Maan johdolle tulossa henkivartiokaarti

miheikki

Greatest Leader
Työtä sotureille tarjolla. :uzi:

http://tyhmyri.wordpress.com/2013/02/21/maan-johdolle-tulossa-henkivartiokaarti-paluu-palkkasotilaiden-ja-yksityistetyn-oikeuden-aikaan/#comments kirjoitti:
Maan johdolle tulossa henkivartiokaarti – paluu palkkasotilaiden ja yksityistetyn oikeuden aikaan

helmikuu 21, 2013
Työkiireiden joukossa törmäsin oheiseen uutiseen, joka sai minut tyytyväiseksi kyvystäni ennustaa, mutta masentuneeksi siitä, että normaalin veronmaksajan rahoillaan saama vastine tulee vähenemään kiihtyvää vauhtia. Uutisessa kerrotaan aika merkittävästä askeleesta lainvalvonnan yksityistämisessä ja lainkuuliaisuuden merkityksen tietoisessa muuttamisessa. Tuollaiset prosessit ovat maailmalla johtaneet virallisen poliisin muuttumiseen vitsiksi ja maksukyvyn mukaan tarjottavaan turvallisuuteen. Lainvalvonnan yksityistäminen johtaa myös siihen, että lainkuuliaisuuden käsite muuttuu aivan uudeksi. Uutinen täällä.

Ehkä merkittävin piirre tässä uutisessa on kuitenkin sen rooli ajan kuvaajana. Korkein poliittinen johtomme ei ilmeisestikään usko poliisin kykenevän ja/tai olevan halukas suojelemaan hallituksen jäseniä ja korkeita virkamiehiä mahdollisten levottomuuksien ilmetessä. Toinen mielenkiintoinen piirre ilmiössä on se, että muualla maailmalla saatujen kokemusten mukaan yksityistä turvayhtiötä eivät koske ne samat säännöt ja velvoitteet, jotka koskevat poliiseja ja sotilaita.

Saman kansainvälisen kokemuksen mukaan normaalilla poliisilla saattaa olla lain noudattamisesta tai muista ”epäoleellisista” syistä johtuen estoja joidenkin tilanteiden hoitamisessa suojeltavien tahdon mukaisesti. Yksityisten turvafirmojen palkkalistoilla olevilla henkilöillä ei tuollaisia estoja ole. Ainoa mahdollinen yksityisen turvafirman palkkalistoilla olevan työntekijän toimintaa rajoittava tekijä on pelko edesvastuuseen joutumisesta.

Pelko edesvastuuseen joutumisestahan on jo poistettu monilta EU:n toimielimiltä. Esimerkiksi EVM:n työntekijöitä ei voida syyttää kavalluksista tai mistään muustakaan kansallisen lainsäädännön näkökulmasta täysin laittomasta toiminnasta. Ei vaadi kovin suurta mielikuvitusta laajentaa tuota syytesuojaa euroeliittiä suojelevan yksityisen turvayhtiön työntekijöihin.

Syytesuojan laajentamisen jälkeen perinteiset palkkasotilaiden harrastukset eli ylettömän väkivallan käyttö, raiskaukset, ryöstely ja muut rahvaaseen kohdistuvat toimenpiteet olisivat turvallista vapaa-ajan aktiviteettia. Euroopan unionin myötä olemme näköjään palaamassa vanhoihin eurooppalaisiin perinteisiin, jossa korkeinta johtoa suojelevat palkkasotilaat. Noiden palkkasotilaiden rikoksia katsottiin usein läpi sormien. Normaali kansa ja varsinainen armeija usein vihasivat henkivartiokaartin sotilaita, joiden kohtalo oli riippuvaista hallitsijan pysymisestä vallassa.

Eurooppalaisten arvojen ja perinteiden paluu, todellakin.

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/yksityiset+vartijat+alkavat+turvata+ministereita/201302365133 kirjoitti:
Yksityiset vartijat alkavat turvata ministereitä
Keskiviikko 20.02.2013 klo 08:48 (päivitetty ke 09:02)Vartijoista on tulossa valtioneuvoston turvatarkastajia ja samalla he saavat virkamiehen statuksen. Vartijoille tulee voimankäyttöoikeus ja oikeus poistaa hallituksen kokousten lähiympäristöstä ”uhkaavasti käyttäytyvä” ryhmä tai henkilö.

