maanpuolustus.net

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja TomTom
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Jakajina "yllättäen" he, jotka eniten tai jopa työnsä puolesta vohisevat "yhteisyyden puolesta". Toisten mielipide ja -käsitys kyllä kelpaavat, mutta niiden on vastattava Jakajan vastaavia.

Tviitteihin en halua kyllä mennä. Minusta tviittitouhussa on jotain perverssiä.

Kullakin foorumilla on puolensa, itsekin olin pitkään twitteriä vastaan - en nähnyt sitä houkuttelevana alustana keskustelulle/viestinnälle. Liityin vastenhakoisesti twitteriin, huomatakseni lopulta sen, että alustoine nämä täydentävät toisiaan. Foorumilla on mahdollista keskustella syvällisemmin tietyistä kiinnostavista aiheista, toisaalta twitterin suunnaton etu on se, että se tarjoaa aivan toisen tason alustan seurata kriisipesäkkeitä/sotatantereita, sitä kautta on mahdollista saada todella nopeasti ensikäden tietoa, sellaista joka ei välttämättä ylitä uutiskynnystä Suomessa tai ylittävät sen olennaisesti myöhemmin - toisinaan vasta analyyseissa viikkojen/kuukausien kuluttua. OSINT-työssä/harrastuksessa twitter on todella oivallinen alusta kerätä tietoa ja havaintoja.

Toisaalta twitterin etuna on se, että sitä kautta saa usein nopeiten luettavasti eri tahojen analyyseja tapahtumista, on mahdollista varsin helposti vertailla eri tapahtumia ja niistä tehtyjä havaintoja. Toki samalla on syytä pitää mielessä tietty kriittisyys, some alustana tarjoaa myös oivallisen välineen disinformaation levittämiseen - kuten mikä tahansa netissä oleva foorumi, blogi, sivusto.

Kullakin alustalla on positiiviset ja negatiiviset puolensa, on opittava hyödyntämään niitä ja nauttimaan niiden parhaista puolista.

vlad

P.S. Tämän ei ole tarkoitus olla mainospuhe twitterin tai minkään alustan puolesta - eikä etenkään mitään vastaan.
 
fakta on että täältä saa monta kertaa laajemman kuvan sotilasasioista kuin kymmenen suodattimen, parin rikkinäisen puhelimen ja lyhennyspöydän kautta käyneistä uutisjutuista. Jos sotilastekniikasta tietää sen mitä lehdissä lukee, ja parasta TurPo-analyysiä on Olli Ainola taikka edes UPI:n itsestäänselvyyksiä toistelevat julkaisut, niin kyllä jää kuva valjuksi verrattuna siihen mitä voi MPnetin debateista ja hyvistä kirjoituksista ammentaa.

Tässä on se clue ja se, mikä olisi voinut ja ehkä vieläkin voisi pitää täällä Suomenmestaruuden.

Yleisissä keskusteluissa meni sen maahantulijahomman kanssa mielestäni pääpiirteissään näin:

Syksyllä 2015 alkanut tynkkyshalla-aholainen invaasio, jonka taustalla oli turvapaikanhakija-invaasio, muutti yleisiä keskusteluja, joissa oli ymmärrettävää ärtymystä, asiatietoa ja myös voimallista trollaamista, jota taas ei lopulta oikein voinut laittaa aisoihin. Ensimmäisen kerran palstalla ilmiselvät trollit olivat hyviksiä, koska he olivat EU- ja maahanmuuttovastaisia. Se riitti. Putin-trollit sentään heitettiin yleensä pois. Totta kai heitä vielä luuraa täällä, vaikka eivät aina kirjoita. Sirppimestari ainakin.

Mutta ei tämä yksisilmäinen paikka ollut koskaan. Kukaan ei voi väittää, etteikö täällä olisi saanut myös puolustaa EU:ta ja olla kriittinen myös maahanmuuttokritiikin ylilyönneille, jos niitä näkyi. Kunhan noudatti itse sääntöjä. Kaikki EU-trollitkaan eivät noudattaneet, menivät henkilökohtaisuuksiin ym. Oli se tukki omassa silmässä mutta roskaa nähtiin vain toisessa. Yleensä keskustelujen pilaaminen tapahtui kuitenkin hyvin pienen solun massapostituksella. Niissä jutuissa pilli ei ollut mitään ilman pullaa mutta Taitis pärjäsi ihan yksinkin... Oli se hupaisaa.

