Mikä yhteiskunnassa nimeltä suomi on vialla?

SJ

Supreme Leader
Länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan pitää olla syyllinen siihen tekoon josta tuomitaan. Ei voi tuomita ns. "pärstäkertoimen mukaan" tai "kun se nyt on muutenkin vittumainen tyyppi".

Kuolemantuomiossa on kyse hieman vielä isommista asiasta. muissa kun yleensä voidaan vapauttaa jälkikäteen.
Totta kai! Mutta kysyin hänen mielipidettään.
 

tankki-tapsa

Kersantti
Koko on virallisesti vain reilu 600 000 ja sillä päästään vasta toiseksi maailmassa. Ennätysmaa Ranskassa taas on palveluja kansalaisillejoista ei täällä tarvitse edes unta nähdä. Näistä suomalaista tuoliipieriöistä voisi laittaa puolet pihalle ilman että juuri mitään isompia rakennemuutoksia tarvitsisi tehdä.
Tämän lisäksi meillä on kaikenmaailman sitroja jättipalkattuinen kehari- katiasineen, trafeja, veikkauksia, alkoja, tuhansia verovaroilla pyöritettyjä "kansalais"järjestöjä, yliopistot täynnä 0-tutkijoita jne.

Yhteensä ehkä miljoonan verran joista pelkkiä loisia ja haittoja reippaasti yli puolet.
 

arix

Ylipäällikkö
Koko on virallisesti vain reilu 600 000 ja sillä päästään vasta toiseksi maailmassa. Ennätysmaa Ranskassa taas on palveluja kansalaisillejoista ei täällä tarvitse edes unta nähdä. Näistä suomalaista tuoliipieriöistä voisi laittaa puolet pihalle ilman että juuri mitään isompia rakennemuutoksia tarvitsisi tehdä.
Tämän lisäksi meillä on kaikenmaailman sitroja jättipalkattuinen kehari- katiasineen, trafeja, veikkauksia, alkoja, tuhansia verovaroilla pyöritettyjä "kansalais"järjestöjä, yliopistot täynnä 0-tutkijoita jne.

Yhteensä ehkä miljoonan verran joista pelkkiä loisia ja haittoja reippaasti yli puolet.
Näitä valtion virastoja sun muita toimintoja on vuosien saatossa muutettu liikelaitoksiksi sekä valtionyhtiöiksi. Olen ollut parissa eri liikelaitoksessa töissä ja pakkohan se on todeta että niissä oli paljon tyhjäkäyntiä. Asiantuntijat istuivat omissa huoneissaan yrittäen saada aikaa kulumaan.
Kahvi- sekä lounastauot olivat välttämättömän ylipitkiä ettei henkilöstö olisi kuollut tylsyyteen...:coffee::sleep:
 

Coffee Man

Ylipäällikkö

Suutari

Luutnantti
Mitenkäs muuten katsot asiaa, että mitä sinä katsot "vahingossa teloitetuksi?" Siis jos kyseessä on jokin huumejengin pomo tai muu kovan luokan elämäntaparikollinen, niin pitääkö senkin olla 100% varmuudella syyllinen juuri siihen murhaan, kuin syytekirjelmä esittää?

Tai jos syytetty puhuu itsensä pussiin ja typeryyttään tunnustaa murhan tai esim. salakuuntelussa retostelee murhalla, niin pitääkö tuossakin olla käytössä se ajatustenlukukone, vai luotetaanko tyypin sanaan muiden todisteiden ohella? Siis tunnustushan ei ole nykyäänkään yksinään riittävä todiste.
Siinä tilanteessa jos rauhan aikana annetaan jollekin ihmiselle kuolemantuomio, niin siinä pitää kyllä on 100% varma että syytetty on syyllinen täsmälleen siihen rikokseen josta tätä syytetään. Edes tunnustus ei ole täysin vedenpitävä syy pistää ketään hengiltä.
 
Pitäisiköhän tällaisessa kyselyssä kaivella vikaa kansasta vai järjestelmästä? Voi olla, ettei näitä pohjimmiltaan voi edes erottaa, koska lopulta kuitenkin järjestelmä toimii kansan mandaatilla.

Jos nyt jotain kuitenkin pitää nimetä niin minua riepoo ainakin lyttäämisen ja ylettömän nöyryyden - tai pikemminkin nöyryytyksen - kulttuuri.

