Ministeriö suunnitteli vaalien siirtämistä poikkeuslailla kuntauudistuksen vuoks

Mitä, eikö velkaa voidakaan hoitaa ottamalla sen päälle muiden nimissä velkaa? Kummallista. Perin juurin. No, poikkeuslailla voimme nostaa vaikka ympäristön nimissä autoilun hintaa. Ja onhan meillä ihan turhaan kahdet sisäministeriön poliisivoimat kun on rajavartiolaitos ja poliisi. Lakkautetaan molemmat ja perustetaan uusi laitos, Helsingin seriffi. Toimitilat edustavasti pääkaupungista, ylemmät virkamiehet säilyttävät työnsä ja raja-alueilla kiertää yksi defenderi ja sisämaassa toinen. Se on sitä palvelujen alueellistamista kun ne kiertää. Tulee palvelu lähemmäs ihmistä. Niin kerta.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Metsähallitus myy maitaan valtion kulujen kattamiseksi
YLE Uutiset 23.2. klo 08:18

Valtion koventuvat tuottovaatimukset pakottavat Metsähallituksen maan myyntiin. Aiemmin valtio on ostanut maata enemmän kuin myynyt, mutta tänä vuonna kaupataan aiempaa enemmän tontteja, metsäpalstoja ja kiinteistojä. Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen vakuuttaa, että kansallispuistot ja saamelaisalueet rauhoitetaan myyntiaallolta.

Metsähallitus on tyypillisesti myynyt vuodessa maata 10-15 miljoonalla eurolla, mutta tänä vuonna kauppoja voidaan tehdä jopa 25 miljoonan euron edestä. Myynnissä on useita kiinteistöjä, metsäpalstoja ja mm. Ylläkseltä tarjotaan tukkua tontteja rakennusoikeuksineen. Rahaa otetaan sieltä mistä sitä saadaan, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

- Tänä vuonna valtio velkaantuu ainakin 7 miljardia euroa, nyt pitää ottaa kaikki marjatkin maasta. Metsähallituksen tuloutusta on lisätty tällä hallituskaudella noin 20 miljoonaa euroa vuodessa.

Vielä vuonna 2009 valtio-omistajalle riitti reilun 70 miljoonan euron tuloutus, mutta ensi vuonna vaatimus on jo 122 miljoonaa euroa. Entistä kovempien tavoitteiden takia pelkät puun myyntitulot eivät riitä. Tänä vuonna Metsähallitus myykin ensimmäisen kerran maata enemmän kuin ostaa. Lisäksi investointeja vähennetään, kertoo metsätaloudesta vastaava johtaja Jussi Kumpula metsähallituksesta.

- Se näkyy siellä metsäautotiepuolella. Sieltä suurimmat säästöt haetaan heti 3-4 miljoonan euroa tänä vuonna. Teiden kunto on meillä parantunut selvästi viime vuosina. Nyt tämä parantuminen taittuu ja pysytään hyvällä tasolla.

Kansallispuistoja myynti ei koske. Puistojen investoinnit tulevat metsähallituksen luontopalveluista, jonka budjetti jätetään rauhaan.

Luonnonsuojeluliiton johtava asiantuntija Ilpo Kuronen katsoo että talousmetsienkin kauppaaminen on lyhytnäköistä.

- Kansallisomaisuus vähenee, kansalaisten ja eduskunnan kontrolli vähenee. Tärkeitä ovat alueet, jotka ovat olemassaolevien luonnonsuojelualueiden lähellä, niitä olisi voinut jatkossa käyttää luonnonsuojelualueiden täydentämiseen.

Olennainen kysymys onkin, mitä jätetään myymättä. Ministerin mukaan tutkimuksen tai puolustusvoimien käytössä oleviin alueisiin ei kosketa.

Myös saamelaisalueet rauhoitetaan.

- Ne ovat herkkiä alueita. Olennaista on, miten poronhoito järjestyy jatkossa, ja miten matkailu Lapissa järjestetään. Lapissa on paineita maankäyttöön muutenkin. Ei sieltä ole olennaisesti myytävissä mitään.

