Maahanmuutto ja sen vaikutukset Ruotsissa: uutiset ja keskustelu

Voi olla jonkinlainen lähtölaukaus. Tietäis vaan mihin suuntaan.

Ei pidä unohtaa sitä että vankilat ovat islamismin värväystaivaita. Radikaali islamismi ja kova elämäntapa- ja ammattirikollisuus kohtaavat niissä.

Tuon kaksikon läheinen yhteys luo tylyn vastuksen viranomaisille.
Luo se, jos sen annetaan luoda.
 
Oma veikkaus on se että tämä(kään) tapaus ei tule oikeastaan muuttamaan tilannetta lähiöissä puoleen tahi toiseen.

Tällaista se elämä nyt vain on siellä länsinaapurin suurkaupunkien huonoilla alueilla jossa mystinen "järjestäytynyt rikollisuus" pesii tuhmeliineineen.

Luin Göteborgs Postenista tuon jonkun alueen poliisipäällikön lyhyen vastausosion josta kävi aika selväksi se että poliisi kai haluaa ainakin virallisesti uskoa edelleen siihen että tämä ammuttu poliisi ei olisi ollut iskun pääasiallinen kohde. Näemmä on ihan ennenkuulumatonta että järjestäytyneen rikollisuuden tukialueella joku ammattirikollinen voisi päättää hetken mielijohteesta vain tappaa hyvällä hollilla olevan poliisin tilaisuuden tarjoutuessa.

Nuo lausunnot kertovat karua kieltä siitä miten riittämätön länsinaapurin Ikea-yhteiskunta ja sen poliisivoimien käsityskyky näyttää olevan näiden rinnakkaisyhteiskuntien muodostaman uhan edessä.

Ja mitä tulee näihin väkivallantekoihin poliisia kohtaan länsinaapurissa yleensä, niin käsittääkseni poliisi siellä kohtaa juuri noissa lähiöissä aika tiukkaakin vastarintaa ja häirintää päivittäin kaikkina vuorokauden aikoina jos vaan sattuu osumaan paikalle. Ei se nyt ole mitenkään yllättävää että jossain vaiheessa poliisia kohtaan hyökätään ihan tuliaseinkin sopivan tilaisuuden tullen.
 
ettemme tiedä mitä on tapahtunut. On täysin luonnollista, että jos poliisit menevät heiluttelemaan aseitaan alueelle, jolla asuu paljon pakolaisia, voi tahtomattaankin provosoida traumaperäisiä reaktioita ihmisissä, joilla on ennestäänkin jo kokemusta aseellisesta väkivallasta. Nämä asiat korjattaisiin paljon paremmin sillä, että poliiseilla olisi ampuma-aseita mukanaan vain jos sille on tarvetta ja, että pakolaisten integrointiin panostettaisiin riittävästi.

Voi lässynlässyn.

"..poliisit menevät heiluttelemaan aseitaan.. ..provosoida..."

Kova ammatti- ja elämäntaparikollisuus ei parane pullahalaamalla ja aseista luopumalla vaan sillä että valtio ottaa väkisin väkivaltamonopolin jengeiltä takaisin itselleen.
 
Tumma iho mikä toki oli arvattavissa.
 
Tilanteen voisi luulla kehittyvän jollain aikavälillä Meksikon huumekartelleja vastaavaksi, jossa valtion laillinen hallitus menettää kontrollin nimellisesti hallitsemistaan alueista. Lisämausteena muhamettilaisuudessa on sitten aattellinen/uskonnollinen fanatismi, jota ei kitke kuin valon syttyminen lamppuun, joka näyttäisi tämän uskonnon kohdalla olevan liki mahdotonta siinä piilevien turvamekanismien takia (uskonnollisten tekstien muuttumattomuus ja lopullisuus).

Kun valtion sisälle syntyy valtioita (lähiöt), joissa käytännössä sovelletaan omia lakejaan, on tilanne jo todella paha; kun näillä valtioilla rupeaa löytymään aseellista voimaa, niin ollaan katastrofaalisessa tilanteessa.
Täysin kestämättömän tilanteesta tekee se, että se oikea valtio ei halua tai ei uskalla tunnustaa vihamielisten toimijoiden olemassaoloa ja käydä niitä vastaan tarvittavin asein.
 
Vahva vaikutelma jo pidempään ollut se, että Ruotsin tilanne saattaa eskaloitua laajemminkin. Yhteiskunnallista epäkoheesiota "lumipalloefektin kautta", kiihtyvässä määrin toteuttavaksi.

Alla olevaa SVT:n alkuperäisuutisointia lukiessa, jossa kerrotaan Rinkebyn uuden poliisiaseman rakennuttamisen ja henkilöstön haasteista, tuli muutamaan kertaan kirottua.

Tuossa jutussa siis kerrotaan erityisestä poliisin yksiköstä, jonka olemassaolon tarkoitus on turvata ilta- ja yövuoroista kotiin lähtevien poliisien turvallisuutta.

Tosin niin ylimalkainen tuo toimituksellinen anti tuossa oli, että ilman taustatietoja "erityisalueiden turvallisuustilanteista" olisi saattanut ohi mennä.


edit; kirjoitusvirhe
 
Kun mietitään rajakohtia sille, missä reaalimaailman yhteentörmäys unelmien ja kauniiden ajatusten suhteen saattaisi johtaa jonkinlaiseen paradigmamuutokseen, useitakin tälläisiä länsinaapurista mielestäni esiin nousee.

