Laatujuomatopiikki

Monien votka ja kossukokeilujen jälkeen ainoa mikä putoo, on "Puolustuslaitos" -viina. Se on jotenkin maultaan miedompaa vaikka vahvuus onkin 40-volttista.
Säilytän pulloa pakastimessa ja siitä kiskaisen piripintaisen snapsilasillisen terävän kun ohi kuljen. Kumotaan kerralla ja nautitaan :)

.
Tuolla sinänsä ihailtavalla periaatteella kannattaa kyllä joko pitää lasi pienenä tai pakastin takahuoneessa, jolloin ohittamisia ei tapahdu kovin montaa kertaa päivässä.
 
Niin, ja kun vielä historiankirjat tietävät, että MM käytti yöpaitana Chanel 5:sta :p
Jota (siis sitä Chanel 5) tosin tässä ketjussa ei voi suositella pistävän jälkimakunsa puolesta.
 
Huomasin just että mullahan ei ole kesälle varattuna mitään tujua kuten Caol Ila viski tai Puolustuslaitos !!??
No toisaalta, meneehän se kesä hyvin olutta siemaillessakin. Nykypäivän tarjonnalla olemme taivaassa :giggle:

.
 
PAIN!
SATAN SAYS!
WE ALL MUST DESTROY OUR LIVES WITH ALCOHOL!
 
Varsin hyviä ovat nämä kotimaiset keisari-sarjan oluet. Eräs hyvä merkki on, että tölkissä mainitaan humalalajikkeet. Ei tarvitse ostaa tsekkiläistä urguellia, kun kotimainen pils on yhtä hyvää.

IMG_20180628_183527.jpg
 
Josif Stalinin lempijuoma, Georgialainen Borjomi-kivennäisvesi.
Juomassa on noin satakertaiset määrät tehoaineita tavallisiin kivennäisvesiin verrattuna, esimerkiksi Na+ 1200-1700 mg/l. Sulfaattia on niin paljon ettei numerot mahdu etikettiin. Siis jäätävät määrät suoloja ja mineraaleja, jotka saavat kehon heräämään henkiin.

IMG_20180719_001753.jpg
 
Myös minun suosikkijuoma. Tallinnassa ollessa en juo hanavettä sen huonon maun vuoksi vaan Borjomia. Kyllä se hanavesi on muuten ihan kelvollista eikä siitä tule vatsaoireita mutta se maku...
 
Onko kellään kokemusta piscosta? Kapteeni tässä sitä kehuu, joten tarkistin saatavuuden ja alkosta näyttäisi löytyvän muutamaa merkkiä tuota piscoa.
haddock.jpg
 
Netistä googlaamalla:
Pisco Porton smells a little like wine, but with strong enough fumes to open your sinuses. Surprisingly, it tastes a lot smoother than it smells. There’s still a burn, but it didn’t make me cough and sputter. The taste was otherwise much like the smell – grape, with hints of something a little bit sharp and exciting, like a not-so-sweet apple.
The mouthfeel is extremely light, as you’d expect with something this potent. The aftertaste is nice – mostly sweet, with those grape and apple notes. This is a nice spirit for sipping.
Kuulostaa siltä että kannattaisi kokeilla.
 
Perjantai-ilta ja Pöyröön Salmiakkijauhetta sekoitettu Juhlamokkaan. Salmiakin ystävälle sopivaa kaffetta. :)
 
Huomenna menossa mökille. Mitä olutmerkkejä täällä kokeneemmat voisivat suositella?
 
Auttaisi hiukan jos kerrot minkätyyppisestä oluesta pidät. Lager, pils, IPA, stout, brown ale....onhan näitä.
 
Tässä yhtenä päivänä ostin Olvin oluen joka oli mielestäni parempi kuin Olvit mitä olen aikaisemmin juonu. Tämä ei ollut niin makea, kenties korkeampi humalapitoisuus? Purkissa (0.568l) luki: "Itsenäinen suomalainen" ja kyljessä tuotetiedoissa: "pastöroimaton". Keskiolut-vahvuus.
 
Parhaillaan junassa ja juuri vetänyt pari tölkkiä Keisari IPA. Humalapitoisuudeltaan kaukana IPA;sta. Pikemmin lähempänä normi-ale.
 
Junassa kelpaa huonompikin olut.

(Mukaillen vanhaa teekkarivitsiä. Kun äpyyn ei saatu myytyä vr mainosta, niin laitettiin mainos kuitenkin: junassa kelpaa huonompikin ruoka).
 
Kozwelin oluet ovat omasta mielestäni tosi hyviä ja samaten myös muut tsekkiläiset oluet. Saksastakin tuodaan hyvää olutta.
 
Back
Top