Maanpuolustus.net puoluegallup

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, niin mitä seuraavista puolueista äänestäisit

  • Kansallinen Kokoomus

    Ääniä: 21 23.6%
  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

    Ääniä: 6 6.7%
  • Perussuomalaiset

    Ääniä: 39 43.8%
  • Suomen Keskusta

    Ääniä: 4 4.5%
  • Vasemmistoliitto

    Ääniä: 1 1.1%
  • Vihreä liitto

    Ääniä: 1 1.1%
  • Suomen ruotsalainen kansanpuolue

    Ääniä: 1 1.1%
  • Suomen Kristillisdemokraatit

    Ääniä: 4 4.5%
  • Piraattipuolue

    Ääniä: 7 7.9%
  • Joku muu

    Ääniä: 5 5.6%

  • Äänestäjiä yhteensä
    89
  • Äänestys suljettu .
Hienosti unohdat, että persut on talouspoliittisesti jossain vasemmistoliiton ja sdp:n välissä. :rolleyes: Soini meinasi SMP:n hajottua liittyä demareihin. Demarit halusi Soinin.

Esim. http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_vaaliohjelma_suurituloisille_lisaa_veroja/5087551
http://www.talouselama.fi/uutiset/timo soini menisi hyvaosaisten kukkarolle/a2166652

Persujen kohdalla muukalais"vihakin" on lähinnä sitä, ettei uskota jonkun Ruotsin Rosengårdenin olevan kovin tavoiteltava asia, tai että meidän on ihan pakko ottaa tänne kolmannesta maailmasta kouluttamattomia ja vanhoollisia muslimeja elintasopakolaisiksi että rikastumme.

Mitä tulee Natoon, niin aika myönteisiä kommentteja natosta on esimerkiksi Soini ja Halla-aho antaneet.

Hienosti unohdat, että Timo Soini on myös populisti. Toisinsanoen paskan puhuminen omien poliittisten päämäärien ajamiseksi kuuluu pelin henkeen. Sitten kun niitä puheita pitäisi lunastaa, niin a) ollaan oppositiossa tai b) "unohdetaan" lupaukset. Näin sitä vaalikarjaa kusetetaan.

Talouspoliittisesti persut voivat olla vasemmalla, mutta monissa muissa kysymyksissä oikealla.
 
Vanha haastattelu, jossa perussuomalaisten kansasnedustaja Teuvo Hakkarainen purkaa tunteitaan. Jaksaa vieläkin naurattaa..
>>
Ehdoton perusmies!
Perjantai 29.4.2011 klo 06.59 (päivitetty klo 08.54)

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) lähtee vaikka eduskunnasta ennen kuin luopuu tiukoista mielipiteistään.

NÄILLÄ MENNÄÄN - En minä mieli-piteitäni miksikään muuta. Ne ovat, mitä ovat ja näillä mennään, sanoo kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.
Uusi kansanedustaja, viitasaarelainen sahuriyrittäjä Teuvo Hakkarainen on herättänyt kohua jo ennen kuin eduskuntatyö on varsinaisesti alkanut.

Hänen maahanmuuttomielipiteensä ovat suututtaneet niin, että häntä on ehditty uhkailla jopa väkivallalla.

- En siitä välitä, hän kuittaa uhkailun.

Miten suhtaudut maahanmuuttajiin?

- Ei minulla ole mitään heitä vastaan, jos he tulevat tänne töihin ja elävät Suomen lakien mukaan.

- Mutta sitä en hyväksy, että tänne tullaan elämään sosiaaliturvan varassa eikä koskaan ole tarkoituskaan sitoutua yhteiskunnan lakien alle. Nyt sellaista tapahtuu ihan liikaa. Helsinkiin tulee kohta ghettoalueita.

- En ymmärrä, että varusmiehet keräävät rahaa sotaveteraaneille, jotka ovat olleet henkensä kaupalla sodassa ja sen jälkeen tehneet hurjan työn maan nostamiseksi.

- Sitten näille (maahanmuuttajat) löytyy luukulta rahaa heti. Kaikki on valmiina. Ei mene minun ymmärrykseeni. Jos se on suvaitsemattomuutta, se saa olla.

Olet sanonut, että maahanmuuttoon ymmärtäväisesti suhtautuvien poliitikkojen pitäisi ottaa maahanmuuttajia kotiinsa ja sitoutua elättämään heidät?