Eduskunta on alkanut käsitellä lakiesitystä, joka koskee valtioneuvoston turvatoimia.Lain keskeinen idea on korvata vakituinen turvallisuudesta vastaava virkamieskunta ja poliisi yksityisten turvallisuuspalveluiden vartijoilla.

Lakiesityksen perusteluissa todetaan, että lailla tehostettaisiin turvatehtävien hoitamista valtioneuvostossa, sen ministeriöissä ja oikeuskanslerin virastossa vähentämällä tarvetta turvautua poliisin apuun rutiiniluonteisissa ja vain rajoitetusti henkilökohtaiseen koskemattomuuteen puuttumista edellyttävissä toimenpiteissä.

Esimerkiksi valtioneuvoston portailta voidaan poistaa henkilö tai ryhmä, joka aiheuttaa erityistä häiriötä valtioneuvoston toiminnalle tai järjestykselle. Lakiesityksen mukaan valtioneuvostolle toiminnalle ja turvallisuudelle aiheuttaisi häiriötä esimerkiksi spraymaalit ja muut töhrimiseen soveltuvat aineet ja ”erilaiset työkalut”. Varsinaisiin mielenosoituksiin ei puututtaisi.

Vartijoilla olisi laajat henkilöön ja omaisuuteen liittyvät tarkastusoikeudet sekä voimankäyttöoikeus. Voimankäyttövälineitä olisivat kaasusumutin, käsiraudat, 70 senttinen patukka ja teleskooppipatukka. Valtioneuvoston asetuksella välineistöä voitaisiin täydentää esimerkiksi ampuma-aseella. Edellytys on, että vartijalla on välinekohtainen koulutus.

Voimankäyttöoikeudet säädetään ainoastaan virkamiehelle, mutta vartija, josta tulee turvatarkastaka, muuttuu virkamieheksi voimankäyttöoikeuksineen. Valtioneuvosto ja ministeriö saisi itse päättää, kuinka monta henkilöä se määrää turvatarkastajien tehtäviin.

Kaija Lähteenmaa
 
Kysyn: miksei poliisi ja rvl kelpaa? Onko seuraava vaihe hommata maahan järjestyskaartilaiset esim. Nubiasta...ne virkamiehet eivät kokisi estoja, pamputtaminen maistuisi aamuin illoin mannalta. En totisesti kohta ymmärrä mitä tässä maassa oikein meinataan.
 
Seuraavaksi panssariajoneuvot, konetuliaseet ja miesten värväys ulkomailta. Tämä on nähty ennenkin. :dodgy:
 
Muutaman viikon takaa:

Hurja väite: Kreikka palkannut yksityisarmeijan vartioimaan parlamenttia


ALKIS KONSTANTINIDIS

Kreikkalaisdiplomaatti Leonidas Krysantopoulos väittää amerikkalaisessa The Millstone-lehdessä, että Kreikan hallitus olisi palkannut ennen Blackwater-nimellä toimineen turvallisuuspalveluyrityksen suojelemaan Kreikan parlamenttia.


Taloussanomat

7.2.2013 08:02
63

Kreikkalaisdiplomaatti Leonidas Krysantopoulos väittää, että Kreikka olisi palkannut ennen Blackwater-nimellä toimineen turvallisuuspalveluyrityksen vartioimaan maan parlamenttia.

– Kreikan hallitus teki hiljattain sopimuksen Blackwaterin seuraajayrityksen kanssa palkkasotilaiden palkkaamisesta parlamentin suojelemiseksi. Parlamentti ei demokratioissa tarvitse kuitenkaan suojelua, Krysantopoulos sanoo.

Nykyään kolumnistina toimiva Krysantopoulos kertoi nykyisen Academi-yrityksen palkkauksesta 17. joulukuuta amerikkalaisessa The Millstone-paikallislehdessä tehdyssä haastattelussa. Yksityisarmeijan palkkaaminen on nostanut kohun viime päivinä Kreikassa.

