Laivatietovisa

Darth Vader -kypärä keulakannella viittaa johonkin NL-kalustoon tykästyneeseen maahan. Paatti näyttää siltä kuin olisi yritetty PR-syistä tehdä stealth-alus ihan vaan sen takia kun muutkin niitä tekevät. Mediatiimin työskentely antaa vinkin että työturvallisuus ei ole maan ykkösprioriteetti.

Tällä perusteella googlailin ja päädyn vastaukseen: Nongo class FAC, Pohjois-Korea.
Aivan oikein, jatkakaa!
 
Kuvittelin että olisi ollut vaikeampi, ei-ihan-yleisesti tunnettu luokka Suomessa ja ei tuo minun grafiikka nyt ihan mitään huipputatkkaa ole
No nyt ei oo niin helppo!
Kävin itekin aluksessa, kun se Hesassa poikkesi ja miehistön kanssa kykeni kommunikoimaan koulupojan osaamilla kielillä. Ei kylläkään osannu kysyä oikeista kysymyksiä, kun inttiä ei ollu silloin vielä käytynä.

Laivavisa.jpg
 
No nyt ei oo niin helppo!
Kävin itekin aluksessa, kun se Hesassa poikkesi ja miehistön kanssa kykeni kommunikoimaan koulupojan osaamilla kielillä. Ei kylläkään osannu kysyä oikeista kysymyksiä, kun inttiä ei ollu silloin vielä käytynä.

Katso liite: 46432
Voi vitsi, oletko käynyt USS Albanyssä? Nyt olen kade! Kuva on otettu Katajanokalta ja veturin Vv15 -tunnus ajoittaa sen vuotta 1976 edeltävään aikaan.

EDIT: Eipäs olekaan, kyllä @peelo on oikeassa! Tästä kuvakulmasta aika paljon Albanyn näköinen!
 
No siinä ei taas kauan mennyt...
Ihmeellisesti onkin säilynyt muistoja tästä laivakäynnistä melkein 50 v sitten. Kuten esimerkiksi hollantilaisten varusmiesten pitkät tukat (osalla, ei kaikilla), jotka erosi mun ja kaverieni hiuslaitteista ainoastaan siinä, ettei kampaamopalveluja laivalla ollu. Eikä edessäni oleva todennäköinen 11 kk intissä tuntunut pitkältä, kun kuuli näiden poikien palveluajan olevan kaksinkertainen omaamme verrattuna. Jaavan meren taistelua eivät tunteneet; ehkä heikosti menneitä II MS alun taisteluita ei maassa haluttu myöhemmin muistella.

Jälkeenpäin olen tarkistanut että miehistön lukumäärä oli kokonaista 940 eli sen aikaisen ison suomalaisen joukko-osaston verran. Siinä on jo rangaistuksiakin jaettu suunnilleen päivittäin. Hollannilla oli näitä risteilijöitä 2 kpl vielä jokunen vuosi aikaisemmin, mutta ne molemmat myytiin Etelä-Amerikkaan samalla 1970-luvulla. Toinen nimeltään De Ruyter palvelikin aina vuoteen 2017 ja wikin mukaan siitä puuhataan museota. Pitää käydä, jos sattuu asiaa tulemaan sinnepäin.
 
Viimeksi muokattu:
@peelo Nyt vaikea kuva kehiin!
 
Laitetaan pieni välikuva, kun @peelo etsii vaikeaa kuvaa... Mikä alus ja mistä laivastosta on kuvassa?
1610142371090.png
 
Eipä äkkiä löytynyt aluksen nimeä mutta kyseessä on Espanjan laivaston Almirante Cervera-luokan kevyt risteilijä.
Vahvaa tietoa sieltä foorumin etupulpetista! Mikä johti oikean laivan jäljille? Kuvassa on Cervera-luokan kevyt risteilijä Miguel de Cervantes.
 
Vahvaa tietoa sieltä foorumin etupulpetista! Mikä johti oikean laivan jäljille?
Aluksi lähdetään liikkeelle kevyistä risteilijöistä tykkitornien perusteella. Runsaat ikkunat kuuluivat maailmansotien väliseen aikaan. Myöhemmin ne katosivat, ilmeisesti ilmastoinnin johdosta. Vahinko, että forumin laivatekniikan tuntija poistui (teatraalisesti) kirjoittajien joukosta. Runkomuoto taas johtaa brittiristeiljöihin, mutta niissä oli etummainen director-laite nostettu mastoon korkeammalle eikä kattilahuoneiden savutorvia ei niissä myöskään yhdistetty ainoastaan kahteen piippuun. Brittisuunnittelua kuitenkin. Vickers-yhtiö oli yksityinen eikä saanut isojen taistelulaivojen tilauksia kun ne meni valtion omistamille telakoille, niin tekivät tällaistakin bisnestä. Linjakkaat, jopa kauniit muodot johtavat taas Espanjan tai Italian laivastoon.

Taistelukokemustakin löytyy Espanjan sisällissodan ajalta. Näistä kolmesta tehokkaasta risteilijästä myös johtuu, ettemme saaneet maailman nopeimpiin kuulunutta Tashkent-hävittäjää riesaksemme. Italiaanot eivät uskaltaneet lähettää sitä kolmen modernin risteilijän sekä hävittäjälaivueen vartioiman Gibraltarin läpi, kun neukut oli eri puolella.
 
Uutta kuvaa kehiin!
 
Yritin tehdä vaikean kysymyksen, gurulle näemmä helppo - minkälaisen pohdinnan tuloksena päädyit heti oikeaan vastaukseen? :unsure:
Ei kyllä kieltämättä itelläkään mennyt kahta sekunttia kauempaa arvata Forrestalin olevan kyseessä:)
 
Back
Top