KSML: Posti haluaisi jakaa kirjeet ja sanomalehdet vain kolmesti viikossa

Tulisiko liikekannalepanomääräykset toimittaa perille jatkossa

 • a) postitse (jos jaetaan viisi tai vain kolme kertaa viikossa)

  Ääniä: 2 8.3%
 • b) postitse ja puhelimitse (jos posti jaetaan vain viisi tai kolme kertaa viikossa)

  Ääniä: 14 58.3%
 • c) sähköpostitse (vaikkei sähkpostin toiminnasta ole varmuutta kriistilanteessa)

  Ääniä: 0 0.0%
 • d) tekstiviestillä (vaikkei matkapuheliverkon toiminnasta ole vamuutta kriistilanteessa)

  Ääniä: 2 8.3%
 • e) puhelimitse (vaikkei matkapuheliverkon toiminnasta ole vamuutta kriistilanteessa)

  Ääniä: 0 0.0%
 • f) sanomalehdessä yleisenä kuulutuksena (vaikkei lehtien toiminnasta ole varmuutta kriistilanteessa)

  Ääniä: 1 4.2%
 • g) henkilökohtaisena (lähetin) tuomana viestinä

  Ääniä: 2 8.3%
 • h) jotenkin muuten

  Ääniä: 3 12.5%

 • Äänestäjiä yhteensä
  24

pekkago

Korpraali
Posti haluaisi, että lainsäädäntö ei määräisi sitä jakamaan kirjeitä ja esimerkiksi sanomalehtiä nykyiseen tapaan viidesti viikossa.

http://www.ksml.fi/kotimaa/Posti-ha...ja-sanomalehdet-vain-kolmesti-viikossa/810627

Oman käsitykseni mukaan esimerkiksi kertausharjoitus- ja liikekannallepanomääräykset jaetaan yhä pääosin vain postitse. Meneekö jatkossa niin, että ensin postimies leikkaa nurmikot, jakaa ateriat vanhuksille, vaihtaa vaipat, jakaa lääkkeet ja käy kaupassa, nukkuu kotonaan pari yötä ennen postin (ja mahdollisten liikekannallepano- tai kertaushajoitusmääräysten) jakoa?

Reserviläisille toukokuussa 2015 lähetettiin puolustusvoimilta kirje, jonka postitus sujui vielä pääosin ongelmitta. Samalla testattiin ison postituksen toteutusta.

Eikö postin tulisi keskittyä VAIN perustyöhönsä? Vai pitäisikö nämä puolustusvoimien lähettämät määräykset toimittaa jotenkin muuten perille?
 
Kepun mielestä postin voisi jakaa ma, ke ja pe.

Miksikö? Siksi, että Maaseudun tulevaisuus ilmestyy em. päivinä.

Muille printtilehdille kolmipäiväinen jakelu olisi erittäin paha isku.
 
Siinä vaiheessa kun matkapuhelinverkko on alhaalla ja miehiä tarvitaan riviin niin kirjeet voi työntää suoraan silppuriin. Televisiossa / iltalehti.fi:ssä pyörii käsky reserviläisille ilmoittautua ja poliisit/sotilaspoliisit käy koputtelemassa kotioville.

Se että mulle kiikutetaan fyysistä paperia kotiin 5x viikossa tuntuu aikamoiselta muinaisjäänteeltä. Pärjäisin 1x viikossa jakelulla enemmän kuin hyvin.
 
Mutta palaten kysymykseen kuinka liikekannallepanomääräykset kannattaisi toimittaa. Mielestäni sekä postitse että puhelimitse, koska molempi parempi.

Nykyisin ihmiset ovat yleensä 24/7 tavoitettavissa puhelimen kautta ja loput tavoitetaan kirjeellä. Jos joku on niin kiven alla ettei puhelimella tai kirjeellä ole tavoitettavissa niin se on sitten voi voi, ei sota yhtä miestä kaipaa.

