KRP operaatio Turun saaristossa

onko tietoa, millä tavalla Hackzell kuoli?

Saarijärveläinen vaikuttaja Asko Hackzell on kuollut

Saarijärveläinen vaikuttaja Asko Hackzell on kuollut. Hän menehtyi keskiviikkona [15.11.2017] Saarijärvellä äkillisen sairauskohtauksen seurauksena 65-vuotiaana läheistensä läsnä ollessa. Hackzell oli ammatiltaan poliisi. Hän kuului kaupunginvaltuustoon 2009–2017. Tästä ajasta hän toimi suurimman osan omassa Saarijärven sitoutumattomien valtuustoryhmässään. Alun perin hän tuli valituksi valtuustoon kokoomuksen ja vuonna 2012 perussuomalaisten listoilta. Hackzell tuli tunnetuksi erityisesti siitä, että hän vastusti maan myyntiä venäläisille Suomen puolustuksen kannalta merkittävistä kohteista. Tällaisena hän piti muun muassa Saarijärven Kolkanlahden aluetta.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Saarijärveläinen-vaikuttaja-Asko-Hackzell-on-kuollut/1070329 (€)
 
Saarijärveläinen vaikuttaja Asko Hackzell on kuollut

Saarijärveläinen vaikuttaja Asko Hackzell on kuollut. Hän menehtyi keskiviikkona Saarijärvellä äkillisen sairauskohtauksen seurauksena 65-vuotiaana läheistensä läsnä ollessa. Hackzell oli ammatiltaan poliisi. Hän kuului kaupunginvaltuustoon 2009–2017. Tästä ajasta hän toimi suurimman osan omassa Saarijärven sitoutumattomien valtuustoryhmässään. Alun perin hän tuli valituksi valtuustoon kokoomuksen ja vuonna 2012 perussuomalaisten listoilta. Hackzell tuli tunnetuksi erityisesti siitä, että hän vastusti maan myyntiä venäläisille Suomen puolustuksen kannalta merkittävistä kohteista. Tällaisena hän piti muun muassa Saarijärven Kolkanlahden aluetta.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Saarijärveläinen-vaikuttaja-Asko-Hackzell-on-kuollut/1070329 (€)
Toivottavasti ei nauttinut venäläistä teetä...
 
Sen lisäksi hän toimii jalkapalloliigan varapuheenjohtajana ja omistaa FC Interin sekä epäsuorasti Veritas Stadionin. Ja paaaaaaljon muuta.
FC Inter ja sopupeliepäilyt ilmassa. Palkkaa valmentajaksi tyypin jonka alaisuudessa ROPS:ssa oli sopupelejä ja sama jatkui nyt.
Korruptio etenee ylhäältä alaspäin...

Edit. Taitaa Joakim olla paikallinen pikkuruhtinas?
 
Aiemmin Airiston Helmi Oy:n hallituksen jäsenenä oli muistaakseni Shota Shamugija -niminen henkilö (en nyt pääse käsiksi vanhempiin yritystietoihin), joka saattaa olla sukua Latviassa vaikuttavalle rikollispomo Zurab Shamugijalle (aka "Adu Zugdidskij").

Airiston Helmi Oy:n johdossa oli vielä vuonna 2015 paljon venäläisiä:

Toimitusjohtaja: Elena Romanova

Hallituksen jäsenet:
Puheenjohtaja: Melnikov Pavel
Varajäsen: Lobanov Viacheslav
Varsinainen jäsen: Shamugiya Shota

Muut vastuuhenkilöt:
Prokura: Lobanov Viacheslav
Prokura: Tran-Öhman Lan Phuong

https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/message.jspa?messageID=7616925#7616925
 
Tulinpahan vaan miettineeksi, jos tämä oli nimenomaan Venäjää vastaan suunnattu operaatio (vakoilu tms.), niin kuinka ylhäältä komentoketjusta käsky tai hyväksyntä mahtoi tulla ? TP Niinistö itse ? Virallisestihan tässä ratsattiin talousrikollisia.
 
