Mediaseuranta ja 6/12 tapahtumat

Huhta

Greatest Leader
--


Kiinniotto Helsingin kansallismielisessä 612-marssissa viime itsenäisyyspäivänä. (ANTTI NIKKANEN)
--
Kyseessä on ilmeisesti poliisivankilan vartija, mutta miksi hän on paikalla? Poliiseja ei riitä ja kaikki mahdollinen henkilöstö otetaan käyttöön, vaikka koulutus ei olisikaan ihan justiinsa?

Ok. Kansan Uutisten jutussa kerrotaan huolesta, että persut, sisulaiset ja SVL marssivat rinta rinnan. Tämähän se on se clue tässä hommassa muillekin kuin komukoille. Tästä 612-hommasta olisi voinut tulla jotain, jos olisivat pitäneet rivit koossa. Jos eivät olisi huolineet natseja, silloin se kansallismielisten marssi olisi pysyvästi eriytynyt pois Hitleristä ja laajentunut kansanliikkeeksi.

No, luonto hoitaa.
Olisi voinut olla helpommin sanottu kuin tehty. Millä estät jotakin porukkaa osallistumasta kulkueeseesi, ellet sitten väkivallalla? Olen kyllä samaa mieltä kanssasi asian ytimestä.
 

Vääpeli

Respected Leader
Wow jos oli vain vartija paikalla joka päätti hommasta. Nyt meni vituiksi, siis polisin pitäisi päättää ja tuolla pitäisi olla kokeneita poliisia jotka on päällystöä.
 

Huhta

Greatest Leader
Wow jos oli vain vartija paikalla joka päätti hommasta. Nyt meni vituiksi, siis polisin pitäisi päättää ja tuolla pitäisi olla kokeneita poliisia jotka on päällystöä.
:) Äläs nyt, ihan puhdas uteliaisuus kyseessä. Jos on tietoa, niin kerro pois!
 

Vääpeli

Respected Leader
Wow jos oli vain vartija paikalla joka päätti hommasta. Nyt meni vituiksi, siis polisin pitäisi päättää ja tuolla pitäisi olla kokeneita poliisijea joka on päällystyöä.
:) Äläs nyt, ihan puhdas uteliaisuus kyseessä. Jos on tietoa, niin kerro pois!
Jos tietäsin olisin jo matkalla kohti seuraavaa aurinkokunnan ulkopuolista planeettaa. :)
Minun tehtäviin kuuluu ihmisten tappaminen erillaisin keinoin, ei juttelu, puhuminen tai halaaminen. :)
 

Hemmo Paskiainen

Luutnantti
Jari "arja" Laine:
2015: silmä pipi
2016: nenään sattuu
2017: (suosittelen hammassuojien hankkimista)

Mahtaa kaveria aamulla vituttaa kun on illalla lähtenyt ulos anarkistina ja aamulla pääsee poliisin hoteista pois natsina. Ainakin MTV:n uutisoinnin peristeella. Ja mikä parasta Jari "arja" Laine on laskettu mukaan SVL:n marssin osallistujamäärään, joten lisää olemassaolollaan #pernatsi osallistujien maksutaakkaa.
 

hansai

Supreme Leader
Jessus mitä verbaalikikkailua, "suomalainen mies"

Tuhannet osoittivat mieltä Helsingissä
Poliisi otti tänä vuonna kiinni seitsemän ihmistä. Viime vuonna kiinniotettuja oli yli 130.

612-soihtukulkueessa ja sen liepeillä oli poliisin arvion mukaan parituhatta ihmistä
. (KUVA: Jonna Yletyinen / HS)

Helsingissä järjestettiin itsenäisyyspäivänä yli kymmenen poliisille ilmoitettua mielenosoitusta.

Mielenosoitukset sujuivat pääosin rauhallisesti. Poliisi otti niiden yhteydessä kiinni yhteensä seitsemän ihmistä, joista kaksi päästettiin pois samantien.

Viime vuonna anarkistit pyrkivät häiritsemään 612-kulkuetta
. Poliisi otti tuolloin kiinni yli 130 ihmistä ja ampui vastamielenosoittajia paineilma-aseella.

Tänä vuonna vakavin välikohtaus tapahtui uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä. Kun mielenosoittajat olivat ylittäneet Pitkänsillan, kulkueessa tapahtui kahakka.

Poliisi otti kiinni kaksi kulkueessa ollutta ja laittoi heidät samaan poliisiautoon. Autossa toisen heistä epäillään hyökänneen toisen kimppuun.

”Suomalainen mies pahoinpiteli rikosilmoituksen mukaan ruotsalaisen vastarintaliikkeen jäsenen nyrkein”, kertoo tutkinnanjohtaja Petri Juvonen.

