Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Make trade, not war - viisumivapaus venäläisille?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Mustaruuti, 03.04.2016.

 1. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,792
  Tykkäykset:
  7,828
  Pisteet:
  1,286
  En keksinyt tälle hyvää valmista ketjua ja lisäksi teksti on aika raflaava (lyhensin tähän alle keskeiset, Venäjää koskevat osiot). Tästä voi syntyä mielenkiintoista keskustelua.

  Mielestäni tämä olisi vähintäänkin mitä oivallisin tapa vetäistä matto Putinin propagandan alta. Viesti venäläisille ei voisi olla selvempi. Pakotteet koskevat vain muutamia imperialisteja, mutta tervetuloa Venäjän kansa tutustumaan Eurooppaan.

  Suomen taloudelle tämä voisi tuoda merkittävää talouskasvua erityisesti pidemmällä tähtäimellä. Ja lyhyellä ainakin halvempia nautintoja ;)

  стой vai добро пожаловать?

  Nyt tarvitaan viisumivapaus Venäjän ja EU:n välille

  http://www.talouselama.fi/tebatti/nyt-tarvitaan-viisumivapaus-venajan-ja-eu-n-valille-6536954

  Maailma on avautunut merkittävästi kylmän sodan päättymisen jälkeen. Kun vielä 1990-luvulla useimpiin Euroopan maihin matkustettaessa tarvita viisumi, nyt ei parhaassa tapauksessa tarvitse edes passia.

  Taputan käsiäni aina kun kuulen jonkin maan luopuneen viisumipakosta. Esimerkiksi sellaisiin kiehtoviin ja taloudelliselta potentiaaliltaan lupaaviin maihin kuin Ukrainaan, Armeniaan ja Georgiaan ei enää EU-maista matkustettaessa tarvita viisumia. Se on edistystä.

  Suomen ja Venäjän välille ei valitettavasti vielä ole saatu aikaan viisumivapautta. Kyse ei tietenkään ole maiden kahdenvälisestä vaan EU:n ja Venäjän välisestä asiasta. Suomella olisi Venäjän naapurimaana kuitenkin eniten voitettavaa jos matkustaminen maiden välillä helpottuisi ja kaikinpuolinen kanssakäyminen lisääntyisi.

  Pitkään näytti siltä, että EU:n ja Venäjän välinen viisumivapaus saattaisi toteutua lähitulevaisuudessa. Suomen sisäministeriössä itäliikkuvuuden kasvun työryhmä selvitteli jo käytännön tasolla viisumivapauden vaikutuksia ja sen tuomia rajatarkastusten resurssitarpeita.

  Kesällä 2014 yhteistä viisumivapaustavoitetta koskevat keskustelut kuitenkin keskeytettiin toistaiseksi. Syynä olivat Ukrainan tapahtumat ja etenkin Krimin niemimaan liittäminen Venäjään. Länsivallat paheksuivat sitä ja asettivat Venäjälle talouspakotteita, joihin tietysti vastattiin samalla mitalla.

  Tämä hetki tuntuu varmasti huonoimmalta mahdolliselta ajankohdalta ehdottaa rajojen madaltamista ja ihmisten liikkuvuuden helpottamista, mutta teen sen silti. Asioita pitää katsoa pitkällä perspektiivillä, nähdä nykyisen kurjuuden yli. On myös tärkeää analysoida tilannetta kiihkottomasti ja välttää asioiden liiallista politisointia.

  Nämä asiat ovat maailmanhistoriassa kuitenkin ohimeneviä, ja tilanteet muuttuvat. Pitkällä tähtäyksellä ainoa oikea päämäärä on lisätä ihmiskunnan keskinäistä kanssakäymistä ja luottamusta. Mitä tiiviimmin maat käyvät kauppaa keskenään, sitä todennäköisemmin ne eivät ajaudu sotimaan keskenään.

  Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on osoittanut suurta valtiomiesmäisyyttä normalisoimalla suhteita maansa vanhojen perivihollisten Kuuban ja Iranin kanssa. Siinä on esimerkkiä muidenkin maiden poliitikoille.

  Suomen ja muiden EU-maiden pitää nyt lopettaa apaattisuuden ja toivottomuuden ilmapiirin ylläpitäminen ja palata rohkeasti neuvottelupöytään. Tavoitteena pitää olla suhteiden tiivistäminen, kaupankäynnin lisääminen sekä viisumivapaus EU:n ja Venäjän välille.

