Kylmän sodan puolustusvoimat joukkue/komppaniatasolla c.1985-86

Öö...

kai siina on ollut taka-ajatuksena, että koska keltaisilla kun noita teloilla kulkevia purkkeja riittää vaikka muille jakaa, niin voi olla mahdollista että mot/mek joukko, joutuu taisteluun punapanssareita vastaan. Ilman että siellä on aina joku isokissa (leopard2) kurittamassa niitä punapurkkeja.

Eeeei sitä koskaan tiedä.

Kuten joku saattaa tietää niin psPr ei ole ainoa rauhanajan joukko-osasto joka kouluttaa mot/mek joukkoja.

Toki se lienee myönnettävä että VAIN PSPR täyttää germaanisen puhdasoppisesti Blitzkriegin sodan lakipykälät. Kaikkea löytyy tst-psv, r-psv, telatykistö, panssarijääkärit (germaanisesti panzergrenadier)
 
KES-mies ei ole panssarintorjuntamies, vaikka joku on väittänytkin saaneensa pst-koulutuksen, koska oli alokkaana runkannut käsittely-kessiä! Pst-mies, ja eritoten sinkomies, on luomakunnan kruunu, jossa yhdistyvät voima, rohkeus, kestävyys, äly ja naisten mieleen oleva raamikas ulkonäkö vain muutamia seikkoja mainitakseni. Apilaksen tai lähitorjuntaohjuksen ampunut pst-mies kuitenkin evoluutioteorian mukaisesti degeneroituu kiväärimieheksi pst-aseensa käytettyään, joten kiväärijalkaväen perusyksiköiden tankintuhoajien tulee olla todellisia moniosaajia. Singoton pst-mies on tavallinen jääkäri ja hänen pitää osata pst-kujeiden lisäksi kiväärijalkaväen taistelu siinä missä muidenkin. Siis mm. 4 jalkaväen taistelutapaa (hyökkäys, puolustus, viivytys, sissitoiminta), taistelu rakennetulla alueella, jalkaväen tiedustelu sekä kahden koulutushaaran mukainen toiminta noissa (jääk+pst). Ihan kuka tahansa ei siis voi olla pst-mies!

KYLLÄ!

Veli @@Second kuitenkin varmasti vahvistaa tuon kirjoitetun kuvauksen pst-miehistä.

Voin vaan katkerana todeta että minut pistettiin AUK:n jälkeen ohjusjoukkueseen. Lomapuvun hihaan siivekäs dildo, ja henkisesti samanlainen työnnettiin rektaaliin.

PSTohj-leirin aluksi leirin johtaja sanoi että ollaan jääkäriprikaatin tärkein PST-elementti... Onhan se hellan äärellä soppaa hämmentävä ämmäkin tärkeä. Mutta Sinkomies on sentään MIES! [huutoitkua puseron hihaan]

Juu PST koulutushaarana on kyllä hemmetin vaativa. Voisi melkein sanoa että vaativimpia mitä sotaväellä on antaa poislukien erikoisjääkärit ja erikoisrajajääkärit, koska siinä yhdistyy raskaan kuorman kantaminen jalkaväentaistelussa, jalkaväentaistelutekniikoiden hallitseminen, itseään 10-60 tonnia raskaampien täynnä tekniikkaa olevien sotakoneiden metsästäminen... Ja tämä pitäisi hanskata 6kk koulutuksella ja sillä materiaalilla mitä perusvarusmiehet ovat? Laskuvarjojääkärit saavat 12kk koulutuksen ja eroaako tuo LJK-koulutus lopunviimein juurikaan tiedustelijoiden/sissien/rajajääkäreiden koulutuksesta?
 
Viimeksi muokattu:
No älähän nyt turhia murehdi second

mut koulutettiin mustiin :rolleyes:

Jos nyt rehellistä sotamiehen mielipidettä näissä keskusteluissa voi esittää, niin kyllä monta kertaa kuoltiin sotaharjotuksissa mustilla.

Miksi kuoltiin? tuota, sanoisin että maasto oli harjoituksessa todella epäedullista musteille ja sinkoaseille, meidän kouluttajatkin sanoivat tämän asian (niinisalon avoimet hiekkadyynit, jos joku on siellä harjoitellut niin tietää kyllä millaista siellä on)

Tuli vähän sellainen tunne että EI VITTU, NYT ME OLLAN KUIN JOTAIN IRAKILAISIA vs ABRAMS aavikolla :mad:

Kyllä me (sinkojoukkue) tapettiin muutama leopardi väijytyksissä (oli jännää!!!) ja sen LISÄKSI muutama BMP lisää. Hyvästä suorituksesta kouluttajat palkitsi meidät jee

Mutta sitten tulikin kukkulan takaa yksi leopardi liikaa, ja monitoimiammus tuhosi meidät.
 
Top