Luonto

Olen tässä keväällä nyt teerten soidinta jonkin verran seuraillut. Metsojenkin touhuja olisi kyllä mukava päästä katsomaan, mutta ainoa paikka jonka tiedän, on yli 200km päässä kotoa eikä ole tullut nyt päästyä lähtemään.

Se, että onnistuu kahden eri lajin soitimen sekoittumisen näkemään näinkin uskomattomalla tavalla, on kyllä todella harvinaista! Metsothan eivät edes soi yleensä yhtä aukeilla paikoilla kuin teeret. Olisikohan tuossa joku niistä "hulluista", joka ei oman lajin edustajia löytänyt ja lähti sitten testoissaan teerien soitimille mellestämään?

Aivan älyttömän hieno, luonnon brutaaliutta kuvaava clippi!

edit: twiitin kommenteissa epäillään korpimetsoksi, siis teeren ja metson risteymäksi. Lienee järkevin selitys, miksi hakeutunut tuonne. Uskomaton clippi silti.
edit2: minusta kyllä näyttää ihan kunnon metsolta, mutta en ole asiantuntija
 
Viimeksi muokattu:
Löydettiin tällainen tyttären kanssa suunnistusreissulla. Voiko tuosta päätellä lajia? Itse asiasta mitään tietämättä veikkaisin valkohäntäpeuraa, ihan vain koska niitä on täälläpäin niin paljon.

Cz8J0OI.jpg
 
Näin hetki sitten kaksi käärmettä. Lähes metrin pituinen meni aivan käsittämätöntä vauhtia heinikossa. Olisi saanut hölkätä vähintään vieressä. En tunnistanut oliko ranta vai kyykäärme. Hetken päästä näin lähistöllä toisenkin käärmeen. Vihreä väriltään joten rantakäärme kyseessä.
Muuten päivän saldo 2 rusakkoa sekä naaras fasaani joka pyörii tuossa pihalla.
linnuista useampi korppi mainitsemisen arvoinen.
 
Näin itsekin tänään fasaanin ja pari sisiliskoa. Mutta mikähän mahtaa olla sellainen 5cm pitkä littana musta matonen, joka uiskenteli ojassa? Ajattelin ensin, että iilimato tietysti, mutta wikipedian mukaan niitä ei pitäisi täällä edes olla. Hevosjuotikas? Joku muu liero?
 
Näin itsekin tänään fasaanin ja pari sisiliskoa. Mutta mikähän mahtaa olla sellainen 5cm pitkä littana musta matonen, joka uiskenteli ojassa? Ajattelin ensin, että iilimato tietysti, mutta wikipedian mukaan niitä ei pitäisi täällä edes olla. Hevosjuotikas? Joku muu liero?
Tiedän nuo mutta en tiedä nimeä. Luontoon liittyen hyviä uutisia liittyen sammakoihin. Ennätysmäärät kutua ojissa. Sateisen kevään vuoksi hyvin moni vielä selviytyy hengissä.
Edit: Pihapiirissä tosiaan asuu fasaani kukko jolla on ainakin kolme morsianta. Vaimo tekee etätöitä kotona, niin joutuu kuuntelemaan minuutin välein KÖ-KÖÖÖÖK huudahduksia. Jotenkin sympaattinen lintu.
 
Viimeksi muokattu:
On ollut jonkin aikaa käynnissä valtakunnallisen Erä- ja luontokulttuurimuseon perustamisen suunnittelu. Järjestettiin kilpailu eri paikkakuntien kesken ja raati kävi vierailemassa paikan päällä.

Uutta on tapahtunut sen verran, että kaksi isoa paikkakuntaa on vetäytynyt kilpailusta: Oulu ja Rovaniemi vetäytyivät hankkeesta. Syynä on mm. suuret kustannukset paikkakunnalle. Tarkasti ottaen ne eivät jättäneet tarjousta määräaikaan mennessä harkittuaan asiaa uudelleen.

Jäljellä on vielä 3 ehdokasta. Ne ovat Riihimäki, Pyhtää ja Imatra. Asiasta löytyy uutinen mm. Ylen sivuilta 12.5.2021 avainsanalla ”museot”.
 
Noi kaskaat oli kyllä mahtavat Usassa ja Kanadiassa. Ilta kun pimeni ja liikenne hiljeni niin alko melkonen konsertti.
 
Back
Top