Maailma tarvitsee Venäjää ratkomaan kriisejä

Maailma tarvitsee Venäjää ratkomaan kriisejä


  • Äänestäjiä yhteensä
    18

Huhta

Ylipäällikkö
ELSO 2.0
Arvatkaas, kuka on tätä mieltä? No Venäjän läheisin ystävä Saksa, kukas muukaan!

Mielestäni Venäjän näytöt tällä saralla on jo nähty - Venäjää tarvitaan lähinnä aiheuttamaan kriisejä. Venäjän rooli kriisien ratkojana on samaa luokkaa Italian kanssa...

Saksan ulkoministeri: Maailma tarvitsee Venäjää ratkomaan kriisejä
Keskiviikko 9.3.2016 klo 00.21

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin mukaan maailma tarvitsee Venäjää ratkomaan globaaleja kriisejä.

-Kylmän sodan aikana idän ja lännen välillä ei ollut lainkaan yhteyttä. Mutta nykyään meillä on paljon mahdollisuuksia vaihtaa mielipiteitä, Steinmeier sanoi General-Anzeigerille antamassaan haastattelussa.

Hänen mukaansa ilman Venäjään esimerkiksi Syyrian kriisin ratkaiseminen on mahdotonta. Steinmeier nostaa esille myös Iranin ydinohjelman, josta ei olisi hänen mukaansa päästy sopuun ilman Venäjää.

-Jos haluamme päätöksiä, tarvitsemme Venäjää, Steinmeier kiteytti.

Ulkoministerin kommenteista uutisoi Venäjällä maan uutistoimisto Tass.

MARI PUDAS
mari.pudas@ilmedia.fi
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016030821239406_ul.shtml
 

Talvela

Ylipäällikkö
Venäjä on turvallisuusneuvoston jäsen joten jos YK tasolla eli globaalisti haluaa päätöksiä joihin kaikki sitoutuvat niin tämä on tietenkin totta.
 

PSB 5500

Kenraali
Sanamuodon pitäisi olla tarvitsisi venäjää, nykyisin se toimii kuin se pihan pahin koulukiusaaja ja aiheuttaa niitä kriisejä itse. Ei jatkoon, sanoisin
 

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Saksalla on hyvin ongelmallinen ja ristiriitainen suhde Venäjään. Toisaalta ollaan länsimaisten arvojen puolesta Venäjän touhuja vastaan, toisaalta ilmeisesti natsi-Saksan synnit painavat ja pakottavat vässyilyyn ja myönnytyksiin. Näin vaikka Venäjä pitää Stalinin aikana ihan yhtä raskasta neuvostomenneisyyttään virallisestikin suuressa arvossa. Ja hulluinta, vaikka Venäjän nyt ahdistelemat kansat kuten Ukrainassa kokivat natsien taholta ihan samaa kohtelua kuin venäläiset. Miksi Ukrainaa kohtaan ei tunneta samaa häpeää, johtuuko se siitä että Ukrainassa ei hehkuteta innoissaan Neukkumenneisyyttä?

Mielestäni Suomen idea siitä että Saksaa lammasmaisesti seuraamalla tehdään mukamas järkevää turvallisuuspolitiikkaa Venäjän suuntaan on täysin järjetön. Luontaiset liittolaisemme löytyvät mielestäni Pohjoismaista, Itämeren päättäväisemmistä Venäjän rajanaapureista (Viro, Puola...) ja rapakon takaa.

@Talvela n pointti turvaneuvostosta kyllä pitää paikkansa, jos siis haetaan ns. koko maailman hyväksymiä ratkaisuja.
 
Jos Venäjä ei aiheuttaisi niitä kriisejä niin ei olisi mitään ratkottavaa. Eli siinä mielessä Venäjä on ehdottoman tarpeellinen jos tärkeimpänä pidetään sitä, että päästään ratkaisemaan kriisejä. Ilman Venäjää kriisien ratkominen ei siis onnistuisi. Itse pitäisin tavoiteltavampana tilannetta jossa kriisejä ei olisi ratkottavaksi.
 

Laamanator

Eversti
Vahva, poliittisesti vakaa ja taloudellisesti hyvinvoiva Venäjä on koko Euroopan etu. Samalla se muodostaa omalta osaltaan sopivan vastapainon Yhdysvaltojen ja EUrostoliiton hegemonialle sekä Kiinan todennäköisille pyrkimyksille. Samalla Venäjä hillitsee myös etelän muslimipopulaatioiden kalifaattipyrkimyksiä.

Saksalle Venäjä on tärkeä energian ja raaka-aineiden tuottaja, kuten Suomellekin. Edullinen energia on talouskasvun ja tuottavuuden tekijä.
 
Top