Yleisissä keskusteluissa tällä hetkellä sulassa sovussa verraten erimieliset keskustelevat monista aiheista. Voi olla että se johtuu siitä, että pilli tai pulla on lomalla, en tiedä. Jos pakolaisketju ei sovi, sinne ei ainakaan kannata sitten kurkkia. Yksinkertaista.
 
Joskus foorumin puolustaminen ei ole helppoa. Ideologisen tai propagandistisen tason hyökkäys ei ole aina niin helppo tunnistaa tai huomata. Joskus jonkin yksittäisen teeman "puolustaja" voi osoittautua hyvinkin itseasiassa tekijäksi, joka vikuuttaa tuota teemaa selvästi. Tarkoituksena on tavallaan pitkäjänteisesti luoda aiheesta tietyllä tapaa ristiriitainen. Keinovalikoimaan voi kuulua esim. hienoksittain koroittaa itsensä eliitin edustajaksi, jolloin poliittisen kartan Persuja kannattava foorumi voikin kääntyä Teemaa vastaan....

Yksi asia on varma: temppupoikien keinovalikoimaa ei pidä aliarvioida. Google on siunattu asia, kun lähtee puimaan epäselvää viljaa.

Jos ym. tasoilla halutaan vaikuttaa aiheisiin ja keskusteluun, niin tuolloin on hedelmällistä vaikuttaa myös siten, että vaikuttajataho tekee ryhmätyötä. En väitä, että tällaista olisi de factosti ollut havaittavissa, mutta viitteitä sellaiseen kyllä löytyy ja jo ajalta ennen Ukrainan sotaa.

Moderaattoritkaan eivät ole mikään kuplassa uinuva tahmea sammakkoryhmä, jolla ei ole korvia, silmiä, nenää eikä varpaita. Säännöllisesti saamme vinkkejä ja huomautuksia niin saitin jäseniltä kuin laudan ulkopuoleltakin. Minä ainakin tarkastelen saamiani ja minulle osoitettuja huomioita AINA JA TARKOIN. Koska en luota siihen, että juuri minun hallussani olisi jotain maagista ja ylivoimaista tietotaitoa ymmärtää kaikki maailman kotkotukset. Ei ole. Siksi raakasti hyödynnän muiden ymmärrystä ja tietoja. Kiitos kaikille.

TomTom on tämän lavetin Kurko. Ei tämän säällinen luotsaaminen ole aivan niin helppoa kuin taidetaan luulla. On aivan paikallaan, että alustalla on yksi Pomo yli muiden.
 
Jokos täällä ollaan päästy selvyyteen Merkelin psykoosin asteesta, ai ei olla, no jatkakaa ihmeessä :)

Sen verran, että psykoosi on sen nähtävissä joka uskaltaa katsoa. Eihän tuo hauskaa ole.
 
Ystävällisesti pyydän, että palattaisiinko lähelle ketjun aihetta tässä(kin) ketjussa.
 
Sen verran täytyy vielä sanoa, että törmäsin tähän viestiin äsken. "Ketju on kuollut jo toista vuotta sitten, mutta vasta nyt sen löytänyttä pioneerikoulutettua räjähdealan "eksperttiä" aihe kiinnostaa kovasti, niin laitanpa pari näkemystä asiaan."http://maanpuolustus.net/threads/li...n-viivytystaktiikkana.4108/page-6#post-424814

Malliesimerkki siitä, miten keskustelufoorumin sisältö eroaa pikaviestimien sisällöstä.

Itsekkin seuraan useita maanpuolustukseen liittyviä keskusteluryhmiä facebookissa, mutta sinne kirjoitetut viestit häviävät bittiavaruuteen välittömästi. Usein FB -ketjussa käyty hyvä keskustelu tulee läpikäytyä nopsaan, ilman tietoa edes sitä, että missä ryhmässä keskustellaan. Jos haluan myöhemmin palata katsomaan jatkoja, ei se ole minun taidoilla edes mahdollista.

Tänne kirjoitetut viestit ovat kivitauluja verrattuna facebookkiin tai Twitteriin.
 
@miheikki

Kyllä perinteinen oikea keskustelufoorumi on aina oikea keskustelufoorumi ja vahvan paikkansa lunastanut sosiaalisen median kentässä. Twitterit, fasebookit yms. ovat loppupeleissä pelkkää tyhjänpäiväistä huutelua ja mukatärkeiden ihmisten egonpönkitystä varten.
Erittäin hyvin sanottu.
 