Metsähallitus on sitoutunut alueillaan tiettyihin metsänhoitomenetelmiin, joilla tuetaan muun muassa luonnon monimuotoisuutta.

Metsähallituksesta arvioidaan, että valtion metsistä saataisiin vuosittain 60 miljoonaa euroa parempi tuotto, jos näistä arvoista luovuttaisiin. Uusien omistajien vastuulle jää, mitä arvoja he palstoillaan painottavat.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
S-ryhmä sallii ostoedun myös päättäjien puolisoille
yle 23.2. klo 13:41


S-ryhmä laventaa suosituksiaan osuuskauppojen ostoeduista. Aiemmin S-ryhmä on suositellut, että henkilökunta-alennukset annettaisiin vain hallintoneuvoston jäsenille – ei koko perheelle.

Uusissa suosituksissa osuuskaupat voivat halutessaan laajentaa alennukset talouskohtaisiksi. Käytännössä S-ryhmän paristakymmenestä alueosuuskaupasta valtaosa on jo aiemminkin tarjonnut hallintoneuvostojen jäsenille perhekohtaisia alennuksia.

Henkilökuntaetuihin kuuluu mm. 15 prosentin alennus käyttötavaroista ja kolmen prosentin alennus elintarvikkeista. Ostoetu nousi otsikoihin viime elokuussa, kun kävi ilmi, että alueosuuskauppojen käytännöt olivat ristiriidassa SOK:n suositusten kanssa. Nyt ristiriita on poistettu.

- Teimme osuuskaupoille selvityskyselyn, että minkälaisia täsmennyksiä suosituksiin kaivataan. Näiden vastausten perusteella päädyimme tähän, kertoo SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä.
"Laadunvalvontaa osuuskaupan hyväksi"

- Olemme kuluttajaosuuskunta, jossa asiakasomistajat käyttävät palveluita, Niemelä toteaa. Hänen mukaansa hallintoneuvostot perheineen tekevät laadunvalvontaa osuuskaupan hyväksi, joten etuudet ovat perusteltuja.

YLE uutisten tavoittamista alueosuuskaupoista ainoastaan Koillismaan Osuuskauppa Kuusamossa ei ole antanut henkilöstöetuja lainkaan hallintoneuvoston jäsenille. Koillismaan Osuuskaupan toimitusjohtajan Jukka Kihlmanin mukaan vain osuuskaupan työntekijät ja hallitus saavat talouskohtaisen edun.

- Olemme aikoinaan päättäneet yhteisymmärryksessä hallintoneuvosto mukaan lukien, etteivät hallintoneuvoston jäsenet siinä määrin osallistu osuuskaupan päivittäiseen operatiiviseen työhön, että he olisivat oikeutettuja henkilökunta-etuuksiin, Kihlman kertoo.

Nurmeslaisen Jukolan Osuuskaupan toimitusjohtaja Matti Konttinen puolestaan toteaa, että henkilöstöalennusasiasta keskustellaan vuosittain. Seuraavan kerran asiaa puidaan maaliskuussa. Konttisen mukaan käytäntönä on kuitenkin aiemmin ollut talouskohtainen etu hallintoneuvoston jäsenille.
S-ryhmässä mukana paljon poliitikkoja

Muistakin alueosuuskaupoista kerrotaan, että hallintoneuvoston jäsenet perheineen rinnastetaan työntekijöiksi, koska he ovat mukana päätöksenteon lisäksi päivittäisessä laadunvalvonnassa. Lisäksi olisi käytännössä mahdotonta valvoa S-ryhmän talouskohtaisen etukortin käyttöä siten, että alennuksia saisivat vain hallintoneuvoston jäsenet.

S-ryhmän päättäviin elimiin kuuluu paljon poliitikkoja, kuntapäättäjiä ja kansanedustajia. S-ryhmä poisti pari vuotta sitten henkilöstöalennukset osuuskauppojen ylimpien päättävien elinten eli edustajistojen jäseniltä. Etujen poiston taustalla oli jääviyskeskustelu.
 

baikal

Supreme Leader
Voi olla Lidlin hankala saada kauppapaikkaa sellaisessa pitäjässä missä suurin osa kuntapäättäjistä kirjaimellisesti syö SOK:n kädestä, mitä arvelette? Suomessa ei ole korruptiota.
 

veffeade

Eversti
baikal kirjoitti:
Voi olla Lidlin hankala saada kauppapaikkaa sellaisessa pitäjässä missä suurin osa kuntapäättäjistä kirjaimellisesti syö SOK:n kädestä, mitä arvelette? Suomessa ei ole korruptiota.

Sinällään tuota baikalin arviota tukee esim. Mikkelin, Tampereen, Haminan ja Hollolan Lidlin myymälät. Ovat etwaksen syrjässä "määräävistä kauppapaikoista". Esim. täällä Tampereella autoja kyllä näkyy Lidlin pihassa; oletettavasti siis asiakkaitakin on. Vieressä ei mitään muuta, ei edes Alkoa. Ans olla kun ajat 1 km eteenpäin Prisma-keskukseen; pysäköintialueelle ei mahdu yleensä juuri mitenkään. Samasta löytyy Mäkkäri, Asko, Sotka, Alko, Timanttiset (tjsp), Gigantti, urheiluvälineitä jne.

Tuonne Prismaan ei oikein viitsi edes mennä pienille ostoksille; kestää niin halvatun kauan päästä kassasta ohi. Ei vaikka olisikin ollut asiaa paikalliseen Giganttiin.

Toinen vähän samanlainen ilmiö on Linnainmaan Citymarketin kanssa. Iso marketti ja sopivat hinnat, aina mahtuu parkkiin, eikä kassojen ohittaminenkaan ole ongelma.

Prisma on n 300m päässä kaksien liikennevalojen jälkeen. Parkkiin ei ei taaskaan mahdu. Samassa kiinteistössä on luonnollisesti Alko. Itse asiassa lähin, mutta kun en firman palveluksia tarvitse ei tuollakaan viitsi käydä.

Paljon perää siis tuossa baikalin väitteessä; toisaalta eikös tuo Alko kytkentäkin ollut esillä joku aika sitten...
 

baikal

Supreme Leader
Valitettavasti baikalin väitteessä on paljon perää, veffeade.

Lidl on ollut tekijä, joka on esiintymisellään pakottanut kuluttajahintoja alaspäin, se ei ole ryhtynyt kartelleihin tms. Sitä pelätään pitäjien päivittäistavarakauppiaiden piirissä kuin ruttoa, koleraa ja isorokkoa yhdessä.
 

koponen

Kenraali
Kotimaista laatua saa monella toimialalla. Saa siitä sitten maksaakin... Miksihän suomalaisille yrityksille kansainvälinen verkkokauppa näyttäytyy aina uhkakuvana, ei koskaan mahdollisuutena?
 

adam7

Respected Leader
BAN
jos joku epäilee rakeenteellista korruptiota voi vapaasti ajella ympäri suomea ja katsoa ABC-"liikennemyymälöitä". Ylättäen ne ovat aina liikennesolmun vieressä isolla tontilla.

Käräjät alkakoon !
 

baikal

Supreme Leader
adam7 kirjoitti:
jos joku epäilee rakeenteellista korruptiota voi vapaasti ajella ympäri suomea ja katsoa ABC-"liikennemyymälöitä". Ylättäen ne ovat aina liikennesolmun vieressä isolla tontilla.

Käräjät alkakoon !

Näin on, eikä sattumalta. Eikä niihin mestoihin muilla ole ollut pääsyä.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Carl Haglund usuttaa viljelijöitä kapinaan
YLE Uutiset 25.2. klo 14:20

Europarlamentaarikko Carl Haglund usuttaa viljelijöitä kapinaan keskusliikkeiden tuottajille maksamien huonojen hintojen vuoksi, kertoo Ålands radio och TV. Haglund provosoi myös kuluttajia huomaamaan, että ruoka on keskusliikkeiden vahvan vallan vuoksi Suomessa selvästi kalliimpaa kuin esimerkiksi Ruotsissa.

Ahvenanmaan maataloustuottajien järjestämässä keskustelutilaisuudessa puhunut europarlamentaarikko Carl Haglund (r.) sanoi maakunnan radio- ja tv-yhtiön mukaan, että boikotoi itse S-ryhmää sen vuoksi, että keskusliike maksaa tuottajille liian alhaisia hintoja.

K-ryhmä ei Haglundin mukaan ole sen parempi. Hän usuttaakin viljelijöitä kapinaan kauppaketjuja vastaan.

Haglund myöntää, että boikotti ei sinänsä ole ratkaisu, mutta sanoo haluavansa herättää keskustelua. Myös kuluttajien on aika huomata, että ruoka on Suomessa selvästi kalliimpaa kuin vaikkapa Ruotsissa, vaikka maataloustuottajat saavat siellä tuotteistaan paremman hinnan kuin mitä meillä maksetaan, Haglund sanoo.
 

KorpiSISSI

Kenraali
Tvälups kirjoitti:
Carl Haglund usuttaa viljelijöitä kapinaan
YLE Uutiset 25.2. klo 14:20

Europarlamentaarikko Carl Haglund usuttaa viljelijöitä kapinaan keskusliikkeiden tuottajille maksamien huonojen hintojen vuoksi, kertoo Ålands radio och TV. Haglund provosoi myös kuluttajia huomaamaan, että ruoka on keskusliikkeiden vahvan vallan vuoksi Suomessa selvästi kalliimpaa kuin esimerkiksi Ruotsissa.

Ahvenanmaan maataloustuottajien järjestämässä keskustelutilaisuudessa puhunut europarlamentaarikko Carl Haglund (r.) sanoi maakunnan radio- ja tv-yhtiön mukaan, että boikotoi itse S-ryhmää sen vuoksi, että keskusliike maksaa tuottajille liian alhaisia hintoja.

K-ryhmä ei Haglundin mukaan ole sen parempi. Hän usuttaakin viljelijöitä kapinaan kauppaketjuja vastaan.

Haglund myöntää, että boikotti ei sinänsä ole ratkaisu, mutta sanoo haluavansa herättää keskustelua. Myös kuluttajien on aika huomata, että ruoka on Suomessa selvästi kalliimpaa kuin vaikkapa Ruotsissa, vaikka maataloustuottajat saavat siellä tuotteistaan paremman hinnan kuin mitä meillä maksetaan, Haglund sanoo.
Oho. Ovatko ruotsalaiset suomalaisten asialla?

Hmm.. Tuo "Hän usuttaakin viljelijöitä kapinaan kauppaketjuja vastaan" taitaa olla jo vihapuhetta ja kapinaan yllyttämistä? Eikös se ole rangaistava teko?

..vitsi..viitsi. Ihan oikealla asialla Kalle-poika on kyykyttäessään keskusliikkeiden monopoolia.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Kokoomus: Myös arvonlisäveron nostoa harkittava
STT Lauantai 25.2.2012 klo 15.34

Kokoomuksen mukaan myös arvonlisäveron korotuksen on oltava pöydällä hallituksen ensi kuun kehysriihessä.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että jos puhutaan tuloveron kiristyksestä, on puhuttava myös arvonlisäveron nostosta.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen esittää uutta veroluokkaa yli 100 000 euroa vuodessa ansaitseville. Urpilaisen mukaan kyseessä olisi määräaikainen solidaarisuusvero.

Kokoomus on torjunut jyrkästi työn verotuksen kiristämisen. Kanta on kirjattu myös hallitusohjelmaan.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
TS: Kyllönen ei luota tilastoihin
yle 25.2. klo 13:57

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) ei usko tilastoja, joiden mukaan alle puoli promillea puhaltavien autoilijoiden määrä on vähentynyt, kirjoittaa lauantain Turun Sanomat. Kyllönen sanoo lehden mukaan, että kaikkia tapauksia ei tilastoida.

Turun Sanomat kirjoittaa selvittäneensä, että päinvastoin kuin liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) Ylen A-talk-ohjelmassa torstaina sanoi, alle puoli promillea puhaltavien autoilijoiden määrä on viime vuosina vähentynyt.

