StepanRudanskij
Respected Leader
Viides Maaliskuuta on Absintin päivä. Vielä ehtii valmistautumaan mutta olkaa varovaisia sen kanssa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tasan 70 vuotta Stalinin kuolemasta.Viides Maaliskuuta on Absintin päivä. Vielä ehtii valmistautumaan mutta olkaa varovaisia sen kanssa.
Stalinin kuoleman vuosipäivää voisi vaikka kevyesti juhlistaakin, mutta taidan jättää sen absintin väliin. Single maltTasan 70 vuotta Stalinin kuolemasta.
Napuen taistelun sankareiden muistolle.
Sullon mun luontoMuutimme viime syyskuussa, ja siitä kämpän vaihdosta vanhan myynnin ja vielä vanhemman oston kautta jäi vähän käteen,
niin päätin toteuttaa haaveeni viskikaapista. Aluksi oli vähän speksit hakusessa, että millaisia ostaisin.
Ois tosi makee ostaa Silja SuperStarilta 25YO Caol Ila tai Lagavulin mutta...halusin sellaisia viskejä,
joita joskus raaskii juodakin. Ja sitten sen verran kuitenkin snobitutti, että halusin vähän kalliimpaa, kuin perus 12YO.
Joista niistäkin on monen monta ihanuutta löytynyt.
Näillä kriteereillä ammun itseäni hiukan jalkaan, kun ei kaikista minua kiinnostavista single malteista ole saatavilla, ainakaan Alkossa, 16-18YO tisleitä.
Ja toisaalta, en ole die hard single malt -fani, vaan silleen juntti, että jos viski maistuu hyvälle, niin se maistuu hyvälle, valmistustavasta huolimatta.
Niin päädyin tuohon 16-18YO-haarukkaan, ja kaapissa on nyt:
Kesällä käyn Englannissa, ja jos siellä sattuisi olemaan vaikka just Caol Ilasta 18YO kohtuuhintaan, niin ostan.
- 16YO Aberfeldy ja Lagavulin
- 18YO Jura, Glenfiddich, Glenlivet, Glenmorangie, Loch Lomond, Bowmore ja Highland Park.
- Hankintalistalla vielä 18YO Chivas Regal ja Johnnie Walker Gold Label.
Mitä nyt esim Yorkissa ja Edinburghissa olen viskikaupassa käynyt, niin ei siellä kauhean halpaa ollut.
Sen sijaan Tescossa voi olla joku 10-12YO olla hyvinkin edukkaaseen hintaan.
Elämäni toistaiseksi ainoalla Madridin keikalla oli silloin jostain syystä 12YO Cardhu 22 euroa/plo!!!
Jos sellaisia tarjouksia osuu eteen niin helekkari, pitää ostaa toinen matkalaukku niitä varten.
Pidin tätä Napuen taistelu kohtaa kevennyksenä. No pahoittelut siitä.
Vaikka ko. tuote on kyllä tuttu. Siitä kun tulee paras GT.
Napuen taistelu – Wikipedia
fi.wikipedia.org
Minullakin on sellainen hytinä itselläni (siitä on aikaa kun maistoin) 18YO Chivas ei ollut ihan mitä olisin 18YO viskiltä odottanut.Sullon mun luonto
Tuo on semmoinen suo, että ei helevettiläinen. Jatkuvasti himo yltyy ja alkaa tekeen mieli uudenlaista ja kalliimpaa.
Yritin tuossa taannoin järjestelyä, että kerran kuussa tilistä sen 80 - 150 egee maksavan pullon hankin, juurikin ajatuksella että kaappiin, kun tuttavan kaappi alkoi käymään kateeksi. Ei se toiminna, aina oli kuun päästä korkeintaan helmi pullon pohjalla. Tipattoman tammikuun jälkeen helmikuun alussa oli kaks itse hankittua pulloo hyllyssä + jouluna lahjaksi saadut, mutta kyllä sekin varasto ennen juhannusta oli sulanut pois. Epäonnistunut kokkeilu.
Vähän ittellä tuo mieli vaihtelee, yleensä noita pehmeitä ja hedelmäisiä tykkään maistella, mutta sitten välillä varsinkin talvisin jotain tosi yrmyä savuista ja turpeista.
Pehmeetä tai yrmäkkätä, samanhan tuo tekköö, kaikki rahat mennee, eikä piisaakkaan.
Onnea ja menestystä valitsemallasi polulla.
Asiaa: Minusta noi vanhemmatkin Chivasit on yliarvostettuja. Kanarian lennoilta pari niitä savipulloja (oliko se 21 Y?) joskus aikanaan tuonut, eivätkä ole mieleen jääneet. Makuasioita...