Viimeksi muokattu:
http://www.iltasanomat.fi/digitoday/art-2000005034180.html?ref=rss
6 uskomattoman tehokasta niksiä Googleen: Näin löydät haluamasi nopeasti
Julkaistu: 7.1. 9:45

DIGIVINKIT
Näillä vinkeillä saat Googlen kuuluisimmasta tuotteesta paljon enemmän irti.
Melkein kaikki meistä käyttävät Googlea. Mutta osaammeko me todella käyttää sitä? Bright Side -verkkopalvelu listasi kymmenen vinkkiä tehokkaampaan Google-hakuun. IS Digitoday poimi parhaat ja lisäsi yhden.

1. Mitä pitikään hakea?
Jos olet epävarma vaikkapa haettavan henkilön nimestä, voit laittaa Googlen etsimään kahta asiaa yhtä aikaa. Tämä tapahtuu |-merkillä esimerkiksi tyyliin Mikko Kivinen|Kuustonen.

Joissakin tapauksissa tämä pieni merkki on haun kannalta ratkaiseva. Esimerkiksi pelkkä haku Helsinki Turku tuottaa alkuun vain kuvia reiteistä ja kartoista, mutta haku Helsinki|Turku tarjoaa valokuvia molemmista kaupungeista.

2. Rajaa hakuaika
Haun voi helposti rajata koskemaan tiettyä aikaa. Esimerkiksi haku Suomi 1915...1920 etsii sivuja, joissa kerrotaan Suomesta ennen ja jälkeen sisällissodan.

3. Käytä lainausmerkkejä
Hukutko vääriin hakutuloksiin, kun etsit vähänkään pidemmillä usean sanan hakutermeillä? Syy on se, että Google ei tällöin kiinnitä liikoja huomiota sanajärjestykseen ja hakee tuloksia niillä kaikilla. Jos laitat lainausmerkit vaikkapa etsimäsi laulun joidenkin sanojen ympärille, Google etsii vain tarkasti tätä hakua vastaavat tulokset ja näin kadonneen kappaleen löytäminen helpottuu kummasti. Eli ei näin, "vaan näin".

4. Hae otsikosta
Artikkelien hakemista internetistä nopeuttaa, jos ohjeistaa Googlea etsimään tiettyjä avainsanoja niiden otsikoista. Tämä tapahtuu komennolla intitle: ennen hakutermiä. Esimerkiksi hakulauseke intitle:Trump (ilman välilyöntiä) etsii artikkeleita, joiden otsikossa sana esiintyy. Komento inurl: etsii sanoja verkkosivujen osoitteesta.

5. Etsi verkkosivun sisältä
Googlessa on mahdollista etsiä tietoja vain halutun verkkosivuston sisältä. Tämä tapahtuu site:-komennolla. Haut voi kohdistaa myös alasivustoihin, eli haku site:iltasanomat.fi/digitoday/ salasanat hakisi salasana-aiheisia juttuja vain IS Digitodaysta. Huomaa, että verkkosivu pitää kirjoittaa pisteineen ja päätteineen, mutta alussa olevaa http(s):ää tai www:tä ei tarvita.

6. Hae sukulaissivuja
Haluatko jatkaa tietojen tonkimista tietystä aihepiiristä, mutta olet penkonut jo yhden verkkosivuston puhki? Kirjoita komento related: ja heti perään ilman välilyöntiä sivuston osoite, niin Google ehdottaa sinulle muita vastaavia kohteita. Esimerkiksi haku related:Verkkokauppa.com ehdottaa muun muassa Giganttia.

Yhdistele ja kokeile
Kikkoja voi myös yhdistellä. Tehokäyttäjän haku talvi-otsikkoisista artikkeleista tietyllä sivustolla ja tietyllä aikavälillä voisi mennä vaikkapa näin: site:iltasanomat.fi intitle:"talvi" 2011...2016.
Tuomas Linnake

Pientä testiä.

Foorumin hakukoneella sanalla "tykki" näytetään vain 200 osumaa

Google haulla "site:maanpuolustus.net tykki", osumat ovat Noin 2 480 tulosta (0,32 sekuntia)
 
Foorumin hakukoneella sanalla "tykki" näytetään vain 200 osumaa
Google haulla "site:maanpuolustus.net tykki", osumat ovat Noin 2 480 tulosta (0,32 sekuntia)

Toisaalta, haulla "site:maanpuolustus.net karttaruutupommi" tulee 48 osumaa, joka osoittanee että asiapuoli (200) on edelleen selvästi laajempaa kuin haaveilu.
Sorry, pakko oli katsoa :-)
 
Back
Top