Veikkaisin että tosipaikan tullen postin jakaminen ja muu turha saisi jäädä ja postikustit kutsuttaisiin äkkiä töihin pv:n kirjeitä jakamaan jos tilanne niin vaatisi.
 
Siinä vaiheessa kun matkapuhelinverkko on alhaalla ja miehiä tarvitaan riviin niin kirjeet voi työntää suoraan silppuriin. Televisiossa / iltalehti.fi:ssä pyörii käsky reserviläisille ilmoittautua ja poliisit/sotilaspoliisit käy koputtelemassa kotioville.

Se että mulle kiikutetaan fyysistä paperia kotiin 5x viikossa tuntuu aikamoiselta muinaisjäänteeltä. Pärjäisin 1x viikossa jakelulla enemmän kuin hyvin.

Muinaisjäännehän se alkaa olla. Maaseudullakin postin voisi hakea samalla kun käy läheisessä taajamassa ostoksilla. Sitäpaitsi nuo lehdetkin, esimerkiksi mökilleni saisi tilattua Helsingin Sanomat muttei paikallista maakuntalehteä..! Ei kuulemma kannata jaella.

Maaseudun Tulevaisuus voi olla tässä pelissä voittaja vaikka paperipostia ei jaeltaisi ollenkaan... Aika tiukkaa sisältöä koko lehti eikä hölinää
 
Postin jakelutoiminta pyörii voitolla, näin olen ymmärtänyt.
Se on se kaikki myy hörhötys, johon Posti on lähtenyt, ja mikä ei toimi. Keskittyisivät vain ydinhommiinsa. Eli postin viemiseen.
 
Veikkaisin että tosipaikan tullen postin jakaminen ja muu turha saisi jäädä ja postikustit kutsuttaisiin äkkiä töihin pv:n kirjeitä jakamaan jos tilanne niin vaatisi.
Aivan varmasti.
Kriisiaikana jokainen kansalainen on työvelvollinen. LKP-määräysten viemisestä ja postikusteista on hyvä aloittaa.
 
Postin jakelutoiminta pyörii voitolla, näin olen ymmärtänyt.
Se on se kaikki myy hörhötys, johon Posti on lähtenyt, ja mikä ei toimi. Keskittyisivät vain ydinhommiinsa. Eli postin viemiseen

Näin sanoi joku postin luottamusmiehistä. Mutta onko väitteen joku muu vahvistanut? Kun kirjepostin määrä koko ajan vähenee pitäisi kulujen vähentyä tasatahtia myynnin alenemisen kanssa. Yleensä
työvaltaisessa toiminnassa näin ei tapahdu vaan kulujen karsinta tapahtuu reaktiivisesti ja viiveellä. Kyllähän työntekijät kannattaisivat vaikka riimukivien kuskausta autolla pitkin maita ja mantuja, jos
lopputili on toinen vaihtoehto. Ja jos liioittelu sallitaan ja voidaan se tehdä loukkaamatta kehittyvään tekniikkaan törmänneitä postilaisia.
 
Tämä on muuten hyvä kysymys. Noh, mulle riittää paperipostin jakelu vaikka kerran viikossa, mutta se on mielestäni ihan toinen asia kuin miten liikekannallepano tulisi toteuttaa....kuten tuo äänestys kysyy.
Elikkäs kummasta on tarkoitus keskustella?
 
Pitäisi voida valita useampi kuin 1 vaihtoehto.
 
Vastaan h) jotenkin muuten

Älyaikakautena Repa Ressu lataa puhelimeensa puolustusvoimien LKP mobiilisovelluksen ja lisäilee kirjautuessaan takin ja housujen koon, coopperin testin tuloksen sekä tietysti... eeh... luottokorttinsa numeron.

