Maakuntajoukot tiedottaa.

Mosuri

Alokas
BAN
Maakuntajoukkojen tarpeellisuudesta

- 04.03.2011
Viime aikoina Pohjois-Afrikassa puhjenneet levottomuudet ovat täyttäneet mediat erilaisilla arvioilla kunkin maan armeijoiden suhteesta omiin kansalaisiinsa. Tätä kirjoitettaessa (24.2.2011) näyttää siltä, että naapurimaissa Egyptissä ja Libyassa armeijoiden toiminta poikkeaa raskaasti toisistaan. Mediasta saatujen tietojen pohjalta Egyptin armeija koostuu tavallisista kansalaisista ja armeija on ollut pääosin demokratiaa ajavien kansalaisten puolella. Tästä lähes vastakkaista laitaa edustaa Libyan asevoimien koostuminen heimoittain kootuista joukoista, jotka ovat varsin etäällä paikallisista ihmisistä. Sotilaallisesti järjestettyjen joukkojen etääntyminen tavallisesta kansasta näyttää mahdollistavan joukkojen käyttämisen kansaa vastaan, eikä asiaa auta se, että kansa ei luota vieraisiin joukkoihin.

Nyt käynnissä olevat tapahtumat sinänsä kaukana olevassa Afrikassa tulevat varmasti heijastumaan jollakin tavalla myös tänne rauhalliseen pohjolaan. Suomessa käytössä oleva yleinen asevelvollisuus on antanut koko itsenäisyyden ajan kaikille asekuntoisille miehille perustaidon tarvittaessa puolustaa maataan ja rakkaitaan. Koska lähes jokaisesta suomalaisesta perheestä löytyy asevelvollinen mies, on armeija ja kansa meillä hyvinkin sama asia.

Vuodesta 2007 on Pohjois-Karjalassa toiminut maakuntajoukot, joihin nyt ollaan kokoamassa toista komppaniaa. Maakuntakomppania on varmastikin tehokkain tapa sitoa sotilaallinen voima ja paikallinen väestö yhteen. Maakuntakomppania ei ole erillinen, tuulen mukaan kääntyilevä sekalainen porukka, vaan Puolustusvoimien alainen yhtenäinen joukko. Tähän joukkoon ollaan nyt keväällä 2011 hakemassa lisää varusmiespalveluksen suorittaneita miehiä ja naisia, henkilöitä joille oman kotiseudun ja sen ihmisten puolustaminen on tärkeää. Helmi- ja toukokuussa järjestettäviin hakutilaisuuksiin voi ilmoittautua mukaan tältä sivustolta löytyvällä kaavakkeella. Tulee myös muistaa, että molempia komppanioita myös täydennetään hiljalleen, joten hakupapereita otetaan vastaan jatkuvasti.


http://www.susirajankomppania.info/ajankohtaista.php?aihe=39
 
HAKEUTUMINEN

Saaristomeren Meripuolustusalueen maakuntayksiköihin hakeudutaan meripuolustusalueen järjestämien infotilaisuuksien kautta.

Jos olet kiinnostunut hakeutumaan maakuntajoukkoihin täytä sähköinen esitietolomake, niin lähetämme sinulle tietoa hakuprosessista ja kutsun seuraavaan informaatio- ja hakutilaisuuteen.

Saaristomeren Meripuolustusalueen (SMMEPA) maakuntajoukkojen seuraava rekrytointitilaisuus järjestetään Pansiossa joulukuussa 2011.

Maakuntajoukko Saaristomeren raivaajaviirikköön pääsyvaatimuksena varusmiespalvelu Merivoimien laivastojoukoissa. Muissa aselajeissa palvelleilla on mahdollisuus liittyä Saaristomeren vartiokomppaniaan.

Lisätietoa maakuntajoukoista saat ottamalla yhteyttä Saaristomeren Meripuolustusalueeseen:

Saaristomeren Meripuolustusalue Henkilöstöosasto Asevelvollisuus- ja järjestelyala
PL 5
20241 Turku
Puh: 0299 800Fax: (02) 181 42229 Saaristomeren Meripuolustusalue


http://smraivvko.maakuntajoukot.fi/?page=4
 
Maakuntakomppania vs. rannikkojääkärit.