Välihuomautuksena: en usko fraaseihin "vain Suomessa", "ei missään muualla", "kaikki Suomessa näin" tai "kukaan muu ei näin". Sellaiset ovat potaskaa. Kansoissa on valtavat määrät yhteisiä, inhimillisiä piirteitä ja etenkin lähialueilla vielä kulttuurillisiakin. Yksilöt poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä. Kaikkialta löytyy kaikenlaista. Kyse on sävyeroista.

Mutta palatakseni asiaan, täällä tuntuu tulevan korostuneesti vastaan asenne, jossa julistetaan asiasta kuin asiasta "ei tule onnistumaan" ja suorastaan riemuitaan kun näin käy. Toisinaan tällaisen torpedoinnin eteen jopa nähdään vaivaa. On sanonta "maksaa satasen ettei naapuri saisi viittäkymppiä". (Tämäkin muuten esiintyy myös muualla, ei taaskaan ole "vain Suomessa" -asia.) Siinä on valitettavasti ripaus totuutta seassa, joskus jopa enemmänkin kuin ripaus. On tullut vastaan aika raadollisia tosimaailman esimerkkejä.

Vuosikymmenten varrella on nähty kaikenlaisia itsesääli- ja identiteettiepisodeja kuten jo muinainen debaatti mongolitaustoista. Yle lähetti aikoinaan klassista musiikkia vaikka väkisin, että sivistymättömiksi julistetut kansalaiset oppisivat kultturelleiksi. Edelleen pidetään yllä myyttiä "huonosta viinapäästä", että olisi jotain millä syyllistää ja lietsoa kollektiivista häpeää. Valtamedioita ja kärkipoliitikkoja myöten lähdetään aivan liian usein aksioomasta, että jos jokin tehdään Suomessa ja muualla eri tavoilla, Suomessa tehdään ilmiselvästi väärin. Kumma juttu, kun lukemattomat hyvinvoinnin ja saavutusten mittarit kuitenkin nostavat Suomen kansainväliseen kärkeen. Jos näistä erehtyy mainitsemaan, kaivetaan esiin kortti "mutta kun tämä yksi asia on huonosti eikä täydellisyyteen ole päästy, mistään ei sovi riemuita". On kuulkaas pitkä odotus edessä, jos missään tosielämän asiassa edellyttää täydellistä, saati sitten kaikissa kerralla. "Aika hyvä" on jo paljon.

Muistan edelleen jo omilta kouluajoiltani useita tapauksia, joissa opettaminen ja kasvatus lähtivät asenteesta, että silkkaa olemassaoloaankin pitäisi varmuuden vuoksi hävetä. Nöyrä pitää olla, eikä liikaa sovi tavoitella tai yrittää. Siihen on tyydyttävä, mitä tasapaksu järjestelmä tarjoaa. Kun tällaista toistelee tarpeeksi kauan, lopulta se alkaa vaikuttaa. Minusta sitkeään juurtuneet väittämät "suomalaisilla on huono itsetunto", "suomalaiset eivät osaa myydä" ja niin edelleen ovat sikäli potaskaa, ettei kukaan synny tällaiseksi. Tällainen ilmiö voidaan kyllä saada aikaan, kun tarpeeksi lujaa pistetään kaikki jotain yrittävät kyykkyyn. Se ei tapahdu itsestään. Joku sen tekee ihan tieten tahtoen. Tällaiset ihmiset ovat ongelmista suurimpia. En ymmärrä, miksi tällaisille pitäisi antaa milliäkään palstatilaa. Se ei ole poikkeuksellista valaistuneisuutta vaan väsähtänyttä apatiaa ja tarpeetonta kapuloiden viskomista rattaisiin.

Asia on kyllä korjattavissa, vaikkakin suuri laiva kääntyy aina hitaasti. Siihen voi jokainen antaa oman, pienen panoksensa. Esimerkiksi edes joskus voisi kokeilla toisten kannustamista, jos moinen konsepti on tähän asti ollut vieras. Tai jos se on liikaa vaadittu, ainakin asennoitumisensa voisi kehittää puhtaalta pöydältä, eikä niin että julistetaan "ei tule onnistumaan" jo ennen pintapuolistakaan perehtymistä. Kaikki ideat eivät menesty, mutta mahdollisuuden saisi silti antaa, ja jos sitten menee metsään, ei pitäisi riemuita asiasta ja potkia lisää soraa silmiin. Kuka sellaisessa "maksaa satasen" -lähestymisessä oikein voittaa? Varsinkaan lapsia ei ikimaailmassa pitäisi lytätä ja lannistaa kautta linjan, vaikka miten paha katkeruus kalvaisi omaa kuuppaa. Sellaisen seuraukset ovat keskimäärin synkkiä ja pahemmissa tapauksissa suorastaan kamalia.
 

