Märän kelin vaatetus

Varusvaraston henkilökuntakin toisaalta tuntee tämän uraauurtavan ihmekankaan.
Kangas minkä pitäisi imeä vettä tehokkaasti hylkiikin sitä.
Lopulta kun se pakotettuna imee hiukan vettä, se on niin vähäinen määrä että sitä ei pysty mittaamaan. Toisaalta kun se vettä sitten imee, se ei enää sitä luovuta pois.

Mitään pätevää käyttötarkoitusta sille ei toistaiseksi ole keksitty.
Jotkut kuitenkin väittävät sitä käytettävän tehokkaasti alokkaiden partahaituvien hankaukseen pois.
Olisiko pitänyt vaihtaa atomiviitan kanssa päittäin toimintoja
 
Nyt on vahakangas takki saapunut,laadukasta työtä ainakin on,eikä muovista vetoketjua!!! Vesi pysyi ulkopuolella eikä hiostanut,taidan tilata sumujen saarelta vahakangas housut,niitä ei näytä Suomesta löytyvän,ainakin mp tarvike liikkeissä on paremman näköisiä sellaisia.
 
Tein kokeeksi tuollaisen vahan puuvillan suojaksi vettä vastaan,pistin parafiiniöljyä tolokun verran,mehiläisvahaa jonniverran,sulatin ne,annoin hetken jähtyä ettei sormet pala ja koevahasin lippiksen,viimeistely rouvan hiustenkuivaajalla,eli lämmitin senverran että kangas imaisi vahan sisäänsä,uamusella sitten alakaa lippahatun koeajo,jos homma toimii ni sitten ompi hyvä,jos ei niin sitten kehittelen vahaa lisää.
 
Olen monesti miettinyt että jatkossa ottaisi putkiteltan ulkokuoren mukaan sotaharjoituksiin missä itsekkin treenaa.
Se ei painaisi paljoa, sisään mahtuisi 4-6 ukkoa. Aamukaste ei pääsisi kastelemaan kaikkea sekä varusteita saisi välttävästi kuivumaan.

Ukot itsessään lämmittäisi telttaa ja kaasulla / spriillä saisi lämpötilaa nostettua hetkellisesti.
Olisi passeli taaemmassa asemassa, kun osa ukoista vaikka tieliikenteen laskennassa.

Toinen vaihtoehto olisi kotamallinen teltta ja risukeitin.
 
Ja kun pääsee tuulensuojaan niin sekin tuntuu ihmeen lämpimältä ja ne 4-6 ukko ahtaasti istuen lämmittävät toisiaan.
 
Niimpä, kun saa huollossa estettyä tuulen ja sateen vaikutuksen niin ollaan jo voitonpuolella.

Putkiteltan saisi aika helposti myös naamioitua sadeviitoilla sekä luonnonantimilla.

Nopein toimintakyvyn laskuun vaikkutava tekijä on märät vaatteet ja kylmä sää.
Ruokaa, väsymystä ja vettä unohtamatta.
Hommaan riittäisi basic teltan ulkokuori ilman sisätelttaa. Painoa olisi enää 2kg luokkaa, mikä on vähän partiomajoitteeksi
 
Google seuraa keskustelua ja tarjoaa osuvan mainoksen:

Screenshot_20200113-161613_Chrome.jpg

Mutta, kuinka pelkkä ulkokuori ilman pohjaa kerää kosteutta kattoon ja majoittujien niskaan?

Itse saan aina kostean kylpyherätyksen, kun herään ja absidin kattoon könyän selkäni, ja katon kylmä kosteus tulee vastaan. Sitten muistan että aamukankean pitää kontata ulos.
 
Voin kokemuksesta sanoa että kyllähän ulkoteltan sisäpinnalle kerääntyy kosteutta muttei ollenkaan mitään haittaavaa määriä ja sen voi rätillä pyyhkiä pois. Puhutaan siis vain tipoista.
Minulla on vanhempimallinen Hilleberg Nallo 3GT (jossa tuuletusaukko oven yläpuolella). Uudessa Nallossa on tuuletusaukko päädyssä.
 
Voin kokemuksesta sanoa että kyllähän ulkoteltan sisäpinnalle kerääntyy kosteutta muttei ollenkaan mitään haittaavaa määriä ja sen voi rätillä pyyhkiä pois. Puhutaan siis vain tipoista.
Minulla on vanhempimallinen Hilleberg Nallo 3GT (jossa tuuletusaukko oven yläpuolella). Uudessa Nallossa on tuuletusaukko päädyssä.
Jep. Jos ulkoteltta on sellainen, että siinä on tuuletusta ajateltu niin ei kondensio mikään älytön ongelma ole. Ei omaan fjelluunkaan pahemmin kondensiota tullut kun kokeilin kerran ilman. Toki pitää muistaa, että pystytys paikka ja keli vaikuttaa tosi paljon tuohon kondensioon.
 
Back
Top