  Kirjoittaja Juho Rahkonen on yhteiskuntatieteiden tohtori ja Taloustutkimus Oy:n tutkimuspäällikkö.
   
 2. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,271
  Tykkäykset:
  32,479
  Pisteet:
  1,286
  Tunnen jonkin verran Viipurin alamaailmaa, joilla ei ole mitään mahdollisuutta tulla tänne edes käymään, ja he suorastaan ilahtuvat tästä pienestäkin toiveikkaasta väläyksestä.
   
  BlackFox, Maidan, Honcho ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,792
  Tykkäykset:
  7,828
  Pisteet:
  1,286
  Olisit nyt antanut vähän mahdollisuuksia keskustelulle ;)

  Mutta eihän viisumivapaus sitä tarkoita, että raja avattaisiin. Kyllä siellä edelleen sisäministeriön tarkkakatseiset ja leveäharteiset virkamiehet käännyttävät tällaiset kaverit takaisin.
   
  Merten sheriffi, skärdis ja TBman tykkäsivät tästä.
 5. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,271
  Tykkäykset:
  32,479
  Pisteet:
  1,286
  Hehee...
   
  setämies, Honcho, turska ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 6. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,599
  Tykkäykset:
  4,637
  Pisteet:
  1,286
  Viisumivapaus voisi edistää taloudellista toimeliaisuutta, mutta samalla se olisi lahja Putinin hallinnolle: "Suuri Johtaja on hallinnut ulkopolitiikkaa viisaasti, ja nyt Venäjän kansalaiset voivat helpommin matkustaa vieraisiin maihin." Haluammeko todella antaa tällaisen lahjan? Mihin ovat jääneet eurooppalaiset arvot? Tiettyjä asioita ei tehdä rahan takia, vaan koska se on oikein. Venäjänvastaiset talouspakotteetkin ovat taloudellisesti järjettömät, mutta ne on silti eettisesti oikein.

  Positiiviset taloudelliset vaikutuksetkin olisivat hieman niin ja näin. Pidän epäuskottavana, että viisumin hankkiminen olisi potentiaalisille matkailijoille iso ongelma, koska venäläiset eivät muutenkaan pääse länsimaihin ilman viisumia. Ymmärtäisin ennusteet paremmin, jos Suomi vaatisi viisumin ja Norjaan ja Viroon pääsisi ilman viisumia. Tilanne ei kuitenkaan ole tämä.

  http://yle.fi/uutiset/venajan_viisumivapaus_toisi_mukanaan_tuhansia_tyopaikkoja/6825358

  Yhtä tehokkaasti kuin muutkin Itä-Euroopan rikolliset? ;)

  On outoa puhua viisumivapaudesta, jos rajalla kuitenkin tehdään maahanpääsystä päätös muunkin kuin tulijan kansallisuuden perusteella, esimerkiksi tarkastamalla rikoshistoria Venäjän viranomaisilta. Pikemminkin tällainen järjestely on "visa-on-arrival", ei "visa free".

  Lisäksi näen sen ongelman, että ilmeisestikin kaikki kulut jäävät suomalaisten maksettavaksi? Viisumista on tähän asti joutunut maksamaan jotakin, mutta viisumivapaudesta puhuttaessa on vaikea ajatella, että rajalla vaadittaisiin maksamaan "maahanpääsymaksu". Tämä voisi lisätä osaltaan "turhanpäiväistä matkustelua", joka ei kata edes rajavalvonnan kustannuksia: porukka tulisi Suomeen pariksi tunniksi katsomaan uusimman Hollywood-elokuvan venäjäksi tekstitettynä ja palaisi Venäjälle käyttämättä suomalaisia matkailupalveluita.
   
  Maidan ja JR49 tykkäsivät tästä.
 7. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,447
  Tykkäykset:
  25,693
  Pisteet:
  1,286
  Kannatan viisumivapautta.

  Sitten kun voidaan todeta että Venäjä on vihdoin riittävän lähellä demokraattista oikeusvaltiota.