 
Last edited by a moderator:
Maakuntajoukkojen esittelyvideo.

 
Last edited by a moderator:
Kun tällä foorumilla on paljon puhuttu tuosta aseenkäsittelytaidosta ja sen kehittymisestä sitten esimerkiksi meikäläisen varusmiesaikojen, niin jäin ihmettelemään tuosta vuoden 2008 videosta että miten se näkyy. Itse en ainakaan huomannut kummaltakaan osapuolelta sitä.
 
ups. Kuuluuko mitään uutta ja miltä näyttää toimintavuosi 2012?
 
Mistään en mitään tiedä, ja jos tietäisin, en kertoisi. Mutta säästöt puree myös maakuntajoukkoihin. Uutisten mukaanhan MPK:n rahoitus ei pienentynyt lainkaan niin paljoa kuin PV:n kertausrahat, joten uskoisin sillä saralla tapahtuvan jotain myös Maakuntajoukkojen osalta. Varmaan muuttuu koko touhu entistä enemmän vapaahehtoiseksi, vain MPK:n kursseilla voit kouluttautua..kuten kuka tahansa muukin. Mahtaa motivaatio vähentyä ennen pitkää.. jos näin käy, lakkaa Maakuntajoukot olemasta.
 
baikal kirjoitti:
ups. Kuuluuko mitään uutta ja miltä näyttää toimintavuosi 2012?
Mää mittää tiijä ..mutta koulutus jopa tehostuu, eikä leikkaukset näy ainakaan VEH harjoituksissa, yksi "kovakin" luvassa .. KH:t korvautuvat enempi VEH:llä muidenkin kuin MAAKK:en osalta; MPK:lta tilattava koulutus lisääntyy (kouluttajina PV:n hlöt ja MPK:n "hyväksytyt kouluttajat").
 
Omakin havainto on, että keskeisillä joukoilla koulutuksen perusajatus ei muutu, mutta "kovista päivistä" tapahtuu edelleen siirtymää VEHeihin, MPK-kursseihin ja "muuten vaan tekemiseen". Jokin vaikutus sillä tietenkin on päivätyössä käyvien osalta, mutta joukkojen tasalla isku tuntuu pienemmältä kuin pelkät numerot osoittavat.
 
Pikkuinen brochyyri maakuntajoukuesta

http://www.plutoona.mpoli.fi/maakuntajoukot.pdf
 
Hejsan kirjoitti:
Pikkuinen brochyyri maakuntajoukuesta

http://www.plutoona.mpoli.fi/maakuntajoukot.pdf

Kovasti niitä nyt MPK:een ympätään...
 
Ylä-Lapin maakuntakomppania...eikö se ole NLAW ??

hires_8923516_17880558C.jpg
 
Minusta tuo on Apilas.. Eikös NLAW:ssa ole piipun suu lähempänä tähtäintä? En ole kyllä asiantuntija.
 
Touhottaja kirjoitti:
Minusta tuo on Apilas.. Eikös NLAW:ssa ole piipun suu lähempänä tähtäintä? En ole kyllä asiantuntija.

Joo niin se on Apilas....mulla oli muisti että Apilaksessa oli maski kun pitää ampua
(jääkiekkomaski)
 
Hejsan kirjoitti:
Touhottaja kirjoitti:
Minusta tuo on Apilas.. Eikös NLAW:ssa ole piipun suu lähempänä tähtäintä? En ole kyllä asiantuntija.

Joo niin se on Apilas....mulla oli muisti että Apilaksessa oli maski kun pitää ampua
(jääkiekkomaski)

Kyllä, mutta tuo on harjoitussinko. Sillä ei ole siis edes mahdollista ampua kovia, joten kasvojen kipinäsuojaa ei tarvita.

apilas.jpg


Huomaa, ettei putken suun edessä ole mitään, ja keltainen harjoitusvälinetarra puuttuu.
 
