Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Liekinheitin

Viestiketju osiossa 'Aseet ja ampumatarvikkeet' , aloittaja Benelli, 10.12.2016.

 1. B-luokka

  B-luokka Alokas

  Liittynyt:
  22.03.2014
  Viestejä:
  6
  Tykkäykset:
  4
  Pisteet:
  0
  Syntyy vähän se käsitys,kun nykyajan kakarat ei enää menisi napalmirataa.
  Ämpärillisestä palavaa litkua tiellä pääsee läpi yksinkertaisesti juoksemalla.

  Ja valaisua saa suojasta käsin kääntämällä katkaisijasta virran päälle .
  Sähkö on keksitty ja nykyaikaiset ledivalonheittimet on niin pieniä, ettei niitä oikein edes saa ampumalla rikki kun ei osu nimittäin.
  Kohdesuojauksessa ei ole mitään syytä olla käyttämättä valonheittimiä. Meinaan sillä vaivalla kun suojaa kontin vesiesteillä ja suurhiekkasäkeillä vetelee jo melkoiset johdotukset.

  Halpoja ledivaloja pitkin peltoa, liiketunnistimia ja ansakytkinlankoja sekaan niin tulee vielä ottawan mentäwä "miinakenttä."

  Noin muuten liekinheitintä on viimeksi käyttäneet puolustukseen muinaiset bysanttilaiset. Jäi pois muodista viime vuosituhannen alkupuolella kun pyssy keksittiin.
  Nykyaikainen liekinheitin on puhtaasti hyökkäysase.
   
  Mustaruuti ja Fremen tykkäsivät tästä.
 2. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,549
  Tykkäykset:
  15,433
  Pisteet:
  1,286


  Tätä sota on. En sano muuta.
   
  Tähystäjä, Rajajääkäri ja Fremen tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,595
  Pisteet:
  316
  Mikään pieni lätäkkö ei riitäkään mihinkään, vaan sitä palavaa litkua pitäisi kyetä roiskimaan kunnon peitto, eli esim. 5x10m. Tarpeeksi kovaa lämpöäkin pitäisi irrota liekeistä, ja liekillä pitäisi olla korkeutta... Maastopuvut ovat jonkun verran liekinkestäviä mutta se ei auta jos ei joka millimetri kropasta ole suojattu. Maantielle liekkarin käyttö tuskin soveltuu. Kadun sillä saisi ehkä tukittua, tai vaikkapa jonkun porttikohdan. Vaikka liekkarilla, suurella tai kannettavalla, olisikin vain rajattu käyttö, Suomi voisi muutenkin tutkia tuliperusteisten (=termobaaristen?) aseiden käytön mahdollisuutta ihan jo pelotevaikutuksen takia. Elleivät ne riko mitään sopimuksia? Vai pitäisikö tutkia? Tuli ei ole tietenkään mikään inhimillinen tappokeino, mutta minkäs teet jos ryssä ei pelkää konekivääriä tai tarkka-ampujaa... :confused:

  Ehkäpä joku palomies voisi valistaa meitä. Kuinka suurten liekkien läpi palomiehet voivat juosta, tai millaisissa lämpötiloissa he voivat viettää esim. 10 sekuntia? Siinäkin tapauksessa ne ovat raskaita ja kömpelöitä palomiehen varusteita, joita ei normisotilas voi juurikaan kuljettaa tai käyttää.
   
 5. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,336
  Tykkäykset:
  2,318
  Pisteet:
  1,286
  Mutta ei niskaan tippuvasta.

  On noissakin useimmissa kaupallisissa ihan tarpeeksi hajoavia osia.

  Hyvä jos virtaa ja valonheittimiä on. Katuvalotkin tietysti jonkin verran rajoittavat vihollisen liikettä ennen H-hetkeä samoin kuin muu valaisu mutta verkkovirta on ensimmäisiä mitä menetetään H-hetkellä.
  Paljonko varavoimakoneita on ja voidaanko näitä pyöritää jatkuvasti? Muuten menee hetki kun joku menee varavoimakoneelle saa sen käyntiin ja johdot kytkettyä.
  --

  Tuollaisen liekinheittimen pitäisi olla niin yksinkertainen että mikä tahansa hyvin varusteltu nyrkkipaja voi valmistaa niitä.
   
 6. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,063
  Tykkäykset:
  1,475
  Pisteet:
  156
  Varmaan valonheittimiin saa simppelin peiliheijastimen pellistä. Itse valo voi maata maassa ja pelkkä heijastin törröttää pystyssä. Eikä haittaa jos tulee muutama luodinreikä.

