Merivoimat havainnut vedenalaisen kohteen Helsingin edustalla

Emme elä CSI maailmassa, jossa asiat ratkeavat taikazoomin avulla. Odotellaan.

Tarkemmin ottaen keissistä on kulunut vajaa kuukausi aikaa. Jos yhtään tunnen kuviota niin 3-6kk on se aikajänne jollaisella tätä kannattaa seurata.

Aivan ja pitää yrittää asetella kutakin tapausta laajempaan kehykseen ja koitella vielä malttaa mielensä aikajanan suhteen. Päättäjät ja PV toimivat tässä casessa niinkuin pitää.
 
Suomen poliittinen johto ja Merivoimat toimivat mielestäni niinkuin pitääkin. En osaa kuvitella minkäänlaista vaihtoehtoa, joka olisi ollut "parempi". Ylipäätään ollaan varmasti tultu sille vedenjakajalle, jossa ei enää edes uskotella itselleen salailun merkitystä liian suureksi nimenomaan positiivisessa mielessä.

Mutta alati epäluuloinen minäni ponnistelee myös Vapun aattona. Jos moniviikkoisen tutkinnan jälkeen todetaan, että vene oli venäläinen, niin tiedotetaanko siitä niinkuin pitää? Entäs jos vehjes oli länkkäreiden? Ilmoitetaanko, että vittans, jenkkipaatti kävi nokka edellä aluevesillämme?

Tutkinta. Jos en aivan väärässä ole, niin venäläiset vehkeet tunnistetaan tasan taatusti. Mitäs tutkittavaa siinä sitten ollee? Vai onko kyseessä tutqimus? Joka voi päätyä siihen, että loukkaaja oli venäläinen. Entäs jos se oli puolalainen tai saku? Päätyykö tutqinta kertomaan tyhjää joka tapauksessa? No, eiköhän kuukauden kuluttua oltane viisaampia. Pääasia oli, että reagoitiin julkisesti.

Kuten minä tässä hieman arvelinkin. Päivän uutisissa aiheesta lienee jotain. Tutkinta oli rankka rasti. Julkinen reagointi jäi plussaksi. Muutenhan jäikin sitten vain kysymyksien vuo.
 
Kai tämän vielä voi tänne siirtää, vaikka pari tuntia vanha onkin: eli, tyhjän saa pyytämättäkin!

Kotimaa 28.5.2015 klo 10:09 | päivitetty 28.5.2015 klo 10:43
Epäilty alueloukkaus jäi avoimeksi – Sukellusvenettä ei suljeta pois
Asiaa ei viedä syyteharkintaan. Mahdollista äänien aiheuttajaa etsittiin huhtikuussa kolmen aluksen ja kahden helikopterin voimin.

Saaristoa Helsingin edustalla huhtikuun lopulla. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Huhtikuisen epäillyn alueloukkauksen äänien lähdettä ei pystytty selvittämään, kertoo Suomenlahden merivartiosto. Sen rikostorjuntayksikkö on saanut valmiiksi huhtikuun lopussa tapahtuneeksi epäillyn alueloukkauksen tutkinnan.

Osalle äänistä saatiin selitys: Ne olivat peräisin merellä liikkuvista laivoista.

– Jäi kuitenkin signaali, jota ei pystytty näin selittämään, kertoo operaatiopäällikkö Olavi Jantunen merivoimista.

Siksi sukellusvenettä tai vedenalaista toimintaa ei voi sulkea täysin pois. Esitutkinta on lopetettu, eikä asiaa viedä syyteharkintaan.

– Esitutkinta voisi alkaa uudestaan, jos saisimme uutta tietoa. Näillä tiedoilla ei ole syytä epäillä rikosta, kertoo apulaiskomentaja Ismo Siikaluoma Suomenlahden merivartiostosta.

Vedenalaisia ääniä havaittiin Suomen aluevesillä avomerellä Helsingin edustalla 27.–28. huhtikuuta. Merivoimat varoitti mahdollista kohdetta käsisyvyyspommeilla.

Merivoimien miinalaiva Uusimaa ja ohjusvene Hanko sekä Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva ja Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen helikopterit etsivät mahdollista kohdetta. Etsinnöissä ei kuitenkaan havaittu mitään.
 
Voisiko olla, että asialla on ollut siviilimallinen sukellusvene? Vaikkapa tämä kaveri?

This impressive underwater vehicle was built by a man living in St-Petersburg, Russia. It is officially registered as the smallest submarine in the country and what is most impressive is that it can travel underwater from St-Petersburg to Helsinky and back, without having to make any stops.

This one man, home-made submarine reaches a top-speed of four knots. Not bad!

home_made_submarine.jpg


http://www.odditycentral.com/pics/home-made-submarine.html
 
No nyt ei ole kyseessä Venäläinen sukellusvene vaan purjekoululaiva.

https://yle.fi/uutiset/3-10414381

Venäläisen purjelaivan epäillään loukanneen Suomen aluevesiä Saaristomerellä
Puolustusministeriön mukaan epäilty aluevesiloukkaus kesti noin 20 minuuttia.

Venäläisen purjekoululaivan epäillään loukanneen Suomen aluevesiä Saaristomerellä tänään torstaina aamuyöllä, tiedottaa puolustusministeriö.
Puolustusministeriön erityisasiantuntijan Kristian Vakkurin mukaan epäilty aluevesiloukkaus kesti noin 20 minuuttia. Alus oli matkalla kaakkoon.
– Sen enempää emme tässä ensitiedotusvaiheessa kerro, Vakkuri sanoo.
Hän ei halua täsmentää, miten alus havaittiin.
– En lähde avaamaan operatiivista toimintaa.
Vakkurin mukaan purjekoululaiva on iso purjealus. Kyseessä oli hänen mukaansa Venäjän valtion alus.
Vakkurin mukaan Rajavartiolaitos tutkii epäiltyä alueloukkausta ja tiedottaa siitä myöhemmin lisää.
 
Harjoittelivatkohan Ahvenanmaalle purjehtimista :rolleyes:
 
Back
Top