Blackwaterin julkisuus on tahraantunut muun muassa Irakin sodassa. Tuolloin yhtiön sotilaat ampuivat kuoliaaksi siviilejä. Kreikassa armeija on puolestaan käyttänyt rahaa sotilasmenoihin samalla, kun maa on toteuttanut ankaraa säästöohjelmaa.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/02/07/hurja-vaite-kreikka-palkannut-yksityisarmeijan-vartioimaan-parlamenttia/20132089/12

Tästä jo vaihdettiin muutama sana Kreikka-ketjussa.

http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=160&page=7


Euvostoliittouskovaiset päättäjät ovat siinä tilanteessa, etteivät he voi luottaa kansallisiin poliiseihin, armeijoihin tai vapaaehtoisiin maanpuolustusjärjestöihin. Siksi näiden ja päättäjien väliin tarvitaan erillinen aseellinen organisaatio, jonka tehtävänä on turvata vallanpitäjien asema. Tämä ei ole mitenkään yllättävä kehitys tai uusi juttu, vaan normaali järjestely kaikissa jyrkästi eriarvoisissa yhteiskunnissa, joissa iso osa kansasta on alistetussa asemassa.
 
Hyvää esimerkkiä osoittavat rivikansalaiselle (joiden ampuma-aseet demonisoidaan ja halutaan hävittää YJT:n nimessä)

Mitä arvon ministerit oikein pelkäävät? Vai minkälaisia päätöksiä on tulossa, joka jo ennakkoon nostaa riviministerin itsesuojeluvaistoa..?
 
baikal kirjoitti:
yrjö kirjoitti:
baikal kirjoitti:
Kysyn: miksei poliisi ja rvl kelpaa?

tämä

Miksi?

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=this

Kuule baikal, noin sun jutut ovat mulle ihan arvoituksia välillä. Mä en esim. tajua mitä sä kysyt tossa, se on joko "miksi kommentoin tämä" tai "miksi poliisi ja rvl ei kelpaa".

Taitaa olla pienimuotoinen ikäpolvien tai kulttuurien aiheuttama kommunikaatiomuuri kumminkin tää. Tai sit mä olen vaan pihalla. En mä tajua sun kirjoituksista läheskään aina kaikkea. Mut se ei oo paha koska mun mielestä on aina parempi kun on kirjoa, hajontaa ja erilaisuutta siis suomen kielen rikkautta. Mä nyt nostan tän framille kun mä olen monta kertaa aikaisemmin miettinyt et mistä on kyse mut en oo viitsinyt alkaa kysellä et en vaikuta dorkalta. En viitsinyt niin kauheasti penkoa sun kirjoituksia, mut tossa on parista viimeisimmistä muutama lainaus joissa sitä on oltu lähinnä kysymysmerkinä ja että tiedät mitä mä yritän sanoa. Rautalankana mä en siis läheskään aina tajua sun käyttämistä murteellisista tai palstan insideslangista läheskään kaikkien sanojen merkitystä. Asiayhteys tietty kertoo paljon. Eikä tässä ole mitään itsekorostusta jos se siltä vaikuttaa, mua ottaa päähän sellainen ihan yhtä paljon kuin ketä muutakin tahansa.

"Ukkosen koroittamia sähköärsykkeitä taisivat kestää heikosti"

"No ennen wanhaan harjoiteltiin haavikoiden ja sairaiden evakuointia mm. moottorikelkoilla. Niihin oli reetkin sitä myöten"
tän mä tajusin, piti lueka pari kolme kertaa, mut onhan haavikko ihan pirun hyvä ja oikea sana haavoittuneelle, en vaan ole varmaan ennen kuullut

http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=2206&pid=74911#pid74911
tää oli jotain mistä jotain puolet sisällöstä menee ohi

"olisi pieksetty ruuskaksi"
asiayhteys oli ainoa mikä kertoi mulle et tää tarkoittaa

"oma lohko kullakin pikku pallerolla ja niissä puitteissa mellastetaan. Jos tarvitaan isompi joukko, se tulee joko reservistä tai sitten pikku pallerot kootaan isommaksi pulleroksi ja pahanteko jatkuu... ....Ohjustaja pitää tykistömme ametteja mainioina.#

tääkin olisi jotain täysin mahdotonta tajuta jos ei tietäis pallomeren viittavaan uuteen tst-tapaan ja sit toi sana "ametti" on täysi arvoitus mulle.