- Siinä voisivat näyttää mallia, mutta eivät varmasti ota.

Puhuit Helsingin Sanomien nettivideolla neekereistä. Onko se mielestäsi soveliasta kansanedustajalle?

- Minun koulukirjassani luki vielä neekeri. Jos se on solvaamista, pyydän anteeksi.

Sitä sanaa pidetään yleisesti halventavana.

- Jos niin on, pyydän anteeksi.

Mitä ajattelet muslimeista?

- Sen näkee, mitä maailmalla tehdään. Pommit räjähtelevät ja murhia tehdään. Me olemme täällä suvaitsemassa kaikkea, mutta he tuovat oman suvaitsemattomuutensa tänne. Eivät hyväksy mitään. En ymmärrä sellaista.

Sanoit HS:n videolla, että täällä on kohta minareetteja?

- Onko se mukavaa herätä aamulla viiden aikaan, kun ukko minareetissa huutaa kauhealla äänellä. Minä haluan herättää lapset ja lähteä töihin, ettei joku ukko minareetissa herättele.

Mitä mieltä olet kehitysavusta?

- En hyväksy, jos rahat menevät poppaukkojen taskuun eikä ihmisille, jotka niitä tarvitsevat. Nyt ne menevät vääriin käsiin. Siinä se ongelma on.

Pitäisikö kehitysapu lopettaa?

- Ei, vaan järjestää toisella tavalla. Pitää kouluttaa ihmisiä, niin rahat menevät perillä oikein. Kannettu vesi ei kaivossa pysy.

Mitä mieltä olet homoliitoista?

- En niitä kannata. Eivätkö mies ja nainen tee lapsia eivätkä homot? Näin olen ymmärtänyt.

Luuletko, että saat mielipiteistäsi pyyhkeitä?

- Varmasti saan.

- Luulen kuitenkin, että äänestäjäni ovat pitkälti kanssani samaa mieltä. En voi olla maakunnassa jotain mieltä ja täällä taas joidenkin tyyppien mukaan (toista mieltä).

- Jos minua ei hyväksytä, pitää nostaa lusikka sopasta ja lähteä tekemään sitä, mitä osaan. Osaan tehdä muutakin kuin tätä (edustajan työ) - ja vielä paremmin, Hakkarainen sanoo.
<<
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011042913622085_uu.shtml
 
Muistakaapa äänestää myös eurovaaleissa. Ei ne mitkään turhat vaalit ole.

Hienosti unohdat, että Timo Soini on myös populisti. Toisinsanoen paskan puhuminen omien poliittisten päämäärien ajamiseksi kuuluu pelin henkeen.
Niin, en lainkaan ihmettele miksi demarit halusi Soinin puolueeseensa.
 
Viimeksi muokattu:
Jos löytäisin EU-myönteisen mutta EMU-kriittisen osa-aikaimpivaaralaisen, joka on turvallisuuspoliittisesti orientoitunut, omaa hyvän yleissivistyksen eikä ole mikään sinisilmä, saatan äänestää häntä. Kunhan ei kuulu Vasemmistoliittoon, Vihreisiin, Piraattipuolueeseen tai Ipu-desantteihin.

Vielä en siis napsauta ylhäältä valintaani.
 
Onhan nämä puoluevalinnat aika kurjia. Minua miellyttäisi puolue, joka on taloudellisesti oikealla, mutta arvoiltaan vasemmalta [jos siis ajatellaan, että "oikeisto" tarkoittaa arvopolitiikassa konservatismia]. Eipä sellaisia Suomesta löydy.
 
En tiedä ketä äänestän, kun kaikki tuntuu olevan melkein yhtä perseestä. Yksi on selvä, vihreitä tai vasemmistoliittoa vain kuolleen ruumini yli. Äänestäm kuitenkin, sillä se on kansallisvelvollisuus.
 
Pitää keskittyä etsimään sopiva tyyppi sen mukaan, minkä viestinviejän haluaa Brysseliin. Tässähän ei ole kyse sisäpoliittisesta jutusta eli Sote-agendat ja muut riihet voi unohtaa. Se, miten EU:ta haluaa kehittää, merkitsee. Haluaako federalistin vai jotain muuta.

Samahan se on eduskuntavaaleissakin. Puolueet voivat olla melko lähellä toisiaan, ja joku SDP:n Lasse Lehtinen on varmasti oikeistolaisempi kuin moni vasemman laidan kokkari.

Ei liene sattumaa, että "Erkkomedia" (HS) on lähtenyt kirittämään EU-suuntautunutta Urpilaista ja on ammattiyhdistystaustaista Antti Rinnettä vastaan. Konsti on sama kuin aikanaan sen pelatessa Tarja Halosta Esko Ahon ohi: tavallaan ollaan neutraaleja, mutta annetaan mairittelevammat otsikot ja näyttävämmät, suuremmat kuvat suosikille.

Lehtinen lobbasi aikoinaan Ahtisaaren Pirkka-lehdessä. Lehdellä on Suomen laajin levikki. Yhdessä hän esitteli miehen, seuraavassa vihjaisi, että sopisi tärkeisiin tehtäviin, kolmannessa esitti jo presidentiksi. Koko homman idea oli estää Sorsa, jota Suojelupoliisikin tarkkaili. Mutta Sorsa ja Halonen onnistuivat torpedoimaan Nato-Maran oikein huolella yhteen kauteen.
 
Samahan se on eduskuntavaaleissakin. Puolueet voivat olla melko lähellä toisiaan, ja joku SDP:n Lasse Lehtinen on varmasti oikeistolaisempi kuin moni vasemman laidan kokkari.
Tämä on totta. On huvittavaa välillä keskustella muutamien suomalaisittain "oikeistolaisen" kanssa, jotka eivät normidemarista juuri eroa.
 
Olen tullut tässä asiassa siihen tulokseen, etten äänestä juurikaan henkilöä, enkä oikeastaan edes puoluetta sen päivänpolitiikan mukaan..sensijaan äänestän ideologiaa/arvomaailmaa.
Tarkoittaa siis käytännössä sitä, että saatan äänestää puoluetta, jonka linjauksista/toimista päivänpolitiikassa en välttämättä ole samaa mieltä, mutta jonka arvomaailman suuret linjat ovat linjassa oman arvomaailmani kanssa.
Tähän olen päätynyt siitä syystä, että nykyisin oikeastaan koko uskottavien puolueiden kenttä on päivänpolitiikassa niin lähellä toisiaan, että on tosiasiassa lähes sama ketä äänestää - toiminta ei siitä päivänpolitiikassa juuri muutu.
 
Käykääpä sitten äänestämässä, jottei tarvitse sotia.

http://tyhmyri.wordpress.com/2014/0...stustaminen-vallankumous-ja-lailliset-keinot/
Äänestäminen ja systeemin vastustaminen – vallankumous ja lailliset keinot
toukokuu 15, 2014
Muutama sähköpostikommentoija on kirjoittanut, että paras tapa vastustaa systeemiä on jättää äänestämättä. Anteeksi kuinka? Jättämällä äänestämättä itse asiassa antaa maksimaalisen vallan nykyistä systeemiä pyörittäville. Toisaalta on tietenkin totta, että jos haluaa todellisen muutoksen välittömäti, niin se tuskin tapahtuu äänestämällä. Mutta aina kannattaa hieman tarkemmin miettiä mitä haluaa.

Vallankumouksilla on aina taipumusta syödä omat lapsensa. En usko, että demokratian ulkopuolella toteutettavat vallankumoukset, joita äänestämistä vastustavat tahot ajavat tulisivat olemaan tuossa mielessä yhtään erilaisia. Toivonkin, että saisimme muutettua systeemin toimivammaksi ennen noiden vallankumouksellisten liikkeiden muuttumista ainoaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi vallitsevalle tilanteelle.

Suurissa vallankumouksissa kuten Ranskassa, Venäjällä ja Kiinassa niitä edeltävä järjestelmä oli kieltämättä mädäntynyt pystyyn. Sama ilmiö eri muodoissaan esiintyi myös toisenlaisissa vallankumouksissa kuten Saksan kansallissosialistien vallankaappauksessa ja Italian fasistien valtaannousussa. Italiassa ja Saksassa nimenomaan talouslama ja ihmisten köyhdyttäminen (huomaatteko yhtäläisyyden nykykehitykseen Euroalueella) ruokki natsien ja fasistien valtaannousua. Espanjaa en verisen sisällissodan vuoksi laske samaan kastiin kuin Saksa ja Italia.