  Hyvänä puolena LED-valot syövät suht vähän virtaa. Perusmallin raksavalaisin LED-toteutuksella on alkaen joku 10-20 wattia, ja niitä myydään sisäänrakennetulla akulla. Esim. 20w langattomasta LED-valosta sanotaan että vastaa 200w hehkulamppua, akun kesto n. 5h ja painoa 2,2 kg jalustan kanssa. Tietenkin valoteho näissä on sen verran heikompi, että niitä pitäisi olla useampia, mutta tuommoisin voisi laittaa simppelin kauko-ohjauspiuhan ja käyttää niitä vartiopaikalta valaisuun jos havaitsee liikettä.

  Toinen vaihtoehto olisi kemiallinen valonheitin eli valoammus puussa ja joku pellinpala suojana ettei valaise kohti omia asemia.
   
 7. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,812
  Tykkäykset:
  6,033
  Pisteet:
  1,286
  Pava asetettuna siten, että puun runko on omien suunnalla. Vaikka tämä kieltämättä sotiikin niitä oppeja vastaan mitä opettivat putkimiinojen asettamisen yhteydessä.

  Toisaalta, eikös maailmalla ole sellaisia "miinoja", jotka laukaisevat valoammuksen taivaalle, kun joku sorkkii ansalankaa?
   
 8. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,129
  Tykkäykset:
  4,391
  Pisteet:
  1,286
  Onhan niitä vaikka minkälaisia virityksiä.
  Helpoimillaan saat tuunattua putkimiinaa niin että laitat käsikranaatin jonkin esim muovisen putkilon sisällä mikä pitää "kahvan" painettuna alas ja poistat sokan. Tämän jälkeen jos joku katkaisee langan tippuu käsikranaatti putkilosta pois ja räjähtää.

  Eli siis kun lanka on kireänä niin se pitää käsikranaatin siellä putkilossa. Jos joku katkaisee langan tai vetää lankaa niin molemmat räjähtää tai ainakin toinen.
   
 9. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,812
  Tykkäykset:
  6,033
  Pisteet:
  1,286
  Näkisin, että tuo ei ole erityisen tehokas ja helpommallakin pärjää. Laitat siis sen kranaatin putkeen niin, että kahva on ulkopuolella ja pääsee toimimaan, kuten myös sokka. Tällöin kranaatti ei putoa maahan ja on tehokkaampi. Lisäksi tällä tavoin ansalangan ei tarvitse olla niin tiukalla, mikä on vaara käyttäjälle, sekä saattaisi laukaista kranaatin vaikkapa tuulen takia.

  Isoin vikahan tuossa on se käkkärin sytytin, jossa on viive.


  Mutta minun viestin pointtihan ei ollut mitkään miinat, vaan nuo valaisukeinot.
   
 10. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,063
  Tykkäykset:
  1,475
  Pisteet:
  156
  Kaikki nuo liekinheitinaseet toimivat sillä periaatteella, että tavara on mönjää joka tarttuu kohtuudella kiinni ja jää palamaan kun roiskitaan päin. Jos haluaa levittää kadulle, niin tosiaan pitäisi olla luokkaa tankkiautolla levitetty este. Sisätiloissahan tuo on parhaimmillaan, kun pinnat heijastavat lämpöä ja palokaasut tukahduttavat - muistaakseni puhuttiin jossain liekinheitinketjussa että bunkkerien osalta iso osa kuolettavasta vaikutuksesta tulee kertyvästä savusta ja häkäkaasusta. Mutta muuten kuin spesifisissä tilanteissa esim. bunkkerien kohdalla en lähtisi jalkaväen polttotaisteluaineilla leikkimään, vähän turhan hankalaa ja vaikutus on mitä sattuu.

  Niin termobaarinen = lämpö- ja painevaikutteinen eli käytännössä aerosoli- tai pölyräjähde. Polttotaisteluväline olisi pelkkä 'terminen ase'.
   
  Beerfect tykkäsi tästä.
 11. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,129
  Tykkäykset:
  4,391
  Pisteet:
  1,286
  Mutta tuo ei toimi jos veto katkeaa. Tuossa niksissä on nimeomaan pointti se että jos joku katkaisee langan se tiputtaa/vapauttaa käsikranaatin. Jos joku siihen lankaan kävelee laukeaa molemmat tietenkin. Käsikranaatti tekee tuhoa ihan siinä missä se olisi vaikka 30cm verran ilmassa. Monesti putkimiinatkin ovat vain lopulta helvetin äänekkäitä pavoja mikä mahdollisesti niittaa jonkun maahan.