Aiemmin Airiston Helmi Oy:n hallituksen jäsenenä oli Shota Shamugija, joka saattaa olla sukua Latviassa vaikuttavalle rikollispomo Zurab Shamugijalle. Airiston Helmi Oy:n hallituksen puheenjohtaja oli vielä vuonna 2015 Pavel Melnikov ja varsinainen jäsen Shota Shamugiya.

Shota Zurabovitsh Shamugija on/on ollut seuloskoilaisen LVI-tukkufirman Novaterm pääjohtaja. Novatermin perustaja ja omistaja on Airiston Helmi Oy:n pääomistaja Pavel Melnikov.
 
Se, että Airiston Helmi ei ole PV:n tarkkailussa heidän oman ilmoituksensa mukaan, ei tarkoita, etteikö se olisi PV:n tarkkailussa. Sotilaan työhön kuuluu valehtelu maan edun niin vaatiessa.

I nationens intresse.

1537659263000.png
 
Lienee selvää että tähän tapaukseen sisältyy paljon muutakin kuin rahanpesua..ja voi olla ettei rahanpesua liity lainkaan.

Mutta taas ollaan erittäin "herkällä alueella" kun ajatellaan myös suhteita ystävälliseen naapurimaahamme. Venäjällä on tapana reagoida kaikkiin tällaisiin virasnomaistoimiin ns. vastavuoroisesti. Hyvin todennäköisesti joku suomalainen toimija/yrittäjä jne. joutuu täysin vastaavan viranomaistoiminnan/-tutkinnan ja takavarikointien kohteeksi Venäjän puolella.

Suomessa ollaan enemmän kuin "sinisilmäisiä" venäläisten suhteen. Suomessa sallitaan maakaupat ja kaikenlainen tiedustelutoiminta sotilasalueiden välittömässä läheisyydessä. Venäjällä osataan olla tarkempia. Suomeen rajoittuva Venäjän puoleinen Karjala on käytännössä kokonaan suljettu ns. sotilasalueeksi.

Mutta mitäpä tästä. Poliittiset johtajamme päättävät kuinka meillä valmistaudutaan maanpuolustukseen. Ei siinä ole ulkopuolisilla mitään sanomista. Niin kauan kun meillä on tuomiojia, halosia, lehtomäkiä, lipposia jne. tulemme pysymään itäisen naapurimme vaikutuspiirissä. Kaiken lisäksi jokainen näistä poliitikoista vakuuttaa kaiken aikaa kuinka se on meille erittäin hyvä asia.

Eikös Lipponen ihmetellyt, että mitä vikaa Natossa on? :unsure:
 
Aika isolla operaatiolla liikkeellä ja hyvä niin. Rötöstelijät kiikkiin ja raastupaan, pitää yllä ja palauttaa niille kenellä usko horjunut luottamusta yhteiskuntamme toimivuuteen.

Kyllä! Olen ihmetellyt jo vuosien ajan näitä maakauppoja ja viranomaistemme passiivisuutta. Nyt nousee kalu pystyyn ja käsi vetäytyy lippaan!

:salut:
 
Tässä on nyt jotain ihan muuta kuin talousrikos. Sielä on ollut RVL:n Turvasta lähtien kalustoa paikalla. Pitkät aseet, taktinen ensihoito, lentokielto, helikopterit, lentokone, huviveneitä ja maanviljelijöitä kehoitettu poistumaan. Voidaan päätellä että merkittävään voimankäyttöön on varauduttu.
Mistä tässä suuren maailman malliin tehdyssä operaatiossa on kyse? Oliko oikea uhka, vai oliko kyse voimannäytöstä? Jos oli uhka, mistä se tuli? Jos isketään useisiin kohteisiin samaan aikaan raskaasti, niin voisi ajatella että yksittäistä uhkaavaa henkilöä ei oltu hakemassa.
Liittyykö kuvioon Airiston Helmi ja mihin kuvioon Airiston Helmi liittyy? Kuka rahoittaa tappiota tekevää ja strategisia maakauppoja tekevää firmaa? Oliko kyse näpäytyksestä sille, joka Airiston Helmeä rahoittaa?
Kuullaankohan faktoja koskaan? Jos ei, niin mitä se kertoo?

