EU-kritiikkiin, totta kai EU voi kritisoida, ei se ole täydellinen ja sellaisen uskominen on hölmöyttä. Valitettavasti tätäkin esiintyy. Toisaalta yhtä hyödytöntä ja hölmöä on syyttää kaikesta EU:ta.

  Mikään ei ole ikuista, jos Britannia lähtee unionista, on edessä paha itse tutkiskelun paikka. Suomi ei ole taloudellisesti itsenäinen ja hallitsematon irtautuminen EU:sta voisi ajaa maamme pahaan turvallisuus vajeeseen.
  Jäisimme Venäjän naapuriksi ilman poliitista tukea, varsinkin kun emme ole NATOn jäsen. Ongelma ei ole mahdoton, mutta vaikea.
  Myös vienti voisi ajautua vaikeuksiin. Julkishallinon ja kestävyysvajeen ongelmiin EU:sta poisjääminen ei auttaisi lainkaan.

  PS. Vastuu ja vapaus kulkevat käsikädessä.
   
 8. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,974
  Tykkäykset:
  7,856
  Pisteet:
  1,286
  No periaatteessa jokainen on vastuussa sanomisistaan, mutta mitä se vastuu tarkoittaa käytännössä? Ei oikeastaan mitään. Esimerkiksi nettikeskusteluissa on hyvin vapaata. Tilanteet menevät niin nopeasti ohi, että kenenkään rahkeet eivät riitä siihen että jotain sanomista ruodittaisiin pidempään. Informaation ja sanomisten tulva on aika hallitsematonta. Poliitikoilla nyt ehkä on jonkinlainen vastuu vapaasti käyttämistään sanoista. Pitää siis varoa mitä sanoo. Jos menee välillä pieleen, niin eihän siitä maan tavan mukaan ainakaan tilille joudu.

  Mielestäni kritiikki pitää perustella ja samoin pitää olla korjausehdotus. Koen, että tilanteet joissa joku kritisoi vallitsevaa olotilaa, edellyttävät vaihtoehdon esittämistä. Vallitsevat olotilat ovat yleensä muodostuneet joillain päätöksillä ja varsinkin Suomessa, toivottavasti enemmistön näkemysten mukaisena. Tähän kohdistuva kritiikki tarvitsee korjausehdotuksen.
  Kokonaan toinen juttu on sitten se jos oman mieltymyksen mukaan tykkää enemmän Australian euroviisukappaleesta ja kritisoi Ukrainan kappaletta surkeaksi. Näille ei oikeen voi mitään, mielipiteitä ja makuja on erilaisia.

  EU:n on katsottava peiliin. Missä meni vikaan kun ei yhteinen kansojen koti olekaan niin houkutteleva kuin meille aikanaan luvattiin ? Ehdottomasti peiliin katsomisen paikka!


  .
   
 9. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,206
  Tykkäykset:
  4,540
  Pisteet:
  1,286
  Omasta mielestä jos esittää vahvaa kritiikkiä esim työmaalla niin pitää olla valmis myös kritiikkinsä perustelemaan. " Koko porukka tekee homman päin persettä!" sen jälkeen pitää sitten olla valmis kertomaan että miksi se menee päin persettä ja parannus ehdotus.
   
  Honcho ja setämies tykkäsivät tästä.
 10. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,319
  Pisteet:
  316
  Tästä pitää ajatella erittäin negatiivisesti, mutta tämän haitallisen leimaamiseen pyrkivän lieveilmiön edessä ei tule kenenkään taipua, vaan perustuslaillisia oikeuksia on puolustettava järkähtämättömän määrätietoisesti. Vapaaseen maahan kuuluvat oleellisena osana perustuslain turvaama sananvapaus ja oikeus yhteiskunnallisen kritiikin esittämiseen, joita ei tule rajoittaa minkään tekosyyn tai keppihevosen nojalla.
   
  Torni, Honcho, baikal ja 8 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,664
  Tykkäykset:
  4,425
  Pisteet:
  1,286
  Vaikka olemme monesta asiasta erimielisiä, olen tässä asiassa ehdottomasti samaa mieltä.
  Valitettavasti Suomessa yritetään milloin milläkin perusteella hiljentää erimieltä olevat. Lieneekö tsaarin ajan hallintokulttuurin peruja.
   
  Torni, Honcho, baikal ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  Suurimmalla osalla on vastuuta sanomisistaan, mutta otetaanpa vaikka vihervasarit, rasmukset ja anarkistit sekä natsit onko niillä minkäänlaista vastuuta, tuskinpa, samanlaista älämölöa ainoa ero on näkövinkkeli.

