Liikemiehen murha (?) Ugandassa

Niin, ja se kihlattu.

Kongon poliisi on ilmoittanut maahan tulleen tasan kaksi suomalaista.

fazer_puuma_860x390.jpg


Onhan tämäkin melko epämääräinen päätelmä "kihlatusta"... ilmeisesti tämä paikallinen nainen oli pitempiaikainen tuttu??
 
Viimeksi muokattu:
Onhan tämäkin melko epämääräinen päätelmä "kihlatusta"... ilmeisesti tämä paikallinen nainen oli pitempiaikainen tuttu??

Onko kihlatun väitetty olleen paikallinen? Ettei olisi suomalainen?

Eikö Lindenin kerrottu löytäneen matkakumppaninsa kuolleena hotellihuoneesta? Ilmeisesti hänellä on ollut avain sinne huoneeseen?
 
Pidetään nyt asialinja.

Mietin, että mitä helkkarin etua kukaan saisi murhaamalla jonkun esitteiden kuljettajan? Ei mitään.
 
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005570430.html

VALTION aseyhtiön Patrian taisteluvaunuista vastaavan Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola eroavat tehtävästään, kertoo Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo Helsingin Sanomille.

Yhtiön hallitus päätti asiasta tänä iltana kokouksessaan.

Kari ja Simola kantavat Isotalon mukaan vastuuta ”markkinoinnissa tapahtuneesta virheestä”.


---
Varmaan Patrialta järkevin ratkaisu julkisuuskuvan kannalta.
 
Datakaapelibisneksiä, rikollisjengiläisiä, varuskuntakauppoja – Ugandan-matkalaisilla oli paljon liiketoimia

Pekka Virkki | 16.02.2018 | Artikkeli


Ugandassa murhatun suomalaisliikemiehen tekemisistä maassa on uutisoitu lähinnä sen kautta, että kyseisellä henkilöllä oli – tai toisen tulkinnan mukaan ei ollut – Patrian mandaatti puolustusteknologian markkinoimiselle. Olisiko kuitenkin syytä katsoa myös muualle? Arvostettu aseteknologiayritys on varmasti hyvä referenssi, mutta matkan varsinaisesta tarkoituksesta vallitsee edelleen epäselvyys.
Entisen ministeri Suvi Lindénin samanaikainen oleskelu Kampalassa murhatun puoluetoverinsa kanssa on herättänyt epäilyksiä. Lindén on saanut selitellä maassaolonsa tarkoitusta – ensin hän viittasi YK-tehtäviin, mutta varsinaista mandaattia sellaisiin hänellä ei kuitenkaan ollut.
Selvitin, minkälaisia turva-alan liiketoimia kohun keskellä olevien taustalta löytyy. Tähän kerätyt tiedot perustuvat puhtaasti julkisiin lähteisiin.
Murhattu henkilö toimi tiettävästi merkittävän turva-alan yrityksen pääomistajana. Ainakin kahdella hänen kumppanillaan oli raskas rikollistausta – toinen on kuulunut pahamaineiseen United Brotherhood -jengiin. Murhatun miehen omistama yritys oli kasvanut nopeasti markkinajohtajaksi ravintoloiden järjestysmiesbisneksessä.
Kuten Yleisradion Marko Niemi toteaa kommentissaan, ravintoloiden ovibisneksistä on aika pitkä matka asekauppaan. Patrian sijaan kannattaakin tarkastella myös osallisten muita liiketoimia. Löytyykö taustalta esimerkiksi urkinta- ja tietolouhintajärjestelmiä? Poliitikkojenkaan sivubisneksenä tällaiset eivät olisi ennenkuulumattomia.
Niin ikään yhteys pakotelistalla kärvisteleviin venäläisoligarkkeihin löytyy – mies on ollut hallituksen puheenjohtajana sijoitusyhtiössä, joka osti syyskuussa 2015 osuuden Roman RotenbergiltäKirkkonummella sijaitsevasta Långvikin kylpylähotellista.
Suvi Lindén johtaa hollantilaisen NxtVn -nimisen yhtiön Suomen toimintaa ja istuu veljensä Sepon kanssa yrityksen hallituksessa. Firma ilmoittaa keskittyvänsä datakeskusten ylläpitoon. Voisi olla syytä selvittää, millä tasolla toiminta on tällä hetkellä. NxtVn osti pari vuotta sitten Jämsässä sijaitsevan Hallin varuskunta-alueen datapuistohanketta varten. Alueella toimi aiemmin Ilmavoimien tekninen koulu.
Datakeskusten lisäksi Lindénin yritys suunnittelee Oulu Seaway -nimisen merikaapeliyhteyden rakentamista. Kyseinen kaapeli kytkettäisiin puolestaan Itämeren kuitukaapeliin ja liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan mahdollisesti myös Koillisväylällä kulkevaan ROTACSiin (Russian Optical Transport Cable System). Voi kysyä, onko NxtVn:llä muitakin yhteyksiä ROTACSiin. Lindén on kertonut matkustaneensa Ugandaan nimenomaan tietoyhteiskunta-asioissa.
Lindenien lisäksi NxtVn Finlandin hallituksessa on istunut lisäksi muun muassa Hamd Alkhayat, jolla on taustaa Lähi-idän vakuutusbisneksissä. Arabia Insurance Companyn tavoitteena on ollut saavuttaa itselleen markkinajohtajan asema Syyriassa.
https://www.suomensotilas.fi/dataka...ugandan-matkalaisilla-oli-paljon-liiketoimia/
 
Nappaan tuosta S. Sotilaan artikkelista pätkän ja kommentoin.

Kuten Yleisradion Marko Niemi toteaa kommentissaan, ravintoloiden ovibisneksistä on aika pitkä matka asekauppaan. Patrian sijaan kannattaakin tarkastella myös osallisten muita liiketoimia. Löytyykö taustalta esimerkiksi urkinta- ja tietolouhintajärjestelmiä?


Marko Niemi ei ole ihan kärryillä. Ravintoloiden ovibisneksellä on nykyisin suora yhteys asekauppaan. Ei mulla tästä muuta.
 
"Arabia Insurance Companyn tavoitteena on ollut saavuttaa itselleen markkinajohtajan asema Syyriassa"

Jos on paljon henkivakuutuksia myynyt ennen sotaa, niin takkiin tuloo ja lujaa.

Jos niissä sopimuksissa on pienellä präntillä, ettei kata ilmaiskuja, sariinikuolemia, kalashnikovin luotia, miinoja eikä RPG:n paukkua?
 
Back
Top