Ranskan vallankumouksessa esiintyi suhteellisen pian vallankumouksen jälkeen terrorin aika. Ranskan vallankumouksen osalta täytyy kyllä myöntää, että Ancien Régime oli niin pystyyn mädäntynyt, että Euroopassa ei ole vastaavaa nähty pitkään aikaan. Edes Neuvostoliitto ei saavuttanut vastaavaan mädäntyneisyyden tasoa kuin Ancien Régime loppuaikoinaan, vaikkakin Jeltsinin kleptokratia pääsi aika lähelle. Tosin monessa mielessä nykyisen EU:n rakenteet syytesuojineen ja toimielimineen, jotka ovat vastuussa ainoastaan Jumalalle eli itselleen, alkavat hämäävästi muistuttaa Ancien Régimen toimintatapoja. Koska Ancien Régime oli umpimätä ja täysin haluton mihinkään uudistuksiin, niin vallankumous Ranskassa oli käytännössä välttämätön.

Mutta Ranskan vallankumouksessa tulivat ensimmäisenä esiin vallankumouksen vallanvaihdon ja ihanteiden välinen ristiriita. No, olivathan ne tulleet esiin aikaisemminkin, mutta Ranskasta meillä on sopivasti dokumentteja jäljellä. Ranskan vallankumoukseen oleellisesti kuuluu terrorin jakso, jonka yhteydessä Maximilien de Robespierre omine kannattajineen onnistui lähes kokonaan tuhoamaan omat poliittiset kilpailijansa. Giljotiini, kansallinen partaveitsi, sai paljon töitä. Vallankumouksellisten valtataistelu kuitenkin nielaisi myös Robespierren, joka itsekin teloitettiin giljotiinilla ja tyypilliseen vallankumoukselliseen tapaan ilman oikeudenkäyntiä – mikä ei liene mikään yllätys koska suuri osa Robespierren terrorin ajan uhreista jäi myöskin ilman oikeudenkäyntiä.

Kaikki varmasti muistavat myös kuinka Фе́ликс Эдму́ндович Дзержи́нский taisteli sisäisiä vihollisia vastaan. Venäjän vallankumouksen jälkeisten puhdistusten ja ihmisten katoamisten historian pitäisi olla tuttua asiaa monille, mutta Neuvostoliitossa vallankumouksen jälkeiset poliittiset riidat ratkaistiin vastustajien tapattamiselle joko kaikessa hiljaisuudessa tai näytösoikeudenkäynneillä. Neuvostoliiton puhdistusten ajan mielipuolisuutta hyvin kuvaa se, että joillain paikkakunnilla varsinainen poliisi vakavissaan yritti selvittää ihmisten katoamisia – ihmisten, jotka olivat kadonneet joko merkitsemättömään maakuoppaan luoti niskassaan tai vankityöleireille. Ilman sitä terrorin ja salaisten teloitusten koneistoa, jonka Фе́ликс Эдму́ндович Дзержи́нский loi, ei Stalin olisi kyennyt nousemaan valtaan tai toteuttamaan puhdistuksiaan.

Kiinassa vallankumous myös söi lapsensa, mutta maantieteellisen etäisyyden vuoksi jätän sen kommentoinnin tällä kertaa väliin. Ja kyllähän sekä Saksan kansallissosialistit että Italian fasistit pienet mukavat sisäiset puhdistukset järjestivät valtaan päästyään.

Järjestelmän romahduksen ja vallankumouksen tahi vallankaappauksen kautta valtaan nousseet toimijat ovat jo tottuneet ratkaisemaan asioita muuten kuin laillisin keinoin. Sisäisten riitojen ja erimielisten tahojen hoitamisessa voi myös käyttää noita samoja hyviksi havaittuja laillisuuden ulkopuolella olevia keinoja. Tuon vuoksi pidän ajatusta vallankumouksen kautta tapahtuvasta muutoksesta aika pelottavana. Vaikka äänestäminen on hankala ja tahoton tapa vaikuttaa, niin kuolleita tulee tuntuvasti vähemmän.