Ihan epäilen että tiettyä voimaa on haluttu näyttää, mutta muuten on menty silleen että Venäläisellä bisnessmiehellä on varmaan henkivartijat, jotka ei välttämättä halua ymmärtää suomea, ja haluttu estää että heidän Ne ponimayu ei estä asiakasta pakenemaan kopteriin.

Nätti voimannäyte Suomelta.. ai että Vennäjä miettii pistävänsä äijiä saariin... no on meill' Raja...
 
Miksi paikalliset viranomaiset ovat hyysänneet heitä? Tietysti Putin itse asui Turussa aikoinaan ja loi suhteita, mutta silti...
Murha.infossa on aika kovaa settiä, jos se todellakin on totta (huom. suhtautuminen huomattavalla varauksella, etenkin kun lähteistys perustuu osittain Ylilautaan ja Hommafoorumiin; ohessa siis lainaus murha.infosta käyttäjältä Silli):
Airiston Helmi Oy:n päättäjät ovat nimeltään:

- Mauro Barbi, hallituksen jäsen (12/2016)
- Lan Phuong Tran-Öhman, hallituksen varajäsen (12/2016), prokuristi (1/2017)

Ylilaudalla juoruiltiin tällaista:
Åbo Akademin talousjohtajan Jean Mikael Öhmanin thaikkumuija on yhtenä vastuuhenkilönä Airoston Helmessä.
Siis tämä:
https://www.facebook.com/phuong.tranohman

Hommafoorumissa puolestaan kirjoitettiin, että Jean-Mikael Öhman niminen äijä toimi aiemmin Korppoon kunnanjohtajana vuosina 2003-2005*. Juuri Korppoon alueella nuo Airiston Helmi Oy:n tilukset sattumalta sijaitsevat. Kyseinen herra Öhman työskentelee ilmeisesti edelleen Åbo Akademin talousjohtajana**, missä on työskennellyt vuodesta 2011 lähtien. Toisaalta myös Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan sivuilla heidän talouspäällikökseen on nimetty Jean-Mikael Öhman***. Googlettamalla selviää myös, että Jean-Mikael Öhman on hakenut mm. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaksi ja Siuntion kunnanjohtajaksi.

Todettakoon, että Korppoon naapurikunnan kunnanjohtajana toimi vuosina 2002-2015 herra nimeltään Folke Öhman. Korppoo liitettiin paraisiin vuonna 2009. En tiedä, onko Jean-Mikael ja Folke Öhmanilla sukulaissuhdetta. Tietääkö joku muu?

* Linkki: https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074020607/Korppoon+kunnan+johtaja+irtisanoutui
** Linkki: http://gamla.abounderrattelser.fi/news/2011/03/jean-mikael-ohman-ar-aas-nya-ekonomidirektor.html
*** Linkki: https://www.lansiturunmaanseurakunta.fi/yhteystiedot/-/contact/person/W83VXEK4Vm

Kannattaa nyt kuitenkin hieman varauksellisesti suhtautua näihin osin juoruihin perustuviin tietoihin. Sitä paitsi, kuten Hommafoorumillakin osattiin kertoa, tuo Airiston Helmi Oy:n prokuristin nimi kuulostaa pikemminkin vietnamilaiselta kuin thaimaalaiselta nimeltä. LinkedIn:stä myös löytyy tili Lan Phuong Tran-Öhman -nimiselle henkilölle, joka vaikuttaa Turun seudulla. Hän on merkinnyt osaavansa vietnamin kielen äidinkielen tasoisesti.

Tuo LinkedIn:stä löydetty Lan Phuong Tran-Öhman ei muuten mainitse LinkedIn-tilillään mitään Airiston Helmestä tai Suomen Saaristomatkailusta, vaikka on molemmissa prokuristi. Sen sijaan tililtä muun muassa selviää, että hän on opiskellut Åbo Akademissa vuosina 2004 – 2006. Korppoon kunnanjohtajana toiminut Jean-Mikael Öhman kertoi Turun Sanomien haastattelussa vuonna 2005 irtisanoutumisensa syyksi, että hänen on saatettava loppuun 15 vuotta tekeillä ollut väitöskirjansa. Hän teki väitöskirjaa nimenomaan Åbo Akademiin, jossa hän on työskennellyt myös opettajana.