Tilanne päättyi, kun poliisit erottivat miehet toisistaan. Pahoinpidelty mies kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi. Iskut kohdistuivat Juvosen mukaan päähän, mutta hänellä ei ole tietoa vammojen vakavuudesta.

Juvonen ei osaa kertoa, miksi henkilöt oli laitettu samaan autoon.

Pahoinpitelystä epäilty mies on sama, joka sai viime vuoden itsenäisyyspäivän yhteenotoissa vaurioita silmäänsä poliisin käyttämästä lamautusaseesta.

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitus sujui muuten rauhallisesti. Siihen osallistui poliisin mukaan alle 200 ihmistä.

Päivällä eniten osallistujia keräsi Helsinki ilman natseja -mielenosoitus, johon osallistui poliisin mukaan yhteensä noin 3 000 ihmistä.

Kyseessä oli vastamielenosoitus Helsingin äärioikeistolaisille kokoontumisille.

Mielenosoittajat kulkivat Asema-aukiolta Kaisaniemen puistoon, jonne myös vastarintaliike kokoontui.

Kaisaniemessä poliisi rakensi mielenosoitusten väliin puskurialueen, jolla se vältti niiden fyysisen kohtaamisen.

Alkuillasta 612-liikkeen mielenosoituksessa puolestaan kehkeytyi joukkotappelu Töölössä. Tappelu käytiin soihtukulkueen aloituspaikalla Töölönkadulla. Tilanne rauhoittui nopeasti.

”Kulkueen varrella oli erilaisia ryhmittymiä vastustamassa kulkuetta. Jostain tällaisen ryhmittymän kanssa tapahtuneesta yhteenotosta on tietääkseni kyse”, sanoi Helsingin poliisin viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola.

Poliisi otti ihmisiä kiinni myös 612-kulkueen matkan varrella. Kulkueessa ja sen liepeillä oli poliisin arvion mukaan noin 2 000 ihmistä.


612-soihtukulkue sujui tällä kertaa rauhallisesti.


612-soihtukulkue järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Sitä markkinoidaan poliittisesti sitoutumattomaksi ja kaikille avoimeksi, mutta se on profiloitunut aiempien vuosien perusteella äärioikeistolaiseksi.

Keskustassa järjestettiin itsenäisyyspäivänä myös useita muita mielenosoituksia. Ne sujuivat rauhallisesti.
http://www.hs.fi/paivanlehti/07122016/art-2000004897592.html?ref=rss
 

hansai

Supreme Leader
Aamulla 612:ssa oli varmaan alle 1000 osallistujaa..

Epäilty pahoinpitely poliisiautossa – Poliisi: Uusnatsi ja antifasisti pantiin erehdyksessä samaan autoon

Suomalaismiestä epäillään ruotsalaisen pahoinpitelystä. Poliisilla ei ole tietoa tämän vammoista.

Uusnatsimielenosoituksessa Helsingissä tapahtunut epäilty pahoinpitely tapahtui poliisiautossa, minne ruotsalainen uusnatsi ja suomalainen vastamielenosoittaja oli laitettu poliisin mukaan erehdyksessä.

Tutkinnanjohtaja Petri Juvosen mukaan tilanteessa ei tiedetty, että kyseiset miehet eivät ole "samalla puolella". Juvosen mukaan tilanne oli ollut epäselvä ja edennyt nopeasti.

Suomalaismiestä epäillään ruotsalaisen pahoinpitelystä. Poliisilla ei ole tietoa tämän vammoista. Epäilty on Juvosen mukaansa sama mies, joka vuosi sitten sai itsenäisyyspäivänä poliisin paineilma-aseesta osuman.

Itsenäisyyspäivän mielenosoitukset sujuivat pääsääntöisesti rauhallisissa merkeissä, sanoo Helsingin poliisin viestintäjohtaja Juha Hakola STT:lle.
Mielenosoituksissa 5 000–6 000 osallistujaa

Päivän aikana järjestettiin muun muassa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitus sekä sitä vastustanut mielenosoitus. Vastamielenosoituksen järjestivät vasemmistonuoret sekä antifasistiset ja anarkistiset järjestöt.

Uusnatsien mielenosoituksessa osallistujia oli poliisin mukaan alle 200 ja vastamielenosoituksessa lähes 3 000.

Näiden lisäksi illalla järjestettiin äärijärjestöjen 612-mielenosoitus, missä osallistujia oli noin 2 000. Yhteensä eri tapahtumiin osallistujia oli Hakolan mukaan 5 000-6 000. Määrä ei ole hänen mukaansa kovin suuri.

- Varmaan järjestäjätkin odottivat lisää osanottajia näihin tapahtumiin.
Ehkä se, että näitä tapahtumia oli niin paljon eri puolilla, johti siihen, että kokonaisuus ei näkynyt samalla tavoin, Hakola sanoo.