Liikekannallepanoa odotellessa Repa pelailee sovellukseen sisältyviä ilmaisia harjoitustehtäviä Isku uralille, Karjala Takaisin, Ahvenanmaan valtaus sekä tietysti maksullisia lisäosia, jotka ovat tilattavissa maanpuolustus.net verkkokaupasta. (Ei ostopakkoa)

Ja jos vakavasti puhutaan, lienee hyvä huomioida että kansainvälisen tilanteen kiristyessä tietyt asiat tehdään, vaikka posti itse oliskin siirtynyt 3 päiväiseen jakeluun. Silloin se maksaa x euroa, mutta toisaalta, niin se maksaa jo nyt. Puolestani posti tehköön ratkaisut, jotka takaavat postin toiminnan myös tulevaisuudessa kaikille.
 
Siinä vaiheessa kun matkapuhelinverkko on alhaalla ja miehiä tarvitaan riviin niin kirjeet voi työntää suoraan silppuriin.
Matkapuhelinverkko on varsinkin haja-asutusalueilla alhaalla muutamassa tunnissa jos ja kun valtakunnanverkosta katkeaa sähkön tulo esimerkiksi myrskyn seurauksena ja tukiasemien vara-akut ehtyvät. Kaikkia tukiasemia kun ei ole varustettu varavoimakoneilla. Sen ovat viimeaikaiset isot myrskyt todistaneet. Tukiasemat, joissa on myös esimerkiksi Virve -verkon tukiasemia saattavat toimia pidempään, mutta myös Vive -tukiasemia on jäänyt ilman virtaa myrskyissä. Eli jos olet työntämässä kirjeitä silppuriin, niin ei tarvitse odottaa kuin seuraavia syysmyrskyjä. Käsiykseni mukaan myös jo lisääntynyt matkapuhelimen käyttö voi ruuhkauttaa yksittäisiä matkapuhelintukiasemia ja estää näin verkon toiminnan. Esimerkiksi joillakin festareilla näkee teleoperaattoreiden siirrettäviä matkapuhelintukiasemia, joita käytetään lisänä verkon korkean kuormituksen vuoksi. Kriisitilanteissa uskon, että puhelinten käyttömäärät kasvavat kun ihmiset soittelevat toisilleen ja etsivät tietoa. Kaupungeissa on useita päällekkäiä matkapuhelinverkkoja, jotka vähentävät yksittäisen verkon osan kuormitusta. Entä jos tukiasemia sabotoidaan?
 
Viimeksi muokattu:
Ei sieltä telkkaristakaan mitään tule, sillä taivaalle menevät niin Pasila kuin Tohloppi. Enkä mielelläni olisi Sköldvikissäkään.

Posti voisi tosiaan keskittyä olennaiseen.
 
Eiköhän viesti kulje myös poikkeusolosuhteissa. Jos varustautumimen olisi tätä luokkaa voisimmne kai pistää rukkaset tiskiin. Viestintä poikkeusolosuhteissa ei liene asia jota voidaan käsitellä julkisesti.
 
Aivan varmasti.
Kriisiaikana jokainen kansalainen on työvelvollinen. LKP-määräysten viemisestä ja postikusteista on hyvä aloittaa.

Juurikin noin.

Ette kai luule, että LKP-määräykset sisältävät leijonakirjeet sotkettaisiin muun postin joukkoon ja vietäisiin perille joskus anttiloiden kuvastojen ja puhelinlaskujen kanssa?

Ei varmastikaan, ainakin jos tilanne olisi oikeasti se, että sodan uhka olisi käsin kosketeltava. Aamulla tirehtööri ilmoittaisi, että tänään jaetaan nämä kirjeet ensin ja katsotaan sitten miten maa makaa. Samalla varoitettaisiin desanteista.

