Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 19

No tuota, ainakin Keski-Suomen Paikallispataljoonan jampat näyttää KAIKKI kantahenkilökunnan sotilaspoliiseilta. Iso osa näyttää myös erikoisjääkäreiltä tai laskuvarjomiehiltä. On sen verran nohevaa porukkaa ;)

Niinhän ne kaikki. Ainakin omasta mielestä ;)
 
Kertokaahan, mikä siinä on, ettei karvaturriressut aja partaansa kun tulevat kertauksiin?
Eihän tuollaisen helvetin kusisen pensselin jälleen kasvattaminen kauan kestä.
 
Kertokaahan, mikä siinä on, ettei karvaturriressut aja partaansa kun tulevat kertauksiin?
Eihän tuollaisen helvetin kusisen pensselin jälleen kasvattaminen kauan kestä.

Vastaus varmaan löytyy pohtimalla miksi se naamakarvoitus pitäisi ajaa. Se joka ajaa sen parran joka aamu niin tekee sen todennäköisesti tullessaan kertauksiin. Tositilanteessa voisi varmaan tehtävästä/uhasta riippuen olla hyvä vetää naama sileäksi, mutta harjoituksessa???
 
Minä ajan parran silloin kun on treffit naisystävän kanssa, väliajat annan kasvaa. Ajan siis kerran kuussa tai harvemmin. En todellakaan viitsisi joka päivä. Ja kun ajan niin se tapahtuu samalla trimmerillä jolla hiuksia lyhennän, joka tapahtuu suunnileen kerran kahdessa kuukaudessa. Silloin vedän 3mm siilin ja annan taas pari kuukautta kasvaa.
 
Mitäs ukkoja se on, leijonanpääkö baretissa?

Maakuntajoukkojen taistelijalta näyttää. Pari etelän keikkaa ja n. 400 kertauspäivää alla. Ikää on ja osaamista. Ei ehkä enää juokse yli 3000 cooperissa, mutta vääntää Aprahmsin PUTKEN mutkalle.
 
Kertokaahan, mikä siinä on, ettei karvaturriressut aja partaansa kun tulevat kertauksiin?
Eihän tuollaisen helvetin kusisen pensselin jälleen kasvattaminen kauan kestä.

Miksi ihmeessä ajaisi? Siksikö että sinä, joka nimität isänmaallisen ihmisen karvoitusta "helvetin kusiseksi pensseliksi" saisit tyydytyksen kun näennäissotilallisuus saavuttaisi täyttymyksensä?

Koko parta ja puolustusvoimat on ihan omituinen juttu: Parta on kielletty koska se on epäsotilaallinen. Epäsotilaallinen se on siksi että se on kielletty. Suojanaamari ei pidä jos on sotilasparta. Poliisiparta on eri asia vaikka naamari on sama jne...
 
Reserviläisellä saa rauhan aikana olla naamakarvoitusta ja pitkät hiukset.

Enemmän korpeaa tuon typerän baretin pitäminen. Käytännössä täysin hyödytön koriste. Amerikkalaisilla sentään päässä lippistä ja pipoa.

Jokainen joka baretttia puolustaa on typerys, pelle ja larppaaja.
 
Ottakaa nyt, herranen aika, takaisin meidä perinteinen sotilaspäähine; verikauha.

e92510c4a3f00b3c43a0068c5467aae2.jpg
 
Vähän myös ihmetyttää missä on putkikaulurit yms. tosimiesten tekstiilit. Ottaakohan amerikkalaiset meitä ollenkaan tosissaan? Voihan sellainen ajoneuvo räjähtää milloin vaan ja palavat hydrauliikkaöljyt lentää naamalle kuin mineraalisuihku pattayalla. Entäs metsäpalo ja opsec?
 
Älkää nyt jumalauta aikuiset miehet kiistelkö ja haukkuko toisia reserviläisiä ulkonäöstänsä tai ylipäätänsä mistään muistakaan MAKUASIOISTA. Eikä varsinkaan pidä kitistä jostain hiton päähineistä jotka eivät vaikuta kenenkään sotilaalliseen suorituskykyyn hyttysen vitun miljoonasosan vertaa! Olis kaikilla osallistujilla niin paljon mukavampaa jos keskityttäisiin sotimisen opettelussa enemmän olennaiseen ja jätettäis nämä tyyliseikat ihan omaan arvoonsa.
 
Älkää nyt jumalauta aikuiset miehet kiistelkö ja haukkuko toisia reserviläisä ulkonäöstänsä
Tässä olet täysin oikeassa ja kunnianloukkaus on rikos myös netissä.

Eikä varsinkaan pidä kitistä jostain hiton päähineistä jotka eivät vaikuta kenenkään sotilaalliseen suorituskykyyn hyttysen vitun miljoonasosan vertaa!

Päähineen valinta ei ole mikään puhtaasti esteettinen juttu, vaan päähine suojaa tarvittaessa kylmältä, tuulelta, paahteelta ja vaikuttaa merkittävästi myös havaintojen tekoon. Kun nuo tekijät ottaa huomioon, niin tuskin kukaan päätyy käyttämään barettia kentällä.
 
päähineistä jotka eivät vaikuta kenenkään sotilaalliseen suorituskykyyn hyttysen vitun miljoonasosan vertaa!
Yritäpä tihrustaa vihulaista joka tunkii päälle aurinko selän takana baretilla ja sitten lakilla jossa lippa.
Lakki M36 suojaa päätä kolminkertaisella kangaskerroksella sivuilta ja päältä vain yhdellä antaen lämmön ja hien haihtua tehokkaammin.

Kuten arvata saattaa käytän itse kyseistä klassikkopäähinettä vuoden ympäri.
 
Minkähänlaisella kalustolla se brittiläinen panssaritiedustelujoukkue on tulossa? Scimitar tai Warrior-vaunuilla, vaiko vain Jackal-autoilla? No, pianpa se nähdään.


29770
FV107 Scimitar on Britannian armeijan tiedustelu vaunu joka on varustettu 30mm RARDEN tykillä sekä alumiini panssarilla. Scimitarit miehistöineen osallistuvat miehistöineen Arrow 19 -harjoitukseen Niinisalossa.
 
Tässä olet täysin oikeassa ja kunnianloukkaus on rikos myös netissä.Päähineen valinta ei ole mikään puhtaasti esteettinen juttu, vaan päähine suojaa tarvittaessa kylmältä, tuulelta, paahteelta ja vaikuttaa merkittävästi myös havaintojen tekoon. Kun nuo tekijät ottaa huomioon, niin tuskin kukaan päätyy käyttämään barettia kentällä.

Eikös se baretin perimmäinen tarkoitus sotilaspäähineenä ole aina ollut naisten iskeminen? Mitä ne niitä jossain maastossa pitää? Sotkuauton tätiä varten nyt tietenkin, mutta kun munkit on saatu (ja ehkä puhelinnumero, tod. näk. ei), niin sen jälkeen taas hyödyllisempi hattu päähän ja baretti rullalle reisitaskuun.
 
Back
Top