Äänestys Mistä Suomi voisi saada sotilaallista apua? 3/3

Mistä Suomi voisi saada sotilaallista apua?

  • Ruotsi

  • Muut Pohjoismaat

  • Viro ja muut Baltian maat (resurssiensa puitteissa)

  • Isot Euroopan maat: Saksa, Englanti, Ranska

  • Puola

  • USA

  • EU - solidaarisuuslauseke kunniaan

  • NATO

  • Ei meitä kukaan auttais


Tulokset ovat nähtävillä vasta äänestyksen jälkeen.

Laamanator

Eversti
Jos Suomi joutuisi Venäjän sotilaallisen aggression kohteeksi, olisi geopoliittisten syiden takia Yhdysvaltojen ja Naton käytännössä pakko auttaa Suomea, koska niiden itsensä etujen kannalta on tärkeää, ettei Suomen alue joudu Venäjän hallintaan. Samasta syystä näiden kannalta paras ratkaisu olisi Suomen liittäminen Naton jäseneksi ja Suomen sitouttaminen muun muassa Baltian maiden puolustamiseen. Jälleen on Suomelle yksi vastuunkantajan ja maksumiehen paikka tarjolla.

Tämä lieneekin tärkein motiivi tällä hetkellä selvästi käynnissä olevalle massiiviselle mielipiteenmuokkauskampanjalle, jonka tavoite on kansan enemmistön käännyttäminen Nato-jäsenyyden kannalle. Suureksi onnekseen suomalaiset ovat kuitenkin aika uppiniskaista kansaa, mitä nykyaikana tehostaa myös korkea keskimääräinen koulutustaso. Kenties peräänantamaton jääräpäisyys tulee lopulta koitumaan suomalaisten pelastukseksi myös nykyisessä haastavassa tilanteessa.

Auttajat voivat tulla Suomeen myös väkisin - tai virallisesti tietysti HNS-sopimuksen (isäntämaasopimus) nojalla. Vainolaisen tulosuunnasta riippumatta Suomi ei tule jäämään yksin. Suomi ja suomalaiset eivät ketään kiinnosta, mutta Suomen maantieteellinen sijainti kiinnostaa senkin edestä.

Mutta tuleeko se apu ihan Suomen hallituksen pyytämänä, vai onko kyseessä Suomen kansantasavallan demokraattisen vallankumoushallituksen, johtajana dosentti B, pyytämää, avuksi Suomen sorretulle kansalle? :cool:

Ottamatta kantaa sopimusteknisiin kysymyksiin, totean Venäjän olleen Suomelle jos ei suurin, niin yksi suurimmista sotilaallisen avun antajista vapaussodasta lähtien.
 

baikal

Supreme Leader
Niin kuuluvat. Mutta on hyvin mahdollinen skenaario, että Nato ei puolusta organisaationa, vaikka Nato-maat yksittäin osallistuisivat.

Juuri näin. Ne auttavat, joiden etu se on. Minä en jaksa muuta uskoa, vaikka kaikki Suomen ev.lutit jonossa kävisivät muuta kertomassa. Erityisesti silloin, kun vastassa ei ole aivan mikään aasikuormilla kulkeva rettelökulkue.

Sodan kuva, se sodan kuva. Näissä meidän pohdinnoissa on koko ajan se valuvika, että vain panssarilauttajono Pyhtäällä tarkoittaa sotilaallista voimaa. Näin tämä asia ei vaan mene, vaikka se olisikin niin poskia kuumottava reserviläistapahtuma. Ei. Tilanne olisi varmasti erittäin epäselvä ja sodankäynnin eri keinojen hyvin lavea kirjo olisi kynsissä.
 

Panssari Salama

Respected Leader
Olisipa mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa seuraamassa näitä TP Niinistön mainitsemia CMX-karttaharjoituksia, joissa treenataan (kuten ymmärsin) sodanajan roolituksia. Arvaisinpa nimittäin, että TP Niinistö on hyvinkin nuukasti rajannut toimenkuvamme oman alueemme puolustamiseksi, mutta varmasti kuviossa olisi mukana erinäisiä Suomen alueen kautta kulkevia tai sitä hyödyntäviä sotilaslogistisia kuvioita.
 

RautaRisti

Luutnantti
Sardiineja Portugalista, kaikki muu kannattaa hommata itse, koska jos olemme yksin vainolaisen kohde, asiaan ei välttämättä halua kukaan muu puuttua.
 
Top