Lemmenjoen "kertausharjoitukset", viinaa, vittuilua ja rikossyytteitä

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Voi vit*** kun osus paikalle kun joku kyykyttää alempia tai vertaisia.... voin sanoa, että ulkoiset arvomerkit vs lainsuoma valtuus, niin siinä joku kapt-ken tietäisi tehneensä... ja vielä parempaa jos pistäisi vastaan...
Tuskin siellä kukaan on liikahtanutkaan, kun päihtynyt eversti on saanut idean.
 

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Rauhan aikana alaisten henkeä tai terveyttä uhkaava käsky on laiton. Tämä siis on sotilasrikos eikä siviilirikos, vaikka aika samalla tavalla tutkitaankin.
 

Lurker

Eversti
Näiden mukana olleiden oikeudenhoito on ollut silloisella tasolla, jos ja kun armeija on suoritettu. Tämän päivän sotilaille on "oikeudenhoito" päivitetty tälle ajalle sopivaksi. Ehkä niitä ei voi suoraan verrata keskenään toisiinsa.
Otin kantaa yleisesti. Jos ihminen ei pidä itseään selvillä omista oikeuksistaan niin sittenhän se ei pidä. En ymmärrä mitä ajat takaa tai mikä tässä on ongelma.
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Mitähän igor puuhaa tällä hetkellä?
On maannut maan povessa jo muutama vuosikymmen. (Minun isoisän veljen etunimi oli Igor, jostain käsittämättömästä syystä, vaikka oli ihan puhdas rantaruotsalainen Luodon kunnasta syntyisin).
Hänen (Igorin) kotitalonsa naapurissa oli majoitettuna kasakoiden ratsupartio joka partioi rannikkoa Luodon seudulla, ennen v. 1918. Jotenka voisi kuvitella että Igorin äiti kenties oli tutustunut johonkin näihin, kenties Igorin isä jopa oli joku näistä kasakoista. Kuka tietää.....
 
Viimeksi muokattu:

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
No, kunnanjohtaja ei hirveästi kunnioitusta saa, paitsi omissa alaisissaan. Mutta jokin nokkimisjärjestys on oltava.
No joo. Mutta kun pitäjänpäälliköllä on laajat omat suhteet mm. metioihin, politiikkaan ja huom. myös inttiin, niin jälkeä tulee, kun varpaille mennään.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kaikki tuijottavat ihan outoa seinää ja hassuja varjoja koko ajan.

Mitähän igor puuhaa tällä hetkellä?
Jos viittaat Igorilla tohon perusiivanaan, niin eiköhän sen -vaikuttamistoimet- mene eteenpäin tavalla tai toisella kuin Juna. On huomattava koko ajan, ehdoitta ja de factosti se, että vaikuttamisruokaa virkamiehet ja poliitikot tuottavat herrantähen jatkuvasti ihan ite. Syöttöjä iivanan mailan lapaan työnnetään jatkuvalla syötöllä ja tarkasti kuin Krutov aikoinaan.:cool:

Virka-päätöksentekokoneessa on helvetti jo alettava ymmärtää, ettei entisenlainen metodinippu vaan ole tätä aikaa.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Jos viittaat Igorilla tohon perusiivanaan, niin eiköhän sen -vaikuttamistoimet- mene eteenpäin tavalla tai toisella kuin Juna. On huomattava koko ajan, ehdoitta ja de factosti se, että vaikuttamisruokaa virkamiehet ja poliitikot tuottavat herrantähen jatkuvasti ihan ite. Syöttöjä iivanan mailan lapaan työnnetään jatkuvalla syötöllä ja tarkasti kuin Krutov aikoinaan.:cool:

Virka-päätöksentekokoneessa on helvetti jo alettava ymmärtää, ettei entisenlainen metodinippu vaan ole tätä aikaa.
Ylen ykkösaamussa Jussi Niinistö on ruuvattavana. Toimittaja grillasi maanpuolustustahdon laskusta ja komentajien rikossyytteistä. Tilaisuus alkoi päivän ensimmäisellä uutisella, jossa nostettiin esiin, että SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät ja Perussuomalaiset eivät halua 64 hävittäjää, vaan vähemmän.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Me teemme kaiken ihan itse, kunhan joku vain vähän tönäisee oikeaan suuntaan. Jussi Niinistölle annan pisteitä. Hän mainitsi toimittajat sopuleiksi ihan Manun tapaan ja ehdotti, että suhteellisen mitättömien asioiden sijaan voisi keskittyä olennaiseen.

Suosittelen katsomaan Ykkösaamun Areenasta.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Diplomaattia Jussissa ei ole yhtään. Toimittajien posliinivarpaat menivät nyt takuulla rikki.
 