Harva vallankumousta haluava on tutustunut siihen millä tavoin vallankumoukset oikein toimivat. Vaikka itse kannatan nykyisen systeemin vaihtamista – joskaan en mihinkään vasemmistolaiseen hapatukseen – niin en ole innostunut järjestelmän romahtamisen tai vallankumouksen kautta tapahtuvasta vallanvaihdoksesta. Ne tuppaavat syömään lapsensa ja siinä sivussa nielaisemaan myös suuren joukon sivullisia.

Toisin sanoen kipin kapin äänestämään vaikka jotain vaihtoehdon tarjoavaa pienpuoluetta mikäli nykymeno ei miellytä. Vallankumous on vaihtoehto vasta kun järjestelmä ei todellakaan tarjoa muuta muutoksen keinoa. Ainakin vielä äänestämällä voi todella saada aikaiseksi muutoksen.

Äänestämättä jättäminen on suora tuenosoitus nykymenolle.
 
http://c.loitto.com/poliitikkokartta14/kaikki.html

http://c.loitto.com/poliitikkokartta14/info.html
Tietoa eurovaalien poliitikkokartasta 2014
Hesarin eurovaalikoneessa on 30 kysymystä. Suuri osa ehdokkaiden vastauksista selittyy kuitenkin jo sillä, mitä mieltä he ovat EU:sta ja mikä heidän arvomaailmansa on välillä vasemmistolainen/arvoliberaali ja oikeistolainen/arvokonservatiivi. Tämän takia ehdokkaat on mahdollista pakata tilastollisin menetelmin kaksiulotteiseen karttaan, joka antaa osviittaa heidän keskinäisistä mielipide-eroistaan. Ehdokkaan sijainti kartassa selittää liki puolet hänen kaikista vaalikonevastauksistaan.

Ehdokkaiden sijainnit on haettu matemaattisesti, mutta akselien nimeäminen on tehty oman subjektiivisen sisältöanalyysini perusteella. Akselit eivät siis välttämättä suoraan vastaa termien sanakirjamääritelmiä, vaan heijastavat selkeimpiä eroja suomalaisten eurovaaliehdokkaiden välillä. On jopa mahdollista, että jokin kysymys vaikuttaa ehdokkaiden sijainteihin kartalla päinvastaisesti kuin akselien nimistä voisi päätellä.
 
Mistä lähtien vasemmistolaisuus = liberalismi?
 
Vihreät, sosiaalidemokraatit ja vasemmistolaiset kokevat itsensä liberaaleiksi. Tietysti sillä rajansa ja siksi Suomi onkin kieltojen luvattu maa jossa kukkahattutädit kieltävät kaikenlaisen kauheaksi kokemansa.:p
 
Vihreät, sosiaalidemokraatit ja vasemmistolaiset kokevat itsensä liberaaleiksi. Tietysti sillä rajansa ja siksi Suomi onkin kieltojen luvattu maa jossa kukkahattutädit kieltävät kaikenlaisen kauheaksi kokemansa.:p
Saahan sitä kokea, muttei se tarkoita että he olisivat liberaaleja. Vielä käsittämätöntä on yleistää että vasemmistolaisuus = liberalismi, kun nämä vasemmistolaiset eniten kitisevät taloudellisesta liberalismista, eikä vasemmistolaisuus ole tae yksilönvapauksien kannattamisesta.
 
Hienosti unohdat, että Timo Soini on myös populisti. Toisinsanoen paskan puhuminen omien poliittisten päämäärien ajamiseksi kuuluu pelin henkeen. Sitten kun niitä puheita pitäisi lunastaa, niin a) ollaan oppositiossa tai b) "unohdetaan" lupaukset. Näin sitä vaalikarjaa kusetetaan. .....

Soinin touhuista en tiedä, mutta tuolla määritelmällä meillä on kaikissa nykyisissä ek-puolueissa aika paljon populisteja ja populismia. Varsinkin tuo b) vaihtoehto on ollut erityisen suosittu.
 
Soinin touhuista en tiedä, mutta tuolla määritelmällä meillä on kaikissa nykyisissä ek-puolueissa aika paljon populisteja ja populismia. Varsinkin tuo b) vaihtoehto on ollut erityisen suosittu.

No siltä minustakin näyttää, ei Soini ole suinkaan maan ainoa populisti.
 
Runkkuringeistä.

heinäkuu 7, 201423:05
Helsingissä Kalliossa muhii punavihreä kupla


Politiikka
  • Viikon puhutuin!
  • Viikon luetuin!