Viskissä se huono puoli, että jos ei suu tykkää, ei oikein ole muuta käyttöä, ei niitä auton pissapoikaankaan viitti kaataa. Viskimarinoinnista en ole koskaan mitään järkevää keksinyt. Ei auta ku naama irvessä juua.
Paskempi konu menee liekityksessä ihan hyötykäyttöön, eikä tarvi niitä halpiskonuja tai Jalluja ostaa erikseen liekitystarpeeksi.
Chivas on varmaan jokin sukupolvikokemus, sillon maaseutualkossa oli vähän tarjontaa ja tyylikäs ilmiasu synnytti juurikin mielikuvan, että ton on pakko olla hyvää. Silloin nuorena ja kauniina vähillä rahoilla laskeskeltiin enemmänkin hyötysuhdetta, millä sai halvimman kännin. Opiskeluaikana taisi Carillo jäillä (siis kapakissa) olla parhaalla hinta-alkomahooli suhteella. Kasipari muistaakseni erikoisinta, mitä oli maistanut.Minullakin on sellainen hytinä itselläni (siitä on aikaa kun maistoin) 18YO Chivas ei ollut ihan mitä olisin 18YO viskiltä odottanut.
Mutta päähän on jäänyt nuoruudesta joku sellainen, kun katseli silmät ymmyrkäisen Alkon hyllyjä, että kun on noin makee nimi viskillä ja tosi hieno etikettikin,
niin täytyy olla maagista :-D Ja se 12YO on minusta kummiskin hinta-laatusuhteeltaan hyvä, niin sekin takaraivossa jauhaa, että "se 18YO on varmasti ihan sikahyvä..."
Minulla ikää jo 50, ja vähän rasvamaksaakin, ja nykyään kroppa polttaa niin saamarin hitaasti alkoholia, että sikäli on ollut tosi helppoa olla juomatta noita viskejäni.
Kun tietää että vaikutukset tuntuu turhan monta päivää, niin ruumiissa kuin mielessä.
Mutta on ollut niin raskas syksy ja kevät; kämpän osto ja edellisen myynti, remppa, muutto, kovasti työkiireitä ja lopuksi äidin kuolema,
että kunhan tässä pääsiäinen saapuu ja pääsen 2 viikon lomalle, niin voipi olla että pilaan osan lomastani turhan runsaalla viskin maistelulla...
Itse aikanaan ihastuin just savuisiin viskeihin, ja vähän pässinä olin silloin sitä mieltä että "ne ne vain on oikeita viskejä".
No, sitten sain lahjaksi 18YO Aberlourin, ja voi jösses miten hyvää se on. Ja 12YO Cragganmore, se on niin ihana ja pehmeä että voe tokkiisa, kuin äidin halaus.
Sellanen periaate minulle on kiteytynyt, että en maksa isosti viskistä vain siksi, että se on harvinainen, kyllä sen pitää olla iäkäs.
Kun toisaalta sitä harvinaista viskiä kehtais juoda vielä vähemmän kuin näitä iän vuoksi kalliita.
Onnea sinullekin valitsemallasi polulla; löytäköön huikeat määrät maukkaita viskejä tiensä luoksesi
Jos jokin on kokeilematta niin koittamaan japanilaisia wiskejä. Ne on tymäköitä. Tykkään mutta pirun kalliita. Joskus raaskii ostaa ravintolasta lasillisen. Oon pitkän aktiiviuran aikana juonu varmaan kaikkia wiskityyppejä ja yksi mitä en enää suuhun viitti laittaa on nuo muotiwiskit eli savumallasjuomat. Savua ilman tulta. Tai no Isle of Wight oli hyvä tuossa lajissa.Ja toisaalta, en ole die hard single malt -fani, vaan silleen juntti, että jos viski maistuu hyvälle, niin se maistuu hyvälle, valmistustavasta huolimatta.
Niin päädyin tuohon 16-18YO-haarukkaan, ja kaapissa on nyt:
VS-konu "vain syötäväksi". Liekitykseen tai Jallun tilalle jallucolaan.Olis pari konu pulloo tossa hollilla, onko porukalla mitään arvosteluja moisista?
Nää siis menis pukinkonttiin ja itsellä sen verran aukkoo sivistyksessä, että ei ole tullut kumpaakaan maistettua
VS on merkistä riippumatta aina hieman raaemman makuista. Jotkut siitäkin tykkää, mutta minustakin sopii vain ruuanlaittoon ja juomasekoituksiin, mihin on aivan turha haaskata jotain kallista maistelukonjakkia. Meukow VSOP taas on ihan hyvä peruskonjakki.Olis pari konu pulloo tossa hollilla, onko porukalla mitään arvosteluja moisista?
Nää siis menis pukinkonttiin ja itsellä sen verran aukkoo sivistyksessä, että ei ole tullut kumpaakaan maistettua