Välillä mä luulen, et itä- ja länsisuomen välillä on suurempi kulttuurillinen ero kuin vaikkapa Helsingin/Turun ja Tukholman välillä, tääkin on ihan ilman sarvia sanottuna, kyl mä pidän kainuusta, lapista ja itäsuomesta todella paljon, upeaa seutua ja jengi on aika välitöntä urbaaniin eloon tottuneelle. Ikäero on toinen asia kanssa.
 
Hoh hoijaa... nykyäänkin esimerkiksi oikeustaloja suojelevat yksityiset vartijat. Uutinen on muutenkin kirjoitettu tarkoituksellisen raflaavasti, tai sitten toimittaja ei tunne aihetta lainkaan.

Nykyäänkin vartijoilla on voimankäyttöoikeudet tehtäviensä suorittamiseksi eikä vartijasta tule virkamiestä ennen kuin hänellä on virkasopimus. Lisäksi uutisessa kuvatut työväen sortovälineet eli pamppu ja pippurikaasu löytyvät jokaiselta ostarin vartijalta. Henkilöön kohdistuva tarkastus kielletyn esineen tai aineen varalta toimialueelle saapuessa on ihan peruskauraa yksityiselle turva-alalle.

Poliisilla on vähäsen tärkeämpiäkin tehtäviä kuin postata rakennuksella, jossa ei ikinä tapahdu mitään.
 
Koetan kehittää kirjoittamistani selkeämpään suuntaan. Ihan asiallinen palaute yrjöltä.
 
Pahalta kuulostaa jos maan johto ei luota viralliseen järjestyskaartiin. Liekö se säästetty lähes hengiltä? Tämä indikoi myös kansalaisyhteiskunnan murenemista ja siirtymistä rahan mahdilla pelaavaan systeemiin kuten vaikka jossain Etelä-Amerikassa.
 
akealik kirjoitti:
Hoh hoijaa... nykyäänkin esimerkiksi oikeustaloja suojelevat yksityiset vartijat. Uutinen on muutenkin kirjoitettu tarkoituksellisen raflaavasti, tai sitten toimittaja ei tunne aihetta lainkaan.

Nykyäänkin vartijoilla on voimankäyttöoikeudet tehtäviensä suorittamiseksi eikä vartijasta tule virkamiestä ennen kuin hänellä on virkasopimus. Lisäksi uutisessa kuvatut työväen sortovälineet eli pamppu ja pippurikaasu löytyvät jokaiselta ostarin vartijalta. Henkilöön kohdistuva tarkastus kielletyn esineen tai aineen varalta toimialueelle saapuessa on ihan peruskauraa yksityiselle turva-alalle.

Poliisilla on vähäsen tärkeämpiäkin tehtäviä kuin postata rakennuksella, jossa ei ikinä tapahdu mitään.

Tätähän minä yritin jo sanoa JOKOn postaaman kreikkauutisen kohdalla. Lähinnä meikäläisen mielestä on hyvä että ne "ensivaste" joukot saavat kunnollisen varustuksen. Edelleen ne "yksityisarmeijan" kaverit ovat asepalveluksen käyneitä suomalaisia miehiä.

EDIT: ....ja naisia.
 
Ihmeelliseksi on mennyt meno Suomessa, enkä nyt tarkoita valtioneuvoston vartijoita, vaan meitä tavallisia keskustelijoita. Kaikessa nähdään salaliittoja, epäluottamusta kansalaisiin, natottamista, maaseudun/työmiehen sortoa jne jne.

Ettei nyt vaan eletä jonkinlaisen persuinnostuksen ja hommafoorumin retoriikan leviämistä normaaliin elämään? Siis niin, että osa kansasta ei ymmärrä poliittisen retoriikan kuuluvan asiaan, mutta vain ja ainoastaan poliittisille kentille ja foorumeille? Vai onko näitä pipo silmillään istuneita ollut aina ja ovat nyt vaan löytäneet hengenheimoilaisia?