Kiinni oli otettu iltayhdeksään mennessä seitsemän ihmistä, joista kaksi oli ehditty jo vapauttaa. Viime vuonna itsenäisyyspäivän mielenosoituksissa kiinni otettuja oli 130. Häiriöiden vähäinen määrä tänä vuonna johtui Hakolan mukaan mielenosoitusten ennakoinnista ja reittien suunnittelusta yhdessä tapahtumien järjestäjien kanssa.

- Se auttaa, ettei synny tällaisia törmäyksiä eri mielipiteiden kanssa. Taattiin jokaiselle oikeus osoittaa mieltä omassa asiassaan.
Nuoria ja keski-ikäisiä osallistujia

Hakaniemestä lähteneessä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa osallistujina oli pääasiassa nuoria ja keski-ikäisiä miehiä. Joukossa oli myös joitakin naisia.

Huudot, kuten ”eläköön kansallissosialismi” ja ”saastat ulos”, olivat suomeksi, mutta joukosta kuului myös ruotsia. Uusnatsit marssivat kolmirivissä ja etummaiset kantoivat liikkeen vihreitä lippuja.

Paikalla Hakaniemessä oli myös Suomen vastarintaliikkeen aktiivi Jesse Torniainen, jota epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta Asema-aukion syyskuisen mielenosoituksen aikana. Torniaisen nimellä olevalla Twitter-tilillä kerrottiin, että poliisi olisi käskenyt häntä sittemmin poistumaan keskustasta.

Helsinki ilman natseja -nimellä kulkeneeseen vastamielenosoitukseen osallistui lähinnä nuoria aikuisia. Moni mielenosoittaja oli peittänyt kasvonsa ja osa kantoi kylttejä, joissa tuomittiin natsit ja rasismi tai kannatettiin tasa-arvoa.

612 -soihtukulkueen osallistujat olivat sekä miehiä että naisia, niin nuoria kuin iäkkäitäkin ihmisiä. Töölöntorilla ihmisillä oli Suomen lippuja ja leijonakylttejä, mutta kulkueessa niitä ei näkynyt.
http://www.ksml.fi/kotimaa/Epäilty-pahoinpitely-poliisiautossa-–-Poliisi-Uusnatsi-ja-antifasisti-pantiin-erehdyksessä-samaan-autoon/888566?pwbi=b512d0a705f440fca5d54c2ed6f8171e
 

hansai

Supreme Leader
Poliisi myöntää: 612-soihtukulkueen "joukkotappelu" ei ollut joukkotappelu

Helsingin poliisin viestintäpäällikkö Juha Hakola myöntää, ettei 612-soihtukulkueen nujakka ollut joukkotappelu.
IL
 

hansai

Supreme Leader
On ollut kaiken maailman media "causteja" itse kenenkin kuulumisesta mihinkäkin ryhmään..

Onko tänään odotettavissa medialta Jari&Rasmus ry-causti?

Soluttautuja Jari(nykyisin nyrkkisankari ainakin omasta mielestään) on aktiivinen Rasmus ry:läinen..
 

hansai

Supreme Leader
Aamun mielenkiintoisin tapahtuma tullee olemaan Uuninpankkopojan "versio" itsenäisyyspäivän tapahtumista..:D
 

hansai

Supreme Leader
Mari Pudas IS

Mari Pudas
Mari Pudas – ‏@MariPudas
Kun toimittajallamme @KoskiSami ei ollut pressiliiviä, niin sellainen tehtiin omin pikku kätösin. #pressiliivi


Polttouuninpankko ‏@sakutimonen
[email protected] @KoskiSami "Pre SS" älkää flirttailko natsismin kanssa edes huumorilla! #eirasismille #ilmannatseja #helsinkiilmannatseja #PVL
Uutisjumalat ei tarvii virallista liivii ja ei osaa lukea poliisin tiedotteita medialle...
 

hansai

Supreme Leader
Natsi marssii nätisti

Ei Suomessa ole natseja!

Entä vasemmistoanarkistien marssit, kirjoita niistä. Vai hyväksytkö vasemmiston väkivallan?

Ja niin edelleen, loputtomiin. Tällaisia kommentteja tuli taas eiliseen juttuuni läjäpäin, kuten aina näistä aiheista kirjoittaessani. Näin kommentoivat osoittavat selkeästi, että ensinnäkään he eivät näytä lukevan juttujani ja toiseksi he kulkevat muutenkin silmät kiinni ja puuroa korvissa.

Keitä sitten olivat ne Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen järjestämälle marssille osallistujat, jotka vaativat Suomen itsenäisyyden lakkauttamista ja pohjoismaisen natsivaltion perustamista? Partiopoikiako, koska he osaavat marssia hyvin ja häiriötä aiheuttamatta?

