Kuulokkeet

Ollut Sennheiser HD580:set pitkään ja sen seuraajat eivät ole mielestäni kovinkaan erilaisia ja ne ovat 'lämpimiä', säröä keskellä.

HD800:set ollut julkaisusta lähtien ja ne ovat täysin neutraalit, 'täydelliset', jos yhtä keskikorkean taajuudeen piikkiä ei lasketa.

Mutta Beyerdynamicsin T1:sistä pidän erittäin paljon, niillä on mukavampi kuunnella kaikkea ääntä, koska ylä-äänet eivät ole ihan niin kirkkaat kuin HD800:ssa.
Sekä niissä että HD800:ssa elementit on suunnattu 'kaiutinmaisesti' ei suoraan korvaan, vaan viistoon, joten kuulostavat vähän vähemmän kuulokkeilta. Nämä tosin heikentävät binauraalisten äänitteiden kolmiulotteisuutta.

STAXin Lambda Prot olleet myös ja niissä on helvetin tarkat ja selkeät keski- ja ylä-äänet verrattuna dynaamisiin kuulokkeihin, mutta en pidä noiden tai muidenkaan staxilaisten käyttömukavuudesta.
 
Viimeksi muokattu:

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
AKG K550 on suljetuksi kuulokkeeksi hyvä. Erityisesti sellaseen Claptonin kitaran näppäilyyn sopii hyvin.
 

Pihatonttu

Kenraali
Päivittäisessä käytössä AKG K702. Tykkään. Riittävän neutraali. Mukava päässä. Kalliimmalla varmaan löytyisi parempia mutta kun ei ole varaa eikä oikeastaan tarvettakaan.

Lisäksi sikahalpojen ja siedettävän hyvien luokkaan kuuluvina perheessä on 2-3 kappaletta AKG:n legendaarisia referenssirämpyttimiä eli kaksnelikymppisiä. Verkkokaupassa alle 60 eerikkiä ja silti varsin neutraali ja päässäkin siedettävä. Nää ovat lähinnä vaimon ja lasten käytössä.

Sonyn aika hyvät vastameluvimputtimet kävivät koekuuntelussa mutta lähtivät samantien takaisin. Kuulostivat vähän tunkkaisilta ja niiden kuuntelemiseen väsyi.

(Kaiuttimina perheessä Amphionin Argon kakkoset ja niiden parina sellainen vanha viritinvahvari, joka jaksaa tyrkätä niitä vaikka ovatkin vahvarin suhteen aika vaativat kaapit.)
 
Top