Kertokaahan, miten tuo valtiojohdon jokapäiväisen turvallisuuden varmistaminen sitten pitäisi hoitaa? Nakittaa sinne vaihtuva reserviläispumppu kertausharjoituksiin vaiko juhlapukuisten poliisimiesten kunniavartio? Ei kai nyt sentään.. Poliiseillakin on ihan oikeita töitä tehtävänään ja reserviläisistä ei nyt muuten vaan olisi tuollaiseen.
 
Ylli kirjoitti:
Pahalta kuulostaa jos maan johto ei luota viralliseen järjestyskaartiin. Liekö se säästetty lähes hengiltä? Tämä indikoi myös kansalaisyhteiskunnan murenemista ja siirtymistä rahan mahdilla pelaavaan systeemiin kuten vaikka jossain Etelä-Amerikassa.

Joku vuosi sitte satuin olemaan turistina Katajanokalla kun Pressanlinnan vieressä oleva ministeriö paloi. Samalla savuvahinkoja tuli Pressanlinnaankin.

Katselin kun valtakunnan ns. tärkeimmän korttelin turvana juoksenteli sekuritaksen 19-vuotiaita kesätyöntekijäpoikasia.

Liekkö kilpailutettu halvimmalle virmalle ne hommat.

Poliisi, Rajavartiolaitos, Tulli tai Puolustusvoimat ovat kuitenkin liian kalliita moiseen urakkaan. Ja vielä jopa liian militaristisia
 
Iso-Mursu kirjoitti:
Ylli kirjoitti:
Pahalta kuulostaa jos maan johto ei luota viralliseen järjestyskaartiin. Liekö se säästetty lähes hengiltä? Tämä indikoi myös kansalaisyhteiskunnan murenemista ja siirtymistä rahan mahdilla pelaavaan systeemiin kuten vaikka jossain Etelä-Amerikassa.

Joku vuosi sitte satuin olemaan turistina Katajanokalla kun Pressanlinnan vieressä oleva ministeriö paloi. Samalla savuvahinkoja tuli Pressanlinnaankin.

Katselin kun valtakunnan ns. tärkeimmän korttelin turvana juoksenteli sekuritaksen 19-vuotiaita kesätyöntekijäpoikasia.

Liekkö kilpailutettu halvimmalle virmalle ne hommat.

Poliisi, Rajavartiolaitos, Tulli tai Puolustusvoimat ovat kuitenkin liian kalliita moiseen urakkaan. Ja vielä jopa liian militaristisia

Kai siellä sentään palokunta oli paikalla? Vai olisiko tilanne hoidettu paremmin joidenkin möhömahaisten majurien toimesta?

Vai pitääkö joku vieläkin valtion palveluksessa olevia jonkinlaisena ilmaisena työvoimana ties mihinkä otona tehtäviin hommiin? On perin vaikea miellyttää kaikkia, kun ensin pitäisi säästää tuottavuusohjelman mukaan ja kansa pitää virkamiehiä loisina. Sitten pitäisi kuitenkin olla väkeä kuin pipoa hoitamaan ties mitä portieerin tehtäviä?
 
skärdis kirjoitti:
Iso-Mursu kirjoitti:
Ylli kirjoitti:
Pahalta kuulostaa jos maan johto ei luota viralliseen järjestyskaartiin. Liekö se säästetty lähes hengiltä? Tämä indikoi myös kansalaisyhteiskunnan murenemista ja siirtymistä rahan mahdilla pelaavaan systeemiin kuten vaikka jossain Etelä-Amerikassa.

Joku vuosi sitte satuin olemaan turistina Katajanokalla kun Pressanlinnan vieressä oleva ministeriö paloi. Samalla savuvahinkoja tuli Pressanlinnaankin.

Katselin kun valtakunnan ns. tärkeimmän korttelin turvana juoksenteli sekuritaksen 19-vuotiaita kesätyöntekijäpoikasia.

Liekkö kilpailutettu halvimmalle virmalle ne hommat.

Poliisi, Rajavartiolaitos, Tulli tai Puolustusvoimat ovat kuitenkin liian kalliita moiseen urakkaan. Ja vielä jopa liian militaristisia

Kai siellä sentään palokunta oli paikalla? Vai olisiko tilanne hoidettu paremmin joidenkin möhömahaisten majurien toimesta?