Erilaisten tilastotietojen perusteella pääkaupunkiseudun arvomaailma ja elämäntapa on eriytymässä muusta Suomesta.

Miksi arvoliberaalien on niin vaikea ymmärtää perussuomalaisia ja muita arvokonservatiiveja? Yksi syy voi olla se, ettei heidän tarvitse ymmärtää. Kun on muiden samanmielisten ympäröimä, eri tavalla ajattelevia ei kohtaa eikä heitä tarvitse ymmärtää. Kykenemättömyyttä ymmärtää pidetään omien joukossa suoranaisena hyveenä. Useimmat ihmiset ovat ympäröineet itsensä sekä arkielämässään että sosiaalisessa mediassa kaltaisillaan.

Perussuomalaisten vastustajat rakastavat myyttiään Impivaarasta, ulkomaailmasta mitään tietämättömien junttien ahdistavan samanmielisistä yhteisöistä, joita heidän mielikuvituksessaan on Suomen maaseutu täynnä.

Kalliolaisen on helppo suvaita homot, mutta hänen on vaikea ymmärtää, miksi tavallisella suomalaisella pitäisi olla oikeus omistaa ase.

Mutta aivan samanlainen samanmielisten kupla on pääkaupunkiseudulla. Erilaisten tilastotietojen perusteella pääkaupunkiseudun arvomaailma ja elämäntapa on eriytymässä muusta Suomesta. Ilmiö on vielä paljon voimakkaampi, jos sitä tarkastellaan vielä pienemmissä yksiköissä. Jo Kehä I:n ja Kehä III:n välillä asuvat pääkaupunkiseutulaiset ovat arvomaailmaltaan paljon lähempänä muuta Suomea kuin helsinkiläiset.

Pieni piiri Helsingissä
Kunnallisvaaleissa 2012 punavihreät – vasemmistoliitto, vihreät sekä pienet äärivasemmistoryhmittymät – saivat yhteensä yli 50 prosenttia äänistä lähes jokaisella äänestysalueella muutaman neliökilometrin alueella Pitkältäsillalta Käpylän asemalle. Tähän punavihreään kuplaan kuuluvat muun muassa Kallio, Alppila, Vallila, Sörnäinen, Kumpula ja Käpylä.

Kumpulassa ja Vallilassa jo demari on äärioikeistolainen.

Eurovaaleissa Kumpulan ja Vallilan äänestysalueilla punavihreiden ääniosuus oli noin 60 prosenttia. Vallilassa perussuomalaiset jäivät 6,8 prosenttiin, ja muut arvokonservatiivisiksi luonnehdittavat puolueet menestyivät vielä huonommin. Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja keskusta saivat Vallilassa yhteensä 12,1 prosenttia äänistä.

Erilainen elämäntapa
Elämäntapa tässä punavihreässä kuplassa poikkeaa monessa suhteessa elämästä muualla Suomessa. Kuplan sisäpuolelta katsottuna suomalaista yhtenäiskulttuuria ei ole olemassa, koska oma elämäntapa on niin erilainen kuin kuplan ulkopuolella. Kuplan sisäpuolinen ei kuitenkaan huomaa, että muu Suomi on maakunnallisista eroistaan huolimatta arvomaailmaltaan ja elämäntavoiltaan edelleen enemmän tai vähemmän yhtenäiskulttuuri.

Punavihreän kuplan erityispiirteet tulevat esiin, tarkasteleepa mitä tilastoa tahansa. Sillä, mitkä asiat kuuluvat omaan elämänpiiriin, on vaikutusta myös poliittisten mielipiteiden muodostumisessa. Kalliolaisen on helppo suvaita homot, mutta hänen on vaikea ymmärtää, miksi tavallisella suomalaisella pitäisi olla oikeus omistaa ase. Syynä voi olla se, että kalliolaisen naapureina asuu enemmän homoja kuin aseenomistajia.

