Miljoonien tietokonekilpailutus metsään – puolustusvoimat oikeudessa

koponen

Kenraali
Jos R.R. et tunnista virkamiehistöstä hyvä veli -järjestelmää, niin olet ilmeisesti toiminut muualla kuin kaikkialla Suomessa. Hyviä viranhaltijoita on paljon, mutta niin kaupungeissa kuin maaseudulla on niin pitkä historia selkien pesusta - ja siitä kiinni jäämisestä - että on ihan mielipuolista väittää ettei mätiä munia ja muotopuoliksi muodostuneita käytäntöjä olisi.

Ei virkamiehiä tarvitse siitä erikseen syyllistää, sillä sama meno on yksityisellä puolella ollut ja on osin edelleen. Erona tietenkin se, että "yhteisistä rahoista" tai useammin kai yhteisistä resursseista hölväämisellä on tuntunut olevan parempi suoja, jostain ihmeellisestä syystä.

Silti hyvänä asiana pitää sanoa, että rahallisia lahjuksia minulta ei ole Suomessa koskaan pyydetty. Toisin on monessa muussa maassa. Tavallaan jurppii ettei siihen voi lähteä mukaan, kun business kärsii suhteessa joustavarankaisempiin, mutta minussa on liian suuri ripaus Kariluotoa (palstan genreä mukaillen) että nukkuisin yöni nykyisellä rauhallisuudella jos lähtisin.

Ja ihan loppuun vielä eettinen hienosäätö: minusta on UPEAA jos transaktioita voidaan tehdä niin että kaikki osapuolet hyötyvät. Ja APEAA jos sen ainoa voimanlähde on kolmannelta vastentahtoisesti tai salaa riistäminen. Siinäpä sitä huoneentaulua meille liikemiehille.
 
Top