Mikä on Venäjän visio?

Viljami

Kapteeni
Ehkä kannattaisi hakea parempaa lukemista. Venäläiset nationalistit (Girkin ja kumppanit) keulivat alkuun Itä-Ukrainan operaatiossa hallinnon tukemana. Pietarilaiset uusnatsit olivat avainrooleissa ensimmäisinä riehumassa. Venäjällä on järjestetty uusnatsikonferensseja (Jalta, Pietari), joihin on osallistunut muiden muassa "suuri ihmisoikeusasiantuntija" Suomesta - joka taas on enemmänkin uusstalinisti ja Duginin (uusbolsevisti) kavereita. Bäckman saa silti leipänsä nykyhallinnolta,hänellä on virallinen asema.

Maa on koko 2000-luvun ollut vaarallisella tiellä. Näille uusbolsevisteille Putin käänsi selkää vielä 15 vuotta sitten, mutta nyt uusbolsevistit tukevat nätisti oligarkiaa ja suojelevat varkaita - kunhan heille leipaistaan joku pikku sota silloin tällöin ravinnoksi. Siinä koko visio.
Kyllä Putin varmaan tarvittaessa kaveeraa muslimienkin kanssa jos siitä vaan hyötyä hänelle on. Maailman sivun Venäjällä on ollut vaikutusvaltaisia muslimitaustaisia henkilöitä. Ainakin rikollispomoja jos ei muuta.
 

Vonka

Supreme Leader
Kyllä Putin varmaan tarvittaessa kaveeraa muslimienkin kanssa jos siitä vaan hyötyä hänelle on. Maailman sivun Venäjällä on ollut vaikutusvaltaisia muslimitaustaisia henkilöitä. Ainakin rikollispomoja jos ei muuta.

Tietenkin. Razman Kadyrov on yksi kavereista. Kuusi prosenttia venäläisistä on muslimeja, ja eniten heitä on Kaukasuksella ja Tatarstanissa. Valtaosin sunnimuslimeja. Ukrainan operaation aivot, Vitali Surkov, on taasen tshetseenitaustainen juutalainen. Hän on mahdollisesti tämän neljännen valtakunnan Martin Bormann.
 

Minuteman

Eversti
Kyllä Venäjää voi ymmärtää, helpommin se on ymmärrettävissä kuin USA, EU:sta puhumattakaan.

"Venäjää ei voi ymmärtää" on klishé jota toistetaan laiskuuden ohella kolmesta syystä: Venäläiset ja venäjänmieliset hokevat sitä koska 1. Totuutta ei haluta nähdä ja 2. Koska totuuden ei haluta tulla nähdyksi. Kolmas syy on sitten sen hokeman ääneen lausumatta jätetystä osasta: Venäjää ei voi ymmärtää - muut paitsi minä.

Venäjän unelma on helposti kiteytettynä tässä: Tulla rikkaaksi panematta itse tikkua ristiin. Saada riehua vapaasti piittaamatta mistään tai kenestäkään.

Sanasta slaavi juontuu monen indoeurooppalaisen kielen orjaa tarkoittava sana ja nomen est omen. Orjan unelma on tulla isännäksi tai oikeammin saada kaikki isännän valta ja etuisuudet ilman isännän vastuuta. Entiset orjat ovat kaikkein sadistisimpia johtajia koska heillä ei ole mitään tajua siitä miten valta liittyy vastuuseen.

Folklore piirtää kansan sielusta mielenkiintoisia kuvia. Suomalaisen minäkuvaa ovat muokanneet niin topeliaaniset saarijärven paavot kuin Impivaarassa kypsyvät sivistyksen syliin palaavat ja sieltä menestyksen löytävät seitsemän veljestä kautta omapäiseen mutta velvollisuudentuntoiseen ja aloitteelliseen Antero Rokkaan.