Kasvosuojuksen käyttämättä jättäminen (Käytetään myös käsittelyharjoituksissa. Siihenkin on syy.) ja ampumaote kertovat aika paljon...

Apilas ei liene kovin tuttu ase kyseiselle miehelle.

E. Mikähän "taisteluharjoitus" kyseessä onkaan, niin olisi ennen ryynäystä ehkä paikallaan opetella aseen ampumakuntoon laitto. Nopeasti: vääränlainen ampumaote, kasvosuojus ei ole käytössä ja ase ei ole ampuvalmis, koska putkensuojus on paikallaan.

Silmälasipäisen ampujan kannattaisi ehkä ottaa lasit pois. Apilaksessahan on suurentava optinen tähtäin, joka painetaan silmää vasten ja sen käyttö silmälasien kanssa on "haastavaa".
 
pstsika kirjoitti:
Kasvosuojuksen käyttämättä jättäminen (Käytetään myös käsittelyharjoituksissa. Siihenkin on syy.) ja ampumaote kertovat aika paljon...

Apilas ei liene kovin tuttu ase kyseiselle miehelle.

Ei meillä harjoitusputkessa sitä edes ollut / näytetty.. no, en ollutkaan pst-puolella. Sen verran raahattiin mukana, että opittiin paljonko se painaa. Tuntui aika raskaalta, kunnes nähtiin naapurin pst-komppania palaamassa tetsaamasta..


Muokkaus täältäkin: Muistan silmälasieni kanssa zoomailleeni Apliaksen tähtäintä, puolet näky ylösalaisin tms.. Kysyin, että joko tämä on murjottu rikki. Kokelas kertoi, että ei kun sitä voi käyttää vasen- ja oikeasilmäiset (tms..) ja kehotti kokeilemaan ilman klaseja. Sittenpä piirtyihe tähtäinkuva oikein.
 
Kasvosuojus on sisäpiippu-Apilaksissa, käsittely-Apilaksissa, harak-Apilaksissa ja kovissa.
Teillä on varmaan ollut rikkinäiset käsittelyaseet koulutuskäytössä.

Kasvosuojuksen käytön ”opettelu” on tarpeen erityisesti talvella, koska muuten ampuja voi vahingossa tietämättömyyttään hengittää tähtäimen huuruun kasvosuojuksen kautta.

Kasvosuojus löytyy putken molemmilta puolilta ja tähtäin voidaan siirtää kummalle sivulle tahansa. Tähtäimessä näkyy kaksi asteikkoa juuri tuon mainitsemasi seikan takia. Toinen oikeinpäin ja toinen väärinpäin.
Olkapäätä vasten tuleva tuki on sen muotoinen, että se sopii sekä oikea/vasenkätisille riippumatta siitä kummalta puolen ampuu.

Jos ylimääräisiä tähtäimiä on käytössä niin molemmille puolille kannattaa laittaa omansa. Näin erityisesti asutuskeskustaistelussa, jossa voidaan joutua ampumaan täysin valmistelemattomasta tuliasemasta esimerkiksi rakennuksen kulmasta. Molemminpuolinen tähtäin tällöin mahdollistaa oikeanlaisen kulmatekniikan ja jättää ampujasta vähemmän osumapinta-alaa.
 
Nyt alkaa tuntua, että meitä vaan koijattiin niiden vehkeiden kanssa, eikä haluttukaan opettaa kunnolla. No, jospa ne vielä joskus vastaan tulee. En ihmettelisi, jos meillä oli rikkinäinen käsittelykapine. Naapurin pst sai parhaat päältä, ja hyvä niin. Meidän harjoituskessitkin oli avattu niin moneen kertaan, että osa ei auennut ja osa ei mennyt kiinni. Putken lukot ja liipasimet oli jollain tapaa rikki suurimassa osassa. Ymmärtäähän sen, kertasingon runko otetaan pitkäaikaiskäyttöön..
 
pstsika heittää hyviä pointteja, valitettavasti kalusto on menossa poistoon ikänsäkin vuoksi.
 
Back
Top