  Kuukahan tietysti ei tälläisiä enää käytä mutta mutta ;)

  Eli siis langan toisessa päässä on putkimiina ja toisessa päässä käsikranaatti mistä on sokka poistettuna ja se on sijoitettuna johonkin putkiloon milloin "kahva" pysyy painettuna. Lanka pitää kranun "putkessa tsjsp" ja kun lanka löystyy riittävästi kranu tippuu putkilon ulkopuolelle ja laukeaa. Pieni viive voi tuossa tapauksessa oli vain +.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2016
 12. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,812
  Tykkäykset:
  6,033
  Pisteet:
  1,286
  Tuo vaan ei ole "niksi", vaan menee siihen "viriviri" osastoon, josta aina varoitetaan. Eli niitä laitteita jotka tappavat myös omat taistelijat, elleivät täsmälleen tiedä mistä on kyse ja yleensä ainoastaan se "viriviri-mies" saattaa tietää miten turvallisesti raivata nuo.
   
 13. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,129
  Tykkäykset:
  4,391
  Pisteet:
  1,286
  Nii. näitä ei käytetä kuin sellaisilla alueilla mikä miinoitetaan myös mahdollisesti maaminoinna tai tuo laitetaan tulojäljille.

  Nykyaikainen putkimaana ei ole enää niin kovassa käytössö kuin ennen juuri liikkuvan sodankäynnin taki.
   
  Benelli tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  672
  Tykkäykset:
  723
  Pisteet:
  76
  Minusta paras ratkaisu olisi raketti joka sisältää palavaa ainetta. Se voisi vaikka ilmassa aueta ja ruiskauttaa liemensä pihalle ja paistaa alla olevat welldone kypsyyteen. Jos vihollinen on kerrostaloon pesiytynyt niin lasauttaa muutaman polttokärjen viuhkana alimpaan kerrokseen ja huutaa perään että häpi parpekue. Sitten voi lapsille kertoa kuinka ukki teki sodassa ryssäpaistia.. Hiljaa ja ei suoralla liekillä hehehe

  Tuommosen kanisterin ja heittimen kantelu tuntuu vanhanaikaiselta. Samaten pysyvät asemat esm. lieskari-kontti. Raketti menisi sinne minne pitää ja vähemmän ihmishengen menetyksien määrällä.
   
 16. J0h1F

  J0h1F Majuri

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  1,059
  Tykkäykset:
  1,739
  Pisteet:
  156
  Kuten venäläisten termobaarinen RPO-sinko?
  Senkaltainen tai sitten valkoista fosforia sisältävä polttoammus olisi kyllä käytännöllinen etenkin rakennetulla alueella.
   
 17. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,336
  Tykkäykset:
  2,318
  Pisteet:
  1,286
  Ongelmaksi tulee käkrien määrä. Tuollaiset pitäisi tehdä räjähteistä ja muista tarpeista mikä taas ei ole oikein sallittua ainakaan harmaassa vaiheessa.

  Toisaalta vastapuolikin miettii kaksi kertaa ennen kuin yrittää mennä läpi alueesta joka on ympäröity piikkilangalla ja miinoitettunauhalla ja jota omat välttävät kuin ruttoa. Tai sitten räjäyttävät siihen reiän.

  Rakettissa tai ruutipanoksella ammuttavassa kranaatissa tulisi lakitekniset haasteet vastaan mutta olisi mahdollista tehdä ase joka ampuu paineilmalla tietyn kaliperisia ammuksia ja myös välitoplinkina toimivien adapterien kanssa esimerkiksi käkrejä, savuja ja molotoveja.
   
 18. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,812
  Tykkäykset:
  6,033
  Pisteet:
  1,286
  En oikein usko, että vihollinen rupeaa sen enempää miettimään kohdatessaan miinakentän, ne joko läpäisee sen räjäyttämällä tai koneella, tai sitten vain kiertävät sen. Ei ne rupea katsomaan, että onko siellä varsinaisia miinoja, vaiko virityksiä.
   
 19. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,336
  Tykkäykset:
  2,318
  Pisteet:
  1,286
  Niin tavalliset joukot.
   
 20. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  672
  Tykkäykset:
  723
  Pisteet:
  76
  Venäläisillä on RPO-Z ja MRO-Z singot joissa on "incendiary warhead." Ei kai se muuta tarvitsisi kuin mahdollisuuden räjäyttää myös ilmassa, jos vihollinen on ojassa tai seinän takana yms. suojassa, sen perinteisen iskusytkän lisänä. Molempiin on tekniikka jo olemassa ja ei tarvitse keksiä mitään uutta.
   
 21. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,336
  Tykkäykset:
  2,318
  Pisteet:
  1,286
  Tekniikka on ollut jo pitkään mutta venäläisiä eivät koske samat lain rajoitukset jotka koskevat meikäläisten välineitä joissa on ruutia, räjähdettä tai raketteja.
   
 22. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,812
  Tykkäykset:
  6,033
  Pisteet:
  1,286
  Toinen juttu on se, että ilmaräjähdyksissä sirpaleammukset ovat parempia. Paineaseelta menee tehoja hukkaan.
   

Jaa tämä sivu