Viljami

Luutnantti
Hyvin toimittu Niinistöltä kyllä. Mediaväki on kunnostautunut näissä asioissa ihan kiitettävän negatiivisella tavalla. Ja kaupunginjohtajalta kyllä lapsellista lähteä peräämään jotain loukattua kunniaa virallista tietä myöten. Olisihan asiat nyt voinut sopia ihmisten kesken. Ymmärrän harmituksen jonka upseerin epäasiallinen käytös on aiheuttanut, mutta jos kerran asiasta on ilmoitettu heti eteenpäin ja toimenpiteisiin on ryhdytty, niin senhän pitäisi silloin riittää. Aivan tarpeetonta negatiivista julkisuutta tulee nyt kun iso mies lähtee kunnianloukkausjutun kanssa elämöimään.
 

Vihreä mies

Alikersantti
No, kunnanjohtaja ei hirveästi kunnioitusta saa, paitsi omissa alaisissaan.
Et ole tainnut olla kunnan hommissa? Siellä pätevät samat lainalaisuudet kuin muuallakin: asema ei takaa alaisten arvostusta (no, armeijassahan kaikki on tietenkin toisin). Kunnanjohtajuus annetaan kyllä anteeksi, jos kyseessä on muuten hyvä jätkä/likka.

Yleisemmällä tasolla ajatellen kunnanjohtajan pesti ei ole mikään toisarvoinen juttu. On sillä merkitystä minkälaiset kaverit näitä hommia hoitavat.
 
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005974416.html

HS selvitti Lemmenjoen harjoituksen yksityiskohtia: 33 osanottajaa, ohjelmassa muun muassa tehtävärasteja, veneilyä ja vierailu porotilalla

Ilmavoimien Lemmenjoella syyskuussa 2017 pitämän vapaaehtoisen harjoituksen (VEH) kustannukset olivat 9 603,49 euroa, kertoo Ilmavoimat.
Lisäksi päälle tulivat Casa-kuljetuskoneella suoritetut kuljetukset Rissalan ja Ivalon välillä.
Kuljetuskoneen omakustannusarvoksi on vuonna 2017 laskettu 9 684 euroa lentotunnilta.

Harjoituksen kokonaisvahvuus oli 33 ihmistä. Mukana oli reserviläisiä ja lennoston henkilöstöä. Osallistujaluettelo on salassa pidettävää tietoa.
Tiedot ilmenevät Ilmavoimien vastauksesta HS:n tietopyyntöön.

Ivaloon saavuttua harjoitusjoukolla oli niin sanottua ”huoltopalvelua”, mikä sisälsi ”paikallishankintoja” ja lounaan Ravintola Kultahipussa.
Kuiteista päätellen paikallishankintoihin kuului muun muassa useita pulloja siideriä, kaksi pulloa Jaloviinaa ja 20 kappaletta pikareita.

Ilmavoimien kuiteista näkyy, että alkoholiliikkeessä oli käyty myös ennen varsinaista harjoitusta, koska tilityksessä oli mukana myös pieni pullo viinaa, joka oli ostettu 20. päivä Kuopiosta.
Tämän jälkeen harjoitusväen kuului ohjelman mukaan käydä kullankaivajien haudoilla ja heidät kuljetettiin Lemmenjoelle. Välillä oli tarkoitus käydä porotilalla.
Ivalon ja Lemmenjoen väli kuljettiin linja-autolla. Lisäksi järjestelyjä varten oli vuokrattu pikkubussi. Samoja ajoneuvoja käytettiin myös lennoston muihin tarpeisiin.

Aikataulun mukaan saapuminen Lemmenjoen majalle tapahtui kello 16.30. Sitä seurasi majoittuminen, käskynjako, lipunnosto ja esittäytymiset.
Illan ohjelmaan kuului ajankohtaiskuulumisten kertominen Ilmavoimista saunarakennuksessa, sauna, päivällinen ja illanvietto.

Seuraavana päivän ohjelmaan kuului tehtävärasteja, veneilyä, patikointia ja suunnistusta tunturiin.
Päivän aikana vierailtiin matkailuyritys Aihkun tuvalla ja liikuttiin veneellä. Venekuljetuksesta ja tarjotusta kivennäisvedestä syntyi 408 euron lasku.
Illalla oli jälleen sauna, päivällinen, palkintojen jako, illanvietto ja huoltopalvelu.

Sunnuntaiaamuna joukko pakkasi varusteet ja siivosi leirialueen. Kello yhdeksältä oli päätöspuhuttelu ja sen jälkeen paluukuljetus Lemmenjoelta Ivaloon.
Puoliltapäivin joukko lensi ohjelman mukaan Ivalosta Rissalaan, jota seurasi kotiuttaminen.