Venäläisten kansantarinat taas kuvaavat ihailevaan sävyyn petoksilla hankittua menestystä ja mammonaa. Petos ei venäläisessä folkloressa ole halveksuttavaa vaan ihailtavaa. Ja koska venäläinen ihailee petosta ja petollisuutta, hänen on pakko omaa psyykettään suojatakseen uskotella itselleen ja ympäristölleen että kaikki ovat samalaisia. Koska USA. Koska NATO. Ja suomalaiset ne vasta ovelia ovatkin: Valehtelevat puhumalla totta!

Venäläinen ihailee valtaa koska venäläisessä maailmassa valta on yhtä kuin vapaus toimia laeista, säädöksistä ja moraalista piittaamatta ilman pelkoa edesvastuuseen joutumisesta. Venäläinen svoboda Berliinissä 1945 tarkoitti Stalinin siunamaa viikon mittaista viinanhuuruista ryöstöraiskausmurhaorgiaa. Eipä ole tuostakaan pahoitteluja tai anteeksipyyntöjä kuulunut. Venäläisen luonteen erottamaton osa kun on täydellinen empatian puute ja ennen kaikkea kyvyttömyys katsoa peiliin.

Tuo venäläisen vapauden symbooli eli kasakka se vasta onkin mielenkiintoinen epeli: Kasakat eivät ole kansa, eivätkä heimo. Kasakat ovat alun perin oman aikansa hells angelseja ja bandiittoseja, epämääräisiä väkivaltaa ihannoivia tyyppejä jotka ovat omasta valinnastaan astuneet yhteiskunnan ulkopuolelle ja touhuavat omia usein ei niin hyvin päivänvaloa kestäviä juttujaan. Kasakat ovat pohjimmiltaan järjestäynyt rikollisjärjestö jonka kunniakoodi on täysin vertailukelpoinen cosa nostran tai yakusan sääntöjen kanssa. Ja tämä muinainen prätkäjengi on nostettu kansalliseksi ikoniksi!

Koska venäläinen uskoo petokseen ja nyrkkivaltaan hänen on mahdotonta uskoa että onnea ja menestystä voisi saavuttaa muuten kuin petoksella ja alistamisella, toisten kustannuksella. Venäläisen maailma on nollasummapeliä jossa on vain ja ainoastaan voittajia ja häviäjiä, voittoja ja tappiota, vihollisia ja alamaisia, hyväksikäyttäjiä ja hyväksikäytettyjä.

Kyllä Venäjää voi ymmärtää. Toimii samalla periaatteella kuin vankileirit sellaisissa maissa joissa pohjoismaiselle lökäpöksyhumanismille hymyillään pilkallisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Vonka

Supreme Leader
Mitä kauempana Venäjästä ollaan, sen vaikeampaa sitä on ymmärtää oikein. Ei tajuta tätä vanhaa "vaikka voissa paistais" -kokemusta. Roosevel piti leppoisasta piippua polttelevasta "Joe-sedästä" ja uskoi gruusin juttuja.

Tässä on American Interestin juttu, jossa hauskan happamasti piikitellään Obamaa ja Kerrya siitä, että he yrittävät turhaan lukea Venäjää normaalien realististen käsitteiden kautta.

Secretary of State John Kerry’s visit to Moscow last week yielded a pile of optimistic pronouncements from the top U.S. diplomat on the likelihood of successful cooperation between the United States and Russia. “We see Syria fundamentally very similarly”; “The U.S. stands ready to work with Russia”; “Despite our countries’ differences, we demonstrated that when the United States and Russia pull together in the same direction, progress can be made.” That last statement in particular jumps out at the reader, as it appears to be grounded in a thoroughgoing realist foreign policy reading of Russia. Russia, that thinking goes, is a fairly normal autocracy, and as such can be relied on to be a predictable, if at times unsavory, actor on the world stage. Find common interests with it, and you find possible areas of cooperation.