  Ei tarvitse ola mitään ehdotuksia eikä perustella riittää kun sanoo mielipiteensä, meitä kun on monenlaisia kirjoittajia niin tiedoiltaan kuin kirjoitustaidoiltaan osalla on jopa eri kieli kuin muilla kirjoittajilla, kellä on taito asettaa sapluuna jokaiselle kirjoittajalle?

  Tuo keskustella "hyvin" on juurikin vihervassareiden ja suvakkien keino keskustelun tyrehdyttämiseksi, ketä omistaa tähänkin sapluunan mikä on hyvää keskustelua?


  Jos seuraat vähänkin keskustelua täällä tai muualla nuo leimakirveen merkit on jatkuvassa käytössä ja tarkoitus kun argumentit loppuu alkaa syyttely putinistiksi, mutta tuo hyödyllinen idiootti onkin siitä hyvä sanapari kun se on kommareiden itsensä keksimä ja se kuuluu punavihreiden arkikieleen ja nuo putinisti ja rasisti ja muut ovat täysin punavihreiden pilkka kieltä ja tuollainen dialektiikka on opittu Kommunistien koulutuksessa, todellista komiikkaa onkin kun punavihreä kirjoittaa pystyy argumentaatiosta miltein selvittämään mihin punavihreiden aatesuuntaan kukakin kuuluu ja aaikanaan pystyi lukemaan missä Yliopistossa kukakin opiskeli melko varmasti tiedekunnan tarkuudella.

  En rajoittaisi kenenkään keskusteluoikeutta jotkut argumentaatiot ovat vain parempia kuin toiset ja liian tiukat säännöt lähestyvät sensuuria.

  Jos Britania sanoo lähden sen jälkeen alkaa todellinen haukkumis sessio ja kannattaa kuunnella Meppien raivoa ja katsella miltä suunnalta se tulee, mutta se on varmaa että meteli ja uhkaukset ovat kovia.
   
  Honcho, Bushmaster ja Ingsoc tykkäsivät tästä.
 13. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,664
  Tykkäykset:
  4,425
  Pisteet:
  1,286
  Olen vahvasti sitä mieltä, ettei kritiiki ilman rakentavaa korjausehdotusta ja perustelua ole hyvää kritiikkiä, mutta kieltämättä löysit yhden syyn miksi sitä täytyy sietää.
  Valitettavasti kritiikki jossa todetaan "ettei tuo toimi" ilman perusteluita, ei ole kovin vakavasti otettavaa. Silti sitä ei saisi kieltää, koska onhan jokaisella oikeus esittää mielipiteensä.
   
  Honcho ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Geronimo

  Geronimo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  10.07.2015
  Viestejä:
  3,325
  Tykkäykset:
  7,595
  Pisteet:
  1,286
  Ihmiset nyt vaan on erilaisia jos kiellät vammaiselta osallistumisen keskusteluun niin onko sekään oikein? tai moni asia tuo rajoitteita ilmaisuun kuten esimerkiksi kielitaito, pitääkö maahanmuuttajalta kieltää osallistuminen kun tuo kieli ei suju niin hyvin kuin sínulla?
   
  Honcho, Bushmaster ja Rauhantekijä tykkäsivät tästä.
 16. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,664
  Tykkäykset:
  4,425
  Pisteet:
  1,286
  Olet oikeassa. Eikä ne munkaan argumentit ole aina niin hyvin perusteltuja ja esitystapa täydellistä.
   
  Honcho, Rauhantekijä ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,932
  Tykkäykset:
  23,992
  Pisteet:
  1,286
  Kuten ei varmasti ole kenenkään never absoluuttisesti. Kommentointi on IHMISTEN hommaa ja täydellisyyttä tavoitellessa joutuu yleensä pitämään turpansa kiinni. Se ei ole keskustelua ja vaikka runebergiläisestä mytologiasta halutaan edelleen kaivaa supiugrilaisia suomalainenvaikeneejahumalassalyöpuukolla-juttuja, niin kyllä ne ovat vain höpöhöpöä.
   
  Honcho ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 18. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,974
  Tykkäykset:
  7,856
  Pisteet:
  1,286
  Jokaisen mielipiden on arvokas ja se on kuunneltava ihan jo ihmisyyden nimissä. Tokihan argumentointi on taitolaji ja siinä ihmiset onnistuvat eri tavoin, kukin taitojensa laajuudessa.
  Elämä ei ole koskaan täydellistä, eikä ihmiset.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 19. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,090
  Pisteet:
  1,286
  Keskustelun hieno puoli on siinäkin, että siinä jopa saattaa muuttaa mielipiteitään, jos ei ole niin s-nan ylpeä ettei voi koskaan olla väärässä missään, siis kuten eräs Keminmaan velmu. Itse olen iloinen, että olen saanut muuttaa mielipiteitäni moneen kertaan. Välillä tämänkin palstan perusteella. Tietysti taas joidenkin mielestä olen muuttanut mielipiteeni ihan väärään suuntaan.
   