Tran-Öhmanin LinkedIn-tililtä selviää monta firmaa, missä hän on työskennellyt. Minun silmääni pisti ehkä sinänsä merkityksetön seikka, että hän on työskennellyt vuonna 2004 projektitutkijana Ilmarisella. Ilmarinenhan nousi kuluneen kesän aikana ikävissä merkeissä lööppeihin, kun Ilmarisella samassa tiimissä työskennelleet Staffan Sevón ja Mikko Loimula siirtyivät ajasta ikuisuuteen. Ylilaudalla Staffan Sevónin teloitusmurhaa käsitelleessä ketjussa pengottiin hieman Sevónin mielenkiintoista perhettä. Staffanin kommunistitäti Cay Sevón (ent. Kankaanpää) vaikutti olleen mm. läheisissä suhteissa ainakin Stasiin ja mahdollisesti KGB/FSB:henkin. Staffan Sevónin ruotsalainen tohtorismamma Guje Sevón puolestaan väitteli Åbo Akademista vuonna 1978 ja hänet nimitettiin samaan yliopistoon psykologian dosentiksi vuonna 1980. Guje Sevón muutti kuitenkin 1990-luvun lopussa takaisin Ruotsiin erottuaan sitä ennen Staffanin isästä, Leif Sevónista. Nyt minun on omien tietojeni perusteella pakko todeta, että sekä Ilmarinen että Åbo Akademi ovat tällaisia... hmmm... sanoisinko että kuumottavia organisaatioita. Uskon että kummastakin lafkasta saadaan vielä lukea lehdistä...

Jos kaikki todellakin menee niin syvälle kuin tässä implikoidaan, niin tällaista juonta ei jännärissäkään kukaan pitäisi uskottavana!
 
Viimeksi muokattu:
Muistaakseni Hallinkorva ja baikal taisivat empiä nielaista sitä ilmarishenkilöiden skismaa, joka päättyi surullisesti, ihan sellaisenaan`?

Voe pojat, kun minä oikeasti hieman pelkään noiden eläkerahastojen puolesta.
 
Montakohan kohdetta virallisten papereiden mukaan Perse-Arska ja Spurgu-Pera Suomessa omistavat?

Miksi spuget? Kahto nyt vähän millä tavoin asiat kytkeytyvät toisiinsa....nää jutut ovat tosi syvällä.

Mitä ihmettä minä olen yrittänyt kirjoittaa vuosia dollarisuomettamisesta? Ihan on mennyt kuuroille seinille, ihan tyhjää on yrittää saada ihmisiä edes hipaisun vertaa tajuamaan missä oikeasti mennään.

Venäläiset operoivat yliopistojen, yritysten, kaupan, teollisuuden, energiasektorin, pankkien, vakuutuslaitosten, omistusten, energiasektorin, urheilun, kulttuurin, bulvaanien ym. parissa, eivät tarvitse kadun peraa ja penaa yhtään mihinkään. Kahtokkee nyt jo hyvät miehet vaikka mitä virolaispankkitouhussa on tapahtunut....ja kahtokkee mittaluokkia. Venäläiset eivät puuhaa nallekarkkien kanssa.
 
Nimenomaan, tuollaiset kelluvat merikontit eivät herätä kenessäkään huomiota eikä huolta huomisesta, kuten on tarkoituskin jos ajatellaan liikkua vihollisen vesillä tihutöissä. Silloin kannattaa olla mahdollisimman näkyvä, mutta huoleton näky. Väylien taktinen pohjamiinoittaminen, tai sukeltajien verkkoon kytkeytyminen samalla kun viisi alastonta juopunutta "turistia" viuhuu saunalautan kannella ei vaadi kullattua komentosiltaa.

Helikopterien laskeutumisalustat on siellä jo, se että ne on ratsattu ei poista niiden käyttökelpoisuutta ellei niitä oikeasti tuhota.