But reality has never quite fit the realist reading - -

http://www.the-american-interest.com/2015/12/23/the-implications-of-russias-mafia-state/
 

kaaloppi

Alikersantti
BAN
Hän on Sergei Naryshkinin kaveri, ei Putinin neuvonantaja. Naryshkin on hyvissä asemissa Yhtenäinen Venäjä -puolueessa. Periaatteessa duginismi on tuonut Euraasia-ajattelun ja paljon muuta nykyisin näkyvää mutta, kuten ensimmäisessä viestissäsi kirjoitit, vaikka Dugin ja Bäckman miten ylistäisivät "suurta Putinia" ja nationalistit olisivat saaneet jalansijan Kremliin, pohjimmiltaan nämä politologit kuuluvat Toiseen Venäjään, joka tulee olemaan vielä vaaraksi nykyhallinnolle ja koko maailmalle. Se on vain pääsemättömissä näiden kanssa.

80% venäläisistä on nationalistisempia kuin Putin.
Joo, tuo euraasialaisuus on kyllä aika onnettoman kuuloinen idea. Ilmeisesti sillä yritetään yhdistää Venäjää, jotta se ei hajoaisi. Etniset venäläiset ovat vähentymässä rankasti ja tuo euraasialaisuus yritettiin luoda yhdistämään venäläisyyttä aasialaisiin. Aika keinotekoista kakkaa, ei tuohon kovin moni taida uskoa idelogien ulkopuolelta. "Novorossiya"-ideologiastakin luin ja se taitaa olla juuri osa tuota euraasialaisuutta.

Jos Euroopalla on katastrofi edessä, niin ei tuosta Venäjästäkään kyllä tule mitään. Fossiilivaltio menneisyydestä.
 

Minuteman

Eversti
Venäläisten vuosisatainen visio (Sanakirjan mukaan visio tarkoitti alunperin uskonnollisessa hurmostilassa koettua harhanäkyä) on kaikkien slaavien yhdistyminen Kremlin alaisuuteen ja tällä porukalla tehtävä maailmanvalloitus.

Ukrainassa tuli turpaan "omilta" eikä Valko-Venäjäkään tunnu lämpiävän Neuvostoliton paluulle. Kaukasuksella Tsetsenia hivuttautuu Kadyrovin johdossa hissukseen irti Kremlin otteesta ja naapurit seuraavat perässä, Dagestan kärjessä. Muutenkin Venäjän siirtomaissa on alettu pohdiskella mihin Kremliä tarvitaan.

Euraasian unioni kaatui kunniattomasti Donetskin lentokentällä eikä sitä jäänyt Putinin vallan vertikaalin lisäksi kukaan kaipaamaan. Vieraannuttamalla ukrainalaiset venäläisistä Putin ryssi itse oman unelmansa.
 

Maidan

Respected Leader
No. Mutta minne hävisivät punk-tyttöset ja heidän edustamansa uusi aalto? Olivatko nämäkin itseasiassa "hallinnon" asialla? Ehkeivät kaikki, mutta vetikö naruja joku toisia viisaampi, jolla oli visio......
Punk-tyttösten edustamansa uusi aalto on vankiloissa. Loput pelkkä. 18 vuotias Vlad, löytyi kuolettava määrä lääkeitä elimistössä. Ihmisiä kuolee epäselvissä olosuhteissa, hyvin moni yksinkertaisesti lähtee pois kauas, jos vain pysty. Mutta sitten on niitä patologisia tapauksia, jotka loisivat Suomessa/ Euroopassa ja ovat niin sokeita venäjän propagandasta että tosissaan kaipaavat tännekin miehitystä.
Jos joku ei tietä miltä tuntuu olla tälläisten vatnikeiden seurassa Suomessa, voin kertoa. Joskus, harvemmin, koska tietoisesti yritän välttää törmäyskursille heidän kanssa,joudun tekemisiin silloin tällöin.

Kaksikin hiukan promilleissa oleva vatnikkia saa jo sellaista hullua joukkohysteriaa, jos hiukankin kyseenalaistat heidän fyhreria, että vitsit ovat kaukana. Jossain paikassa, jossa kukaan ei näe, voivat jopa hakata. Mutta kun näkee heidän silmät, ja sitä sairasta agressiota, niin voi ymmärttää miksi moni kaartelee heitä kun ruttoa. Heidän katsomansa kremlin propaganda tekee heistä ihan ääliöitä, mutta AGRESSIVISIA ääliöitä.