Uskon myös, että valtaosa postilaisista olisi itsekin halukas toimimaan juuri noin ja kirjeitä vietäisiin varmasti ovelle asti. Ei niitä nimittäin yhteen postipiiriin niin kovin montaa voi tulla, kun sijoitettujen reserviläisten määrä on niin kovin paljon pienentynyt.
 
tilanteen kiristyessä tietyt asiat tehdään, vaikka posti itse oliskin siirtynyt 3 päiväiseen jakeluun.
Olen paljon tuonut esille sitä, että harjoitusta olisi syytä järjestää myös yli 40v reserviläisille. Kun tästä joukosta olisi tarkempaa tietoa, olisi PV:llä ja postilla paremmin tiedossa osoitteet mihin kutsuja voi toimittaa, siitä riippumatta mikä on perusjakelun aikataulu.
Nyt on niin että sijoitetut saavat kirjeensä koska osoitteet ovat tallennettuna ja muista ei tiedetä kenelle olisi järkevää toimittaa kutsupostia. Minusta tässä on selkeä kehittämisen paikka.
Enemmän on aina enemmän. Mainitsemani reservin laajennuksen hyöty tulisi mielestäni erityisesti paikallisen puolustamisen piiriin, on sen organisaatio sitten mikä tahansa.

.
 
Postin on mahdotonta keskittyä ydintoimintaansa näillä etäisyyksillä,polttoainehinnoilla, postimerkkimaksuilla. Mikään näistä ei ole estävä ongelma ellei olisi liian suuri ja liian isopalkattu hallinto.
Ei ole pienestä määrästä työntekijöistä kyse, minkä hallinnon ja johdon palkat ja ylläpito vie.

Postilla on sama ongelma kun kaikilla muillakin isoilla. Hyvä puoli hommassa on, että vanha sanonta isoja vastaan ei voi kilpailla on menettänyt merkityksensä.
Niitä vastaan voi ja se on jopa naurettavan helppoa. Ei tarvitse muuta kuin tehdä särmästi ja suoraselkäisestl hommat niin olet huomattavasti laadukkaampi toimija. Hintakilpailu suurilla on mahdotonta pientä vastaan joka uhraa omat ansionsa alkuvuosina.

Joten posti tulee saamaan kilpailijoita.
 
Ei niitä nimittäin yhteen postipiiriin niin kovin montaa voi tulla, kun sijoitettujen reserviläisten määrä on niin kovin paljon pienentynyt.
Tuo on muuten hyvä pointti. Pari ystävääni on maaseutupitäjässä postinjakajina. Normaali reitti, jossa on mukana paljon kyliä, kestää kuusi tuntia. Kun pariin sataan laatikkoon jaetaan normaali posti.
Tuosta kun miettii, että kun joku pikalähetti tuo lähimmästä esikunnasta tms. sylyksellisen Leijona-postia, jakajat ovat valmiina vastassa, niin ei siinä kauaa mene, kun nuo muutama kymmen käskyä per jakaja on jaettu.
 
Tuo on muuten hyvä pointti. Pari ystävääni on maaseutupitäjässä postinjakajina. Normaali reitti, jossa on mukana paljon kyliä, kestää kuusi tuntia. Kun pariin sataan laatikkoon jaetaan normaali posti.
Tuosta kun miettii, että kun joku pikalähetti tuo lähimmästä esikunnasta tms. sylyksellisen Leijona-postia, jakajat ovat valmiina vastassa, niin ei siinä kauaa mene, kun nuo muutama kymmen käskyä per jakaja on jaettu.

Jotenkin tässäkin ketjussa huokuu ajatus siitä, että aseisiin käskettäisiin vähintäänkin miljoona miestä. Todellisuudessa määrä on pieni murto-osa siitä ja kun puhutaan vielä harmaan vaiheen (jos sellaista nykyään on) toiminnasta, niin puhuttaneen kymmenistä tuhansista reserviläisistä. Siitä kun jakaa tasaisesti koko maahan, niin yksittäisen posteljoonin jakopiiriin ei kovin montaa käskykirjettä riittäisi.

Jos sitten oikeasti pitää kutsua riviin nostoväkeä myöten, niin silloin ollaan oltu sodan ajan asennossa jo pitempään - myös postissa.
 
Back
Top