  Yritän elää vähän terveellisemmin, niin ehkäpä vielä elinaikanani sellainenkin ihme nähtäisiin?
   
  jurppi, elso ja Maidan tykkäsivät tästä.
 8. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Hienoa että @Mustaruuti on siirtynyt linjoilleni näissä asioissa! Tarvitsemme laajempaa venäläissuomalaista yhteistyötä. Viisumivapaus on kaksiteräinen miekka johon en omaa täysin varmaa mielipidettä. Epäilen että rajaseuduilla kauppiaat tervehtisi ideaa, mutta kaikki paikalliset eivät ideasta pitäisi. Viisumi ei kuitenkaan ole suuri este. Vaikka vastustan russofobista rasismia niin en silti suhtaudu epäilyksettömästi viisumivapauteen!
   
  Mustaruuti ja TBman tykkäsivät tästä.
 9. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,839
  Tykkäykset:
  9,032
  Pisteet:
  1,286
  Kun aloitetaan järjestää mielenosoitukset (ja sitten referendumit) maan itäosien liittämisestä Venäläiseen Maailmaan, niin titushkojen tulo maahaan helpottuu..

  Suomalaiset köyhät eivät enää saa ruoka kirkkojen ruokajakelussa, kun viisumivapaat autoturistit venäjältä kansoittavat jonot. Heitä jo nyt 1/3 osa Myllypurossa.

  Ja kuten Vonka kertoi, venäjän rikolliset ilahtuvat suuresti. Aikasemmin ne ovat poliittisissa foorumeissa kutsuneet ei-putinesteja kylään moskovaan, oli kuulemma tiedossa sellaisia keinoja tappaa heitä, ettei kukaan poliisi saisi selvää yhtään mitään.

  ...
   
  Merten sheriffi tykkäsi tästä.
 10. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,650
  Tykkäykset:
  4,901
  Pisteet:
  1,286
  Leveäpe*seiset virkamiehet.. :D

  Niin, kaippa siellä joku rajatarkastus olisi ilman viisumipakkoa???
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 11. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,648
  Tykkäykset:
  23,234
  Pisteet:
  1,286
  Mielestäni saimme todella positiivista kansainvälistä kokemusta jo virolaisista ja muistakin balttialaisista toimen miehistä. Jatketaan vain näin muodoin, että ajetaan poliisitoimi ensin mahdollisimman alas ja avataan viisumivapaaksi itäraja. Muistakaa sanoneen, että tuo temppu kyllä sitten näkyy ja tuntuu. Joskus herään miettimään, keiden kanssa päättäjät ovat "sosiaalisesti läheisiä", kun näitä päätöksiä ajetaan kuin kyylaumaa pulloon?
   
  AKE-ukki, Honcho ja TBman tykkäsivät tästä.
 12. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Kuinka suuri vaikutus viisumivapaudella oikeastaan olisi? Venäläisiä toki näkyy varsinkin Itä-Suomessa ja tällä hetkellä siihen varmasti vaikuttanee eniten Venäjän taloustilanne.

  Osa kärkipoliitikoista kannattaa viisumivapautta. Alex Stubb totesi pari vuotta sitten, että "suomalaisten kannattaa nousta pois sieltä vuodeosastolta, jossa pelätään venäläisiä investointeja. Venäläinen raha on yhtä hyvää kuin mikä tahansa muu."

  Varsinkin näinä hetkinä kun puhutaan ruplasuomettumisesta tämä on mielenkiintoinen kommentti.

  [​IMG]
   
  baikal tykkäsi tästä.
 13. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,650
  Tykkäykset:
  4,901
  Pisteet:
  1,286
  Entäs jos kaikilta tulijoita otettaisiin biotunnisteet+sormenjäljet rajalla???
  Se ainakin olisi luottokeino, jos alkavat täällä touhuta, niin kyllä jäljet paljastaa...
   
  Mustaruuti ja Recon x tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,792
  Tykkäykset:
  7,828
  Pisteet:
  1,286
  Voi sen nähdä tietysti noinkin. Itse ajattelisin ehkä enemmän siten, että sillä vedettäisiin pohja pois Putinin propagandalta, että Eurooppa on paha ja suhtautuu vihamielisesti Venäjään / venäläisiin.

  Sitähän se olisi. Ja aika paljon mietittävää tuohon asiaan liittyy ylipäänsä.
   