Lehden mukaan Kyllönen kiistää tilastojen luotettavuuden. Hän sanoo Turun Sanomille, etteivät tilastot kata koko maata. Poliisivalvonta on monilla alueilla vähentynyt tai alle rangaistavan rajan puhaltavia kuskeja ei tilastoida.

Kyllönen puolustaa rangaistavan promillerajan laskemista 0,2:een promilleen sillä, että alkoholi on osallisena useissa nuorten aiheuttamissa vakavissa liikenneonnettomuuksissa.
 
Mitä vielä, vanhat jäärät ne kännissä ajaa. Luulisi Merjan sen Kainuulaisena tietävän. Sen tuntuu tiedostavan, että syrjäseuduilla lakia ei ole. Kukaan ei puhalluta syrjäseuduilla. Tilastoihin eivät siis lähenkään kaikki tapaukset tartu.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
TS: VR harkitsee VRLeaksin haastamista oikeuteen
YLE Uutiset 27.2. klo 05:07

VR:n ja vuotosivusto VRLeaksin välit kiristyvät entisestään. VR:n yhteiskuntasuhde-ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu sanoo Turun Sanomille, että yhtiö pohtii internetsivuston haastamista oikeuteen.

Rautatieyhtiön mitta täyttyi, kun VRLeaks syytti VR:ää laittomasta henkilörekisteristä. VR pohtii toimia sivustoa vastaan heti alkuviikosta.

- Tämä sivusto on joulukuun puolivälistä lähtien esittänyt VR:stä totuudenvastaisia ja perättömiä väitteitä ja sen asenne on vain jyrkentynyt. Joudumme vakavasti harkitsemaan asian viemistä oikeuteen, Lehtipuu toteaa.

VRLeaks-sivuston mukaan laittomaan henkilörekisteriin on koottu tiedot sadoista henkilöistä. Sivuston mukaan rekisteriin päätyneitä henkilöitä on myös kuvattu Helsingin rautatieasemalla. VRLeaks kertoi jättäneensä VR:stä tutkintapyynnön poliisille.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Uusi logo ympäristöministeriölle
VERKKOUUTISET 01.03.2012 10:41

Logo muodostuu ministeriön mukaan moderniin muotokieleen istutetusta Suomen leijonasta sekä ministeriön nimestä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Logon myötä uudistuu ympäristöministeriön visuaalinen ilme. Värimaailma säilyy kuitenkin tuttuna sini-vihreänä.

Uusi ilme viestii ministeriön mukaan nykyaikaa, luotettavuutta ja Suomen leijonatunnus valtionhallintoa.

Ministeriön mukaan ilmeen vaihdokseen vaikutti aluehallinnon uudistus. Entisten alueellisten ympäristökeskusten tehtävät siirtyivät Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksiin. Ministeriön vanha tunnus oli yhdenmukainen ympäristökeskusten tunnusten kanssa.

Uuden tunnuksen on suunnitellut AD Milla Toro Innocorp Oy:stä.
 

jokiranta

Alokas
BAN
Ympäristöministeri Ville Niinistö tekee varkaudesta valtioperiaatteen.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Herlin+raivostui+Vihreiden+maksettava+Uusi+Suomi+-tavaramerkin+k%C3%A4yt%C3%B6st%C3%A4/1135262161320

Ei ympäristöministeriö ole toiminnassaan ennenkään mitään valtiouskottavuutta tarvinnut. Nyt kuitenkin Vihreä liitto on huomannut, että epäuskottava ministeriö tarvitsee samanlaista kansalliskonservatiivista uskottavuutta kuin Vihreä liittokin: kaikissa sateenkaaren väreissä.

Vihreä liiitto on omaksunut kokoomuslaisen symboliikan ja piraattipuolueen sisällön. Vapaan lähteen leijona kelpaa nyt mille tahansa internationalismille vertauskuvaksi. Onhan se toki afrikkalainen eläin, jollaisia on - Korkeasaaressa.
 
Top