Vapaaehtoiseen harjoitukseen osallistujat saivat ilmeisesti myös muiston, sillä harjoituskustannuksiin kuuluu 30 kappaletta 40-sivuisia Deluxe-kuvakirjoja, joiden yhteishinta oli runsaat 700 euroa.

Leijona Catering piti harjoitukseen osallistujia ruoassa, juomassa ja välipaloissa. HS:n saamasta tilityksestä ei selviä, oliko aterioiden osana mahdollisesti alkoholitarjoilua.
Välipaloihin kuului muun muassa grillimakkaraa, välipalakeksejä, mehukeittoa ja mehujuomatetroja.

Ilmavoimat kertoo Lemmenjoen harjoituksen teeman olleen valmius ja yhteistyöhön liittyvät asiat.
Tavoitteena oli kehittää sidosryhmien maanpuolustushenkeä, perehdyttää henkilöstö Karjalan lennoston tilanteeseen ja kehitysnäkymiin sekä kehittää sotilaan perustaitoja
ja fyysistä kuntoa erämaaolosuhteissa.

Vapaaehtoisilla harjoituksilla on ollut yleensä erityisteema.
Tällaisia ovat viimeksi olleet muun muassa valmius, viranomaisyhteistyö sekä esimerkiksi tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntäminen modernissa sodankäynnissä.

Ilmavoimat kiistää julkisuudessa liikkuneet tiedot siitä, että Lapinmajan harjoitukseen osallistujia olisi lennätetty vuosien mittaan Ivaloon jopa hävittäjäsaatossa.

Ilmavoimien mukaan kuljetuskonetta on käytetty hävittäjäohjaajien tunnistuslentokoulutuksessa maalina.
Matkustajat olivat sen vuoksi nähneet hävittäjäkoneita kuljetuskoneen vieressä.
 

Umkhonto

Kenraali
Ei kuulosta minun korviini ylettömältä remuamiselta, vaan melko normaalilta sidosryhmätoiminalta. Toisaalta ei myöskään järin sotilaalliselta, joten sen veh-statuksen voisi ihan hyvin jättää pois. Näin myös sellaiset henkilötkin jäisivät rannalle, jotka pelkän korvaavan kh-vuorokauden perässä tilaisuuksiin osallistuvat.
 

Passi

Kenraali
Ilmavoimien kuiteista näkyy, että alkoholiliikkeessä oli käyty myös ennen varsinaista harjoitusta, koska tilityksessä oli mukana myös pieni pullo viinaa, joka oli ostettu 20. päivä Kuopiosta.
.
Iso porukka ja pieni pullo viinaa?
Kuloostaa jonkun henkilökohtaiselta taskumatilta.

Edit:lainauksia korjattu
 

proileri

Eversti
Niin, miten se arvioidaan, että käsky on laiton?, näin rauhan aikana. Voinko kysyä; Herra Eversti! Oletteko nyt aivan varma poistutaanko joen yli?. Missä vaiheessa tulkitaan kieltäytymiseksi jos ei poistu joen yli?.
Voit kysyä, ja aina on oikeus kieltäytyä jos et pidä käskyä asiallisena. Nöyryyttämiseen tähtäävä tai palvelustarkoitukseen kuulumaton käsky on esimiesaseman väärinkäyttöä, joka on sotilaslaissa kielletty. Se taas kuka oli oikeassa voidaan punnita myöhemmin kurinpitomenettelyssä ylempien esimiesten toimesta.

Erään tapaus juutalaisten keskitysleirit jälkeen tietyissä Euroopan maissa on painotettu sotilaan oikeuksia ja velvollisuuksia mm. itsenäisestä käskyn laillisuuden arvioinnista. Nykyisin se liittyy myös simputuksen kitkemiseen.
 
Viimeksi muokattu:
https://yle.fi/uutiset/3-10682341

Lännen Media: Pääesikunta haluaa selvityksen Lemmenjoen sotaharjoituksista – Mihin tarvittiin diskopallo ja sadoilla euroilla alkoholia?

Selvityspyynnössä kysytään muun muassa, miksi Ilmasotakoulun harjoitukseen hankittiin 800 eurolla ja Ilmavoimien harjoitukseen 620 eurolla alkoholia Puolustusvoimien varoilla.

Puolustusvoimien Pääesikunnan oikeudellinen osasto haluaa Ilmavoimien esikunnalta selvityksen kolmesta vapaaehtoisesta harjoituksesta, jotka on järjestetty Lemmenjoella syksyllä 2017, kertoo Lännen Media.
Kyse on Ilmasotakoulun yhteistoimintaharjoituksista sekä Ilmavoimien valmiusrakentamisen harjoituksista.
Tarkasteltavana on myös Karjalan lennoston vapaaehtoinen harjoitus, joka toi aiemmin syytteet sotilasrikoksista kahdelle korkea-arvoiselle upseerille.