miikkaj

Kenraali
BAN
Siihen on tyydyttävä, mitä tasapaksu järjestelmä tarjoaa.
Nykyisen tahi jonkin idealistisen Järjestelmän ei ole tuottaa prosessi minkä läpäissyt ihminen voi ylpeillä olevansa parempi alkuperäiseen versioon vaan tuottaa ratas joka sopii saumattomasti osaksi suurempaa koneistoa, joka tuottaa hyötyä pienellä poppoolle. Kun tästä prosessista on edes jonkinlainen käry, näistä mainitsemiesi anekdoottien todellinen luonne ja tarkoitusperä alkaa valjeta. Tästä seuraa tietenkin enemmän tai vähemmän vastarintaa järjestelmää kohtaan joten korrekti reaktio ei ole taistella järjestelmää vastaan vaan kääntää selkää.

Jos väitetään, että järjestelmä tarjoaa ylivertaista sivistystä ja kansanvallan mahdollisuutta kansalle niin ei sitä tarvitse kuin katsoa töllöä viisi minuuttia ja/tai jutella muutaman sattuman varaisen, taustasta riippumattoman, ihmisen kanssa niin melko välitön johtopäätelmä on että tästä on kaikki ylistävät attribuutit kadoksissa. Mitä esim. 50-luvun kadun tallaaja olisi mieltä nykyajan Baabelin tornin meiningistä, vaikka kuinka yritettäisiin väittää, että sivistyksen lakipiste ollaan saavutettu kiitos nykyisen järjestelmän?

Tuo ihmisten kyykyttäminen on aloitettu ties kuinka kaukaa historiasta, ainakin kirkon uskonpuhdistusten ajalta. Psykoloogista manipulaatiota orwellilaisittain: esim syytetään alkuperäistä käyttäytymismallia sivistymättömäksi, vaikka itse ehdottaa tilalle mallia joka kannustaa sivistymättömämpään käyttäytymiseen. Periaatteessa järjestelmä ja sen kätyrit argumentoivat mitä erilaisin keinoin, että lepotilassa, omassa olossaan ja seurassaan viihtyvä on itse paholainen. Järjestelmän mielestä ylivertainen ihminen syntyy kun annetaan järjestelmän päättää mitä saa tehdä, osata, olla mieltä, ajatella, jne. Eihän tämä MP-toimintakaan ole mitään tekemistä MP:n kanssa sanan varsinaisessa merkityksessä vaan ihan jostain muusta minkä järjestelmä on sinun puolesta päättänyt.
 

kimmo.j

Respected Leader
Samoin. Voin auttaa, julkinen sektori on koulut, terveydenhuolto, poliisi palokunta, puolustusvoimat, valtion ja kuntien työntekijät. Missä ne leikkityöpaikat on
Kouluissa tuskin on leikkityöpaikkoja, mutta koulun yläpuolella löytyy vielä opetusvistasto. Sieltä löytyy ne leikkityöpaikat. Monella alalla on vastaava tilanne. Terveydenhuollossa on ainakin näin. Poliisilla poliisihallitus ja palokunnilla (jotka ovat kunnallisia organisaatioita) sisäasianministeriön pelastusosasto.
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Tuli ao. artikkeleita lukiessa mieleen, kun pari talvea sitten kotini lähellä oli harjoitus. En ollut lukenut siitä etukäteen, mutta pyysin muksutkin pimeälle takapihalle kuuntelemaan jotain mikä oli ehkä ryhmän tulenavaus PKM:n aloituksella. Ihan viereisessä metsässä eivät olleet, mutta ihan napakka esitys kuitenkin. Pojat olivat ihan tohkeissaan ja sitten juteltiin aiheeseen liittyen vielä pitkä tovi.

Näitä uutisia lukiessa tuli mieleen myös voisiko yhteiskunnan puutteeksi luetella myös kaikenkarvaisen herkkänahkaisuuden lisääntymisen?

Kun kaikesta loukkaannutaan, pahoitetaan mieli ja aloitetaan jonkinasteinen itku ja vinku. Ja sitten yhteiskunta vielä kovin usein reagoi pyrkimällä aina vaan hienovaraisempaan toimintaan sen sijaan, että todettaisiin "epämukavaa, mutta kasvata pallit".