 20. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,090
  Pisteet:
  1,286
  Mielestäni juuri tätä se on. Suomessa hallintoalamaisiin suhtaudutaan tsaristiseen henkeen "lapsina", joille pitää antaa selkeät rajat joiden sisällä mm. mielipiteet pitäisi muodostaa, milloin mistäkin asiasta. Tämä yhdistettynä siihen että Suomi vapaana maana ei pysty kuitenkaan oikeasti paljoa rajoittamaan hallintoalamaisiaan (toisin kuin vaikkapa Venäjällä, jossa väärän mielipiteen suitsuttaja voidaan hakata tai tappaa) aiheuttaa välillä lähes herkullisen inhimillisiä itkupotkuraivareita, kun virkamies/poliitikko/jne pahoittaa mielensä ja hyvinkin lapselliseen sävyyn purkaa loukkaantumisensa tavalla tai toisella. Se on hellyttävänkin inhimillistä.

  Suomi on outo lintu, vapaa maa, mutta jossa selkeästi näkyy se että kansalaisiin haluttaisiin suhtautua kuin lapsina. Toisin kuin esim. englanninkielisissä maissa, vaikka niissä väestön sivistystaso voi olla keskimäärin vähän matalampikin. Toiset sitten taipuvat mielellään tähän lapsen/hallintoalamaisen rooliin, useimpia se ärsyttää. Sitten poliitikot, journalistit, virkamiehet ym. peräänkuuluttavat kaikenlaista "mediakasvatusta", käyttäen ääriesimerkkejä olkiukkoina, mutta selvästi paistaa että heidän toivomansa "medialukutaito" on sitä että skeidan välttämisen varjolla pitäisi saada väestön kriittisyyttä heidän toimintaansa kohtaan laskemaan. Luuleeko joku, että joku emärasisti, foliohattu tms edes osallistuu mihinkään "medialukutaidon opetukseen"? Ei h-tissä, nämä kampanjat on selvästi suunnattu siihen että yritetään sotkea keskenään aiheellinen ja tarpeellinen kritiikki päättäjiä ja koneistoa kohtaan, sekä kaikenlainen ulkopuolinen mädätys ja sekopäiden horina. Siksi suhtaudun hyvin kriittisesti tällaisiin sen ja sen ministeriön lanseeraamiin "mediataidon opetuksiin", ainakin meille opettivat kriittistä ajattelua ihan oma-aloitteisesti tietyt historian, yhteiskuntaopin ym. opettajat. Ylhäältä alaspäin ohjailtu "mediakriittisyys" on absurdi ajatus, sieltä nimittäin määritellään lähinnä se, mitä mediaa kohtaan on syytä olla kriittinen ja mitä kohtaan ei. Eli MV-lehteä kohtaan kritiikkiä pitää kohdistaa (kuten jokainen järki-ihminen tekee muutenkin) mutta Yleä tai ministeriön X tiedottamista kohtaan sitä ei saisi kohdistaa.
   
  vlad, Laamanator, Sardaukar ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 21. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,577
  Tykkäykset:
  5,541
  Pisteet:
  1,286
  Mikä itkupotkuraivari-ketju tämäkin on?

  Suomessa on, toisin kuin useimmat tässä ketjussa itkevät oikein laaja sananvapaus ja se ei ole uhattuna.

  Se että mielipiteitä kritisoidaan on osoitus sananvapaudesta.

  Eiköhän ole niin että ne harvat Suomen putinistit ovat kyllä itse tunnistautuneet. Hyödylliset idiootit onkin siten laveampi käsite, mutta kyllähän niitäkin ihan aikusten oikeesti löytyy tältäkin foorumilta, nimiä mainitsematta ;) Nykyisellä somella eri mielipiteet, sekä oerustellut että enemmän uskomuksiin perustuvat näkyvät ihan eri tavalla kuin silloin kun käytössä oli joko sanomalehden yleisönosasto tai epämääräisten lappujen kiinnittäminen ympäristöön. Lehden toimittajat pitivät hullut poissa yleisönosastolta ja lapput siivottiin pois roskina.

  Nyt nämä kaikki pääsevät somen kautta (jonkinlaiseen) julkisuuten. Ja niin kauan kun eivät ole laittomia, mun puolesta OK. Laittomuuden tajat taas päätetään eduskunnassa, jonne me äänioikeuden haltijat voimme äänestää edustajat.
   
 22. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Und niemals erlahmen, und niemals ermüden, und niemals verzagen und niemals verzweifeln!
   
  Laamanator tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu