Millainen ihminen ryhtyy Putinin trolliksi?

SuomiKP

Kersantti
ALTTERI
Heti alkuun pahoitteluni, jos tämmöinen pohdiskelu ei tälle keskustelualueelle sovi. (Saa poistaa, jos aihe koetaan epäsopivaksi)

Olen aika paljon pohdiskellut viimeaikoina semmoista, että mitä miettii ihminen, joka kirjoittaa länsimaisille foorumeille Kremlistä saneltua roskaa? Hänhän on kuitekin tunteva (?), usein ilmiselvästi älykäs ihminen. Joissain tapauksissa hän ilmeisesti asuu lännessä, jolloin Idän diktaattorivaltion todellisuus ei ole hänelle tuttua eikä alla oleva spekulaationi häneen päde. Mutta ainakin sellaisen lännessä asuvan propagandistin velvollisuus olisi käydä ottamassa asioista selvää idässä sitten.

Mutta Pietarissa ainakin on kuulemma oikein trollikeskus, jossa käy satakunta tai enemmän ihmistä töissä. Trollaamassa työkseen, läntisillä ja itäisilläkin foorumeilla. Heille oman asuinmaan tympeys ja jatkuvasti kiristyvä diktatuurivaltion ote ei voi olla tuntematon käsite? Vai kiristyykö ote heidän ympärillään niin hiljaa, etteivät he huomaa sitä? Käy kuten sammakolle, joka kiehuu hengiltä kunhan vettä lämmitetään kohti kiehumispistettä hitaasti. Jos sammakko tiputettaisiin suoraan kiehuvaan veteen, niin ainakin urbaanilegendan mukaan sammakko pomppaisi heti pois ja pelastuisi.

Mutta mitä miettii oikeasti ihminen, joka osaa sujuvasti suomea, englantia, saksaa tai ranskaa jne? Ainakaan hänellä ei ole kielitaito esteenä hankkia asioista vähän muutakin tietoa kuin venäläisten TV-kanavien suoltamaa propagandaroskaa. Aivan varmasti noin kielitaitoinen henkilö kykenee halutessaan perehtymään lännen asioihin syvällisestikin. Varsin äkkiä hänen täytyy huomata ainakin seuraavia ristiriitoja:

Länsi ei ole uhkaamassa Venäjää mitenkään. Kyseinen väite on Putinin propagandakoneiston keksimää roskaa, jolla kiihotetaan omaa kansaa sotakiimaan.

Yhdysvalloista:
Kaikista tekemistään vääryyksistä huolimatta Yhdysvallat on tuonut maailman tavattoman paljon hyvää. Venäläiset ylpeilevät natsien kukistamisella, mutta olisiko sekään temppu onnistunut ilman Yhdysvaltojen massiivista tukea?

USA rahoittaa puolet YK:n budjetista, jakaa avokätisesti sekä rahaa että ruokaa ympärimaailmaa kaikenmaailman humanitaarisiin tarkoituksiin. Yhdysvallat ei ole puhdas pulmunen (kukapa olisi? heittäköön sen ensimmäisen kiven...), mutta kaikeasta huolimatta maa on valtavan positiviinen kontribuutio ihmiskunnalle. Se edistää ihmisoikeuksia ja ihmisten tasavertaisuuden ajatusta (kirjattu oikein heillä perustuslakiin). Tuottaa valtavan määrän innovaatiota ja uutta tiedettä. Jakaa tietämystään auliisti maailmalle. Tämäkin kirjoittaminen ja keskustelu mahdollistuu yhdysvaltalaisilla keksinnöillä ja innovaatiolla. Venäläistä kontribuutiota näissä nettihommissa on tasan nolla (Suomikin on pienenä maana kontribuoinut enemmän). Emme me maailman ihmiset Yhdysvaltojen valtion tekemiä satunnaisia vääryyksiä ihannoi. Suurvalta on suurvalta ja tekee välillä vähän mitä itse sattuu huvittamaan. Varsinkin me suomalaiset sen käsitämme, onhan naapurissamme toinen samanlainen omapäinen suurvalta.

Irakin toinen sota oli valheellisin perustein aloitettu. Guantanamo ja vankilennot olivat väärin jne. Mutta mitallin kääntöpuolella: Se valtava kontribuutio ja apu, se Yhdysvaltain kansan järkkymätön usko demokratiaan, ihmisen vapauteen, markkinatalouteen ym. Positivismi ja eteenpäin meno. Sitä me ihailemme. Roskaahan se Coca-Colakin juomana on, mutta joskus niin hyvää. Mieluummin Gilletten partahöylä kuin venäläinen versio siitä. Ja niin edelleen loputtomiin.

Ikuisen Venäjän loistava idea. Kuulemma ollaan suurvalta number one. Tuota venäläistä "onnea" ja kulttuurin ainutkertaista ihmeellisyyttä nyt yritetään mukamas meille muille ihmisille levittää. Käsittääkö Kremlin kusipäät, että emme me muualla asuvat ihmiset näe venäläisyydessä juuri mitään hyvää. Emme ainakaan sellaista, mitä tänne vapaaehtoisesti tahdotaan. Miekalla saatte ruveta sitä sitten tuomaan, mutta vastaan pannaan ja lujasti. Mitä se valtavan "hieno" ja ikiaikainen venäläinen kulttuuri on mukamas ihmiskunnalle tuottanut muuta kuin kurjuutta? Missä on esim. venälälinen versio Fulbrigth-stipendeistä ja monista muista asioista? Missä on se vastaava venäläinen raha, jota USA syytää maailmalle ja auttaa ihmiskuntaa? Venäjän toimissa en moista näe. Ne kuppaiset valkoiset rekatkin sinne Ukrainaan. Edes niitä ei ollut varaa täyttää jauhosäkeillä kattoon asti. Venäjän suuruus ei ole yhtään mitään. Kyseessä on 1000 vuotinen paskakasa. Ei ihmiskunta halua Venäjältä importattavaksi yhtään mitään. Ei siellä ole muita innovaatioita kuin se ikiaikainen maakuoppa, jossa toinen slaavi kyykyttää veljeään. Sitä älkää tänne tuottako, ei kiitos. Jos oikeasti Moskova kuvittelee, että heidän kulttuurinsa on meitä muita ihmisiä kiinnostaa tai jotenkin ylivertaista, niin paljon pitää asioita muuttua venäläisessä meiningissä!

Nytkin Moskovassa puheet ovat semmoisia, että ihmiset pitää jakaa kahteen leiriin. Täysin sairasta puhetta, ihan verrattavissa natsien ideologiaan. Siinä sitä on ihmisten tasavertaisuuden ideaa kerrakseen (vrt. amerikkalaisten ihanteet, ei tulisi tuollainen puhe kuuloonkaan Yhdysvalloissa!). Kuulemma jotkut Venäjällä ovat niin päteviä, että heistä tehdään herroja. Anna kun arvaan: Lompsan paksuus ja suhteet turvallisuuspalveluun ratkaisevat, kuka on "pätevä". Ei todellinen pätevyys. Muista tehdään sitten näiden muiden orjia. Tätä on se Venäjän ihmeellinen kulttuuri, jota nyt on tarkoitus sitten levittää muualle maailmaan.

Mutta mitä ajattelet sinä Putinin trolli syvimmällä sielussasi? Sinähän tuskin olet oligarkin poika (ei sellaisia sinun tekemässäsi paskaduunissa pidetä). Joten et kuulu tuohon herraluokkaan. Sinusta tulee orja uudessa systeemissä. Miltä se tuntuu sielussasi? Sitäkö oikeasti haluat? Eikö omatunto kolkuta? Sinulla on kuitenkin kyky jollain läntisellä kielellä ottaa asioista selvää. Toisin kuin Pjotr Perusvenäläinen, joka ei kieliä osaa eikä nettiinkään ehkä kohta pääse, sinä pääset ja sinä osaat. Sinä pystyt selvittämään asioiden todellisen laidan. Jos sen selvitystyön teet, et voi olla tajuamatta, että olet Paholaisen palveluksessa. Miltä se tuntuu? Miksi teet typerää trollin työtäsi? Rahasta? Eikö sielusi itke? Muutamasta hopearahasta olet valmis palvelemaan Paholaista ja yrität suistaa koko ihmiskunnan paskaan.

Ymmärrän kyllä, että sinullakin on huoli toimeentulosta. Jostain on rahaa revittävä. Mutta eikö noilla taidoilla (kielitaito jne) tekisi rahaa muutenkin kuin "huoraamalla"? (rinnastan trollauksen rahasta huoraukseen)

Tietäisi tekevänsä oikein ja rehellistä työtä. Saisi luultavasti jopa paremmin rahaa kuin Putinin trollitehtaalla. Omatunto olisi puhdas ja sielu kepeä.

Oletko miettinyt tuollaisia koskaan, Putinin trolli?

En odotakkaan, että kukaan trolli vastaa näihin kysymyksiini. Mutta jos vastaa, niin toivottavasti ylläpito sallii sen. Olisi mielenkiitoista kuulla, mitä liikkuu Paholaisen palveluksessa olevan mielessä?

PS. Jos trollaat rahasta, ja omatunto kolkuttaa mutta sinun on pakko jatkaa rahan vuoksi, niin tee edes se trollaus niin tökerösti, että me kaikki tajutaan että sä teet sitä vaan rahasta. Kyllä me ymmärretään. Jotenkuten ainakin.
 
Bäckmanin, Krohnin, Hilden-Järvenperän ym. lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota ns. "rivitrolleihin". Elämänkaaressa näkyy äkillinen muutos tiukaksi putinistiksi muutama vuosi sitten. Yhteistä on yleensä toiminta Ipussa tai Piraattipuolueessa. Mikään reaalimaailman argumentti ei tehoa, joten kyse on joko uskonnosta tai sitten joku maksaa trollaamisesta.

Tässä pari:

http://anttikukkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/anttikukkonen

http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
 
En nyt olisi niin varma, etteikö "mikään reaalimaailman argumentti tehoa".

Kannattaa esimerkiksi muistuttaa trolliksi erehtynyttä hänen tulevasta orjastatuksestaan Euraasian Valtakunnassa. Me kaikkihan olemme siellä orjia, jo syntyperämmekin vuoksi. Siitä voi herkistellä keskustelua, että miltä se tuntuu kun rikkaan oligarkin poika tulee ja sylkee, etkä voi muuta kuin mahdollisimman provosoimatta yrittää kuivata rään pois ja olla hiljaa nieleskellen toivoen, että paha lähtisi pian jotakuta muuta kiusaamaan. Päivä on hyvä päivä, jos hallitsevan luokan jäsen ei lopettanut taaperrustasi niskalaukauksella ojan poskeen. Koska sellaista yhteiskuntaahan Putin on nyt synnyttämässä. Ei siellä kivaa ole, orjilla ainakaan. Pohjois-Korean mallia kohti mennään Venäjällä kovaa vauhtia jo.
 
Mikään reaalimaailman argumentti ei tehoa, joten kyse on joko uskonnosta tai sitten joku maksaa trollaamisesta.
Oman havainnon mukaan rivitrolleillekin maksetaan. Ns viralliset trollit jopa itse kertoneet anononyymina, miten houkutteleva saada Venäjällä 2000 euroa käteen, ja Olgino ei suinkaan ole ainoa paikkaa. Luettumpia foorumeita tarkaillaan siellä myös, Putinin laki "ekstrimismista" on laaja ja sitä voi tulkata miten vain. Adminit pelosta ja/tai rahasta ylläpitävät foorumit "puhtaana" Kremlin kriittillisesti suhtautuvista kirjoittaijista. Tämä on Venäjällä. Miksei niille olisi maksettu Suomessakin?
Kremlin agentit: Venäjän federaatiossa käytetään miljoonia luodakseen vahvaa lobbaajien verkostoa lännessä
Puolueelliset toimittajat, poliitikot ja asiantuntijat auttavat Moskovaa kylväämään epäilystä lännessä ja jatkavat aggressiivista politiikkaa Ukrainaa vastaan

Petro Poroshenkon emotionaalisimmista lauseita hänen ensimmäisessä tv-haastattelussa presidenttinä oli huoli miten Venäjä asettaa länsimaisen yhteiskunnan kantansa Ukrainan kysymykseen. "Ette voi edes kuvitella kuinka paljon rahaa, kuinka monta lobbausryhmia, kontrollin alla olevia teollisuusmiehia nostettiin Euroopassa tuhotakseen Ukrainan edes uneksimista Euroopan unioniin tuesta" - hän sanoi

Esimerkeja hakiessaan presidentin ei tarvinnut mennä kauas: Ukrainan päämies hiljattain Yhdysvalloissa vierailun aikana kohtasi ilmenemismuotoja Venäjän lobbyn aktivisuudesta: sanomalehden Washington Times etusivulla oli mainos "Mikä pahaa teki Poroshenko" ja New York busseihin oli liimattu julisteita provosoivan kysymyksen kanssa : "Syyria, Ukraina, kuka seuraava?"

New Yorkissa asuva muotisuunnittelija Natalia Makuha kertoo, että linja-autojen kaksimieliset julisteet mainostavat itse asiassa näyttelyä, joka voidaan pitää vielä yhtenä ilmentymänä pro-venäläisesta lobbysta. Samat julisteet olivat monilla metroasemilla. Ne kutsuivat tulla saamaan "todisteita, joita jornalistit keräsivät barrikadien kummallakin puolella, ja yrittää vastata kysymyksiin, mitä tapahtuu Ukrainan ja Krimin kanssa Itä-Ukrainan konfliktin takia, joka sai alkuunsa veristen yhteenottojen takia Maidanista, jotka taas johtaneet nationalsiti-banderovilaisten valtaan tuloon". Juuri näillä sanoilla järjestäjät deklaroineet näyttelyn ideaa.

Hän sanoo, että näyttely New Yorkista siirtyy Belgiaan, Saksaan, ja lopulta Venäjälle. Tällä tavalla pro-venäläiset lobbaajat luovat tapahtuman, josta voi eri tavoin ilmoittaa julkisissa tiloissa - menetelmä, joka jo ennestään tuttu ukrainalaisille poliitikoille. Jälkimmäiset usein ostaneet kansia häikäilemättömistä tiedotusvälineista, jotta sitten ilmoittaneet ne lightboxeissa ja mainostauluissa.

Provosoivat näyttelyt, lehtien ja sanomalehtien puolueelliset asiantuntijat ja poliitikkot, jotka äänestävät Kremlin tarvittavat lait - arsenaali työkaluja, joiden avulla Moskova yrittää asettaa omia etujaan länteen, on varsin laaja. Moskova ei säästänyt rahaa eikä aikaa luodakseen ja ylläpitääkseen pro-venäläistä lobby EU:ssa ja USA:saa.

"Venäjän lobbyssa on monia tekijöitä, tuhansia ihmisiä. Tämä on tehokkaasta. Luodaan tietty rintamaa, joka toimii Venäjän etujen mukaisesti ", - sanoo amerikkalainen liikemies Peter Robin, joka asui joskus Venäjällä, perustaja Saharov-palkinnon Jornalismi tekona.

(Artikkelin omaa kännös, jatkoa tulee kohta..)
http://nvua.net/publications/Agenty-Kremlya--14929.html
 
Viimeksi muokattu:
Oman havainnon mukaan rivitrolleillekin maksetaan.

Kiitos hyvästä katsauksesta..
Ihmiset eivät todellakaan käsitä miten laajaa mediataistelua Venäjän toimesta käydään. Siihen käytetään todella paljon panostusta rahaa, koulutusta, tutkimusta jne.. Venäjältä löytyy myös paljon uuden teknologian todellisia huippuosaajia.

Kaikkineen informaatiosota on eräänlainen vaihtoehto ja vastatoimi kaikelle länsimaiselle informaatiovyörylle joka väistämättä leviää erityisesti rajattoman internetin välityksellä myös Venäjälle. Siinä on myös kysymys Venäjän hallinnon kannalta välttämättömästä palasesta eräänlaiseen sensuurin suojamuuriin jolla pyritään pitämään kotimaan venäläiset omien hallitsijoiden tarjoaman totuuden vaikutuspiirissä.

Toki perinteiset radio ja televisio ovat edelleenkin tärkeimmät kansan mielipiteeseen vaikuttavat kanavat Venäjällä. Ne ovat täydellisesti Putinin ja hänen puolueensa hallinnassa. Tässä kokonaisuudessa on tärkeä nähdä että Venäjän hallinnon poliittinen propaganda on suunnattu ja se kohdistuu kaikissa mahdollisissa mediavälineissä erityisesti ja pääosin koko Itä-Euroopan venäjänkieliselle (ent. Neuvostoliiton) alueelle.

Länteen kulkeutuva ja kohdistettu toiminta on tavallaan vain osa Venäjän hallinnon operoimaa mediahyökkäystä jonka eräs tarkoitus on itseasiassa puolustautuminen länsimaiselta tietotulvalta. Tässä Venäjän johtoa auttaa osaltaan oma varsin suljettu kielialueensa, kyyrillisinen merkistöineen. Mutta tottakai omaa propagandaa pyritään saattamaan mahdollisimman paljon tiedoksi myös länsimaiselle yleisölle. Aika useinhan tälle (alunperin kotimaan käyttöön tehdylle), joskus varsin tökerösti väärennetylle aineistolle lännessä naureskellaan. Venäläisille se menee kuitenkin täydestä kuin väärät ruplat..

Sinällään tässä informaatiosodassa kuluu vain mitättömän pieni murto-osa niistä rahoista mitä kaikenlaiseen aseelliseen toimintaan käytetään. Sillä kyetään kuitenkin vaikuttamaan parhaimmillaan satojen miljoonien ihmisten mielipiteisiin. Jo yhden ohjuksen hinnalla saadaan liikkeelle huomattavan suuri määrä kaikenlaista informaatiota, jonka vaikutus voi (ja todennäkoisesti on) olla paljon suurempi kuin kokonaisella ohjuspatterilla.

Venäläiset nettitrollit ovat vain yksi osa mediasodan kokonaisuutta..
 
Viimeksi muokattu:
Oletetaan ihminen joka ei(?) ole poliittisesti aktiivinen. Tykkää myös istua netissä. Trollauskin onnistuu. Ja sitten tulee vieras jostain valtion toimistosta joka maksaa palkkaa siitä että istut netissä ja trollaat kaiken negatiivisen Niinistöstä. Trollaus on helppoa kun vain osaa "lukea" ja ymmärtää miten sanavalinnat ja painotukset muuttaa asiaa. Tunteiden herättely on myös tässä tai no sanotaan että tunteiden hyväksikäyttö.

Oletan että myös muissa maissa on omat trolliprikaatit. Menepä kritisoimaan Jenkkilää niin sanoisin että ainakin 70% siitä ketjusta on vain sinun haukkumista ja pelleksi tekemistä.

Edit: Palkatuksi trolliksi alkaa kuka tahansa joka rahaa tarvitsee ja tykkää olla netissä. Ehkäpä vielä joitain tiettyjä ominaisuuksia tarvitaan myös.
 
Kontroiloidaankohan trollien lojaaliutta mitenkään? Minä voisin alkaa Putlerin rolliksi. Ottaisin rahat ja trollaisin paskasti. Niin että kaikkia vaan naurattais! Vähän niinku Moskovan Tiltu aikoinaan.

Voisin puolustella toimintaanikin sillä, että jos en minä rahoja ottaisi, niin ne ottaisi joku muu, joka trollaisi ehkä tosissaan, sydämensä kyllyydestä.
 
Kontroiloidaankohan trollien lojaaliutta mitenkään? Minä voisin alkaa Putlerin rolliksi. Ottaisin rahat ja trollaisin paskasti. Niin että kaikkia vaan naurattais! Vähän niinku Moskovan Tiltu aikoinaan.

Voisin puolustella toimintaanikin sillä, että jos en minä rahoja ottaisi, niin ne ottaisi joku muu, joka trollaisi ehkä tosissaan, sydämensä kyllyydestä.

Mikäli sinua kontaktoidaan ja tarjotaan rahaa trollaamisesta, tai tiedät varmuudella jonkun toisen olevan tällaisessa kierteessä velkojen ym. vuoksi, ehdotan mitä vakavimmin ottamaan yhteyttä suojelupoliisiin.
 
Viimeksi muokattu:
Huh, olipas aikamoinen paketti aloitusviestissä!

Jos tuota länsimaisen "luopiotrollin" mielenlaatua koettaa hieman analysoida, niin seuraavia motiiveja saattaa ainakin näin ajatuksen tasolla löytää selittäviksi tekijöiksi (eivät ne tee tekosista hyväksyttäviä, joten siitä ei siis ole kyse). Yksittäinen tekijä ei välttämättä ole tieltä poikkeamisen syynä, vaan pimeälle puolelle voi lipsua moninaisten toisiinsa kietoutuneiden syiden vuoksi. Trollaaja voi toimia täysin tietoisesti ja harkitusti tai toisessa ääripäässä hän ei ymmärrä tekojaan ja niiden seurauksia. Erilaiset mielenterveyteen liittyvät ongelmat voivat altistaa tämän tyyppiseen toimintaan mutta tämäkään taustatekijä ei ole välttämättä se yksi ja ainoa totuus. Harmaan sävyjä on paljon.

Muutama perusmotiivi keskustelun sytöksi

Raha. Bisnes on pragmaattista eikä sillä ole isänmaata.

Se Aate. Aina löytyy ihmisiä, joiden ideologiset ihanteet ovat kansakunnan edun ja hyvinvoinnin vastaisia. Taustoiltaan aatteen paloon syttyvät ihmiset voivat tulla hyvinkin erilaisista lähtökohdista.

Vallan ja huomion haku. Joidenkin sisäinen narsissi saa kasvuvoimaa julkisuuden valokeilasta. Pienikin siivu siitä tekee niin makiaa, niin makiaa. Huomion hakemisessa "verkkokapinan" keinoin voi nähdä vahvoja viitteitä infantiilista pyrkimyksestä kokea omnipotenssin tunnetta. Aate tai uskonto voivat usein toimia vallan ottamisen välineinä.

Kosto. Syrjäytyminen yhteiskunnasta ja sen toiminnoista luo katkeruutta ja tunnetta juurettomuudesta, jonka torjumiseksi yksilö koettaa löytää jonkin muun saarekkeen, johon asemoitua. Ankkuripisteen löydyttyä voi sivaltaa loputkin vanhat siteet poikki.
 
Viimeksi muokattu:
Putinin/Venäjän trollista rakennetaan Suomessa samanlaista itsesensuurin aiheuttavaa leimakirvestä, kuin neuvostovastainen aikanaan tai rasisti nykyään.
 
Putinin/Venäjän trollista rakennetaan Suomessa samanlaista itsesensuurin aiheuttavaa leimakirvestä, kuin neuvostovastainen aikanaan tai rasisti nykyään.

Taidatpa laajentaa trollin käsitettä jokaiseen, joka haluaa ymmärtää myös Kremliä. Trolli on trolli. Hänellä ei ole itsesensuuria. Päinvastoin, hän sensuroi ajattelustaan faktat ja korvaa ne RT:llä.

Sen sijaan tavis, joka ei ole trolli, voi kokea, ettei ole muodikasta lähteä Venäjän näkökulmia esittelemään. Venäjällä on toki muutakin kuin Putinin sotavaihde. Se on vain painettu niin marginaaliin, ettei siitä ole tekijäksi.
 
Hyviä pointteja Sarek1:lla tuossa. Tosiaan trolliksi voi ryhtyä joku 'anarkisti' tai mielenterveyshäiriöistä tms kärsivä. Tappoihan Breivikin nuoria ja niin edelleen. Juuri oli linnanjuhlat ja juhlien ulkopuolella moukkavieraat. Anarkisteja on Suomessakin, ihan nykyäänkin. Sitä vain ei tule aina ajatelleeksi

Mutta jos ajattelen tuota tapausta, että mitään erityistä syytä ei ole, on vain raha motiivina. Onhan se silti aika omituinen rakennelma huorata oma hyvä elämä alta ja vaihdattaa se Putlerin pimeyden valtakunnan epävarmuuteen? Kuitenkin se on niin pieni raha (olettaisin, kokemusta tosin ei ole), minkä Putler sulle maksaa trollaamisesta, ettei se kata vahinkoa jos Putlerin valtakunta voittaa ja trolliltakin menee läntinen vapaus alta. Jokaisella läntisessä hyvinvaltiossa elävällä on kuitenkin varma "lotti". Elämä on huono-osaisenakin aika tyydyttävää ja mahdollisuuksia on aika tavalla. Ei ole lasikattoa kovin herkästi vastassa.

Sen sijaan Putlerin yhteiskunnassa lasikatot ovat vastassa hetkessä. Ole vaikka kuinka innostunut ja hyvä jätkä, niin jos olet kerran kuraportaaseen päätynyt, siellä myös pysyt.

Olisiko rahasta trollaavilla taustalla vastuuton ajatus, että "kyllä tässä kestää pikkasen huorata, ei isänmaa siihen kaadu"?
 
Mitä mieltä olette termista "informatiivinen agressio"?

Jatkuva Venäjän informatiivinen agressio on fyysista, sotilasta agressiota vaarallisempi. Nimenomaan verbaali-visuaalinen agressio, eli propaganda, kremlin sodan myyti, luovat kaikki edellytykset tappamiselle, keskinäiseiselle vihalle, pitkäaikaikaiselle vastakkaisasetelulle.

SfBz+
 
Mitä mieltä olette termista "informatiivinen agressio"?

Jatkuva Venäjän informatiivinen agressio on fyysista, sotilasta agressiota vaarallisempi. Nimenomaan verbaali-visuaalinen agressio, eli propaganda, kremlin sodan myyti, luovat kaikki edellytykset tappamiselle, keskinäiseiselle vihalle, pitkäaikaikaiselle vastakkaisasetelulle.