Kun näin vihasta sokeutuneet silmät ja kuulen mielipuolinen raivoaminen "kyllä olen putinisti, ja toivon uutta stalinia teille kaikille" , niin minua harmittaa vain yksi asia, miksi minulla ei ole nauhuria, ilomielin soittaisi tätä skeida Suomessa vaikka missä, ja mielelleni kertoisin mitkä hujarit tälläistä suoltaa. Ensin he kehuu kilpaan, miten ja kelle tehtyy fiktiiviavioliittoja ja missä järjestyksessä, "ai että oli hauskoja aikoja, eikäs ole..tamara oli valuuttabaarissa töissä, hänelle järjestettiin lumeavioliitto, sitten tamara toi Suomeen sergein menemällä hänen kanssa naimisiin", ryöhkeyttä ja rikollista nokkelutta ei pidetä häpeän asiana, sitä sovi kehua. Sitten ne haukku kaveripiiriinsä kuuluvat pahimmat sosiallietuisuuksien väärinkäyttäjät tietenkin, vaikka itse eivät eroa heistä paljon millään, haukkuvat heitä lähinnä vain sen takia, että heillä yhden asunnon rajan takana vuokralla kolme omistusasuntoa - ja se on vasta hävytöntä!

Harvoin heistä kukaan tehnyt työtäkään, tai hyvin-hyvin vähän, heidän mukana tuomia aikuiset lapset loisivat myös (satun vain tietämään). Mutta juuri pahimmat loisijat huutavat kovemmin miten paskaista elää täällä Suomessa ja luonnollisesti tämä joka vatnikin h-lause "Suomi on niin syvällä, EU on syvällä ja USAlla on sellainen valtiovelka, että USAlle on tullut loppu jo ajat sitten, siellä ne käy Putinin luona matelemassa, vain Putin on sankari, ja hänen takia ne ovat valmiit vaikka "repimään"". Mutta mainitsepa ristiriitaisuutta heidän puheissa ja sanoo "no mitä sinua estää menemästä siinne vanu-paratiisiin, muutta pois vain, eihän teitä väkisin kukaan tänne tuonut" niin saat vastauksen "ai miksi minun täytyy, minä asun Suomessa, ahahaha, toistaiseksi sitä kutsutaan näin".

Aivan. He asuvat Suomessa, ja voivat hyvin, he tulivat sieltä tänne köyhyttä ja rikollisuutta pakoon ym helpon elämän perässä, kaikista vähänkin auki olevista ikkunoista ja ovista sisään, heiltä on hoidettu täällä vaikka mitkä sairaudet, jopa syövätkin hoidettu pois, he ovat hyvinvoivia, he juoksevat säännöllisesti kaikissa verikokeissä ja tutkimuksissa ja jopa ruokajonoissakin kun ahneus on loputon, ja omistusasunnot Pietarissa tai Sotsissa pitää remontoida hienoksi tietenkin.

Ukrainassa syntyneissäkin niitä hujareita, mutta minulle ne ovatkin ennen kaikkia fasisti-putinisteja. Minä en koe heitä ukrainalaisiksi. Jokainen, joka katso Kremlin sairasta tv:ta elää juuri tälläistä moralitonta elämää ja kieroimmat ja sokeimmat heistä kaipavat uutta Stalinia Suomeenkin.
 

adam7

Respected Leader
Yritys ymmärtää venäläisiä, venäläisyyttä ja Venäjää on tuhoontuomittu, jos sitä koetellaan läntisillä käsitteillä. Minusta tuntuu, että Ville Haapasalo saattaa ymmärtää ko. asiasta enemmän kuin Aleksanteri-instituutti, ulkopoliittinen instituutti ja Uusi iloinen teatteri yhdessä. Ville on sopivan herkkä, vastaanottava ja samalla realisti ja omaa melkoisen näköalan ko. maahan ja väestöön. Näin se vaan menee, pitäisi luoda näkemys ohi käsitteiden ja yleisten dogmien. Hyvässä ja pahassa.

Seuraa käsiä. Siihen on pakko tyytyä.

