Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Lämpökamerat

Viestiketju osiossa 'Kuvat & Videot' , aloittaja Isäm Maam Puolustaja, 23.06.2010.

 1. Isäm Maam Puolustaja

  Isäm Maam Puolustaja Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  259
  Tykkäykset:
  27
  Pisteet:
  16
  Youtubista löysin tälläisiä videoita Leclercin lämpökamerasta. En tiedä onko kuva vaunujohtajan vai ampujan monitorin kuva, mutta helvetin laadukkaalta ja tarkalta näyttää. Leclecrin lämpökamera on varmaan parasta laatu mitä tällä hetkellä on saatavilla, eikä meidän Leo2a4:sten kuva yllä samalle tasolle, koska edustaa 80-luvun tekniikkaa, vai kuinka? Jälkimmäisessä videossa vaunut tunnistaa todella hyvin päiväsaikaankin vähän kauempaakin.

  Leclercin lämpökameran kuvaa kun vaunu ampuu eri maaleja, niin tykillä kuin konekiväärillä. Ruudulle tuleva lukema on ilmeisesti, etäisyys maaliin.


  Päiväsaikaan eri maalien tähystämistä.
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 2. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Juu Leopardissa taitaa olla edelleen se vanha 80-lukulainen kiinni. Aika harvoin noita lämpötähtäimiä vaihdetaan uudempiin. Ehkä ei koskaan. Esim Jenkeillä käsittääkseni on vain lisälämpökamera (johtajalle) modernimpaa tekniikkaa, mutta ampuja tähyilee edelleen sillä vanhalla. Ei kai tuolla laadukkaammalla lämppäreillä taitane olla hirvittävästi muuta etua kuin omien ja vihollisten tunnistaminen toisistaan helpottuu paljonkin. Näin ainakin muistelen jenkkien päätelleen Aavikkomyrkyn aikana. Toki näkyy ne pienetkin lämmönlähteet varmasti paremmin.

  Välillä piti ottaa aika monta LEM:in lukemaa.
   
 3. Mainos 4. Isäm Maam Puolustaja

  Isäm Maam Puolustaja Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  259
  Tykkäykset:
  27
  Pisteet:
  16
  CV9030 FIN ajajan näytön kuva ammunnan aikana. En tiennytkään että ajajakin näkee ampujan tähtäimen kuvan. Eikös CV:ssä ole useampia kameroita: ampujan tähtäin, tykin putken päällä oleva kamera ja peruutuskamera. Koko vaunumiehistöllä on omat näytöt joista näkee kaikkien kameroiden kuvan tarvittaessa.
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013

Jaa tämä sivu