Tässäkin jutussa ihmiset änkee keskelle pääsotaharjoitusta pusikkoon kykkimään ja sitten ollaan niin helkkarin järkyttyneitä kun paukkupatruunat alkaa paukkumaan ympärillä. Tuli sitten "kohti" tai ei. V****ko sinne änget sotilaiden keskelle jos et kestä pieniä tilanteita. Uutisoida pitää myös jonkun sienestäjänkin säikähdyskin.

Ehkä juttuun olisi voinut sisällyttää toteamuksen että joskus paukkuu, mutta onneksi ovat omia. PV:n pitäisi selkeästi jalkautua sieltä porttien sisältä ihmisten keskelle antamaan vähän siedätyshoitoa.


 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
– Meitä on kusetettu kymmeniä vuosia. Nyt alkaa mitta tulemaan täyteen. Aina luvataan ja luvataan mutta sitten mitään ei tehdä, sanoo ryhmän puhemieheksi valittu matkailuyrittäjä Reijo Paasirova.Naima-Aslak ja Soikhiapää ovat lähteneet etelään tekemään selkoa tiestön kunnosta tiettömillä taipaleilla.

1572960657429.png

https://www.youtube.com/watch?v=GH041XKM83E
 

Teräsmies

Respected Leader
Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tekemässä pohjoismaisessa vertailussa(siirryt toiseen palveluun) Suomikin erottuu monella mittarilla selvästi naapureistaan.

Suomessa tehdään henkirikoksia 30 prosenttia enemmän kuin Ruotsissa ja Tanskassa, joissa puolestaan tehdään henkirikoksia 30 prosenttia enemmän kuin Norjassa ja Islannissa. Kun määrät suhteutetaan asukaslukuun, ero on vieläkin selvempi.

Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin Henkirikoskatsaus 2018(siirryt toiseen palveluun) kertoo, että henkirikollisuuden taso on Suomessa Euroopan unionin yhdeksänneksi korkein. Määrä on myös keskimääräistä korkeampi kaikkien kehittyneiden teollisuusmaiden vertailussa.

Suomi erottuu muista Pohjoismaista myös tappojen ja murhien tapahtumapaikkojen vuoksi. Kun Suomessa henkirikokset tehdään pohjoisen ja idän maaseudulla ja pikkukaupungeissa, niin muissa maissa henkirikokset keskittyvät suuriin kaupunkeihin.

Tässä suhteessa Suomen tilanne muistuttaa tutkijoiden mukaan Itä-Eurooppaa ja muiden Pohjoismaiden Länsi-Eurooppaa.
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
– Oletteko te tietoisia siitä, että Mannerheim oli rotuajattelun kannattaja: talvisodan päättymisen jälkeen antamassaan päiväkäskyssä hän kutsui venäläisiä vieraaksi roduksi, lisäksi jatkosodan alettua hän käski erottelemaan valloitettujen alueiden venäläisväestön ja sijoittamaan heidät keskitysleireihin, minkä seurauksena vähintäänkin satoja ihmisiä kuoli nälkään ja huonoon kohteluun, Puuronen muun muassa kirjoittaa viestissään.

Puuronen on yhteiskuntatieteiden tohtori, joka tunnetaan rasismin tutkijana. Hän on myös vasemmistoliiton poliitikko ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen.– Sinänsä tämä vähän ihmetyttää, Mannerheimhan valittiin vuonna 2004 suosituimmaksi suomalaiseksi, Nisula sanoo.
 

inscout

Ylipäällikkö
– Oletteko te tietoisia siitä, että Mannerheim oli rotuajattelun kannattaja: talvisodan päättymisen jälkeen antamassaan päiväkäskyssä hän kutsui venäläisiä vieraaksi roduksi, lisäksi jatkosodan alettua hän käski erottelemaan valloitettujen alueiden venäläisväestön ja sijoittamaan heidät keskitysleireihin, minkä seurauksena vähintäänkin satoja ihmisiä kuoli nälkään ja huonoon kohteluun, Puuronen muun muassa kirjoittaa viestissään.

Puuronen on yhteiskuntatieteiden tohtori, joka tunnetaan rasismin tutkijana. Hän on myös vasemmistoliiton poliitikko ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen.– Sinänsä tämä vähän ihmetyttää, Mannerheimhan valittiin vuonna 2004 suosituimmaksi suomalaiseksi, Nisula sanoo.
Puurosella taisi palaa pohjaan...
 
Top