SfBz+

...On SUUR-SOTIEN JA KANSANMURHIEN ALKU JA JUURI - ALKUJUURI ... KANSANMURHILLE MALLINNETAAN TÄLLÄ "OIKEUTUS" OMANKIN KANSAN KESKUUDESSA.
Naapurissamme aivopestään kansakuntaa "pyhään vihaan" kaikkia länsimaita ja läntistä yhteiskuntamuotoa kohtaan (vrt. Hitlerin valta Saksassa/JUUTALAISET) - on tehty systemaattisesti jo vuosikausia..
...Sillä kiihotetaan ihmiset tosiaan vastaan ja nostetaan pimeät voimat, ihmisen pimeät puolet realitodellisuuteen > VALMISTELLAAN TAPPAMAAN (lieneekö sisäistetty propagandaan natsi-saksasta myös "elintila" ja "elintilan laajennus"?)
LIENEEKÖ??? Pakkosiirrot ja orjuuden edistäminen (vrt. maaorjuus) jo menossa, mikäli "tiedot" väen siirroista Itä-Ukrainasta venäjän syrjäkolkkiin pitää paikkansa?

Olisikko "informatiivinen agressio" INFORMAATIOSODAN raainta muotoa, joka johtaa väistämättömästi myös VERISEEN SOTAAN?
 
...
Olisikko "informatiivinen agressio" INFORMAATIOSODAN raainta muotoa, joka johtaa väistämättömästi myös VERISEEN SOTAAN?
Johtaa. Informaatioagression suhteen pitää tehdää sama monitoring http://de.m.wikipedia.org/wiki/Monitoring mitä OCSE tekee, kuten se seuraa panssarivaunuja ja muita sotilaskulkuneuvoja.

Jotain vastaava pitäisi olla informaatioagressionkin suhteen. Hybriidisodan aikana vain panssarivaunujen liikkumisen seuranta on sama kuin nyrkkeilessä seuraisi vain vastustajan yhtä kättä.
 
Eihän ne ammattitrollit välttämättä ajattele kirjoitteluaan yhtään laajemmassa mittakaavassa. Sitä voisi verrata vaikka puhelinmyyjän hommaan, ei se varmaan mitään herkkua ole mutta siitä saa vähän voita leivän päälle. Siellä joku Ivan tai Olga joka opiskelee vaikka jotain länsikieltä yliopistossa rahoittaa opintojaan paukuttamalla propagandaa eetteriin. Eihän ne välttämättä edes usko siihen itse mutta kun vaihtoehtojakaan ei ole.

Sitten on näitä laput silmillä omaan johtajaan uskovia tai muuten vaan järjestelmän uhreja jotka yrittävät puolustaa äiti Venäjän suuruutta tyhmiä ulkomaalaisia vastaan. Tuntuuhan se nyt pahalta jos joku nettikirjoittelija jostain Belgiasta luulee tietävänsä Venäjän asiat paremmin kuin paikallinen Novgorodissa.

Viimeisenä tulee nämä länsimaiden hyödylliset idiootit joille ei ole paikkaa kunnanvaltuustosta herunut tai joku muu tekijä on katkeroittanut heidät vapaata demokratiaa vastaan ja Putin näyttäytyy varsin hienona miehenä. Tai sitten on muuten vaan usko mennyt länsimaihin. Tunnen itsekin henkilöitä jotka puhuvat korruptoituneesta länsimediasta ja "RT kertoo totuuden koska miksi venäläisten tarvisi valehdella Euroopan asioista"
 
Taidatpa laajentaa trollin käsitettä jokaiseen, joka haluaa ymmärtää myös Kremliä. Trolli on trolli. Hänellä ei ole itsesensuuria. Päinvastoin, hän sensuroi ajattelustaan faktat ja korvaa ne RT:llä.

Sen sijaan tavis, joka ei ole trolli, voi kokea, ettei ole muodikasta lähteä Venäjän näkökulmia esittelemään. Venäjällä on toki muutakin kuin Putinin sotavaihde. Se on vain painettu niin marginaaliin, ettei siitä ole tekijäksi.