Natsit ovat aina osanneet marssia hyvin ja komeasti. Marssimisen jälkeen alkaa sitten erilainen komento. Tästä meillä on esimerkkinä törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty Jesse Torniainen, joka eilen näytti rupattelevan leppoisasti poliisien kanssa.
Yksi kiiinniotettu vastamielenosoittaja ilmeisesti hyökkäsi kiinniotetun natsin kimppuun poliisiautossa. En totisesti ymmärrä miten heidät yleensä on onnistuttu survomaan samaan poliisiautoon, kun autoja kuitenkin oli paikalla kymmenittäin. En minä tuotakaan väkivallantekoa hyväksy sen enempää kuin mitään muutakaan väkivaltaa, mutta ainakin tämä mies yritti vastustaa natseja.

Niin eivät tehneet ne yli 2 000 ihmistä, jotka osallistuivat yhdessä natsien kanssa yhteiseen 612-soihtukulkueeseen. He ovat myötäilijöitä, joista hyvin helposti tulisi natsiaatteen kannattajia. He sanovat kirkkain silmin marssineensa isänmaan ja sankarivainajien puolesta, mutta tosiasiassa he tulivat kannattaneeksi natsiaatetta. Kerro minulle millaisia ystäväsi ovat, niin minä kerron millainen sinä olet.

Siellä marssivat sulassa sovussa yhteispohjoismaisten natsien kanssa Perussuomalaiset, Suomen Sisu, Rajat kiinni -liike, Suomi Ensin -liike ja Linnake Suomi. Lisäksi mukana oli paljon hiljaisia kannattajia. Perussuomalaisia edusti ainakin nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, joka näin tunustaa väriä.

Suurin osa kansasta katseli televisiota ja paheksui tissivakoja ja nännejä. He häiriintyvät suunnattomasti siitä, että minä otan taas esille natsit. Heitähän ei ole ja jos onkin, niin heitä ei haluta nähdä. Isänmaan ja itsenäisyyden puolesta on natsillakin oikeus marssia, varsinkin kun natsi marssiikin niin nätisti. Viis siitä, että natsi haluaa lakkauttaa sekä isänmaan että itsenäisyyden.

Onneksi paikalla oli moninkertainen määrä rauhallisia vastamielernosoittajia. Heidän lukumääränsä kertoo selkeää kieltään siitä, että natseilla ei ole tässä maassa tulevaisuutta. Ei sittenkään, vaikka hiljaisia myötäilijöitä löytyy aina.

***
Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Avainsanat: 612-soihtukulkue, Jesse Torniainen, Linnake Suomi, natsit, Perussuomalaiset, Pohjoismainen Vastarintaliike, Rajat kiinni, Sebastian Tynkkynen, Suomen Sisu, Suomen Vastarintaliike, Suomi ensin!, tissivako
http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/12/07/natsi-marssii-natisti/
 
Viimeksi muokattu:

SBAT

Alokas
Kyseessä on ilmeisesti poliisivankilan vartija, mutta miksi hän on paikalla? Poliiseja ei riitä ja kaikki mahdollinen henkilöstö otetaan käyttöön, vaikka koulutus ei olisikaan ihan justiinsa?
Helsingissä käytetään suurempien mielenosoitusten yhteydessä laitoksen virkasuhteisia vartijoita kuljetuspartioina. Tuolloin poliisimiehet vapautuvat itse jouhatehtäviin ja YJT:n valvontaan. Vartija ei päätä kiinniotosta, vaan sen tekee poliisimies (tapauksesta (PolL/PKL) riippuen miehistö/päällystö). Helsingissä talon omat vartijat huolehtivat lisäksi hyvin laajalti vapautensa menettäneiden kuljetus-/käräjävartiointitehtävistä poliisin säilytystilojen ulkopuolella. Koulutus on näihin tehtäviin riittävä, mutta ainahan sitä voisi olla enemmän.
 

Huhta

Greatest Leader
En minä tuotakaan väkivallantekoa hyväksy sen enempää kuin mitään muutakaan väkivaltaa, mutta ainakin tämä mies yritti vastustaa natseja.
Se on sitä parempaa väkivaltaa... :rolleyes:

Helsingissä käytetään suurempien mielenosoitusten yhteydessä laitoksen virkasuhteisia vartijoita kuljetuspartioina. Tuolloin poliisimiehet vapautuvat itse jouhatehtäviin ja YJT:n valvontaan. Vartija ei päätä kiinniotosta, vaan sen tekee poliisimies (tapauksesta (PolL/PKL) riippuen miehistö/päällystö). Helsingissä talon omat vartijat huolehtivat lisäksi hyvin laajalti vapautensa menettäneiden kuljetus-/käräjävartiointitehtävistä poliisin säilytystilojen ulkopuolella. Koulutus on näihin tehtäviin riittävä, mutta ainahan sitä voisi olla enemmän.
Okei, kiitos! Ihan loogiseltahan tuo kuulostaa. :)
 
Top