Vai pitääkö joku vieläkin valtion palveluksessa olevia jonkinlaisena ilmaisena työvoimana ties mihinkä otona tehtäviin hommiin? On perin vaikea miellyttää kaikkia, kun ensin pitäisi säästää tuottavuusohjelman mukaan ja kansa pitää virkamiehiä loisina. Sitten pitäisi kuitenkin olla väkeä kuin pipoa hoitamaan ties mitä portieerin tehtäviä?

Kyllä siellä oli palomiehet kanssa paikalla.

Tuo kalleus kohta tuolla tekstissäni oli sarkasmia.

Itselläni ei vain oikein ole kauheata luottoa noihin yksityisiin vartiointipalveluita tuottaviin henkilöihin ja firmoihin. Toki poikkeuksia on
 
baikal kirjoitti:
Koetan kehittää kirjoittamistani selkeämpään suuntaan. Ihan asiallinen palaute yrjöltä.

Älä ihmeessä muuta kirjoittamistapaasi. Koko sivuston parasta antia on lukea värikkäitä ja eläväisiä kielikuvia joita käytät. Ymmärrysongelma ei takuulla ole länsi-itäakselin vika, sillä täältä äärimmäisestä lännestä ymmärrän aivan hyvin itäsuomalaista tekstiäsi. Eri asia on usein noiden länsivenäläisten (hesalaisten) anti. Ymmärryksen vaikeus taitaajohtua ihan ikäerosta. Muori mesettämään tottunut sukupolvi kun ei ole tottunut pitkiin hitaasti näpyteltäviin sanoihin ja kiemuraisiin ilmauksiin. jos vielä ressuslangi ja pv:n lyhenteistä vääntynyt termistö on outoa, niin onhan siinä vaikea ymmärtää mitä vanhat ukot haasteloo.
 
Ministeri tai tavan pulliainen, tasa-arvon vuoksi samat palvelut (Poliisia voi joutua odottamaan). Onko ministerin turvallisuus tärkeämpää kuin sinun tai perheesi?

Yksityinen turva-ala valtaa alaa ja lainsäädännöllä hivutetaan poliisioikeuksia sinne sun tänne. Jep jep.

Tietysti tämä LUO niitä kauan kaivattuja työpaikkoja ja virkakunnan tehtäviä saadaan ulkoistettua mukavasti vaikka ulkomaalaisyrityksille.

Jos eli kun valta-asemaa voi käyttää väärin niin on aivan 100-varmaa, että sitä tulee tapahtumaan.

"Kaikessa nähdään salaliittoja, epäluottamusta kansalaisiin, natottamista, maaseudun/työmiehen sortoa jne jne."

-Miksiköhän?
 
yrjö kirjoitti:
baikal kirjoitti:
Kysyn: miksei poliisi ja rvl kelpaa?

tämä

^

Edellisten spekulaatioiden mukaan mietityttää että mite ne aikovat siellä oikein päättää että tuollaista tarvitaan.
Ok, olen samaa mieltä että valtion johdolla pitäisi olla turvamiehet, mutta eikö tähän, edellemainitun kommentin mukaan, muka kelpaisi poliisi, rajavartiolaitos, sotilaspoliisit, supo... vaihtoehtoja kyllä löytyy.
Syy miksen todellakaan pidä tuon Blackwater -tyyppisistä organisaatioista on että loppujen lopuksi he ovat palkkasotureita. Ja palkkasoturiin en luota, koska loppujen lopuksi he ovat helpommin taivuteltavissa muuttamaan lojaaliuuttaan (kärjistäen, mutta tajuatte mitä ajan takaa).

Kertokaahan, miten tuo valtiojohdon jokapäiväisen turvallisuuden varmistaminen sitten pitäisi hoitaa? Nakittaa sinne vaihtuva reserviläispumppu kertausharjoituksiin vaiko juhlapukuisten poliisimiesten kunniavartio? Ei kai nyt sentään.. Poliiseillakin on ihan oikeita töitä tehtävänään ja reserviläisistä ei nyt muuten vaan olisi tuollaiseen.

Meillä on maassamme tusina organisaatiota jotka pystyvät sen hoitamaan.
 
Back
Top