En minä trollia mihinkään laajenna. Kunhan kommentoin median käyttöön ottamaa Venäjän trolli -leimakirvestä Suomen sisäpoliittiseen keskusteluun liittyen. Tulee tämä Kari Suomalaisen piirros vahvasti mieleen:

aa2.gif


Kaksi kertaa kaksi on neljä. --> Populisti!
Suomessa pitää voida uutisoida Neuvostoliiton ihmisoikeusongelmista. --> Neuvostovastainen!
Neekerien massamaahanmuutto on Suomen etujen vastaista --> Rasisti!
Suomen ei kannata liittoutua Venäjän suuntaan aggressiivisesti toimivien valtioiden kanssa. --> Venäjän trolli!

Simbsalabim ja keskustelu loppui siihen. Tai se on ainakin tavoite leimakirveellä huitomisessa. Huitojien riesaksi on tullut netti, joka ikävästi tylsyttää kirveen terää.
 
Meiltä on aika helppo löytää Venäjään myötämielisesti suuntautuvia kansalaisryhmiä.

1. Länsimaihin (USA, EU jne) ja mm. NATO:on ja globaaliin talouteen kriittisesti suhtautuvat. (ovat vasemmistolaisia, punavihreitä, anarkistisia jne.)
- näkevät nykyisen Venäjän hyvänä vastavoimana länsimaiden politiikalle
- tyypillisesti nämä oikeuttavat Venäjän tekemisiä USA:n toimilla mm. arabimaissa jne.
- ovat myös korostetun NATO-vastaisia..

2. EU- ja Euro-kriittiset, Suomen EU-politiikan vastustajat. (tähän ryhmään kuuluu poliittisesti vasemmistolaisia ja myös tietty osa esim. persuista ja kepulaisista, koulutus- ja työputkesta pudonneita jne.)
- näkevät Venäjän ikäänkuin hyödyllisenä EU:n vastaisena voimana
- näiden mielestä Suomi on menettänyt itsenäisyytensä EU:n jäsenyyden myötä.
- mikään ei ole hyvin niin kauan kuin Suomi on jäsenenä EU:ssa ja Euro valuuttana.
- vastustavat ehdottomasti Ukrainan EU-pyrkimyksiä ja sitä että Ukrainaa autetaan taloudellisesti.

Näistä monet pitävät Venäjän toimia Ukrainassa ainakin osittain oikeutettuna jne. Kaikkiaan Venäjän pyrkimykset heikentää EU:n yhtenäisyyttä ovat juuri sitä samaa mitä em. meikäläiset Venäjän sympatisoijat näkevät tarpeellisena politiikkana Suomelle.

Molemmissa em. ryhmissä nähdään että Suomen pitää hyväksyä tietyssä määrin Venäjän etupiiriajatusta koska se on suurvalta. Kannatetaan kahdenkeskistä ystävyyttä Venäjän kanssa. Halutaan Suomen pysyvän erillään USA:n ja EU:n Venäjä-politiikasta jne. Yleensä myös vältetään arvostelemasta Venäjän poliittista johtoa ja hallintojärjestelmää.

Siis hyväksytään se että Venäjän pyrkimykset kohdistyvat enemmän entisiä Neuvostoliiton aikaisiin alusmaihin ja EU:iin, USA:an, NATO:on jne. Koska itsekin on aina suhtauduttu kielteisesti niihin. Suomen kuvitellaan olevan turvassa siksi että meillä on jonkinlaiset erityissuhteet Venäjään (ja NATO-optio).


Edellä mainittujen näkemysten kannattajia (= välillisten syiden vuoksi Venäjän sympatisoijia) meiltä löytyy paljon. Itse pidän heitä Venäjän suhteen tietämättöminä ja hyväuskoisina hölmöinä. Enkä usko että nämä olisivat edes trolleja, he kirjoittavat siitä minkä kuvittelevat mielestään olevan oikein. Sinällään hyvä että kirjoittelevat - tottahan maailmaan mahtuu erilaisia mielipiteitä..

Varsinaiset Putin-trollit (ainakin kirjoituksistaan maksua saavat) ovat loppuviimeksi aika harvinaisia. Niitä on todennäköisesti monenlaisia..varmasti tarkoituksellakin profiloituja. Joukosta löytyy erittäin fiksuja ja koulutettuja ihmisiä. Veikkaisin että nämä fiksuimmat ammattilaiset (=siis oikein palkatut propagandan levittäjät) kirjoittelevat muuallekin kuin nettisivuille. Ja, joskus jopa jättävät kirjoittamatta tai käsittelevät aihetta sopivasti sävyttäen..
 
Back
Top