No. Mutta minne hävisivät punk-tyttöset ja heidän edustamansa uusi aalto? Olivatko nämäkin itseasiassa "hallinnon" asialla? Ehkeivät kaikki, mutta vetikö naruja joku toisia viisaampi, jolla oli visio......
Jos haluaa ymäärtää lännen ja idän eroa, tämä ohjelma on hyvä kunnella. Samme vastauksen mm. siihen miksi idässä siedetään korruptiota ja moneen muuhun asiaan.

http://areena.yle.fi/1-2914031
 

adam7

Respected Leader
Mitä kauempana Venäjästä ollaan, sen vaikeampaa sitä on ymmärtää oikein. Ei tajuta tätä vanhaa "vaikka voissa paistais" -kokemusta. Roosevel piti leppoisasta piippua polttelevasta "Joe-sedästä" ja uskoi gruusin juttuja.

Tässä on American Interestin juttu, jossa hauskan happamasti piikitellään Obamaa ja Kerrya siitä, että he yrittävät turhaan lukea Venäjää normaalien realististen käsitteiden kautta.

Secretary of State John Kerry’s visit to Moscow last week yielded a pile of optimistic pronouncements from the top U.S. diplomat on the likelihood of successful cooperation between the United States and Russia. “We see Syria fundamentally very similarly”; “The U.S. stands ready to work with Russia”; “Despite our countries’ differences, we demonstrated that when the United States and Russia pull together in the same direction, progress can be made.” That last statement in particular jumps out at the reader, as it appears to be grounded in a thoroughgoing realist foreign policy reading of Russia. Russia, that thinking goes, is a fairly normal autocracy, and as such can be relied on to be a predictable, if at times unsavory, actor on the world stage. Find common interests with it, and you find possible areas of cooperation.

But reality has never quite fit the realist reading - -

http://www.the-american-interest.com/2015/12/23/the-implications-of-russias-mafia-state/
Tuossa puhutaan mirror think ajattelusta, eli että joitakin toisesta kulttuurista arvioidaan omien arvostusten ja taustan mukaisesti.
 

adam7

Respected Leader
Venäläisten vuosisatainen visio (Sanakirjan mukaan visio tarkoitti alunperin uskonnollisessa hurmostilassa koettua harhanäkyä) on kaikkien slaavien yhdistyminen Kremlin alaisuuteen ja tällä porukalla tehtävä maailmanvalloitus.

Ukrainassa tuli turpaan "omilta" eikä Valko-Venäjäkään tunnu lämpiävän Neuvostoliton paluulle. Kaukasuksella Tsetsenia hivuttautuu Kadyrovin johdossa hissukseen irti Kremlin otteesta ja naapurit seuraavat perässä, Dagestan kärjessä. Muutenkin Venäjän siirtomaissa on alettu pohdiskella mihin Kremliä tarvitaan.

Euraasian unioni kaatui kunniattomasti Donetskin lentokentällä eikä sitä jäänyt Putinin vallan vertikaalin lisäksi kukaan kaipaamaan. Vieraannuttamalla ukrainalaiset venäläisistä Putin ryssi itse oman unelmansa.
Tosin ei Kadyrovilla ole mitään syytä irtautua Venäjästä. Moskova maksaa Kadyroville huomattavan suuren "avustuksen" alueen "pasifioimisesta", ts paikallisen diktatuurin ylläpitämisestä. Moskovan rahan lisäksi Kadyrov kerää "vapaaehtoista" suojelurahaa isänsä nimiselle rahastolle, jota kontrolloi vain ja ainoastaan Kadyrov.

Tuo arkistolaitoksen haltuunotto, eli menneisyyden tiukempi kontrolli, sekä sisäministeriön joukkojen + Omonin etc. ottaminen "kansalliskaartiksi" on tosiasiassa oman Schutzstaffelin muodostaminen. Kremlissä on neuvostoajasta lähtien tarkkaan seurattu väestön tuntoja. Kremlin reaktiosta päätellen nyt "visiota" eiole, mutta paniikki on iskenyt.
 
Top