- seksuaalisen väkivallan tilastot https://www.suomenuutiset.fi/tuore-...yneita-maahanmuuttajatausta-viela-useammalla/

- Euroopan kärkeen nousu, ampumiskuolematilastojen suhteen https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008003683.html

- keskimääräinen altistuminen huono-osaisuudelle, klaanijärjestelmien tai vastaavien jo osin syrjäyttämä tasa-arvoisen yhteiskunnan rakenne https://sverigesradio.se/artikel/7547810, https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006633569.html, https://www.verkkouutiset.fi/elinkeinoelaman-vaikuttaja-varoittaa-ruotsin-polusta/, https://sgseura.fi/index.php/10-aja...15-9-2020-ruotsin-maahanmuutto-ja-rikollisuus

Tuossa nyt vain muutamia linkkejä. Laadukkaampiakin, laajempia aihe-alueesta löytyy. Mutta ehdottomasti kehotan foorumisteja käyttämään vaikkapa yhden viikon vapaat tunnit elämästään naapurivaltion muutosten tutkailuun viimeisten vuosikymmenien ajalta.

Tuo muutoksen syvä-olemus oli ainakin itselleni aikanaan jonkinasteinen järkytys.

Kausaliteetti ei ole korrelaatio, mutta ilmiselvän demografisen muutoksen tuomia uudelleenjärjestäytymisen positiivisia ja negatiivisia puolia olisi varmaankin aivan tervehenkistä pohdiskella.
 
Odotan jännityksellä mitä asioita kansankodissa keksitään syylliseksi. Onko se syrjäytyminen, työttömyys vai joku ihan uusi syyllinen tai kiertoilmaus? Lövenillä ja Lööfilä on nyt viikon verran puhejudoa ja naamanvääntelyä tiedossa. Niin yksinkertainen asia kuin että yhteiskunnan infra ja palvelut eivät voi pysyä perässä kun maahanmuuttajia lappaa 100-150 kiloa vuodessa. Jokaisella on ruotsissa subjektiivisia oikeuksia. Puuttuu asuntoja, päivähoitopaikkoja, hammaslääkäreitä, sairaanhoitoa, koulupaikkoja, kulttuuritulkkeja, imaameja.

Ruuhka-Suomen ulkopuolella kunnan ongelmiin joutumisen mittakaava on kymeniä ihmisiä. Kunnat joutuvat jarruttelemaan omakotitalotonttien jakamista, jotta ehtivät järjestää kunnallistekniikkaa ja päivähoitopaikkoja. Tonttien jakamisessa on kyse vain kymmenistä talouksista kerrallaan.
 
Tapostelulla ja huhteloinnilla Ruotsi menee sisällissotaan.

Päättäväinen toiminta edellyttäisi varmaan sitä että wokettajat potkittaisiin poliisin johdosta paremmin kykyjään vastaaviin tehtäviin ja toimintakulttuuri israelisoituisi todella mittavasti.

Kuten olen ennenkin todennut tätä aihetta käsittelevissä ketjuissa, niin minä en jaksa uskoa mihinkään "sisällissodan" puhkeamiseen oikeastaan länsinaapurin kontekstissa ikinä. Hiljaa etenevä eroosio on minusta todennäköisempi juttu tuolla kuin mikään muu koska perimmäistä ongelmaa tuolla tullaan koskaan tuskinkaan myöntämään.

Eikä tuo kansa ole muutenkaan mikään Jenkkilä tai edes Ranska jossa ammattisotilaatkin ovat jo julkisesti huolissaan maansa suunnasta ja kehityksestä ulostuloissaan.

Ruotsissa kumminkin tällä hetkellä noiden lähiöiden ja suurkaupunkien rikollisuuteen liittyvät ongelmat ovat kuitenkin suhteellisen pienen porukan ongelmia vaikka tietysti (järjestäytynyttä) väkivaltarikollisuutta esiintyy pienemmissäkin kaupungeissa aivan varmasti. Elämä jatkuu kuitenkin normaaleissa uomissaan todennäköisesti todella suurelle joukolle länsinaapurin asukkeja nykyisessäkin tilanteessa vielä pitkään. Paljon löytyy vielä alueita missä kanta-asukkaat ovat runsaassa enemmistössä ja hyvätuloisina asustelevat jossain ihan muualla kuin suurten kaupunkien vuokrakasarmeissa.

Itse olen enemmän kiinnostunut seuraamaan sitä että mitä Ruotsissa tapahtuu demograafisesti ja miten ruotsin sisäpolitiikka muuttuu kun kentällä alkaa olla SD:nkin ohella jo mm. "Nyans"-puolueen kaltaisia toimijoita kilpailemassa äänestäjistä.
 
Odottakaahan kun valtion väkivaltakoneiston enemmistö on kehitysmaalaista alkuperää. Silloin monikulttuuri puhkeaa täyteen kukkaansa.

Ei taida poliisikoulu kiinnostaa germaania nykyisessä tilanteessa.
 
Tumma iho mikä toki oli arvattavissa.
Iltalehti lainaa Expresseniä, mutta jostain syystä yksi tuntomerkki on jäänyt kääntämättä:

Iltalehti: "Expressenin mukaan surmaajalla oli tekohetkellä mustat vaatteet, koronamaski ja Biltema-hansikkaat."

Expressen: "en man i tonåren med svarta kläder, coronamask, mörk hy och Biltema-handskar"

Tummat vaatteet, koronamaski ja Biltema-hanskat.. Kyllä, mutta mikäs tuo "mörk hy" on? Vissiin toimittajan sanavarastoon sellainen ei kuulu, joten on jätetty käännöksestä pois.

Bilteman hanskat kyllä mainitaan, vaikka kauppaketjulla tuskin on teon kanssa mitään tekemistä.

Edit. Ruotsintunneilla sluibaileille kerrottakoon sen tarkoittavan tummaa ihoa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top