Kallioon louhittu tila hekokentän vieressä? Siellä voi välivarastoida vaikka kymmeniä kuutioita lentopetroolia mökkien ja saunalauttojen toiminnan turvaamiseen.

Ja sitten sijainti. Högön miinavaraston ja muiden tukikohtasaarten lisäksi, etäisyys Skinnarvikin tukikohtaan, josta laivaston alukset hakisivat aseensa, on 21km, toiseen suuntaan Pansion laivastotukikohtaan on 19km. Ja tämä matkailukeskus on siinä kaikkien väylien keskellä.

Tai sitten luolat on oikeasti vain että Igor saa kaljan kylmään peruskallion sisälle. Saaristoon suunnitellut lotjat vetouisteluun ja hekokentätkin vain kuulantyöntörinkejä.


Edit. Lisään tähän jutun vuodelta 2014. Voisin epäillä myynnin läpi ajaneita maanpetoksesta. Onneksi viranomaiset korjaavat nyt menneitä virheitä.

Sotilasalue myytiin ulkomaalaisille

16.10.2014 klo 9:08 (muokattu 17.10.2014 klo 5:18)
Merivoimien materiaalilaitos yritti turhaan estää maakaupat asevarikon suoja-alueella.
316d0a1f027853e3f4d9d235bf672804f9c02209c69a115aa77353c4bb7ee203.jpg

316d0a1f027853e3f4d9d235bf672804f9c02209c69a115aa77353c4bb7ee203.jpg

Puolustusvoimien varikko Skinnarvikissa Kemiössä. Ulkomaalaistahoille myyty kiinteistö sijaitsee varikon suoja-alueen välittömässä läheisyydessä.
Merivoimien räjähdeainevarikon suoja-alueella Kemiön Skinnarvikissä tehty maakauppa toteutui materiaalilaitoksen suojausyrityksistä huolimatta vuonna 2008.
Iltalehden hallussa olevat asiakirjat todistavat, että Merivoimien materiaalilaitos yritti rajoittaa ulkomaalaisten maanhankintaa varikkoalueen lähimaastossa turvallisuussyistä jo vuonna 2007. Materiaalilaitos ehdotti, että maat lunastettaisiin valtiolle.
Pääesikunnan oikeudellinen osasto kuitenkin katsoi, ettei maa-alueiden myynti muodostaisi riskiä sotilasalueelle eikä suoja-aluetta täten ollut tarvetta turvata erityistoimenpitein. Linjaus tuli myös presidentti Tarja Halosen kanslian tietoon maanomistajan tekemän kantelun myötä.
Vain muutama kuukausi myöhemmin Suomen valtiota edustanut Metsähallitus teki maakaupat ukrainalaisen liikemiehen kanssa varikon suoja-alueella.
Metsähallituksessa ei hämmästelty, vaikka maata havitelleen liikemiehen yritys oli rekisteröity Vantaan kaupungin vuokra-asuntoon. Liiketoimintakin oli vaatimatonta.

Maa-alueet nimiinsä lainhuudattaneen yrityksen osakkeet on myyty eteenpäin Virossa jo joitakin vuosia sitten. Maa-alueiden tämän hetkisestä omistajasta ei ole tietoa sen paremmin puolustusvoimilla kuin Metsähallituksellakaan.

"Äärimmäisen vakavaa"
Insinöörieversti evp. Olli-Pauli Sarvarantavastasi puolustusvoimien räjähdeainevarikkojen turvallisuudesta pääesikunnan teknillisen tarkastusosaston päällikkönä samaan aikaan, kun Skinnarvikin kaupat toteutettiin.
Sarvaranta ihmettelee, miksei pääesikunnan tarkastusosastoa kuultu myyntilinjauksia tehtäessä.
- Kyseessä on äärimmäisen vakava asia.
Räjähdeainevarikkojen läheisyydestä ei saa myydä mitään. Eikä varsinkaan ulkomaalaisomistukseen
, jyrähtää Sarvaranta
Tuosta Skinnarvikin myynnistä on pitkä pätkä ketjussa linkitettyyn Spotligt-ohjelmaan..
 
Back
Top