Selvityspyynnössä kysytään muun muassa, miksi Ilmasotakoulun harjoitukseen hankittiin 800 eurolla ja Ilmavoimien harjoitukseen 620 eurolla alkoholia Puolustusvoimien varoilla.
Ilmasotakoulun harjoitukseen on hankittu myös 120 eurolla diskopallo, valoketjuja, kohdelamppu sekä 36 kappaletta eli 900 euron edestä Lapinmajan historiikkeja.

Armeijan ohjeistuksen mukaan koulutuksen pitäisi liittyä sodan ajan tehtävien tai yleisen kriisiajan käytettävyyden parantamiseen.
 

Rannari

Ylipäällikkö
https://yle.fi/uutiset/3-10682341

Lännen Media: Pääesikunta haluaa selvityksen Lemmenjoen sotaharjoituksista – Mihin tarvittiin diskopallo ja sadoilla euroilla alkoholia?

Selvityspyynnössä kysytään muun muassa, miksi Ilmasotakoulun harjoitukseen hankittiin 800 eurolla ja Ilmavoimien harjoitukseen 620 eurolla alkoholia Puolustusvoimien varoilla.

Puolustusvoimien Pääesikunnan oikeudellinen osasto haluaa Ilmavoimien esikunnalta selvityksen kolmesta vapaaehtoisesta harjoituksesta, jotka on järjestetty Lemmenjoella syksyllä 2017, kertoo Lännen Media.
Kyse on Ilmasotakoulun yhteistoimintaharjoituksista sekä Ilmavoimien valmiusrakentamisen harjoituksista.
Tarkasteltavana on myös Karjalan lennoston vapaaehtoinen harjoitus, joka toi aiemmin syytteet sotilasrikoksista kahdelle korkea-arvoiselle upseerille.

Selvityspyynnössä kysytään muun muassa, miksi Ilmasotakoulun harjoitukseen hankittiin 800 eurolla ja Ilmavoimien harjoitukseen 620 eurolla alkoholia Puolustusvoimien varoilla.
Ilmasotakoulun harjoitukseen on hankittu myös 120 eurolla diskopallo, valoketjuja, kohdelamppu sekä 36 kappaletta eli 900 euron edestä Lapinmajan historiikkeja.

Armeijan ohjeistuksen mukaan koulutuksen pitäisi liittyä sodan ajan tehtävien tai yleisen kriisiajan käytettävyyden parantamiseen.
Kyllähän siinä kriisiajan käytettävyys tulee selväksi kun päivät harjoitellaan ja illat:


( ymmärrän myös hyvin ettei tuohon suostuta selvin päin )
 

PSB 5500

Kenraali
https://yle.fi/uutiset/3-10682341

Lännen Media: Pääesikunta haluaa selvityksen Lemmenjoen sotaharjoituksista – Mihin tarvittiin diskopallo ja sadoilla euroilla alkoholia?

Selvityspyynnössä kysytään muun muassa, miksi Ilmasotakoulun harjoitukseen hankittiin 800 eurolla ja Ilmavoimien harjoitukseen 620 eurolla alkoholia Puolustusvoimien varoilla.

Puolustusvoimien Pääesikunnan oikeudellinen osasto haluaa Ilmavoimien esikunnalta selvityksen kolmesta vapaaehtoisesta harjoituksesta, jotka on järjestetty Lemmenjoella syksyllä 2017, kertoo Lännen Media.
Kyse on Ilmasotakoulun yhteistoimintaharjoituksista sekä Ilmavoimien valmiusrakentamisen harjoituksista.
Tarkasteltavana on myös Karjalan lennoston vapaaehtoinen harjoitus, joka toi aiemmin syytteet sotilasrikoksista kahdelle korkea-arvoiselle upseerille.

Selvityspyynnössä kysytään muun muassa, miksi Ilmasotakoulun harjoitukseen hankittiin 800 eurolla ja Ilmavoimien harjoitukseen 620 eurolla alkoholia Puolustusvoimien varoilla.
Ilmasotakoulun harjoitukseen on hankittu myös 120 eurolla diskopallo, valoketjuja, kohdelamppu sekä 36 kappaletta eli 900 euron edestä Lapinmajan historiikkeja.

Armeijan ohjeistuksen mukaan koulutuksen pitäisi liittyä sodan ajan tehtävien tai yleisen kriisiajan käytettävyyden parantamiseen.
Eihän tuosta puutu enää kuin pr-emäntien (tai isäntien?) kulut niin olisi ollut kunnon juhlat. Tai on ne voinut ilmeisesti ollakin sellaiset jälkipyykin perusteella..
 
Top