Liberaali pappi
Poliisin tilastojen mukaan Helsingin poliisilaitoksen alueella oli vuonna 2012 rekisterissä 21 577 haulikkoa ja 16 498 kivääriä. Koko maassa haulikoiden ja kiväärien yhteismäärä ylitti miljoonan. Asukasta kohden laskettuna muun Suomen asukkailla on melkein neljä kertaa enemmän metsästysaseita kuin helsinkiläisillä

Ranneliike.net-sivusto listaa Suomesta 15 homobaaria. Niistä kymmenen sijaitsee Helsingissä, joista puolet kävelymatkan päässä Sörnäisten metroasemalta.

Suomalaisista yhä kolme neljästä kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Kallion seurakunnan alueella enää niukka enemmistö, 51,2 prosenttia, kuuluu kirkkoon. Luku ei ehkä kuitenkaan edes kerro koko totuutta uskonnollisesta elämästä Kalliossa. Kallion seurakunnan kirkkoherrana on toiminut toista vuotta Teemu Laajasalo, joka on profiloitunut kirkon piirissä liberaaliksi. Laajasalo ajoi seksuaalivähemmistöjen asiaa ensimmäisten pappien joukossa jo 1990-luvulla.

Autoton kantakaupunki
Melkein kaikkialla Suomessa oma auto on välttämättömyys. Poikkeuksena tästä on pääkaupunkiseutu, jonka julkinen liikenne mahdollistaa myös autottoman elämäntavan. Silti suurin osa Helsingin seudusta muistuttaa muuta Suomea.

Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymän tutkimuksessa luokiteltiin pääasiallisiksi autonkäyttäjiksi 18 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla oli ajokortti, kotitaloudessa vähintään yksi auto ja vastaajalla oman ilmoituksensa mukaan mahdollisuus käyttää autoa henkilökohtaisiin matkoihin aina tai melkein aina.

Pääasiallisten autonkäyttäjien osuus esimerkiksi Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa oli noin 85 prosenttia. Espoossa osuus oli vielä 67 prosenttia ja Helsingin esikaupunkialueenkin asukkaista 56 prosenttia. Mutta Helsingin kantakaupungissa, punavihreiden kaikkein vahvimmalla kannatusalueella, pääasiallisia autonkäyttäjiä oli enää 37 prosenttia.

Median rakastama
Tyypillinen suomalainen asuu omistamassaan pientalossa. Helsingin kaupungin tietokeskuksen mukaan koko maassa asuinhuoneistoista pientaloissa on 54,1 prosenttia. Helsingin seudulla luku laskee 31,9 prosenttiin. Helsingissä pientalojen osuus huoneistoista on enää 13,2 prosenttia, ja punavihreän enemmistön alueella sitäkin vähemmän.

Punavihreässä kuplassa Helsingin Siltasaaresta Käpylään asuu hieman alle satatuhatta ihmistä, alle kaksi prosenttia suomalaisista. Heidän maailmankuvansa on kuitenkin erittäin voimakkaasti yliedustettuna suomalaisessa mediassa. Kaikki niin sanotun etelän median toimitukset sijaitsevat parin kilometrin pyöräilymatkan päässä punavihreän enemmistön asuinalueilta.

Kuva: Helsingin Kalliossa asuu tutkimusten mukaan ”suvaitsevaisia” ihmisiä. Heikki Hurstin ruuan ja vaatteiden jakelupiste Helsinginkadulla ei kuitenkaan herätä lähialueiden asukkaissa ihastusta.

Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 8-9/2014 -lehdessä.

MARKO HAMILO
 
Jos löytäisin EU-myönteisen mutta EMU-kriittisen osa-aikaimpivaaralaisen, joka on turvallisuuspoliittisesti orientoitunut, omaa hyvän yleissivistyksen eikä ole mikään sinisilmä, saatan äänestää häntä. Kunhan ei kuulu Vasemmistoliittoon, Vihreisiin, Piraattipuolueeseen tai Ipu-desantteihin.

Vielä en siis napsauta ylhäältä valintaani.

Tulee myöhään, mutta olisiko Sampo Terho ollut mitään?
 
Itse olen liikkuvaista keskustaoikeistolaista sorttia äänestäjänä. Valinnat ovat osuneet Kokoomukseen, Kepuun ja Persuihin vähän vaaleista riippuen. Jälkimmäiseen lähinnä Eurovaaleissa protestiäänenä, puolueen vasemmistokonservatiivinen linja ei miellytä kotimaan politiikassa.

Harmittaa, että vanha kunnon Liberaalipuolue ei ole enää olemassa.
 
Back
Top