 16. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,792
  Tykkäykset:
  7,828
  Pisteet:
  1,286
  Arvasin, että Tetra ilahtuisi :)

  Minussakin piilee ehkä vähän slaavilaisen surumielistä ryssänrakkautta :rolleyes:

  Joo, siltä varalta että asia ei käynyt porukalle selväksi, niin en siis kannata täyttä viisumivapautta venäläisille tässä ja nyt. Asiaan liittyy haastavia kysymyksiä, joita keskustelussa on jo sivuttu.

  Mutta olen silti otsikon kanssa puolitosissani. Pidemmällä aikajänteellä on hyvä asia ja edellytys pysyvälle rauhalle Euroopassa että venäläiset saadaan tuntemaan itsensä jollain tavoin henkisesti tasavertaiseksi osaksi Eurooppaa. Viisumivapaus olisi aika konkreettinen askel siihen suuntaan.

  Kuten @Honcho vähän jo viittasikin, syödään kaikki enemmän vihanneksia.
   
  Honcho ja Tetra tykkäsivät tästä.
 17. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,038
  Tykkäykset:
  9,288
  Pisteet:
  1,286
  Itse kyllä uskoisin että venäläiset saisivat todisteen että Putinin pakotteet eurooppalaisille sai eurooppalaiset kärsimään niin että oli pakko jälleen avata matkustusmahdollisuus.
   
 18. PekkaSavo

  PekkaSavo Kenraali

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  2,129
  Tykkäykset:
  4,584
  Pisteet:
  636
  En innostu. On jo tiettyjä viitteitä epäasiallisesta toiminnasta mm. kiinteistöjen hankkimisen kohdalla. Miksi pitäisi antaa lisää "pintaa"? Rajavalvonnalla ja poliisilla ei ole resursseja. Kuinka monta poliisiasemaa tänäkin vuonna suljetaan. Venäjän jos kenen kanssa pitää välttää sitä että tänne pääsee "huonoa ainesta" joka sitten huonontaa Venäjä-kuvaa ja aiheuttaa epäluuloisuutta. Siitä sitten seuraa vähitellen myös vastakkainasettelua (joka ei palvele meitä vaan naapurin tiettyjä piirejä)

  Jos viisumiprosessi koetaan hankalaksi niin sitä pitäisi helpottaa.

  Toisaalta ymmärrän; onhan sekin väärin että luotettava naapurimaan yrittäjä tai matkailija ei pääse Suomeen yhtä helposti kuin jo Venäjälle päässyt afganistanilainen kolmekymppinen mies jolla ei ole edes viisumia tai mitään muitakaan papereita (tai on ne joilla hän todistaa olevansa 15 vuotias)
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2016
  baikal tykkäsi tästä.
 19. Oho

  Oho Kapteeni

  Liittynyt:
  26.07.2014
  Viestejä:
  681
  Tykkäykset:
  1,255
  Pisteet:
  76
  Ja millähän se helvettiin johtava tie taas olikaan päällystetty....

  Mitä tohon Stubbin juttuun tulee, niin venäläinen raha näyttäisi kyllä olevan suomettumisen mukanaan tuova Troijan hevonen, koska rahan taustalla härää valtiollinen taho poliittisella agendalla.

  Mitä siihen viisumiin tulee niin venäläiselle Suomen monikertaviisumi maksaa 35€ (http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=49459#Viisumin käsittelymaksu), joten jos viisumin hinta on merkittävä este hankinnalle ei tulijalla sitten olisi juuri lainkaan rahaa laittaa ostoksiin tai palveluihin Suomessa. Toki extemporematkailua viisumipakko rokottaa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2016
 20. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,447
  Tykkäykset:
  25,693
  Pisteet:
  1,286
  Recon x tykkäsi tästä.
 21. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,217
  Pisteet:
  76
  Tulisko raja-asemalta sitten puhelu, jos sinne alkaa lappamaan bussilasteittain siilitukkaisia alle 40-vuotiaita miehiä, jotka ovat menossa opintomatkalle Siilinjärvelle?
   
  Recon x ja Honcho tykkäsivät tästä.
 22. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,599
  Tykkäykset:
  2,402
  Pisteet:
  316
  Maalauksen henkilöt on ehkä tulkittava pikemminkin ukrainalaisiksi tai ruseiksi kuin venäläisiksi.
   
  PasiL ja Honcho tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu