Mediaseuranta ja 6/12 tapahtumat

Viimeksi palstalta oli tiedustelija siellä. Tosin hän taitaa olla Vantaalta. Sanotaan näin, että Kansallinen Vastarinta kehottaa osallistumaan 612-marssiin.

Tuon porukan kun saisi vaikka kuuta kiertävälle radalle, niin tapahtuma kasvaisi varmasti.
Toisaalta osa porukoista on sen verran kettuuntuneita korttien heiluttelusta, ettei enää välitä.
 
Saatinhan se "ajatelkaa edes lapsia" tähänkin maahan, kauan kestikin. Jos tarkoituksena olisi ollut joku muu kuin 612 estäminen, niin kyllähän paikka olisi ollut joku muu.

Oma ehdotus olisi ollut pressanlinna. Perustelut: limppa on halvempaa kuin skumppa.
Tai Finlandia-talo, ne tämän päivän piltit ovat huomisen veronmaksajia.

Olisivat menneet alpakoiden kanssa Kiasman eteen, niin olisivat sieltä varmaan antaneet tilaa yösäilytykseenkin...
 
Ei tämä ole muutakuin "oikeutettua raivoa" natseja kohtaan. Kaikki keinot ovat sallituja, pari päivää kun kohottavat henkeä, niin sit mennään taas.
Missähän vaiheessa noi onnistuvat nirhaamaan jonkun hengiltä...

Tässä on nyt kyllä sen tasoista otteluhengen luomista ilmassa, että toivon poliisin tarvittaessa lopettavan perseilyt heti alkuun..
 
Lainattu muualta.

SE NEDAN PÅ SVENSKA / IN ENGLISH BELOW

Ei äärioikeistoa Helsingin kaduille!

Tämänkin vuoden itsenäisyyspäivänä 6.12. järjestetään Helsingissä useita äärioikeiston tapahtumia. 612-soihtukulkue kerää jälleen äärioikeistolaisia toimijoita marssimaan järjestäjien poliittisten tavoitteiden puolesta. Päätöstä kieltämisestään odottava Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) järjestää viime vuoden tapaan pohjoismaisen natsimarssin, jonka kutsussa järjestön nimeä ei ole mainittu. PVL pyrkii toiminnallaan rajoittamaan väkivalloin vastustajiensa sananvapautta sekä viemään ihmisoikeudet vihaamiltaan ryhmiltä. Viime vuoden syyskuussa PVL-aktiivi Jesse Torniainen aiheutti potkullaan kuolettavat vammat järjestöä kritisoineelle ohikulkijalle PVL:n mielenosoituksessa.

Vaikka 612-kulkue pyrkii retoriikallaan antamaan itsestään kuvan maltillisen isänmaallisena, on sen takana erilaisia äärioikeistolaisia ja fasistisia tahoja. PVL:n Suomen haaran perustaneen Esa Holapan mukaan PVL oli aloitteellinen ensimmäisen 612-kulkueen järjestämisessä vuonna 2014. Natsismi ei viime vuonnakaan haitannut 612.fi-yhdistyksen varapuheenjohtaja Jari-Pekka Marinia, vaan hän toivotti natsit muiden "isänmaallisten" joukossa tervetulleiksi kulkueeseen. Tapahtuman keulakuvana on toistuvasti toiminut Timo Hännikäinen, joka päätoimittaa fasistista Sarastus-verkkolehteä sekä on tullut tunnetuksi rasistisista ja naisvihamielisistä nettikirjoituksistaan.

612-kulkue on yritys luoda äärioikeiston yhtenäinen rintama, jossa PVL, Sarastus, Suomen Sisu ja perussuomalaiset marssivat rinta rinnan. Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Teemu Lahtinen on ollut järjestämässä tapahtumaa alusta asti, ja viime vuonna marssille osallistui myös Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja. Heidän kanssaan marssivat omasta tapahtumastaan paikalle saapuneet PVL:n jäsenet liikkeensä tunnuksiin pukeutuneina.

Äärioikeiston liikkeiden vastustaminen kuuluu jokaiselle, joka arvostaa perusvapauksia, tasa-arvoa ja jakamatonta ihmisarvoa. Fasismi ja natsismi eivät ole mielipiteitä, vaan loukkaus ihmisyyttä vastaan. Antifasismi on valinta ihmisyyden puolesta. Kutsummekin kaikki kanssamme kaduille itsenäisyyspäivänä vastustamaan äärioikeistoa!

Mielenosoituksen tarkoitus ei ole synnyttää konfliktia poliisin kanssa, vaan vastustaa äärioikeistoa väkivallattomalla mielenilmauksella.

Tapahtumaan ei toivota puoluetunnuksia, valtioiden lippuja tai autoritarismia edustavia tunnuksia.

Tapahtuman järjestää A-ryhmä ja Helsingin Vasemmistonuoret.

Kokoontumisen kellonaika, tarkempi kokoontumispaikka ja reitti Helsingin keskustassa ilmoitetaan myöhemmin.
 
Vielä mietin tätä alpakkaporukan vedätystä ja lasten hyväksikäyttöä tässä. Ihan kuin @Lunni sanoi, järjestäjä olisi valinnut toisen paikan, jos olisi vilpittömällä asialla. Kuka se järjestäjä onkaan? Mitä hänestä tiedetään?

Helkkari, että inhoan vasemmistoa juuri nyt yli kaiken tässä maailmassa.
 
Vastenmielistä. Poltetaan autoja. Kerätään poliittisia irtopisteitä lapsilla ja ollaan valmiit asettamaan lasten turvallisuus vaaraan ja laitta pienet katsomaan, miten äärivasemmisto painii poliisin tai 612-marssijoiden kanssa.

Nyt vasemmisto on lyönyt kaikki ennätykset eivätkä toimittajat edes huomaa mitään, koska #äärioikeisto (eikä 612-marssi ole edes äärioikeiston marssi).

Monet toimittajat eivät huomaa koska eivät ole journalisteja. Miten monta sellaista tässä maassa on?

Näin kirjoittaa euroedustajan @miapetrakumpula avustaja:
https://mobile.twitter.com/miapetrakumpula
Maria Pettersson
@MariaPetterss0n 52m
Kai se on sitten pakko mennä itse karvahattu päässä #Töölöntori'lle syljeskelemään. #alpakat #natsit
 
Viimeksi muokattu:
Ei tämä ole muutakuin "oikeutettua raivoa" natseja kohtaan. Kaikki keinot ovat sallituja, pari päivää kun kohottavat henkeä, niin sit mennään taas.
Missähän vaiheessa noi onnistuvat nirhaamaan jonkun hengiltä...
Kyllä tuo yleinen tekemisen taso noilla anarkaistoilla on sen verran "fiilispohjaista" että jossain kohtaa lipsahtaa joku viaton paikalla oleskellut sivullinen autojen poltossa tai vastaavassa. Sitten takkutukat peruttelee uhoaan netissä, poliitikot väistelee tukensa kanssa ja joku onneton liimanhaistelija anarkaista saa tuomion + palstatilaa Seuran sivuilla sympatiseeraavassa jutussa miten Kempeleeltä tulleesta Keijo-Annikista tuli anarkistinen murhapolttaja vaikka hän vain halusi kuunnella punkkia, juoda kiljua ja työnnellä hakaneuloja naamaansa.
 
Kyllä tuo yleinen tekemisen taso noilla anarkaistoilla on sen verran "fiilispohjaista" että jossain kohtaa lipsahtaa joku viaton paikalla oleskellut sivullinen autojen poltossa tai vastaavassa. Sitten takkutukat peruttelee uhoaan netissä, poliitikot väistelee tukensa kanssa ja joku onneton liimanhaistelija anarkaista saa tuomion + palstatilaa Seuran sivuilla sympatiseeraavassa jutussa miten Kempeleeltä tulleesta Keijo-Annikista tuli anarkistinen murhapolttaja vaikka hän vain halusi kuunnella punkkia, juoda kiljua ja työnnellä hakaneuloja naamaansa.

Kempeleestä, sanotaan oikeaoppisesti.

Sinänsä noissa twitterviesteissä ei ole mitään uutta. Faktoilla ei ole niin väliksi, kun vastustetaan "fasismia". Propagandaa, josta osa on jollain tasolla mennyt läpi, esim. leijonakoru = junttinatsi.
 
Nyt on pakko kysyä helsinkiläisiltä: onko tämä -äärioikeisto-kulkue tosiaan niin peljättävä, ettei samalle torille sovi lapsi-alpakkatapahtuma? Minun on vaikea uskoa, että tämä pelottava kulkue tekisi pilteille ja alpakoille mitään pahaa, todella vaikea. Paitsi siinä tapauksessa, että jostain ryntää paikalle -vastamielenosoittajien- tosi legiimi joukko ärveltäjiä.

Toisinaan Kremliä lähellä olevissa tapahtumissa on esiintynyt tätä etukäteen järjestettyä suunnitelmallista spontaania väkivaltaa jossa lapsiakin on jäänyt väliin.

Melkein aina kun köörioikeisto ja köörivasemmisto hankkiutuvat isoina laumoina vastakkain, on mukana provosoimista ja provosoitumista. Lapasesta lähtemisen riski on olemassa joten piltit on hyvä pitää poissa.

Nyt on idän suunnilla ollut niin kummaa valtiojohtoista mutta mediavetoista mussutusta, että turvallisuudesta vastaavien viranomaisten on ihan järkevää ja vastuullista olla varovaisia - etenkin jos lapset ovat kyseessä.

Tossa kolme syytä pitää piltit poissa tatamilta.
 
Töölön alpakkatapahtuman FB sivu näyttää nousseen 27.11. eli viikko sitten maanantaina.
No onhan tämä hölmömmällekin selvää että ainoa tavoite on ollut häiritä 612 sankarihaudoille kävelevää kunniakulkuetta.

https://www.facebook.com/pg/toolonlapselliset/posts/?ref=page_internal

.

Totta kai! Kulkue on järjestetty jo kolmesti ja viime vuonnakin siellä oli vasemmiston mellakoitsijoita. Tässä törkeällä ja ennenkuulumattomalla tavalla yritettiin saada lapset peliin mukaan. Tapahtuman järjestäjä pitäisi laittaa tiukasti suurennuslasin alle. Onko hän ollut yksinkertaisesti hönö?
 
Alkaa tuo twitter-paska olla sellaista että ei sitä viitsi itsenäisyyspäivänä vastaanottaa.

Penkookohan kukaan "journalisti" alpakkatapausta. Ehei...

Janne Riiheläinen retweeted
Rödvin Laine Rödvin Laine
@roedvin
Laps-- eikun sittenkin natseissa on tulevaisuus.

Ketähän tuossa maalitetaan? Poliisia joka teki päätöksen?
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoinen tuo Maria Petterssonin viesti..."Töölöntori:lle syljeskelemään" ei varmasti ole sattumalta tuossa viestissä...
 
Alan diggaa YLE:ä ! Rock'n roll.

"Oliko Töölöntorille suunnitellulla lastentapahtumalla vain tarkoitus estää 612-soihtumarssi?"
https://yle.fi/uutiset/3-9962605

.

Jää lahjakkaasti YLE:ltä mainitsematta 612 tapahtuman järjestäjän ohjeistus:
"Kulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna.Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana.
Poliittisten merkkien ja tunnusten esilläpitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty. Myös kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa sallittu banneri, viiri tai lippu. [http://612.fi/]"


Äärioikeistolaiseksi profiloitunut se kuitenkin YLE:n mielestä on.

Ei kai sitä mopolla mahdottomia, mutta voisi sentään vähän kovemmin yrittää.
 
Back
Top